donderdag, april 11, 2024
HomeNieuws uit SurinameAfspraken legers Suriname en Brazilië over voortzetting bestaande militaire coöperatie

Afspraken legers Suriname en Brazilië over voortzetting bestaande militaire coöperatie

-

Does Travel - naar Suriname

Brigadegeneraal João Roberto Albim Gobert uit Brazilië is deze week met zijn delegatie te gast bij het Nationaal Leger (NL) in verband met 19e editie van de “Regional Meeting for Military Exchange” (RRIM). Luitenant-kolonel Ashokkoemar Jagdew, commandant van de Landmacht tevens delegatieleider bij de gesprekken namens Suriname, zegt dat het om een jaarlijkse meeting gaat tussen de landmachten van Suriname en Brazilië, waarbij diverse militaire onderwerpen worden besproken. 

Het gaat onder andere om afspraken met betrekking tot trainingen voor het Surinaams leger, werkbezoeken, deelname aan militaire activiteiten en aan gezamenlijke grenspatrouilles. Deze keer zullen er afspraken worden gemaakt over de voortzetting van de bestaande militaire coöperatie tussen de twee legers tot 2022. Op agenda staan ook bezoeken gepland aan de Surinaamse Militaire Academie (SMA) en Surinaamse Militaire School (SMS). 

De defensieorganisaties van Suriname en Brazilië hebben al jaren een goede relatie. De meeste van onze officieren worden ook getraind in Brazilië. Voor het volgend jaar staat de 20ste RRIM gepland in Brazilië. 

opening
Fernandes Express
BODO Party

7 REACTIES
 1. Nu nog trainingen vd Frankrijk/Frans – Guyana/ NAVO, Vreemdelingen Legioen, Gendarmerie.
  Als alles goed wordt opgezet met de Fransen, Brazilianen en Guyanezen, USA/NAVO, Navy SEALs, controle op zee, controle van duikboten, helikopters vd Marine, zal de grensoverschrijdende criminaliteit sterk afnemen en zal hierdoor ook de cocainelijn vd Cocaïnelijnen naar COPA verminderen.

  Suriname zal dan geen doorvoerland meer kunnen zijn van Cocaïne. Verder ook de wapenhandel, mensenhandel, enz.

  Wat wel op gelet moet worden is witwassen van geld oa de Chinezen, Turken, Mokro’s. IK hoop dat vooral de Turken en Makro’s Suriname zullen verlaten. Deze gasten zijn zeer gevaarlijk bezig in Suriname. De Surinaamse justitie en politie, OM moet ze heel goed in de gaten houden, hun paspoorten, enz. Let op! Deze gasten hebben twee nationaliteiten. Een ve EU-land en één vh thuisland. Wellicht meer nationaliteiten. Ook kunnen ze rotzooi uithalen door op paspoorten van derden te reizen.

  Ook de Brazilianen, Haitianen moeten hard worden aangepakt, hoewel die wel keihard werken. Jammer dat er zoveel illegale mensen in Suriname zijn. Zie Cubanen, Venezolanen, Columbianen, Santo Dominicanen, enz., terwijl Suriname nog niet eens orde op zaken heeft voor haar eigen mensen.

  De criminaliteit moet met wortel en tak worden bestreden en een ieder die zich hieraan schuldig maakt moet politie, justitie, OM, wetovertreders moeten dit merken.

  Suriname moet weer leefbaar worden, normen en wetten, respect, goed gedrag, veiligheid, enz.

  De minister van Justitie en Politie moet laten zien dat hij van de politieambtenaren vraagt hun werk goed te doen. Z.E, president van de republiek Suriname kent het ministerie van Justitie en politie uit zijn duim en moet er zorg voor dragen dat de minister de middelen heeft om de manschappen van politie hiervoor goed uit te rusten.


  Maak melding
 2. Ram Singh , ken je het verhaal van david en goliat , de kleine tegen de grote , de kleine won van de grote met een kleine steen, we weten dit kan je niet vergelijken , maar we denken goede samenwerking kan wel voor veiligheid zorgen en dat is toch weggelegd voor allebei militaire politie toch en de grens goed gaan bewaken wederzijds


  Maak melding
 3. Ram Singh
  15 september 2021 At 14:54
  Surinaamse nationaal leger = muis. Brassion leger olifant, over samenwerking gesproken.

  Waarom lukte het de fascistische despoot nooit om militair met de olifant samen te werken? Precies Bolsonaro vertrouwde het dingetje uit Leonsberg niet. Geestelijk ziek en lichamelijk op


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES