vrijdag, december 8, 2023
HomeOnderwerpenMaatschappijOrganisatie protestdemonstratie neemt afstand van scheldende individuen

Organisatie protestdemonstratie neemt afstand van scheldende individuen

-

Does Travel & Cadushi Tours

De organisatie WID, die verantwoordelijk is voor de protestdemonstratie georganiseerd op vrijdag 10 september 2021 tijdens de Anton de Kom-lezing, heeft in een verklaring afstand genomen van individuen die tegen de regels en afspraken in ongepast taalgebruik hebben gebezigd. Dat heeft zij vandaag, vier dagen na het protest, bekend gemaakt in een perscommuniqué.

WID hetgeen staat voor ‘Woorden, Intenties en Daden’ is een organisatie die wordt geleid door een kleindochter van Mevrouw Betsy Spier- van Bossé en Mauris van Bossé, beide personen die naar zeggen van het WID Anton de Kom hebben meegemaakt en een bijdrage hebben geleverd aan de documentaire over De Kom.

Volgens WID ging het om een vreedzaam protest, waarbij zij slechts hun boodschap wilde overbrengen. “Aan de aanwezigen is duidelijk en herhaaldelijk door mevrouw Bosse doorgegeven dat zij zich moesten onthouden van scheldwoorden en beledigingen naar een ieder, zoals naar de president van de Republiek Suriname en zijn gevolg”, zegt de organisatie in het communiqué en vervolgt:

“Ten aanzien van de protestdemonstratie zelf, is het besef doorgedrongen dat we ook te maken hebben gehad met uitspraken van enkele personen die WID heeft samengevat als onbetamelijk gedrag. WID neemt onmiddellijk afstand van individuen die tegen de regels in en afspraken ongepast taalgebruik hebben gebruikt.

De WID, wil middels deze ook een ieder bedanken die een bijdrage hebben geleverd om deze vreedzame demonstratie tot een goed einde te brengen. De W.I.D. blijft van oordeel dat op basis van de woorden intenties en daden van de president van Suriname, hij niet de geschikte persoon was om de lezing te houden.”

Na het protest boden Berylelena VAN Bossé en Henry Nijhove (Khadir Anomoksi) hun petitie aan de Surinaamse regering:

opening
Fernandes Express
Caribbean Christmas Party

36 REACTIES
 1. Neen, de ophitser en oproerkraaier was de in identiteitsverkerende zwarte baboon Khadir Anomoksi alias Nijnove die zelf niet weet wat hij is of wie zijn vader is. Dit sujet heeft zich schuldig gemaakt aan haatzaaierij met zijn Surinaamse gevoel van trots.


  Maak melding

 2. Dit zooitje ongeregeld is gewoon tuig van de richel.En altijd weer die Afro Surinamers die zichzelf en anderen te schande zetten.Waarom nemen ze niet een enkele reis naar Suriname?


  Maak melding

 3. De racistische zwarte “medemens” heeft een grens overschreden. Een smakeloze actie en kwetsend voor de president en voor een grote hardwerkende bevolkingsgroep. Gaat het OM nog de strafbaarheid van de zaak onderzoeken? Dan zul je pas zien hoe trots deze lafaards op hun afkomst zijn. Maak namen can deze helden bekend en laat het OM tot actie overgaan .


  Maak melding

 4. vier dagen na het protest, bekend gemaakt in een perscommuniqué.
  Dan waren ze kennelijk aan het wachten op een positieve reactie van derden.
  Je hoeft niet 4 dagen te wachten om het af te keuren.
  Het zijn echte Surinamers die zo te keer gingen, zoals altijd steeds negatief in het nieuws.
  Zie daar BLM 99% van de aanwezigen. Vraag mij af of ze allemaal vrij hebben genomen om te demonstreren of hebben ze altijd vrije dagen?


  Maak melding

 5. Sodemieter op met we nemen afstand van. Elk mens met meer dan 1 hersencel weet wat voor schorriemorrie op dit soort zaken afkomen. Jullie zijn volledig verantwoordelijk
  Gooi een banaan in het hok van een stel apen en zeg ze dat ze eraf moeten blijven
  Natuurlijk berust iedere gelijkenis tussen apen en deze verslaafden op toeval.
  ponny zal het vast begrijpen, hij maakt nagenoeg altijd gebruik van deze schijnbeweging

  Het lijkt de ndp wel met hun wij waren het niet, echt niet het was een ander. WALGELIJK
  en dan heb je hier nog een aantal zwakzinnigen die zich in bochten wringen als darmen vol schijt, om het goed proberen te praten.
  wat begrijpen jullie niet aan demonstreren daar waar het hoort!!!!!!!!!!!
  Als je problemen hebt met het beleid dat in Suriname wordt gevoerd dan demonstreer je wanneer de president in Den Haag met de premier, met de Koning praat. Of wanneer hij de Staten Generaal toespreekt.
  MAAR ZEKER NIET BIJ EEN ANTON DE KOM LEZING

  Jaarlijks wordt er een Anton de Kom-lezing gehouden. Deze lezing inzake intolerantie en discriminatie werd al sinds 1999 gehouden en draagt sinds 2007 zijn naam. (WIKIPEDIA)

  INTOLERANTIE DUS EN DISCRIMINATIE DUS
  NEKS GEEN POLITIEK, STELETJE IMBECIELEN

  Jullie hebben op een walgelijke manier misbruik van de heer de Kom gemaakt.
  Hij zou gruwelen. De kans is heel klein, maar hopelijk hebben zijn nazaten weinig meegekregen van hetgeen heeft plaatsgevonden. En als ze het helaas wel mee hebben gekregen hoop ik dat zij het op een of andere manier terzijde kunnen schuiven

  Het meest ben ik nog geschrokken van de opmerking van de stront hond rbrown die schreef, dat je dit wel kon verwachten.
  Dat je dit wel kon verwachten. Hoe kan je, hoe kan je zo laag zijn.
  Dus neks geen onderscheid maken tussen emotie, idiotie, verzachtende omstandigheden, maar gewoon bam je kon dit verwachten
  Ja van hem wel waarschijnlijk. geleerd van zijn grootmoeder die hem moest opvoeden
  vader was al naar de volgende tak geslingerd en moeder die was turnoefeningen aan het doen aan, neen excuus, met haar rekstok


  Maak melding

 6. Totaal ongeloofwaardige poppenkast van deze 3 personen. Deze personen die de petitie aanbieden stonden te lachen toen de meest vuile termen en racistische uitlatingen werden gedaan naar de aanwezigen. Alle Hindostanen die naar de lezing van Anton de Kom kwamen, werden op de meest hatelijke wijze beledigd waarbij er niet geschroomd werd bedreigingen te uiten. Vandaag staat er een aangrijpend verslag in DWT van een programma maakster die ook aanwezig was. Mijn complimenten voor de professionele opstelling van de Surinaamse minister van buitenlandse zaken.


  Maak melding

 7. Hoe zit het met die hindoestaanse journalist die bijna klappen zou krijgen dus maar snel ervandoor is gegaan.

  En die onschuldige hindoe dame die documentaires maakt. Die verbaal zeer ernstig en racistisch werd bedreigd terwijl ze gewoon langsliep. Dit zijn geen toevallige incidenten. Stelletje schijheiligen.

  Jullie zijn de grootste racisten tegen blanken, hindoestanen en chinezen.


  Maak melding

 8. Hypocriete racistiese leugenaars. Jullie excuses zijn geen moer waard. Willen jullie aub een afspraak bij Pieter Baan Centrum maken voor die vrouw met de rasta muts, ze is een lopende tijdbom.


  Maak melding

 9. Deze mensen zijn nu bang dat ze voorlopig niet in su welkom zijn . Want op de beelden is duidelijk tezien wie de klootzakken zijn ding go tek faja no stelletje uitkering trekkers en dog negre


  Maak melding

 10. Ja ja typisch weer het vluchtgedrag van dit soort lafhartige wezens en dat deze dikke moeke Van Bossé nog steeds niet weet dat de Surinaamse regering uit 4 partijen bestaat, begrijp ik niet waarom zij denkt dat Hindoestanen alleen de dienst uitmaken. Ja het is algemeen bekend Van Bosse jullie zwartjes kunnen niet met geld en macht omgaan. Dat is het probleem met jouw soort. Waarom zou jouw soort president moeten worden ga in Afrika presidente spelen Van Bossé. En schakel een psychiater in want je hebt hulp nodig. Het zit niet goed in je bovenkamer.


  Maak melding

 11. Anton de Kom was een communist, net zoals Fidel Castro, Bishop en Bouterse. Geen wonder dat de harde kern van de NDP alleen een zwarte communist duldt als spreker.


  Maak melding

 12. Instructies vanuit over en leonsberg om sorry te zeggen en zich te distantiëren van enkele oproerkraaiers ? A no mi mentaliteit? Berucht van tralalaa en franchepane opa D.
  Leugenaars. Blijf in je land hypocriete Nederlandse communisten.


  Maak melding

 13. Too little, too late.
  Paars probeersel om onrust te stoken maar back fired.
  Inmiddels is het wel duidelijk dat niemand deze onbeschofte paarse racisten met criminele inborst nog moet. Zelfs in NL zijn de uitgespeeld.


  Maak melding

 14. Wat een stelletje mongolen die dikke en dunne bosse en die boskabouter anomoksi , zelf stonden ze te lachen bij die ranzige uitspraken van hun soort genoten , ja jullie nemen afstand , waarvan , jullie lach staat ook op de gevoelige plaat , De president moet allen die daar waren een reisverbod opleggen zodat ze niet meer welkom zijn in Suriname , en Nederland moet de uitkeringen van die klojo’s per direct stoppen.


  Maak melding

 15. Kijk wie er achter de hekken staan. Dit soort gedrochten horen inderdaad achter hekken. Het enige wat ze aan als voeding moeten krijgen zijn bananen. Ongemanierd e, asociale, immorele, discriminerende japjappies. Gelukkig hebben ze nog 1 hersencel zodat ze nog kunnen lopen en met hun armen bewegen. En schei nou een keertje uit met jullie slavernijverleden. Gebeurt is gebeurd, de geschiedenis kun je niet veranderen ze maar jezelf wel. Daarom komen jullie nu en nooit vooruit. Go wroko!!!!


  Maak melding

 16. zwartje wat de slavernij betreft zijn wij het met jou eens , het moet eens een keer afgelopen zijn , iedereen die zich ermee bezig houdt moet wel bedenken dat je deze mensen niet meer kan helpen , maar iets wat recent is zoals de decembermoorden van 1982 en zowel de moordenaar als de directe nabestaanden die nog in leven zijn kan men nog niet afsluiten , ook die ndp regering van 2010 t/m 2020 die ons land vernietigd hebben kan je nog niet afsluiten


  Maak melding

 17. Wat de WID moet weten is dat de Surinaamse gemeenschap in Suriname geen moer heeft aan haar boodschap. Het is slecht een waardeloze poging om in de picture te komen. Trouwens, zij zijn degenen die schade hebben opgelopen door hun onzinnig protest. De vieze scheldkanonnades zijn een product van hun ideeën.


  Maak melding

 18. Dat vette varken elena moet zichzelf gaan analyseren al haar uitspraken en haar oplichtingspraktijken staan op internet in haar eigen streams. Ze haat Hindostanen is een hele grote hechte Boutist. en komt er recht voor uit. Ze zit in de bijstand na een WSNP. Ze zit in het laatste traject. De grond die ze heeft geerft(onroerend goed in het buitenland) heeft ze in een stichting ondergebrachtnsamen met het bouwsel dat haar uitgezette Nigeriaanse ex erop heeft gezet. Ze werkt zwart (want ze is zg niet in staat om te werken) maar zee kookt bakt naait plant verkoopt en doet nog alles waar ze geld uit kan tikken zg voor de stichting. In maart jl is ze haar 50e gaan vieren in Suriname. Zogenaamd was ze daar voor de stichting ze heeft 3 dgn feest gevierd met alles erop en eraan en ook toen weet ze het onderlopen van haar perceel en krot in aanbouw aan haar Hindostaanse buren die hun erf hadden opgehoogd. Ze is gewoon een slangen serum dat nog bestaat uit 100% gif.
  De Nederlandse overheid moet echt aandacht aan haar gaan besteden en Suriname moet haar onteigenen.
  Nu kunnen de 2 kleine zieligerds zich wel distancieren van uitspraken maar ze hebben geen van allen ingegerepen. En ook dat ding elena was niet coulant in haar gekwek in de microfoon.
  Die Hindostaanse reporter moest het hazenpad kiezen want er is duidelijk gezegd dat hij een kopje kleiner gemaakt zou worden.
  Er was ook iemand die zei als die een wapen had dat die Chan zijn 1xm2xp zou kapotschieten.
  Ook die wereldbekende draafster Helen M was weer van de partij met haar garnalen hersens en vuile uitspraken.
  Deze bekrompen varkens zijn een schande voor hun ras en wat voor ras? je zou denken dat ze meer op Alida en Boni zouden lijken met hun uitspraken maar nee hoor ze ver1zelven zich met het ras dat ze haten met hun lange gladde haren.
  Smerig stelletje hypocrieten die zich daar misdroegen als Surinamers. De echte Surinamers waren thuis of op hun werk.


  Maak melding

 19. Appra 14 september 2021 At 18:52
  Volgens deze organisatie was oproerkraaier Abaisa de juiste persoon om de lezing te houden?
  ==========================
  ==========================
  Ga je verdiepen in de persoon ABAISA voordat je weer onzin komt uitbraken want hij was zeer zeker geen oproerkraaier. Hij is door zijn broeders uit het binnenland naar voren geschoven als woordvoerder en bij de eerste demonstratie van de GMD werknemers liep hij ook voor het eerst vooraan in een demonstratie. Het was meteen ook zijn laatste jammer genoeg. Dat hij werd afgeslacht op een zo lafhartige manier heeft het land en volk toen geschokt en toen pas kenden meer mensen dan zijn collega’s voor het eerst de naam Kitty Abaisa die daarvoor alleen in ABO bekend was als spreker.
  En nee ABAISA zou nimmer voor het presidentschap gaan want hij kende zijn grenzen.


  Maak melding

 20. Die organisatie neemt nu afstand. Die duivelse mentaliteit zien we ook regelmatig hier in Suriname. De organisatie die daadwerkelijk erachter staat neemt achteraf zogenaamd afstand.


  Maak melding

 21. Tot mijn grote verbazing lees ik dat Abaisa een vakbondsleider was. Dit is geschiedsvervalsing. Abaisa kwam uit het binnenland en is in 1973 opgehitst door de Bruma en anderen om te protesteren tegen de PNP/VHP regering. Het doel van de staking was om de regering naar huis te sturen. Elke dag gingen groepen de straat op om te plunderen en brand te stichten. Ook werden toen stenen gegooid naar personen die wel wilden werken. Hierbij is een buschauffeur (Abdoel Satar) om gekomen, nadat ze een baksteen naar zijn hoofd hadden gegooid. De PG heeft toen een samenscholingsverbod ingesteld om de orde en rust weer te herstellen. Ik heb uit de kranten van toen gelezen dat Abaisa dacht dat hij het cordon van de politie kon doorbreken omdat hij door een bonuman was geprepareerd. Hij kwam op de politie af en nadat hij een waarschuwingsschot had genegeerd, werd op hem geschoten. De toenmalige vakbondsleider waaronder Bruma, Sylvester en Derby hebben toen een compleet andere draai aan het verhaal gegeven door hem als vakbondsleider te betitelen. Ik hoop dat iemand deze verdraaiing van de geschiedenis gaat oppakken en de juiste weergave geeft van de gebeurtenis van 1973. Overigens, er worden bijna dagelijks personen als Abaisa door hun eigen mensen aangevallen en soms ook vermoord en dan lees ik geen verontwaardiging.


  Maak melding

 22. Het is weer druk op deze racistische riool site , wie zijn de echte racisten wordt hier zogenaamd vergeten.
  Een enkeling roept uit boosheid en schelden uit boosheid, omdat de regering in suriname de enige echte racist is, lees de reakties hier dan zie je precies wat ik bedoel
  Stelletje hypocrieten zijn jullie.
  Deze site moet uit de lucht en aangeklaagd worden wegens aanzetten tot racisme.
  En voor die paar afro,s die mee toeteren met deze echte racisten , maak je borst nat , je komt er nog wel achter chan heeft zijn nazi schietclub klaar.
  Suriname is van iedereen .
  voor alle racisten hier, jullie laten je ware aard zien bah.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES