dinsdag, april 16, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappij'Anti-Santokhi demonstranten schofterig, respectloos, ordinair en racistisch'

‘Anti-Santokhi demonstranten schofterig, respectloos, ordinair en racistisch’

-

Does Travel - naar Suriname

[INGEZONDEN] – Een klein deel van de Surinaamse diaspora, bestaande uit voornamelijk Afro-Surinamers, heeft afgelopen vrijdag hun ware aard laten zien. Wat volgens hen een vreedzaam protest was tegen de uitnodiging van het Verzetsmuseum om de Surinaamse president Santokhi de Anton de Kom-lezing te laten houden, mondde uit in een protest wat schofterig, respectloos en ordinair maar bovenal racistisch was. En ik kan het weten, want ondergetekende was daar.

Het begon een uur voor de lezing, toen demonstranten zich verzamelden aan de overkant van de ingang van het Koninklijk Instituut voor de Tropen. Dit na een oproep van een zekere Henry Nijhove, die zichzelf ‘Khadir Anomoksi’ noemt op Facebook en blijkbaar niet heel erg gesteld is op Santokhi.

Achter het hek hadden zich circa honderd mensen verzameld, die alle langslopende bezoekers van de lezing uitjouwden. Met name ‘mensen die op Chan lijken‘, Hindoestanen dus, kregen de wind van voren en werden uitgemaakt voor ondermeer ‘kaolo koelies‘. Geschrokken kwamen ze het gebouw binnen.

Maar ook anderen, waaronder Afro-Surinaamse bezoekers van de lezing moesten het ontgelden Ze werden uitgescholden en daarbij uitgemaakt voor verraders en redimoesoe. Doordat de demonstranten zelf hebben gefilmd en deze filmpjes online hebben geplaatst, is goed te horen welke scheldwoorden werden gebruikt tegen de bezoekers die veelal niets met de partij van Santokhi of de politiek te maken hadden.

Ook Santokhi zelf en de first lady van Suriname moesten het ontgelden. De president van Suriname werd ondermeer uitgemaakt voor boeler en er werd geroepen dat zijn vrouw een transgender zou zijn. Schofterig, respectloos en ordinair gedrag van mensen die verbaal zwak zijn en niet in staat zijn op een normale manier te communiceren. Volgens mij zijn velen niet ontwikkeld en hebben van huis uit geen normen en waarden meegekregen.

Opmerkelijk is ook het sterke pro-Bouterse sentiment onder de protestanten. Dat kwam naar voren in leuzen als ‘Tide Tamara, we stre go moro fara‘ en de aanwezigheid van NDP vlaggen. Twee reporters van het UP Netwerk, die tussen de demonstranten stonden, werden belaagd nadat een van hen de uitspraak deed, dat Bouterse een veroordeelde drugsdealer en moordenaar is.

De mannen van Hindoestaanse afkomst moesten zich snel uit de voeten maken, na zeer dreigende tegenreacties van demonstranten. De beelden van de belaging hebben ze, maar ze lieten zaterdag weten deze uit veiligheidsoverwegingen niet uit te zenden. “De veiligheid van onszelf en onze naasten weegt zwaarder, dan de verslaglegging van deze demonstratie”, aldus een verklaring van het UP Network.

En zo komen de ‘vredelievende’ demonstranten weg met hun schofterig gedrag. Hun protest had niets meer te maken met Anton de Kom of zijn gedachtegoed.

In de aankondiging van de demonstratie had Henry Nijhove aangegeven dat er geprotesteerd zou worden tegen racisme. Maar uiteindelijk bleken veel mensen die hij had opgetrommeld, zelf de grootste racisten te zijn.

R. Hobber, Amsterdam.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

101 REACTIES
 1. Waar Is Dat Dan. Kom Ik Een Beetje Met Je Sporten.
  Je lijk Mij Een Fantastische Klootzak Te Zijn Prima kerel. Goed Gebekt
  Je ABN Is Perfect (algemeen Beschaafd nederlands)

  .


  Maak melding
 2. De Hindostaan die op de foto werd beledigd is een journalist van een kwaliteitskrant in Nederland. Hij wilde vragen stellen over de achtergronden van de demonstratie en kijk hoe ze met hem zijn omgegaan.


  Maak melding
 3. Je hoef het niet eens te zijn met de rechtmatig wettige gekozen president van de republiek suriname , je mag wat van je laten horen , maar mi gado jongoe om de president zo uit te schelden en voor koeli uit te maken zegt meet iets over u , de beste man vertegenwoordigd het land suriname in het buitenland , schaam je diep voor de mensen die daar hebben lopen schelden, mi dado yonoe 🤔✌


  Maak melding
 4. Ik was erbij en zag een paar na afloop de straat oversteken naar de Van Swindenstraat om bij Roopram roti te halen. Ik kom in alle kringen en ben ervan overtuigd dat 99 % van de bevolking van Suriname oprecht positief naar elkaar toe is. Er zijn enkele personen die vanuit Nederland bezig zijn om de groepen tegen elkaar op te hitsen via radio T in Nederland. Zo is er een bejaarde zieke geest uit Nijmegen die elke dag gif spuwt richting Suriname. Heeft zelf in al die jaren nooit iets bereikt in Nederland. Leeft van een uitkering, waarvoor dus de Nederlandse belastingbetaler moet opdraaien en krijgt via radio T alle ruimte om gif en gal te spuwen. Het zijn dus dit soort figuren die de mensen, die niet hebben doorgeleerd, ophitsen en veilig op afstand blijven.


  Maak melding
 5. Lucie, opa D legacy wil NIEMAND : veroordeelde moordenaar, drugsdealer en grootste verkrachter van Suriname. Jij nu, dat je achter zo’n “fenomeen ” aanloopt…..
  Baja geen jeje.
  En dat deze Nederlandse organisator zichzelf anomoksi noemt, zegt al genoeg. Hij mengt niet met anderen dan zijn eigen kleur om hetzelfde zo te zeggen. Wat doe je dan in witte mensen hun land? En onderhoud hetzelfde mom van vrije meningsuiting mogen ze alladol een ieder beledigen. De Nederlandse tolerantie is zijn doel voorbijgeschoten. En dat merken die ptatas maar al te goed .
  Die meneer Nijhove is 50 a 60 jaar achtergebleven in zijn denken en weet niet dat Suriname verder is gegaan met NATIEVORMING, WAN PIPEL en dan zijn geadoreerde lijder opa D JUIST een STA IN DE WEG is voor diezelfde NATIEVORMING.
  Ipv daaraan mee te werken, blijft die meneer IN ZIJN DENKEN ACHTER IN ZIJN EIGEN:WIJ, SLAVEN VAN SURINAME. En zulke figuren kunnen wij NIET gebruiken in Suriname. En natuurlijk blerren de paarse djamoe edes hier, dati zelf niks mee te maken hebben; maar wie gelooft ze? Ik zeker niet.


  Maak melding
 6. Erg dat surinamers ook al heb je een Bordeaux passport zich zo hebben misdragen. Deze steun trekkers moeten zich schamen.
  Zij die in Su wonen voelen het en niet degene in Nederland. Moeten al deze schreeuwlelekerds maar terug naar hun geliefd land, hun passport inruilen voor een Surinaamse en dan kunnen ze mee gaan helpen protesteren. Jullie maken de surinamers gewoon belachelijk hoor. Als Nederland de steun stopt voor de steuntrekkers zullen ze anders prepen. De witte mensen lichen Jullie gewoon uit hoor. En onthoudt goed de white ones are the biggest racistis people. Still they don’t accept dark skin people. So think about this. Every one know how dutchess discrimates the dark or tinted skin people too. Also here in the US 🇺🇸 we have to deal with it


  Maak melding
 7. Ach Latour Posse, is dit jouw inhoudelijke reactie op de feiten die ik heb genoemd? Gewoon slap gelul. Is dat alles wat je te berde kunt brengen? Ik begreep dat het zelfs de burgemeester van Amsterdam is opgevallen dat de aanwezigen bij de ADEK-lezing een zoals zij het zei een zeer eenzijdige weerspiegeling was van de Surinaamse bevolking.


  Maak melding
 8. Ongeacht je politieke kleur of je ras. Dit soort gedrag is altijd onacceptabel en moet zeker aangepakt worden. Deze laag geschoolden en/of gestoorde figuren zetten niet alleen zich zelf te schande maar ook alle groepen waar ze deel van uit maken.

  Lucien 12 september 2021 At 17:14
  Je zit weer kromme, paarse “2 wrong = 1 good” onzin te verkondigen. Naast dat het onwaar is want de meeste racistische uitingen komen steeds vanuit paarse hoek is jouw manier van goedpraten van wangedrag nog erger dan het wangedrag.

  @IVANOF LIMBURG
  Je tracht op walgelijke wijze het accent te verleggen. Of Chan hier tegen kan of niet is niet belangrijk en ook niet het onderwerp. Het walgelijke, zwaar gestoorde gedrag van die losers is het onderwerp en moet door iedereen veroordeeld worden.
  Wees een kerel, toon dat je een beetje verstand en fatsoen hebt en veroordeel dit wangedrag expliciet !!

  @IVANOF LIMBURG 12 september 2021 At 17:04
  QQQ.. Popo Jantje

  Hoe Wil Jij Graag Dood Gaan Vertel. En Waar Wil je Begraven Worden.
  ==============
  Dit heb ik gemeld en ik verwacht dat het snel verwijderd wordt want het is een duidelijke bedreiging die niet hoort. Als de beheerders het laten staan, zonder een opmerking er bij, zijn ook zij strafbaar

  @FRANCO 11 12 september 2021 At 17:37
  Popo Jantje 12 september 2021 At 16:56
  ,,,,,,,
  —————————————————————————————-
  Wat je hier schrijft is bezijdens de waarheid. In tegendeel zijn de Hindostanen racisten van het slijmerigste soort. Bovendien is Nederland een Democratie, waarbij vrijheid van meningsuiting ons geboorte recht is.Jammer he…
  ==============
  Vrijheid van meningsuiting is iets anders dan het recht tot inhoudsloos, onbeschoft gedrag. Dat je dat verschil niet ziet zegt veel over jou!!


  Maak melding
 9. Ik heb bewust de video niet afgespeeld omdat ik niet wou weten wat al deze zieke honden hebben zitten uit te kramen. Het is erger dan ik had kunnen bevroeden.
  Nogmaals zeg ik, ik ben niet zwart maar VENE was mijn president waar ik erg trots op ben.
  Maar deze smerige honden hebben zulke beledigende taal zitten uit te kramen tegen de democratische president van de Republiek Suriname. Ik weet niet als deze honden doorhebben dat Chan bezig is het land uit de moeras te halen die door hun NDP is gedwud. Chan werkt voor een nieuw Suriname waar de kinderen weer een toekomst zullen hebben. Het is ondankbaar werk zie ik.
  Deze smeerlappen hebben eerder dieven als de NDP van Bouterse aan de macht die het land hebben leeggeroofd. Tot de laatste snik hebben zitten roven.
  En eeuwig gebruiken ze het argument om niet te willen werken. Want ze zouden slaaf zijn geweest.
  Bouterse heeft voor deze smeerlappen een paradijs geschapen.Want doen ze nog in dit land. GA WONEN IN HET PARADIJS VAN BOUTERSE.
  ZELF IS HIJ STINKEND RIJK VAN GEWORDEN MET ZIJN VRIENDEN. LAND VERARMD EN VERPAUPERD ACHTER GELATEN.


  Maak melding
 10. Meneer hartstikke bedankt voor dit ingezonden stuk, inclusief de beelden.

  Het schuim der aarde; revo-resten van het laagste soort. Die akelige stem is van die ptss’er in zijn revo-teneu.

  Had jij het over deze “warme” ontvangst @robg. Weet je zeker dat je nog steeds tot deze kliek wilt horen. Dit is een keihard bewijs van deze afschuwelijke vertoning.

  De beelden spreken boekdelen, verbod naar Suriname; linea recta zwarte lijst.


  Maak melding
 11. President Chan, bestudeer goed de beelden. Allemaal op het zwarte lijst. Persona non grata.
  De NDP zou ze op een andere lijst plaatsen. Denk aan Moi Wana en de december moorden.
  Chan maakt mijn hart blij. ALLEMAAL TOT PERSONA NON GRATA BESTEMPELEN. DIT SOORT GIF WILT U TOCH NIET HEBBEN IN HET PARADIJS VAN BOUTERSE.


  Maak melding
 12. Khadir Anomoksi👈🏼,🤦🏼‍♂️ Je bent de grootste achterlijke idioot die Suriname ooit heeft voorgebracht. Door jou aangestuurd en opgeroepen, zijn Anti-Santokhi demonstranten schofterig, respectloos, ordinair en racistisch’ 👉🏼Deze hersenloze massa is helemaal door jou aangestuurd, hoe achterlijker, hoe harder ze aan het schreeuwen waren. Dit zijn ook de normloze figuren die niet weten hoe zich te gedragen, en die altijd het hards schreeuwen dat ze gediscrimineerd worden,☝🏼 en wat deden ze zelf 😡de grootse racistische uitlatingen waren er te horen. Leuk voor de Nederlanders om te horen, en zien hoe we met elkaar omgaan, en wat voor soort volk er hier rondloopt😥😥. Bedankt jullie zielige idioten om Surinamers weer zo pijnlijk in de picture te zetten, goed gedaan 👏🏼. Ik heb er echt plaatsvervangende schaamte van😳😥. Het zal wel mijn opvoeding zijn, waarin ik geleerd heb iedereen met respect te behandelen. Ik heb geleerd, behandel een ander zoals jezelf behandeld wil worden, maar helaas lukt dit mij niet bij deze hersenloze massa😏. Maar blijkbaar gaan ze privé ook op deze manier met elkaar om, en weten ze niet beter 🙄. We zijn Surinamers met z’n allen, toon eens wat wederzijds respect hoe moeilijk het ook lijkt, het is echt veel relaxter..💋♥♥🌹


  Maak melding
 13. Slap gelul of niet. Het is weer bewezen, dat lucien en lucien karwafodi een en dezelfde persoon zijn; gelet op “hun” reactie. Maar feit is jouw legacy voor opa D is dat hij de grootste verkrachter en drugsdealer en moordenaar van Suriname is en blijft! Tje poti kafowroe, joe hee baka., jo sebrefata, paarse djamoe ede.


  Maak melding
 14. Nederland is een democratische rechtsstaat en demonstreren is een grondrecht van iedere Nederlander e/of mensen die hier mogen wonen en zijn. Wel moet bij gezegd worden, dat sommige dieren meer zijn dan andere dieren en dat die dieren wel boven wet en recht staan. Gelukkig is het maar een heel kleine groep die al sinds hun geboorte bevoorrecht zijn . De vraag is hoe lang het nog voor die groep zo blijftr door de ontwikkelingen in de maatschappij en sommige wetten beschouwd worden als voor het stenen tijdperk. Dit was even terzijde.

  Terug komen op de demonstranten of zij die vinden dat het niet kan. Deze demonstraten hebben gebruik gemaakt van hun grondrecht om te mogen demonstreren hebben het ook gedaan. Het is hun goed recht, wat men ook van vindt.

  Het zou te gek zijn voor woorden dat alles wat jan en alleman of zeggen of bepalen of door hun gedrag, schrijven, doen, maken, etc, dat niemand daarvan wat mag zeggen. Als men vindt dat de mensen niet mogen demonstreren dan kunnen we van Nederland beter een dictatuur maken.

  Dan zou ik de mening willen horen van de luitjes die tegen demonstreren zijn, terzij ze het leuk vinden om op commando te gaan klappen of huilen voor hun leider.


  Maak melding
 15. QQQ.. Klaas

  Tot Nu Toe Kan Ik Geen Aanknopings Punten Vinden Om Wat Santokie Is Overkomen Te Veroordelen.. Hoort Bij Het Vak.. Gelukkig Staat Het Overgrote Deel Van Het Surinaams Volk Nog Pal Achter Onze President Santokie.

  Dat Wat Santokie Over Zich Heen Heeft Gekregen Moet Een Motivatie Zijn Die Motiveerd Het Moet Hem Allleen Maar Sterker Maken Als President

  Dagelijks Worden Wij Blaka Mangs Ook De Pleuris Hier Uit Gescholden. Lees Je Dat Niet Of Kijk Je Weg.


  Maak melding
 16. Ze waren zo schofterig, respectloos en ordinair dat zelfs de NDP zich voor hen schaamt. Weet je hoe bont je het moet maken dat zelfs de NDP, de partij die door dik en dun een massamoordenaar blijft steunen, zich van jou distantieert?


  Maak melding
 17. @Franco11. Alter ego Spuit 11? HBO of Universitair? Het gespuis weet zelf niet wat zo n opleiding inhoudt. Aan hun taalgebruik en hun gedrag is t easy het ontwikkelingsniveau t schatten. Daar is geen rocket science voor nodig. Als je zelf daarin niet in staat bent dan plaats ik j ook op dat niveau. Dat is wetenschap. Kansberekening. Statistiek noemt men dat.


  Maak melding
 18. Popo, woon je op Livorno, O, dan snap ik waarom jij je zo racistisch richt op jouw blakamangs. Je hebt waarschijnlijk een ander beeld meegekregen.
  Ik ben van Par’bo noord.

  Het was niet hun president, ze hebben helemaal geen president, die gasten zijn onderdanen van de koning en zijn Latina. Ze zijn tekeer gegaan tegen een president van een bevriende natie, dus laat de burgemeester maar actie ondernemen.

  Ik voel mij tegen de schenen getrapt omdat het mijn president is, waartegen zij tekeer gingen. Schaamteloos🤮🤮het protesteren kon ook op een andere manier. De organisatie heeft duidelijk gefaald.
  Het grove taal gebruik wekt geen verwondering meer, je maakt het hier op WKT dagelijks mee, dus het is geen issue. Niet huilie huilie doen. Ik word hier op WKT ook op de meest schaamteloze manier neergezet/weggezet, omdat ik gebruik maak van mijn recht als burger, geen onderdaan, om kritiek te uiten op wie/wat dan ook. Vooral op het beleid van de president als ik het nodig vind. Maar gebruik hierbij geen krachttermen, wat je hier op WKT wel dagelijks leest.


  Maak melding
 19. De uitspraken waren wel buiten de orde en als men die demonstranten kan identificeren moeten ze een proces-verbaal vd politie krijgen.

  Triest dat men beledigende woorden gebruikt, dit soort gedag is onder de maat en zegt meer die Surinamers. Ze laten dus zien wie ze zijn en dit is vast gelegd in beeld en geluid en zal hen blijven achter volgen.


  Maak melding
 20. Oeps, sorry, correctie!

  De beelden zijn van “Crime news Suriname”.
  Erg toepasselijk, nu nog zo’n ‘face recognition’ en het strafblad rolt eruit.


  Maak melding
 21. Vrouwen reageren vaak vanuit emoties. Emoties zijn voor hen de waarheid. Mannen echter ,dienen zich te houden aan pure logica en de wet tevens regelgeving. Het is dezelfde logica die ons leert dat deze demonstratie gerechtvaardigd is. Bij een demonstratie telt het niet of je nou ongeschoold bent of niet. Je bent niet aan het solliciteren. Daar gaan de tegenstanders dus de fout in. Een demonstratie is gerechtvaardigd. Haast wel onder alle omstandigheden. Onder deze specifieke omstandigheid ,zeer zeker wel. Feitelijk is het zo dat juist degenen die pretenderen op grond van geschoold te zijn ,juist laten zien dat ze scholing nodig hebben. Als je het eerste niet begrijpt ,zal je het tweede ook niet begrijpen. Voeg hierbij een flinke scheut racisme en geheid heb je de poppen aan het dansen.


  Maak melding
 22. Triest dat men beledigende woorden gebruikt, dit soort gedag is onder de maat en zegt meer over die Surinamers. Ze laten dus zien wie ze zijn en dit is vast gelegd in beeld en geluid en zal hen blijven achter volgen.


  Maak melding
 23. The gaslighting die sommige Hindoestanen toepassen ,moet men met een korreltje zout nemen. Immers ,al die tijd zijn ze bezig geweest de blakaman voor alles wat lelijk is uit te maken. Ze krijgen nu een koekje van eigen deeg. Karma is dat. De goeden zeer zeker niet nagesproken. Je kunt niet iedere dag opstaan en mensen voor aap uitmaken. Die aap gaat je tot aap maken.


  Maak melding
 24. Popo Jantje , die zwarte paarse ratten daar in de bijlmer , die klaas , die limbo , die franco11 , die paki-rat-poesje , en vele paarse ratten daar durven niet naar Suriname te komen , want als ze een ticket kopen van de slm wordt hun uitkering ingetrokken , en bij de KLM boeken kan ook niet , daar staan ze op de zwarte lijst , en Popo Jantje Livorno goh daar hebben ze nog nooit van gehoord , dus maak je maar geen zorgen , deze ndp ratten daar in Nederland zijn gewoon blaasbalgen , alleen maar lucht blazen zonder enig indruk.


  Maak melding
 25. Hoe Wij Hier Ook Samen Kwamen

  Lang leve Suriname. Lang Leve Het Surinaams Volk
  Lang Leve Het Vrije Woord. Lang Leve De Democratie. Lang Leve Waterkant. Lang Leve Het Leven. Lang Leve Vrijheid Van Mening Uiting. Maar Vrijheid Van Mening Uiting Heeft Ook Zijn Grenzen . Lang Leve Nederland.. Lang Leve God Almachtig,, Lang Leve Surinaamse President

  God Zijn Met Ons Surinamers


  Maak melding
 26. Esmerald goed verwoord , maar die paki-rat- poesje is een vrouwenhater , een soort taliban , en die noemt zich een Surinamer , nou vrouwen moeten hem maar eens onder zijn ballen trappen en laat hem piepen tot dat hij stil is.


  Maak melding
 27. Ik denk dat de NDP aanvoelt dat de Hindostaanse geldschieters van de NDP niet blij zijn met deze actie. Als ze de NDP de rug toe keren is het gedaan met deze partij. Ook de talrijke Hindostaanse prominenten zoals Dhoekhi, Adhin, Parmessar en anderen die de NDP groot hebben gemaakt zijn not amused.


  Maak melding
 28. Allen, gezien de beelden en gelezen de reacties, van positieven maak me blij. Van de negatieve gedragingen en handelen, ben zeer ik verdrietig van. Ze hadden de kans om de Wereld te laten zien hoe wij in Suriname als een volk leven. Naast elkaar, de moskee en de synagoge naast elkaar. Dat Surinamers , een eenheid hebben, een doel, een volk, een identiteit. Deze mensen die zich zo hebben uitgelaten, werken niet of zitten in de bijstand of werkloos. Zo kan je je niet gedragen in een land, waar je als een buitenlander bent, je wordt nooit Wit, dat denken ze. Ons Suriname ons President, ons prachtige land en ons prachtige mensen, dien je je te waarderen, vanwaar je vandaan komt. Hij is ook mijn President!
  De koning is ook mijn koning, wat is het verschil.
  Ik ben geboren, getogen Abrabroki Hermansteinbergstraat 27, als kleinkind!
  Voor de mensen die zich professioneel hebben geuit en gedragen Respect en ik waardeer jullie, ik dank jullie voor de mooie positieve reacties voor onze President.
  Ik zal mijn naam erbij doen.

  De ex Sergeant
  De ex Cdt Veiligheidsman van wijlen FD Kabinet Pres ‘ 90-93!


  Maak melding
 29. Ik heb enkele filmpjes doorgestuurd gekregen van familie en vrienden. Ik schaam mij diep en diep voor mijn kondreman. Dit soort heeft bij deze voor mij echt helemaal afgedaan. Ik heb totaal geen respect meer voor deze mensen. Dat deze bevolkingsgroep zo laaggevallen is in 40 jaar tijdens hun zogenaamde revolutie had niemand kunnen bevroeden. Dat ze de democratisch gekozen President uitmaken voor dagoe en boeler is gewoon hemeltergend. Ik zei het al eerder, het volk van Suriname mag zich gezegend voelen dat deze mensen niet zelf in het land Suriname wonen. Het zijn gewoon parasieten die tijdens de demonstratie het hoogste woord hadden.
  Wat een stelletje apen weer die ons land voor de zoveelste keer negatief op de kaart hebben gezet.
  Walgelijk, walgelijk, schandelijk…ik krijg gewoon de rillingen over mijn lichaam van afschuw.


  Maak melding
 30. Beste mensen…. Die sfeer daar bij de groep in Amsterdam is niet meer van deze tijd…..Ik weet dat hun geluid in Suriname niet groot gehoord zal worden…De heren en dames uit Suriname zijn in Nederland voor een boekhoudings-gesprek..Ontwikkelingshulp, daar gaat het om.. . Projecten en geld voor de projecten .. Ik zeg nogmaals, Surinamers ga alstublieft samenwerken ongeacht uw achtergrond.. Ook in Nederland mist men op verkiezingsdag deze grote groep Surinamers. Ze gaan niet stemmen .. Ik heb vroeger pamfletten uitgedeeld voor de PvdA… Ik heb het jarenlang meegekregen,, *ik wil geen pamflet, ik wil dat geld *, ja,.., zeg ik je bedoelt ontwikkelingshulp voor Suriname toch, dan moeten we bij Rutte zijn… Rutte scheld niet openbaarlijk uit, maar jullie begrijpen het hij is tien keer meer onhandelbaar dan jullie… ,.Zo ga je niet naar het Catshuis. Vandaag heb ik aan vrienden verteld.. Nederland is nu een deel van Europa . , maar daar houden de vergelijkingen met Rutte wel zo’n beetje op… De geschoolde en technisch begaafde Surinamers zijn er ook.. Er is een groep die zich betekenisvol acht voor Suriname …. wat doe jij hier vraag ik hun… ? kon erom lachen.. . “Beter worden en teruggaan naar Suriname..Mensen het gaat U goed, zoek alstublieft geen sterke leider…, zoek kennis … .


  Maak melding
 31. @Bigga
  If the whites discriminate, the blacks can do it too. I’m sorry but you blacks are no better and the BLM movement is a terrorist movement that should be bombed to death.
  Haven’t you Yankees had enough of the Taliban kicking your asses?
  Humbug


  Maak melding
 32. @Sabaku

  Dat ze de democratisch gekozen President uitmaken voor dagoe en boeler is gewoon hemeltergend.

  Ik zie het zo. Deze mensen maken nergens deel uit van de samenleving. Niet hier en niet in Nederland. Overal waar dit schorem zich bevindt zie jr hetzelfde; perifeer en achterstandswijken. Dit soort is nergens een aanwinst voor.
  Het is het laagste van het laagste soort.


  Maak melding
 33. De Hindoestaanse geldschieter zoals Dilip moet aangepakt worden. Deze smeerlap is de financiële ruggengraat van de NDP. Het is allemaal Hindoestaans kapitaal dat de NDP maakt. aanpakken deze Judassen.
  En deze smeerlappen hebben geen enkele empathie voor de arme Hindoestaan in Suriname.
  Ik hoop dat deze boodschap goed is doorgekomen bij Adhin en Parmessar.
  Allemaal tuig van de richel.


  Maak melding
 34. Ik Heb Onze Surinaams President Santokie Al Een App Toe Gestuurd.
  Ik Heb Heb Hem Een Hart Onder De Riem Gestoken.

  Als hij Dit Niet Aan Kan Is Hij Een Zwakke President Waren Mijn Woorden
  Moet Hij Per Direct Af Treden.

  In Het Buiten Land Worden Presidenten Met Rotte Eieren Bekogeld
  Hoort Bij Het Vak


  Maak melding
 35. @ Davis
  12 september 2021 At 19:55
  Ik denk dat de NDP aanvoelt dat de Hindostaanse geldschieters van de NDP niet blij zijn met deze actie. Als ze de NDP de rug toe keren is het gedaan met deze partij. Ook de talrijke Hindostaanse prominenten zoals Dhoekhi, Adhin, Parmessar en anderen die de NDP groot hebben gemaakt zijn not amused.

  De fascist en racistische negher Bouterse heeft zelf zijn eigen soort als onbetrouwbaar, lui, achterlijk, dom met wie hij nooit zou willen samenwerken ( ik heb het over de zwartjes). Wie ben ik dan om aan zijn woorden te twijfelen?


  Maak melding
 36. @ RobG
  12 september 2021 At 20:14

  Dan bestaat in jouw land godzijdank geen racisme en discriminatie. De zwartjes die in Nederland steeds klagen om racisme, proberen de buitenwereld te misleiden om er beter van te worden.


  Maak melding
 37. Macnack
  12 september 2021 At 20:20
  Er word veels te veel aandacht gegeven aan deze ongeschoolde droeftoeters.

  En als het andersom was geweest, dat zwartjes gediscrimineerd zouden worden dan was het doodzwijgen daarvan oke? Geef toe dat dit aantoont hoe racistisch zwartjes zijn. Ga het niet bagatelliseren. Het is al erg genoeg dat dit nog voorkomt. Mevrouw Sylvana hoor ik niet en zie ik haar krokodillentranen niet. Had ik wel van haar verwacht want zij is zelf door en door racistisch.


  Maak melding
 38. RobG 12 september 2021 At 20:14
  Dit verhaal van de fictieve R.Hobber klopt voor geen meter.
  ======================================

  RobG is de personificatie van die zwartjes die daar stonden te demonstreren en van alles uit hun mond stonden te scanderen.
  RobG geef toe, lager als dit kunnen jullie toch niet meer vallen.


  Maak melding
 39. Mo teigi zins het schelden naar santhoki. Wat een stront volk mie egie negre de?onbeschoft ongemanierd?
  Deze mensen zouden liever weg blijven? En je roept tak santhoki dies santhoki dati. Now ja a boeng tak ding sommige hindostanen willen niks mee te maken hebben met jullie.
  Mie negre na onbeschoft volk?
  Santhoki ik verontschuldig,voor de schade die koullo negre mie,volk onbeschoftige gedrag


  Maak melding
 40. Sabaku,
  Dat deze bevolkingsgroep zo laaggevallen is in 40 jaar tijdens hun zogenaamde revolutie had niemand kunnen bevroeden.@@

  Hoezo deze Bevolkingsgroep, stond daar een hele bevolkingsgroep dan! of laat je scholing je in de steek.


  Maak melding
 41. WAT
  12 september 2021 At 19:41
  Popo Jantje , die zwarte paarse ratten daar in de bijlmer , die klaas , die limbo , die franco11 , die paki-rat-poesje , en vele paarse ratten daar durven niet naar Suriname te komen , want als ze een ticket kopen van de slm wordt hun uitkering ingetrokken , en bij de KLM boeken kan ook niet , daar staan ze op de zwarte lijst , en Popo Jantje Livorno goh daar hebben ze nog nooit van gehoord , dus maak je maar geen zorgen , deze ndp ratten daar in Nederland zijn gewoon blaasbalgen , alleen maar lucht blazen zonder enig indruk.

  Daarom durven ze niet. Ik dacht dat ze daadwerkelijk in Suriname woonachtig zijn. Kaffers van het laagste soort. Franco 11 gaf zelf zijn adres door. Tien hij niet op de afgesproken plek verscheen ging ik hem opzoeken op het opgegeven adres. Daar trof ik oude Javaanse mae aan. Zo laf zijn deze zwartjes. Een grote bek met bedreigingen en zo laf dan om een adres van iemand anders op te geven. Zo een hond is Ivanoff ook die mij vaker dan 1 x bedreigd heeft met een moker mijn gezicht te verbouwen. Deze j jAAP denkt zeker dat hij een held is met zijn bedreigingen. Ook vandaag met hem afgesproken en zoals verwacht . Hij kwam niet. Een lafhartig soort. Deze zwartjes denken dat ik een ko elie ben en voor deze kakkerlakken hard weg loop.

  @ Wat nami damen che manzil bood shap watan Taliban. Mehrbaan!


  Maak melding
 42. Pony
  12 september 2021 At 20:45
  Sabaku,
  Dat deze bevolkingsgroep zo laaggevallen is in 40 jaar tijdens hun zogenaamde revolutie had niemand kunnen bevroeden.@@

  Hoezo deze Bevolkingsgroep, stond daar een hele bevolkingsgroep dan! of laat je scholing je in de steek.

  Jullie zwartjes zijn niet te vertrouwen dus maakt het niet uit. Het waren geen mensen maar beesten.


  Maak melding
 43. Pony 12 september 2021 At 20:45
  Sabaku,
  Dat deze bevolkingsgroep zo laaggevallen is in 40 jaar tijdens hun zogenaamde revolutie had niemand kunnen bevroeden.@@

  Hoezo deze Bevolkingsgroep, stond daar een hele bevolkingsgroep dan! of laat je scholing je in de steek.
  ==================================

  Pony, doe nu niet alsof je het niet begrijpt. Je snapt best wel waar ik het over hebt. Jij behoort daar ook toe. Stuk verdriet dat je bent..


  Maak melding
 44. Allerlei drogredenen worden hier gebruikt, om dit smakeloos gedrag te vergoelijken. Dit zegt alles over hun verknipte geest en gebrek aan simpele ethiek.
  Dit is puur en rauw racisme, de haat druipt ervan af.

  Robg, ben je bijziend of zo, is het filmpje op crime site suriname fake. Jij spoort duidelijk niet. Ben jij niet die rooie met die hangbuik.

  De opmerkingen over de First lady, zijn schandalig, respectloos en ranzig.

  Het zijn dezelfde leuzen die ze scanderen bij elke demonstratie in Suriname. Er is absoluut geen verschil.


  Maak melding
 45. Dank zij die racist Nurmohamed en zijn haat kan de Surinamer vandaag teen groente en fruit kopen. Velen ziek geworden door smerig water weken un hun huis.
  Ik hoor jullie bek daar niet over.
  Surinamers zijn grote racisten.
  De witte man heeft niet zomaar Wan pipel gemaakt


  Maak melding
 46. =OPVOEDING en VORMING van deze mensen is helaas mislukt. Waarom, ze wonen juist in een land waar dit jou geleerd wordt als je het niet hebt meegekregen van huis uit. Triest allemaal.

  Anton de Kom zijn gedachtegoed hebben deze mensen teniet gedaan
  Zij hebben Suriname en het volk te schande gezet met hun gedrag.

  Ik ben niet van de VHP, maar vind het tof wat deze President gedaan heeft.


  Maak melding
 47. Of je nou tegen of voor de VHP heb gestemd. Hoe vinden de Surinamers het dat hun president zo is vernederd door hun eigen landgenoten in het buitenland?

  Zou een hindoestaanse diasporagroep ooit zijn zwarte president ook zo vernederen en nikker noemen. Ik heb dat nog nooit meegemaak.

  Je kunt een aap uit de oerwoud halen maar hoe haal je de oerwoud uit een aap. Onmogelijk.


  Maak melding
 48. Racistisch gedrag is afkeuringswaardig en het is te hopen dat dit incident niet naar Suriname overslaat. Afro-Surinamers vormen immers de meerderheid in Suriname en het is de snelst groeiende bevolkingsgroep.

  Voor veel Afro-Surinamers zijn zaken niet onopgemerkt gebleven en de regeringsploeg wordt door veel Afro-Surinamers enorm gewantrouwd. Zo is het Santokhi tot nu toe niet gelukt om zijn partij, de VHP, van een traditionele Hindostaanse partij te hervormen tot een echte nationale Surinaamse partij. De benoemingen en aanstellingen in de regeringsploeg zijn veelal eenzijdig. En net als vroeger bestaat het personeel op de departementen van de ministeries weer uit dezelfde etnische groep als de desbetreffende minister en politieke partij. Dit terwijl veel Afro-Surinamers op Santokhi hebben gestemd omdat men net als andere Surinamers hervormingen wilde. Dit incident is dus een waarschuwing en signaal.

  Santokhi moet in de nabije toekomst een behoorlijke omslag gaan maken en zelfs breken met tradities anders zal het grillige electoraat in Suriname haar mening bij de volgende verkiezingen duidelijk geven en dat zal alleen Bouterse opnieuw in de hand spelen wat het land niet ten goede zal komen.


  Maak melding
 49. +/_ 150 personen hebben bewezen dat you can take a man/women out of the jungle but you cant take the jungle out of them. Niet eens in 3 generaties in de bijlmer.


  Maak melding
 50. Realist 12 september 2021 At 22:20
  Of je nou tegen of voor de VHP heb gestemd. Hoe vinden de Surinamers het dat hun president zo is vernederd door hun eigen landgenoten in het buitenland?

  Zou een hindoestaanse diasporagroep ooit zijn zwarte president ook zo vernederen en nikker noemen. Ik heb dat nog nooit meegemaak.

  Je kunt een aap uit de oerwoud halen maar hoe haal je de oerwoud uit een aap. Onmogelijk.
  ===================================

  Realist, de oerwoud uit die apen halen moet uiteindelijk wel lukken als je ze in een kooi opsluit. Het is die smerige sloot die je niet uit ze kan halen.e hebben met hun smakeloos gedrag het hele Surinaamse volk te kakken gezet. En dan vinden ze dat ze gediscrimineerd worden.
  Smakeloos gewoon.


  Maak melding
 51. Hierbij nodig ik alle RACISTEN uit voor een demonstratie bij de WIJDENBOSCHBRUG…op maandag 13 sept a s aanvang 10.00 u .Dresscode PAARS/ZWART …Jepi deh !


  Maak melding
 52. Beste Mensen

  A Sari.. No Na Soh Soh Clichés

  Een Ider Heeft Zijn Zegje Gedaan.. Is Ok.. julie Traden Allen Maar In Herhaling.. Nix Nieuws.. A Sari A Show Tapu

  Einde Dienst

  Stop Er Mee


  Maak melding
 53. Het recht van demonstreren is hier ernstig onterecht gebruikt !
  Hier wordt een staatshoofd en echtgenote, eregasten van de regering en van het koninklijk huis beledigd !

  Dit is strafbaar !

  Deze herrieschoppers moeten gehoord en op zijn minst officieel gewaarschuwd worden !

  Suriname is weer te schande gezet door het uitschot van Suriname !

  Justitia Pietas Fides. Krakti !


  Maak melding
 54. Zoeken Julie Geen Oorlog Want Mi Na Oorlog Mang.

  Stop A Show

  WIJ Zijn Surinamers

  We Houden Van Ons Land

  Chan Santokie Is De Gekozen President Van Ons Land


  Maak melding
 55. Popo Jantje , zo zijn die gasten , als je ze aankijkt weten ze niet wat ze moeten zeggen , en wat jij schrijft weten ze niet wat jij schrijft want ze kunnen niet lezen , maar aan hun reacties die ze plaatsen zie je al dat het de ndp aanhangers van de bijlmer zijn , hier in Suriname kunnen de lage ndp aanhangers alleen maar hopen op een voedsel pakket van die boevenpartij de ndp dus daar hoeft je niets voor te vrezen.


  Maak melding
 56. Sang Tokkies die boos zijn op Santokhi.
  Ik snap het eigenlijk niet; in feite zou je je toch extra gestreeld moeten voelen bij een lezing met lovende woorden over Anton de Kom door iemand die in de verste verte niet op ‘m lijkt.

  Kameraad Zwakka, zeg jij er eens wat van.


  Maak melding
 57. Ira , wij zijn ook geen VHP , jij verwoordt het goed , wij zijn trots op onze president Santokhi , hij wil dat iedere Surinamer het beter krijgt , maar die groep die hem zijn vrouw en zijn partij van alles beschuldigd en uitscheldt , willen niet dat Suriname voor uit komt , ze hebben alles al gestolen , en als straks deze regering met bewuste leningen ons Suriname uit het slob willen halen zullen ze weer stelen , er zijn nog te veel van die partij leden in belangrijke posities die dat bewerkstellen dus de regering moet snel die rotte appels eruit halen.


  Maak melding
 58. WAT 12 september 2021 At 17:15

  nou die ongeschoolde paarse ratten daar staan nu op de gevoelige plaat , heel snel te vinden , ze kunnen robg of franco11 vragen of ze ook in het riool van de bijlmer kunnen schuilen bij hen , maar paarse oproerkraaiers ze vinden jullie , stelletje racisten
  ————————————————————————————-
  @WAT…….Ik was er vanwege mijn werk JAMMER genoeg niet bij, maar als ik er bij was dan wat zouden zij willen doen dan??? Opsluiten ??? Niet meer naar Suriname mogen ?? Haaaaa……..Er zijn zat Landen met blauwe stranden ..lekker eten en geen of weinig criminaliteit……Als het weer veilig is in SURINAME zal ik overwegen om 14 dagen te komen……………WAUW…………….!!! Haaaaaaaaaaaaaaa………. Komende week naar Thailand…Lekker eten joh..en spotje goedkoop..


  Maak melding
 59. Popo Jantje 12 september 2021 At 20:48

  WAT
  12 september 2021 At 19:41
  Popo Jantje , die zwarte paarse ratten daar in de bijlmer , die klaas , die limbo , die franco11 , die paki-rat-poesje , en vele paarse ratten daar durven niet naar Suriname te komen , want als ze een ticket kopen van de slm wordt hun uitkering ingetrokken , en bij de KLM boeken kan ook niet , daar staan ze op de zwarte lijst , en Popo Jantje Livorno goh daar hebben ze nog nooit van gehoord , dus maak je maar geen zorgen , deze ndp ratten daar in Nederland zijn gewoon blaasbalgen , alleen maar lucht blazen zonder enig indruk.

  Daarom durven ze niet. Ik dacht dat ze daadwerkelijk in Suriname woonachtig zijn. Kaffers van het laagste soort. Franco 11 gaf zelf zijn adres door. Tien hij niet op de afgesproken plek verscheen ging ik hem opzoeken op het opgegeven adres. Daar trof ik oude Javaanse mae aan. Zo laf zijn deze zwartjes. Een grote bek met bedreigingen en zo laf dan om een adres van iemand anders op te geven. Zo een hond is Ivanoff ook die mij vaker dan 1 x bedreigd heeft met een moker mijn gezicht te verbouwen. Deze j jAAP denkt zeker dat hij een held is met zijn bedreigingen. Ook vandaag met hem afgesproken en zoals verwacht . Hij kwam niet. Een lafhartig soort. Deze zwartjes denken dat ik een ko elie ben en voor deze kakkerlakken hard weg loop.

  @ Wat nami damen che manzil bood shap watan Taliban. Mehrbaan!
  ——————————————————————————————
  POEPE JANTJE@….Goed dat jij mij niet bent tegengekomen, anders had je bovenstaande niet kunnen tikken…SUKKEL. Doe volgende keer je bril op…stond een meter achter jou..VETKLEP.!


  Maak melding
 60. @Popo Jantje 12 september 2021 At 19:09
  De ongepaste manier waarop jij mensen beschrijft kan ik niet waarderen en strookt niet met de wijze waarop mijn medemensen benader of bekijk.

  @Passant 12 september 2021 At 19:19
  Nederland is een democratische rechtsstaat en demonstreren is een grondrecht
  ==============
  Demonstreren mag maar racisme is bij wet verboden en ik hoop tevens dat de mensen die uitscholden aangepakt worden voor smaad en laster. Kunnen ze samen met de racisme boete jaren lang flink gekort worden opd e 50 euro leefgeld die ze nu wekelijks krijgen.

  @IVANOF LIMBURG 12 september 2021 At 19:20
  Je spreekt je zelf tegen en pas “2 wrong = 1 good” toe om wangedrag goed te praten. Ik hanteer liever de uitspraak van mevr Obama: “If they go low, we … ”

  @RobG 12 september 2021 At 20:14
  Je bent een echte paarse. Zijn allemaal ziekelijke leugenaars.

  @Debby 12 september 2021 At 22:03
  Je inhoudsloze reactie is weer van het bekende paarse niveau.
  En Wan Pipel is gemaakt door een Surinamer met Surinaamse cast!! Dus ook daar zit je weer onzin uit te kramen als een ongeschoold kuiken.


  Maak melding
 61. BLM niet gehoord deze keer. Overigens moeten de Hindoestanen niet zeuren want het is nog niet zo lang geleden dat een parlementariër hier gewoon Jap Japi riep in het parlement.


  Maak melding
 62. Dit handjevol simpele zielen heeft een ernstig minderwaardigheidscomplex. Ze hebben Nederlanders laten zien hoe racistisch ze zijn naar hun eigen volk. Opmerkelijk is ook dat het absoluut geen afspiegeling is van de Surinaamse samenleving, maar alleen losers. Om je dood te schamen, zoveel domoren bij elkaar!
  Gelukkig heb ik genoeg creoolse broeders en zusters die zich van dergelijk gedrag distantiëren. Ook hier op wtk. Dus ik kijk wel uit om na dit achterlijke gedrag van deze koeien te gaan generaliseren. En om in te gaan op onzin van lieden hier op wtk die dit gedrag goedpraten, is just a waiste of time.
  Immers, een ezel blijft een ezel en wordt nooit een koe.


  Maak melding
 63. Hoe in hemelsnaam wil je voor dit soort mensen nog respect opbrengen.
  Als je zo op een beestachtige wijze tekeer kan gaan over de Surinaamse Hindoestaanse President en zijn vrouw en zelf niet kan bevatten dat je daarmee het hele gedachtengoed van Anton de Kom verder zonder enige vorm van respect overboord gooit.


  Maak melding
 64. Nogmaals ik heb nog nooit gezien dan een groepje agressieve Hindoestanen dit tegen een zwarte president hebben gedaan. Nog nooit mpp, mpm, koulo nikker, hond, blackamang o.i.d. horen zeggen tegen een zwarte president. Helemaal respectloos en zonder schaamte. Dit heeft geen ene koulo te maken met vrijheid van meningsuiting. Het is ook strafbaar. Met de beelden kan men mensen opsporen en aangifte doen.

  Eens en te meer wordt ook voor de Nederlandse samenleving steeds duidelijker wie de grootste racisten zijn in Nederland.


  Maak melding
 65. Als die Nederlanders slim zijn schaffen ze die hele kaoulo Anton de Kom lezing af. Het blijkt nu dus overduidelijk dat men het gedachtengoed van deze Anton de Kom toch niet begrepen heeft. Blijkt dus weer dat de afstammelingen van de tot slaafgemaakten totaal geen benul hebben waar die lezing voor staat.
  Ai boi, jullie hebben weer eens je eigen soort goed te kakken gezet.
  Bah, schandelijk en respectloos…


  Maak melding
 66. Deze hersenloze, laaggeschoolde kliek paars stem en klapvee van een veroordeelde drugscrimineel en massamoordenaar, leveren structureel zelf het bewijs aan de gehele wereld, hoe schaamteloos en zonder enig normen en waardenbesef, ze zijn.

  Ze produceren meer decibellen dan hersencellen.
  Die hele a-sociale apentroep deelt gezamenlijk slechts 1 hersencel.

  Dit is nou precies het beeld wat de gehele wereld van de Surinamer heeft…..en terecht.

  Maandag staat deze rasta en geschoren kokosnoten bende, weer massaal aan de balie bij het UWV,…RECLASSERING, VOEDSELBANK.


  Maak melding
 67. Het zelfde voor Chan ,respectloos, racistisch enz naar de bevolking van suriname .
  Jullie vergeten met gemak waarvoor de mensen daar waren hhmmm
  Dat een enkeling gaat schelden jammer dan.
  Die olifant en voodoo spels werken weer prima voor Chan en zijn bende
  Lekker de bal kaatsen.
  Het was geen ontvangst comite met bloemen maar een demonstratie tegen uitbuiting,
  Nepotisme familie en vrienden politiek.
  En voor die achterlijke samboo,s die het nog niet door hebben, kom later niet schreeuwen als half suriname in beslag is genomen door deze sluwe ordinaire bende.
  Guno wat lul je ,suriname is een vrij land toegang voor een ieder zaagsel.


  Maak melding
 68. hahaha..verbazingwekkend hoe hypocriet de mens is..santhokie en zijn vrouw ondervinden nu wat bouterse en ingrid en zelfs de ex VP de afgelopen 10 jaren hebben moeten incasseren via zowel social media alsook in praatprogramma’s op de televisie en de radio..zelfs op dit forum word elke kans gegrepen om wat dan ook op ordinaire wijze te linken aan bouterse.. santhokie gaat er niet dood van..hij weet beter dan de gebeten hond spelen..


  Maak melding
 69. Wie is de lachende derde, die voordeel haalt uit dit spelletje van verdeel en heers?
  Sinds de afschaffing van de slavernij, 1863, speelt ditzelfde gedrag een rol in onze samenleving en men weet tot nu toe niet wie de master mind is voor zulk gedrag, waarbij zwart en wit tegenover elkaar staan en zij die daar tussenin willen vallen, d.m.v. hun eigen zienswijze, die trachten om ergens toe te behoren, of aan te hangen.
  Dat er sprake is van diep gewortelde emotie, is een feit, maar emoties kan men niet in bedwang krijgen door deze de overhand te laten hebben in de eenwording van een natie.
  Een ieder heeft last van deze emotie, en dit komt door de politiek, religie, etniciteit, maatschappelijke ongelijkheid noem maar op. Wij zijn te verdeeld om een eenheid te worden, want wanneer de ene rijk is, is de andere arm en dat creëert al spaninningen de rijke wordt rijker en de arme wordt armer, je krijgt dus nooit een balans tussen deze twee, hetzelfde tussen wit en zwart, gelovige en ongelovige, democraat of socialist, communist , nationalist enz. Het is een gevecht om geen balans te hebben om als mens door het leven te gaan. Wat Su nodig heeft is balans, en dat krijg je alleen door respect te gaan kweken.
  De overheden zullen morele en ethische wetten moeten gaan samenstellen en aannemen, en structuren samenstellen om deze na te leven. Als men ervan uit kan gaan dat niemand gelijk heeft en ook dat niemand ongelijk heeft, dan kan er een balans worden gecreëerd.
  Gemoedwillige verzet tegen een balans zal leiden tot verdere afgang van Suriname, vandaar dat ik wil vragen aan alle Surinamers, verbetering van Suriname begint bij jezelf.
  Een mening over een ander brengt je in een emotionele staat en zegt alleen maar iets over je positie in een verdeelde samenleving.
  blessi


  Maak melding
 70. Goedemiddag allen, gelezen al de positieve reacties, heb ik een aanvulling. Onze staatshoofd, onze President van de Republiek Suriname is bedreigd, beledigd en onheus behandeld door Surineds in Amsterdam.
  Dit hadden jullie nooit moeten doen, jullie hadden Suriname op de Wereldkaart kunnen plaatsen en hoe wij Surineds respect hebben voor een democratisch gekozen President.
  Gezien de beelden zijn deze mensen strafbaar geweest tegen een staatshoofd, daarbij zijn de voorbereidingshandelingen- en de uitvoeringshandelingen strafbaar.
  Dus de belediging al in voorbereiding is al strafbaar, dan ook de uitvoering daarvan en in vereende krachten. Een protest is heel wat anders!
  De politie had moeten ingrijpen en arrestaties moeten verrichten, dit kan alsnog!
  Een staatshoofd, is ook een diplomaat, zijne excellentie is beschermd bij wet.

  Mr. Spong werk aan de winkel!

  Ik schaam me vreselijk, erg toch! Suriname is voor Surinamers en kom niet aan onze identiteit!


  Maak melding
 71. Dit hele gebeuren, dat nu extra word uitvergroot, moet een wake up call zijn voor Chan. Het is zijn beleid dat deze reacties oproept. Chan is vanaf hij President is, altijd omringt door zware beveiliging, deze man is geen volkspresident, zoals hij zelf doet voorkomen en poept in zijn broek voor zijn “onderdanen”. Dit gezegd hebbende, vraag ik u om de situatie van de mensen in Suriname in acht te nemen, en de daarbij behorende emotie. Chan neemt harde en verkeerde besluiten, in nog geen jaar tijd heeft hij het leven in Suriname van slecht naar miserable gebracht. Zonder rekening te houden met de desastreuze gevolgen voor velen. En u zult met me eens zijn dat, de meest zure appels gegeten worden door de kleine man. Chan geeft heel veel geld uit om bij de voormalig kolonisator de zielepiet te gaan uithangen. Terwijl er nog steeds groepen zijn in Suriname, die door dit beleid niet uitbetaald worden voor gedane arbeid. Welke logica daarachter schuilt is vaag. Demonstraten gaan over de grenzen van het toelaatbare, hoe ze dat doen is mijn inziens nooit goed. Dit protest was verbaal en we mogen van geluk spreken, dat er geen geweld bij is gekomen. Dus die hele heisa over de uitlatingen tijdens het bezoek van Chan gaat slechts over een handjevol schreeuwers, en dat word hier op Wtk, aangegrepen om de racistische snaar weer zwaar te beroeren. De woorden van Popo, Wat en nog een aantal anderen zijn niet minder beledigend en zwaar A sociaal…..


  Maak melding
 72. Sip 13 september 2021 At 11:15
  Het zelfde voor Chan ,respectloos, racistisch enz naar de bevolking van suriname .
  Jullie vergeten met gemak waarvoor de mensen daar waren hhmmm
  Dat een enkeling gaat schelden jammer dan.
  Die olifant en voodoo spels werken weer prima voor Chan en zijn bende
  Lekker de bal kaatsen.
  Het was geen ontvangst comite met bloemen maar een demonstratie tegen uitbuiting,
  Nepotisme familie en vrienden politiek.
  En voor die achterlijke samboo,s die het nog niet door hebben, kom later niet schreeuwen als half suriname in beslag is genomen door deze sluwe ordinaire bende.
  Guno wat lul je ,suriname is een vrij land toegang voor een ieder zaagsel.
  ==================================

  Wat lul je man, dan hadden jullie niet moeten slapen toen die criminele bende tien jaar lang aan het roven was geslagen. Daar is alle ellende mee begonnen en dat je nu kondreman ziet die in armoede leven hebben ze aan hun attitude te danken, alles moet gratis zijn. Wat wil je dat deze regering verder gaat lenen tegen woeker rentes om zo een nog grotere schuld bij de volgende generaties neer te leggen. Als je geen verstand hebt van geld, moet je gewoon je stomme muil houden.


  Maak melding
 73. Kronto 13 september 2021 At 12:15
  Wat Su nodig heeft is balans, en dat krijg je alleen door respect te gaan kweken.
  ===================================

  Leuk geprobeerd. Respect is niet iets wat je gratis krijgt. Je hoort deze af te dwingen door deze te verdienen. Dat kan alleen maar als jij eerst jezelf en daarna anderen respecteert. Anders zijn het verder gewoon loze woorden.

  Zie maar je voorbeeld hoe je in je volgende posting over de President lult. “zoals hij zelf doet voorkomen en poept in zijn broek voor zijn “onderdanen”.” En dan zou jij nu juist degene zijn die het over balans van respect hebt.
  En hoezo “Dit hele gebeuren, dat nu extra word uitvergroot, moet een wake up call zijn voor Chan. Het is zijn beleid dat deze reacties oproept.”
  Het is niet het beleid van de President die deze reacties oproept, het zijn gewoon die racistische sentimenten waarmee jullie soort mee rondlopen in de wereld. Of heb je ook geslapen de afgelopen tien jaar.
  Kruip maar lekker weer onder die zwarte steen waar je vandaan komt, want je bakt er helemaal niet van.


  Maak melding
 74. Het volk had zich altijd neergelegd bij een democratisch gekozen president of hij nou een moordenaar of crimineel was deed er niet toe, hij was democratisch gekozen en daar had men respect voor, maar nu een Hindoestaanse president democratisch gekozen is kan een klein, zeer racistische groep het niet verdragen. En dat heb de wereld nu bevestigd gekregen. Ogen zijn opengegaan. Ik vraag me af wat de Hindoestaanse kontenlikkers als Adhin en Co, van de ndp ervan vinden.


  Maak melding
 75. @PATRIOT
  12 september 2021 At 22:24

  Ik ben het niet met je eens! Als je maar lang genoeg iets wordt ingewreven, ga je dit op de lange duur ook nog geloven. Dit geld voornamelijk voor individuen die zéér makkelijk beïnvloedbaar zijn.

  Citaat
  “Zo is het Santokhi tot nu toe niet gelukt om zijn partij, de VHP, van een traditionele Hindostaanse partij te hervormen tot een echte nationale Surinaamse partij.” Einde
  Moet hij die mensen bij de haren slepen om lid te worden, of moeten ze zelf over hun vooroordelen afstappen en zich aanmelden?

  Citaat
  “De benoemingen en aanstellingen in de regeringsploeg zijn veelal eenzijdig. En net als vroeger bestaat het personeel op de departementen van de ministeries weer uit dezelfde etnische groep als de desbetreffende minister en politieke partij.” Einde.
  Dit klopt dus niet!
  De top zit in de bak of is gereshuffeld vanwege lopend corruptie onderzoek.
  Verder is er niemand ontslagen, dwz dat de ndp-ambtenaren nog steeds op hun plek of ergens anders zitten. Vandaar de continue uitlek van vertrouwelijke informatie.

  Citaat
  “dat zal alleen Bouterse opnieuw in de hand spelen wat het land niet ten goede zal komen.” Eind.
  Het zij dan zo! Dat betekent dat ze die les nog steeds niet hebben geleerd. Het moet eens afgelopen zijn om rekening te houden met een veelvoudige moordenaar.

  Vanaf dag één van deze regering is het een constante manipulatie van individuen middels het verspreiden van desinformatie. Verdeel & heers tactiek uit de middeleeuwen, niets meer en niets minder.


  Maak melding
 76. Sabaku,
  In jouw geval kan ik stellen dat de emotionele uitlating komt vanuit de gedachte dat je wijs en slim bent, en daar kan ik mee leven. Dit is mijn volgende posting waarin ik vanuit jouw voorzienigheid, negatief uit zou laten over Chan. Verbeter de wereld, begin bij jezelf. Dus vanaf het moment dat ik mij bewust ben geworden van de onbalans en disrespect die onder Surinamers leeft, en dat de reden voor emotionele uitspattingen kan zorgen, ben ik gestopt met dat gedrag, als jij in mijn woorden iets anders wil zien, is dat jouw goed recht, maar bewustwording is het begin om in balans te geraken.
  Probeer het maar uit.


  Maak melding
 77. Sabaku 12 september 2021 At 21:02
  Pony 12 september 2021 At 20:45
  Sabaku,
  Dat deze bevolkingsgroep zo laaggevallen is in 40 jaar tijdens hun zogenaamde revolutie had niemand kunnen bevroeden.@@

  Hoezo deze Bevolkingsgroep, stond daar een hele bevolkingsgroep dan! of laat je scholing je in de steek.
  ==================================

  Pony, doe nu niet alsof je het niet begrijpt. Je snapt best wel waar ik het over hebt. Jij behoort daar ook toe. Stuk verdriet dat je bent..@@

  Ja dat je potverdomme aan op een vrij misselijke toon aan het generaliseren bent, ben je nu betoeterd. Ik heb er helemaal geeeeeeeeeeeeeen begrip voor stuk……..


  Maak melding
 78. Pony 13 september 2021 At 15:38
  =========================
  Doe je best, jullie soort scheld nooit nee. Je bent je alleen een beetje anders aan het voor doen, dan je in werkelijkheid bent?
  Het schijnt overigens dat jij je heel veel met mijn scholing bezig houdt in je postings en dat het je heel veel doet blijkbaar, terwijl ik het echt nooit over mijn scholing heb gehad hier op WTK.
  Vertel, wat weet jij wat ik niet weet?


  Maak melding
 79. Klaas, iedereen met een beetje verstand weet dat wat de schreeuwers deden geen schoonheid prijs verdient, maar dat jij en anderen hier de de “fatsoen” politie komen uithangen (uithuilen) is nog schadelijker dan de roeptoeters in Amsterdam bij de betoging.


  Maak melding
 80. Passant 12 september 2021 At 19:19
  Nederland is een democratische rechtsstaat en demonstreren is een grondrecht van iedere Nederlander e/of mensen die hier mogen wonen en zijn. Wel moet bij gezegd worden, dat sommige dieren meer zijn dan andere dieren en dat die dieren wel boven wet en recht staan. Gelukkig is het maar een heel kleine groep die al sinds hun geboorte bevoorrecht zijn . De vraag is hoe lang het nog voor die groep zo blijftr door de ontwikkelingen in de maatschappij en sommige wetten beschouwd worden als voor het stenen tijdperk. Dit was even terzijde.

  Terug komen op de demonstranten of zij die vinden dat het niet kan. Deze demonstraten hebben gebruik gemaakt van hun grondrecht om te mogen demonstreren hebben het ook gedaan. Het is hun goed recht, wat men ook van vindt.

  Het zou te gek zijn voor woorden dat alles wat jan en alleman of zeggen of bepalen of door hun gedrag, schrijven, doen, maken, etc, dat niemand daarvan wat mag zeggen. Als men vindt dat de mensen niet mogen demonstreren dan kunnen we van Nederland beter een dictatuur maken.

  Dan zou ik de mening willen horen van de luitjes die tegen demonstreren zijn, terzij ze het leuk vinden om op commando te gaan klappen of huilen voor hun leider.@@

  Passant, mooi comment, even een beetje plagen, waarom ben je dan niet dezelfde mening toegedaan wanneer het een betoging betreft van pakitow of een vakbond in par’bo, dan wil je ze wel allemaal de doodstraf geven.


  Maak melding
 81. Realist , jij noemt die kontenlikkers als adhin en co Hindoestanen , dit zijn geen Hindoestanen meer maar ze zijn paarse kontenlikkers geworden die nu hun afgod bouta eren
  dus deze klootzakken trekken zich er niets van aan wat hun soortgenoten de paarse kontenlikkers daar in de bijlmer geroepen hebben tegen Hindoestanen tegen de zwarten tegen de blanken en onze president en zijn vrouw en tegen de nazaten van Anton de Kom.


  Maak melding
 82. Popo Jantje 12 september 2021 At 20:50
  Pony
  12 september 2021 At 20:45
  Sabaku,
  Dat deze bevolkingsgroep zo laaggevallen is in 40 jaar tijdens hun zogenaamde revolutie had niemand kunnen bevroeden.@@

  Hoezo deze Bevolkingsgroep, stond daar een hele bevolkingsgroep dan! of laat je scholing je in de steek.

  Jullie zwartjes zijn niet te vertrouwen dus maakt het niet uit. Het waren geen mensen maar beesten.@@
  Popo, jullie zwartjes zijn beesten, van welke soort mens ben jij dan ???? na’ bong priti ju hahahaha


  Maak melding
 83. U can take something out of the GUTTER,, but U CAN NOT TAKE THE GUTTER out of something . Weer eens gebleken. DE KARAVAAN van CHAN GAAT DOOR. CHAN IS THE MAN, eat your heart out . GO CHAN < GO CHAN< GO CHAN < GO CHAN <GO CHAN<GO CHAN <

  CHAN IS THE MAN.


  Maak melding
 84. Pony 13 september 2021 At 16:14
  ==========================

  Je treed in herhaling, geniet je ervan? En vijf postings later zal je weer de moraalridder komen uithangen dat jullie soort nooit scheld op anderen. Wat een onderkruipsel ben je man.


  Maak melding
 85. Konsensi
  13 september 2021 At 13:52

  Konsensi aks reactie op andere beledigende teksten heb ik ook racistische uitlatingen gedaan maar ik heb NOOIT iemand met de dood bedreigd zoals Ivanof, Pakiratigri en FRANCO.
  Het grappige is ( misschien past het woord zielige beter bij deze psychopaten) dat ze mij een lesje willen leren en mijn gezicht met een moker willen bewerken.
  In werkelijkheid zijn het gewoon lafaards die alleen hier op internet een grote bek hebben. Franco is een rottend stuk vlees die veilig in nederland woont. Hetzelfde geldt voor de twee anderen. Dus als je mijn naam gebruikt moet je wel de juiste feiten bij vermelden.
  Want daar heeft de zwarte man moeite mee.


  Maak melding
 86. En deze zelfde hypocriete klojo’s roepen dat ze gediscrimineerd worden door de Nederlanders !

  Deze nep Surinamers weten niet eens wat de bovenkant van onze vlag is !

  Stelletje huichelaars. Bah !


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES