dinsdag, april 16, 2024
HomeOnderwerpenMedia en literatuurTV: Surinaamse president Santokhi vanavond in College Tour

TV: Surinaamse president Santokhi vanavond in College Tour

-

Does Travel - naar Suriname

In het KRO-NCRV TV programma College Tour, is de Surinaamse president Chan Santokhi vanavond te zien. Hij liet daarbij weten koning Willem-Alexander uitgenodigd te hebben een bezoek te brengen aan zijn land. “De koning reageerde heel enthousiast”, zegt Santokhi in College Tour, waar hij onder leiding van presentator Twan Huys in gesprek ging met studenten.

Santokhi bracht afgelopen week een werkbezoek aan Nederland. Hij sprak onder meer met demissionair premier Mark Rutte, het bedrijfsleven en bracht een bezoek aan Paleis Noordeinde. Vlak voordat hij terugvloog naar Suriname gaf hij in College Tour een interview in de Beurs van Berlage in Amsterdam aan een grote groep studenten.

In College Tour vertelt de Surinaamse president dat onder het bewind van voormalig president Desi Bouterse de Nederlands-Surinaamse relatie bekoelde tot een dieptepunt. “We hebben de afgelopen week laten zien hoever we kunnen gaan met onze samenwerking. Dat mag best bekroond worden met een bezoek van de koning”, meent Santokhi.

De aflevering van College Tour is dinsdag 14 september om 20.35 uur te zien bij KRO-NCRV op NPO 2.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

54 REACTIES
 1. Wel in herinnering brengen dat Nederland een probleem heeft met Bouterse. Om die redenen waren de relaties bekoeld. Bouterse wilde geen gezichtsverlies lijden en heeft teruggeslagen. Officieel heeft Nederland geen excuses gedaan betreffende het slavernijverleden. Ja ,her en der wat gemeentes. Santokhi en consoorten laten wel duidelijk zien dat dit niet op de agenda ligt. Je hebt wel een probleem als je een president hebt die jouw zaken niet kan behartigen. Arme blakaman.


  Maak melding
 2. Pakira, opa D heeft een wederzijds probleem mee zijn voormalige baas Nederland . 11 jaar zitten vanwege drugsveroordeling. Ptata omdat hun voormalige militair een heel land en volk keer op keer naar de verdoemenis heeft geholpen en zij hem in de beginjaren hebben gesteund.


  Maak melding
 3. Nederland hoeft absoluut geen excuses vanwege het slavenverleden te bieden. De Afrikaanse stamoudsten hebben flink aan de slavenhandel verdiend en zij waren degenen die de handel in stand hielden. Ga eerst daar excuses vragen.


  Maak melding
 4. De meeste slaven waren afkomstig uit de binnenlanden en hadden de zee nooit gezien. Krijgszuchtige koningen zoals de Ashanti in Ghana, de Fon in Dahomey (Benin) en de Yoruba in Nigeria, haalden hun menselijke roofbuit in oorlogen en strooptochten bij omliggende volkeren. Handelaren in opkomende steden aan de kust verkochten de koopwaar namens de koning aan de Europeanen. De Europese plantages in de Amerika’s zorgden voor een enorme vraag naar arbeidskrachten.

  Bron: Trouw 2019z


  Maak melding
 5. pakiratigri 14 september 2021 At 17:24
  Wel in herinnering brengen dat Nederland een probleem heeft met Bouterse. Om die redenen waren de relaties bekoeld. Bouterse wilde geen gezichtsverlies lijden en heeft teruggeslagen. Officieel heeft Nederland geen excuses gedaan betreffende het slavernijverleden. Ja ,her en der wat gemeentes. Santokhi en consoorten laten wel duidelijk zien dat dit niet op de agenda ligt. Je hebt wel een probleem als je een president hebt die jouw zaken niet kan behartigen. Arme blakaman.
  =========================================

  pakirapoesje, mensen zoals jou zijn een hebi voor het land, jullie houden maar niet op om elke keer weer te verbuigen.
  Als jullie je eigen gedachtegoed in de persoon van de grote Surinaamse zoon Anton de Kom niet kunnen respecteren, wat verwachten jullie dan van anderen?


  Maak melding
 6. Allo, college tour gaat over het leven van de gast. Wat heeft slavernij hier mee van doen.
  De president is te gast en Twan is gastheer.

  De president is een prachtig voorbeeld van een student die na zijn studie in Nederland, terug is gekeerd om zijn land op te bouwen.
  Velen zijn nooit teruggekeerd (ik ben huisvrouw, nvt op mij).

  Uiteraard, zal Twan de president flink aan de tand voelen over de veroordeelde moordenaar. Waarom loopt hij nog vrij rond, bijvoorbeeld.

  Het kan ook zijn dat de vraag wordt gesteld door een overijverige rechtenstudent, na instructie van ma & pa. De pres kennende zal hij de vraag subtiel retourneren; wat studeer je? Crimineel recht, oké, wat denk jezelf?

  Idem dito brunswijk.
  Student politieke wetenschappen; hoe gaat u ervoor zorgdragen dat mensen met een strafblad mogen deelnemen aan de verkiezing? Tsja…. wat zegt de theorie.

  Blijve lachu.


  Maak melding
 7. @Pakiratigri,

  Blijven jullie maar in jullie slavernijverleden hangen en blijf maar terugkijken naar het slavernijverleden. Jullie doen net alsof jullie het leed zelf hebben meegemaakt.

  Jullie voorouders zouden apetrots zijn naar hun kleinkinderen en achter achterkleinkinderen (wat jullie zijn) dat jullie het land Suriname hebben opgebouwd naar een schitterend en welvarend land van Zuid-Amerika.

  Ze hadden in hun graf 3 keer omgedraaid van blijdschap dat het land waar ze als slaven hebben gewerkt een bloeiend en welvarend land is geworden.

  Ze wachten echt niet op dat excuses van de achter achterkleinkinderen van de blanken.

  Ze zullen zich diep schamen als ze dit gedrag van jullie zien. Jullie zijn niet op excuses uit maar op geld.

  Nederland was ook plat gebombardeerd door de Duitsers. Waar staat Nederland vandaag de dag??
  Als ze ook hadden lopen janken als jullie was het land vandaag niet zo welvarend.

  Hebben jullie nog schaamtegevoel, vraag ik me af?


  Maak melding
 8. Een president met een rechte rug. Ik ben zo trots op deze man. Er hoeven absoluut geen excuses voor het slavernij verleden. Je kunt in je bubbel zitten janken. Kom uit die bubbel, werk aan jezelf om het land op te bouwen en vooral werk aan jezelf, je mentaliteit, waarden en normen. Dat is echt verloren gegaan door de rassenhaat. Wat ik me steeds afvraag: wat hebben de Hindoestanen de creoolse bevolking aangedaan dat ze Hindoestanen haten? De Hindoestanen werken hard, studeren om iets te bereiken in het leven, planten en nog g veel meer. Eerlijk: als Hindoestanen niet in het land waren zou het miljoenen keer erger zijn. Ze bedrijven landbouw, veeteelt, visserij, zorgen voor een volle winkel zo staan op de markt enz enz. Hier valt praktisch alles onder om te kunnen leven.


  Maak melding
 9. Leuke uitzending, met vragen die dagelijks voorbij komen op wkn.

  Is te hopen dat het kwartje is gevallen, bij die mensen. Het is geen eenvoudige job en iedereen moet meehelpen.

  Een man met een missie!


  Maak melding
 10. Chan heeft het bijna in zin broek gedaan! Hahahaha! Draaien om de hete brij is een vak, hij verheft het tot kunst! Een ding heeft hij wel geleerd: blif volharden in het liegen, op gegeven moment gaat men je geloven. Wel, in deze uitzending zat hij zachtjes te puffen, want alla ing bere kot ing door de kritische vragen en opmerkingen. En nu kunnen jullie, stelletje ezels en losers, niet meer naar de blakaman wijzen!! Ik ben benieuwd wat Ronnie van zijn antwoorden vindt….ach die wil de titel van VP blijven houden dus niks!


  Maak melding
 11. Het is aan de ene kant terecht dat er wordt gewezen naar het benoemingsbeleid maar wie het geheel kan overzien ziet dat het wel degelijk anders is en dat het ook onder andere omstandigheden is. Hiernaast moet ook niet vergeten worden wat de procedure van benoemen is.

  Want in wat voor omstandigheden was de regie van het land overgenomen en hoe was de betrouwbaarheid van mogelijke kandidaten ?
  En in welk tempo moest er gehandeld worden, was er dus tijd om lange procedures te volgen ?
  Is het dus niet logisch dat je in eerste instantie naar de competenties in je eigen netwerk kijkt ?
  Hoe hebben de benoemingen plaatsgevonden nadat er enigszins weer rust is gekomen ?

  De hoge mate van corruptie (zie ook de benoemingen van vlak voor de verkiezingen) heeft er ook voor gezorgd dat benoemingen zo veilig en betrouwbaar mogelijk moest gebeuren.

  Wie dus het geheel overziet kan niet anders dan toegeven dat onder de zeer ernstige omstandigheden en de zeer hoge tijdsdruk deze benoemingen in het begin van de regeerperiode min of meer noodzakelijk was !

  Als de benoemingsbeleid tot nu toe vergeleken wordt met vorige regeringen is er wel degelijk een verbetering.

  En nogmaals waar gaat het nu om, wat is nu het belangrijkste ?
  Is het belangrijkste niet om Suriname uit de blubber te trekken ?
  Doen de geplaatste “family and friends” hun werk niet naar behoren ?

  Kijk dus naar het geheel en stop met mierenne#ken !
  Er is en er wordt gehoor gegeven blijf dus vooral kritisch. Weet wel dat er een verschil is tussen kritiek geven en zeuren !

  Suriname voorwaarts.
  Justitia Pietas Fides. Krakti !


  Maak melding
 12. Shivanand Ramlall, die begin september benoemd is tot directeur van het Directoraat Nationale Veiligheid (DNV), is ook bevorderd tot commissaris van politie. De regering heeft geen ruchtbaarheid gegeven aan de benoeming tot commissaris van politie.
  Zijn aanstelling werkt terug tot 1 februari 2021. Ramlall is op 27 augustus 1977 geboren in Guyana. Binnen het Korps Politie Suriname hebben velen de wenkbrauwen gefronst over de benoeming tot commissaris van politie. Wedden dat hij familie is van de 1st Lady?? Chan heeft duidelijk schijt aan wat de diaspora denkt en vindt en gaat gewoon door met zijn etnisch, nepotistisch beleid!


  Maak melding
 13. Voor mensen die denken dat Chan het in zijn broek deed: dat is absoluut onzin!! Alweer die haat tegenover Hindoestanen
  Die man is scherp genoeg om te weten welk antwoord hij moet geven. Hij gaat de Surinaamse vuile was niet buiten hangen. Dat zijn normen en waarden en respect voor het volk en land. Dat hebben bepaalde mensen niet meegekregen. Hij was op werkbezoek. Die moordenaar mag niet eens denken aan Nederland. Hij is nergens op de wereld gewenst. De creolen zijn nog steeds slaven van hun slavernijverleden. En dat zal altijd zo blijven, tenzij ze gaan werken aan zichzelf. Tjepotie Baja, dat kunnen ze ook niet. Pakketten ontvangen wel.


  Maak melding
 14. Chapeau voor 1 van de heren die het owr nepotisme had Chan had daar geen behoorlijk antwoord op.
  Zijn oude leraar shoolgenoot had het over kiezen tussen een moordenaar en rover.
  Toen Chan werd gevraagd beaamde hij Wat die man zei dus hij noemt zijn VP een rover. Inplaats dat hij het opneemt voor zijn VP.
  BRUNSI WET WAT JE DOET.
  HIJ HAD HET STEEDS OVER VORIGE REGERING DAT WEET IEDEREEN AL
  Jammer dat er geen echte journalisten erbij waren.


  Maak melding
 15. Santokhi vertelt sommige dingen verwarrend.
  Zo had hij het tijdens de Anton de Kom lezing over een migrantenkoning die suiker aan een vole glas melk toevoegde.
  Hij vertelde niet dat dit een waar gebeurd verhaal was uit India: de oude Perzen vluchtten uit Perzië voor de moslimoverheersing. Ze zochten toevlucht in India. De Indiase koning vroeg hen wat hun meerwaarde zou zijn in zijn koninkrijk. De leider van de vluchtelingen gaf aan dat zoals suiker opgelost was in het glas melk en het melk niet verloren ging, maar alleen zoeter werd, zo zal zijn gemeenschap nooit een last zijn voor het land maar alleen maar goede dingen toevoegen aan hun nieuwe land.
  Zo is het ook geworden. Deze vluchtelingen, de Parsis, hebben veel toegevoegd aan India en hebben niet geprobeerd het land te bekeren en te verdelen zoals de moslims dat hebben gedaan.
  Iedereen kent vandaag de dag enkele namen van deze Parsis: Tata (van Tata steel, de auto’s en de ICT-tak), maar ook het Bhabha Atomic Research Center, genoemd naar de brilliante Indiase nucleaire wetenschapper van Parsi afkomst, Homi Bhabha. Men kent ook Freddy Mercury van the popgroep Queen, die ook een Parsi uit India was, Zubin Mehta, de grote dirigent, Godrej de industrieel.
  Terwijl de Parsis maar met z’n 6 miljoen zijn en de moslims met zo’n 300 miljoen, hebben de moslims verhoudingswijs weinig bijgedragen aan India. Ja, vooral de verdeling van het land en veel geweld is het werk van de moslims. Ze kunnen als gemeenschap niet eens in de schaduw staan van de slechts 6 miljoen Parsis.
  Moslims hebben dus geen suiker toegevoegd aan het melk, maar alleen maar pis.


  Maak melding
 16. Ik heb het programma gezien. Chan gevraagd over het benoemingsbeleid. Vind het jammer dat hij niet over het antwoord over een aantal potentiële vragen niet is voorbereid. Heel slecht van de mensen die in de entourage van Chan de communicatie deed.
  Vond Chan verbaal weinig sterk. Hij moest de vraag pareren met het antwoord dat tijdens het bewind van Bouterse alleen maar holle vaten als familieleden werden geaccommodeerd. Mensen met nul komma nu intellect. Een moordenaar als Dino en zijn dochter (afdelingschef bij AH) werden in de hoogst mogelijke positie benoemd. Op kosten van de belastingbetaler.
  Het was appels met peren vergelijken. Chan was weinig intellectueel en zwak in zijn verbale kwaliteiten.
  Hij had ook moeten dat mijn vrouw is benoemd tegen de context, de reliëf dat ik een leeggeroofd Suriname heb moeten overnemen. mijn vrouw die gestudeerd heeft, met al haar capaciteiten, achtergrond, integriteit (geen dief die mij gaat belazeren) was bereid, ONBEZOLDIGD, om met mij de kar te trekken om Suriname als BOEVEN PARADIJS VAN BOUTERSE EN ADHIN, weer een respectvolle aangezicht te geven.
  En dat ik ook moest putten uit mijn inner circle. De context gebood dat, de urgentie gebood, de situatie gebood dat, en de verarmde volk zou daarmee geholpen worden. Dit had het antwoord moeten zijn. En dit was en is het integere antwoord.


  Maak melding
 17. Tsja, je kunt moeilijk in een college programma, aan studenten gaan vertellen dat de top van de laatste regering opgesloten zit, of op de vlucht is, of een lopende rechtszaak aan hun broek hebben hangen, dus niet konden blijven zitten op hun post.
  Of dat de restanten vd ndp op elk ministerie zo destabiliserend bezig zijn, dat je gedwongen bent mensen die dicht bij je staan op cruciale posities te plaatsen.

  Je kunt ook moeilijk uitleggen dat er duizenden ongeschoolde ndp ambtenaren last minute zijn aangenomen alleen maar om hun stem en dat er in principe zero integer kader over is.

  Het is ook lastig om uit te leggen dat de Surinamers gekozen hebben voor een veroordeelde drugsdealer die nu vp is vanwege het kiesstelsel dat ze zelf niet willen aanpassen.

  Nee hoor…
  Dat doe je niet!
  Je laat je volk niet vallen!
  Vuile was binnen houden.
  Dus…..


  Maak melding
 18. We hebben het programma kunnen zien via internet , onze president Santokhi heeft op alle vragen antwoord gegeven en er uitleg bij verteld en dat is toch democratie, deze president gaat wel in op vragen van jongeren , bouta ging zuipen en roken met de jongeren en vragen stellen dat mocht niet.

  stel eens voor wat niet mogelijk is , maar als bouta een paar jaar geleden daar gezeten had , goh hij zou bij elke vraag in zijn broek geplast hebben en windjes laten , want hij kon nooit in het openbaar spreken , hij kan alleen voor zijn slaven in ocer de bek openen


  Maak melding
 19. Twan Huys was best sneaky / gemeen, hij stelt een openvraag maar gaf soms niet de ruimte om goed te kunnen antwoorden. In tegendeel probeerde hij zijn woorden in de mond van Santokhi te leggen. Soms leek het wel bewust provocatie uitlokken.

  De demografische samenstelling en ontwikkeling is bijvoorbeeld niet in een zin uit te leggen en wat dit betekent voor posities in de maatschappij / politiek.
  Het is namelijk een feit dat de creolen en de Hindoestanen de grootste bevolkingsgroepen zijn maar het is ook een feit dat de Hindoestanen de meeste afgestudeerden, ondernemers en politici hebben. Verder moet men weten dat culturen in Suriname leven met behoud van eigen cultuur en dat zij daar zeer trots op zijn.

  Het is Santokhi toch gelukt om een multi etnische coalitie te vormen met de stemmen van het volk. Twan Huys lokte provocatie uit door niet naar het geheel te willen kijken maar slechts een klein deel te belichten net als Bullshit Bouta !

  Santokhi heeft de stemmen van alle slimme Surinamers gehoord en een coalitie gevormd met de wens van het volk te weten
  VHP, ABOP, NPS en PL !

  Al met al een goede presentatie. Het geeft aan wat er leeft en dat het vertrouwen in politiek Suriname nog niet is hersteld. En het geeft tevens aan dat velen het vermogen niet hebben om naar het geheel van oorzaak en gevolg te (willen) kijken, of is het toch de mentaliteit van ondankbaar, ongeduld, onverantwoord en ontwetendheid ?

  I have a dream.
  Justitia Pietas Fides. Krakti !


  Maak melding
 20. Ik heb een filmpje gezien waar een hind heer vraagt over nepotisme van deze regering. Chan hft een rotzooi gezegd en de vraag werd uitgebreider gestelt. Chan zal achterlijk te giechelen. Kin geen antwoord geven. Het zijn niet de domme vragenstellers van Su die hij onzin antwoord geeft.
  Melissa is ook zo slecht in een behoorlijk gesprek. Dom uiterlijk.
  Wat zou ze met dr kennis bij staatsolie doen?? Juridisch advies geven. Met gekregen diploma.


  Maak melding
 21. Nee joh!
  Twan was te rustig. Integendeel heeft hij zeer weinig eigen vragen gesteld. Hij heeft de student-vragen verkort herhaald, als de pres teveel uitweide.

  Heb je hem gezien met Holleeder, Desmond tutu of Anouk, dat was heftiger.

  Trouwens brave, wat een farce met je wippy pindakaas, pffff. Erughh zielig hoor. In Afrika hebben ze niet eens brood laat staan whippy. Je bent vergeten te vertellen dat jullie nul belasting betalen en dat water, elektra, melk en benzine gesubsidieerd worden. Sloeg nergens op bala!


  Maak melding
 22. Ik heb samen met vrienden en collega’s naar de uitzending gekeken. Chan viel met zijn zogenaamde verbroederingspolitiek letterlijk door de mand. Met name de vraag over de functies verdeling onder Friends and Family deed Chan letterlijk knijpen tussen zijn benen. De ogen van vele mensen, waaronder veel Nederlanders gingen open toen men hoorde hoe corrupt de regering van deze president is. Het is gewoon een bananenrepubliek kreeg ik te horen. Chan moet in elk geval geen verwijten maken aan de vorige regering. Hij heeft heel veel familie,vrienden en kennissen gefaciliteerd. Met name de raciale op- en aanmerkingen van met name uit bepaalde creoolse kringen ging men vanuit een ander kader bekijken. Mensen zijn boos over de aanstelling van alleen maar mensen die op Chan lijken. Chan kwam deed zijn best om stoer over te komen maar je zag direct dat men te doen heeft met een zwakke president.

  Trouwens ik snap niet wat Afrika in het verhaal van Esmerald in deze kwestie te maken heeft. Zo zie je maar weer wie de racistische kaart trekt. Uit onderzoek van de WHO weet men dat in de sub Sahara landen veel armoede voorkomt. Maar de ondervoeding in India is volgens de WHO nog altijd vele malen erger dan in de Subsahara landen. De sub Sahara landen zijn alle landen ten zuiden van de Sahara. Men moet maar eens ophouden om telkens Afrika erbij te halen.


  Maak melding
 23. Zwakke afweer tegen nepotisme. Heeft verzuimd te vertellen dat het heel heel belangrijk was/is om absoluut betrouwbare mensen, die hij goed kent en die hem goed kennen waardoor een zeer goed werkbare situatie onstaat en wel direct en dat die mensen ook nog kundig zijn, om mee te werken opdat direct aan de slag kon worden gegaan om de zaken onmiddelijk aan te pakken.
  Over de economie en de prijsstijgingen kon hij ook beter voor de dag komen. Dat de keus was bijv. of slechts enkele uren stroom en water per dag of hogere tarieven maar wel 24 uur beschikbaarheid van de nustvoorzieningen. Ook dat door het wanbeleid van de NDP de internationale gemeenschap geen vertrouwen heeft/had in Suriname en dat daardoor diverse economische en financiële zaken meer tijd gaan vergen om hen te overtuigenen dat het volk dus haar eigen kosten moet betalen omdat de regering gewoonweg geen geld heeft.
  Beter was hij met de morele crisis.
  De inspiratie aan studenten om terug te keren kon beter. Wie z’n billen niet wil branden door Suriname te gaan helpen, moet ook niet langs de zijlijn teveel roepen.
  Beter kon zijn donker bier en haring aanpak. Zoiets doe je liever buiten beeld.


  Maak melding
 24. Er is geen enkel intelligente vraag gesteld dan alleen maar herhaling van de constant zelfde klachten.

  Het enige nieuws wat naar voren is gekomen is dat Koning Willem Alexander mogelijk het land gaat bezoeken waar hij is verwekt.

  Tja go. Set kong !

  Justitia Pietas Fides. Krakti !


  Maak melding
 25. Het lijkt erop dat de Surinaamse hemel binnen niet al te lange tijd de billetjes van miss LaTina en de gansjes Azalia, Akalia en Ahalia zal kunnen aanschouwen.
  De tropenzon zal schijnen op hun pigmentloze kontjes.
  De Bolle heeft al op Google gekeken waar precies hij z’n privé villa met eigen haven wil hebben te Marowijne. Zonder paspoortcontrole, dus rechtstreeks vanuit de Atlantische Oceaan zijn eigen privé haven in.
  Rutte zal een fijne intieme tropenvakantie beleven met Bouke van DeeZessenZestig.


  Maak melding
 26. lucien 14 september 2021 At 22:00
  ——————————————–

  Beste man, we zijn toch allemaal nakomelingen van Adam en Eva? Dus benoemen we niet derhalve constant een familielid?


  Maak melding
 27. Dit was geen persconferentie waar maar één vraag gesteld mocht worden. Bij Didibbri mocht geen kritisch vragen gesteld worden. Bij hem stond een lul die zei
  “U mag maar een vraag stellen”


  Maak melding
 28. Chan had zich wel iets beter kunnen voorbereiden op College Tour, maar ondanks het zeer drukke programma die hij in 1 week moest afwerken heeft hij de harten van menigeen veroverd. In de afgelopen 10 jaar hebben wij een president gehad die niet eens in het parlement verscheen om verantwoording af te leggen. Bij elke vraag moest een adviseur het antwoord op een papiertje voor hem opschrijven. Ik denk dat wij voor het eerst in de geschiedenis van Suriname een president hebben die op alle niveaus volwaardig kan functioneren. Pogingen van Twan Huys om een wig te drijven t.o.v. coalitiepartner Brunswijk is niet gelukt. Op basis van de verkiezingsuitslag was er geen betere optie dan met de ABOP samen te werken en ook hier heeft hij een eerlijk antwoord gegeven, zonder Brunswijk af te vallen.


  Maak melding
 29. Het is duidelijk dat de vorige regering een catastrofe heeft achtergelaten.
  Maar wat nu ?
  Dit lijkt mij veel belangrijker.

  M.b.t. veiligheid:
  De regering Santo. / B. zit al ruim een jaar.
  Wekelijks is in het nieuws te lezen over berovingen, verkeersongelukken, kindermisbruik, etc.
  Wat doet de regering hier aan / komen er zwaardere straffen / wanneer wordt Suriname veiliger ?

  M.b.t. onderwijs:
  Basis- / middelbaar- / hoger onderwijs in Suriname is anno 2021 niet op internationaal niveau en wordt ook niet internationaal erkend.
  Wat doet de regering hieraan ? Komen er internationale samenwerkingen en uitwisselingen met Europese en Amerikaanse onderwijs instellingen ?
  Hoe zit het met de continuiteit van kwalitatief goed en internationaal erkend onderwijs ?

  M.b.t. de zorg:
  Dankzij internationale steun overleeft de zorg in Suriname.
  Wat doet de regering om er voor te zorgen dat Suriname een goed georganiseerd, zelfstandig en gezonde zorgstelsel heeft ?

  M.b.t. het probleem Bouterse:
  Desi Bouterse is wederom veroordeeld tot 20 jaar cel.
  Zijn kleinzoon heeft “zelfmoord” gepleegd ivm illegale wapenhandel dat in relatie staat tot Desi Bouterse. Bij de burger Desi Bouterse is een illegale wapenarsenaal aangetroffen.
  Suriname is gewoonweg veiliger zonder Desi Bouterse !
  Wanneer wordt deze crimineel opgepakt en verbannen uit Suriname ?

  De regering Santo. / B. zit al ruim een jaar. We zien dat de administratie weer op orde is en dat de koers weer stabiel is.
  Hoe zit het met koopkracht versterkende maatregelen / hoe zit het met de minimumloon / wanneer gaat Suriname starten met concrete daden m.b.t. inkomstenverhogende projecten ?

  De vorige regering heeft ook vele afspraken en MOU-tjes afgesloten maar tot concrete succesvolle projecten met een positieve ROI is het nooit gekomen.
  Wat doet de regering van Z. E. Santokhi nu anders / wanneer komt er meer werkgelegenheid voor het eigen volk ?
  De regering moet aan de ene kant afspraken maken met het bedrijfsleven.
  Maar kan de regering ook zelf investeren en eigen productie- / verpakkings- / distributiebedrijven oprichten ?
  De EU heeft strenge eisen m.b.t. import van levensmiddelen.
  Kan er niet alvast begonnen worden met export in de regio ?

  Ik vind het een gemiste kans van de Surinaamse studenten.
  Er is veel gebeurd en er wordt veel gedaan maar het volk wil weer aan de slag,
  het volk wil weer het leven oppakken,
  het volk wil veilig en met rust verder,
  het volk wil verlost worden van alle ellende dat samenvalt onder de noemer Bullshit Bouta !

  De vraag aan Bouterse werd gesteld wat er concreet gebeurd is met die 200 miljoen ?
  Hij antwoorde met 100 min 20 is 80, tralala.

  De vraag aan de regering Santo. / B. is wat is er concreet gebeurd sinds hun aantreden ?
  De regering Santo. / B. zit nu ruim een jaar aan en achter de schermen is er blijkbaar bergen werkverzet.
  Maar wat gaan wij nu concreet voor de schermen zien ?

  Wij hebben gestemd voor een beter Suriname.
  Justitia Pietas Fides. Krakti !


  Maak melding
 30. Last but not least:
  In onze vlag is het groen van onze vruchtbare Suriname vertegenwoordigd.

  Gaat Z. E. Santokhi ook een keer een groene stropdas dragen ?
  Groen is heel mooi te combineren.

  Tja go. Set kong !

  Justitia Pietas Fides. Krakti !


  Maak melding
 31. Lucien 14 september 2021 At 21:47
  Chan heeft het bijna in zin broek gedaan! Hahahaha! Draaien om de hete brij is een vak, hij verheft het tot kunst! Een ding heeft hij wel geleerd: blif volharden in het liegen, op gegeven moment gaat men je geloven. Wel, in deze uitzending zat hij zachtjes te puffen, want alla ing bere kot ing door de kritische vragen en opmerkingen. En nu kunnen jullie, stelletje ezels en losers, niet meer naar de blakaman wijzen!! Ik ben benieuwd wat Ronnie van zijn antwoorden vindt….ach die wil de titel van VP blijven houden dus niks!
  ==========================

  Je had die paarse bril moeten afdoen, misschien dat je dan hetzelfde programma gezien als de rest hier. Feit, die paarse plesident van jullie had nooit never op die stoel gezeten.
  En over Ronnie heeft hij niets verkeerd gezegd. Die Ronnie weet inmiddels ook wel zijn plaatst in deze regering.


  Maak melding
 32. Karin 14 september 2021 At 22:11
  Chapeau voor 1 van de heren die het owr nepotisme had Chan had daar geen behoorlijk antwoord op.
  Zijn oude leraar shoolgenoot had het over kiezen tussen een moordenaar en rover.
  Toen Chan werd gevraagd beaamde hij Wat die man zei dus hij noemt zijn VP een rover. Inplaats dat hij het opneemt voor zijn VP.
  BRUNSI WET WAT JE DOET.
  HIJ HAD HET STEEDS OVER VORIGE REGERING DAT WEET IEDEREEN AL
  Jammer dat er geen echte journalisten erbij waren.
  ================================

  Wat had Santokhi moeten doen dan, liegen en vertellen dat Brunswijk een lieve jongens was en geen veroordeelde rover?
  En over het terugwijzen naar de vorige regering, kan het wat mij betreft niet vaak genoeg gebeuren. Als je in chaos en ellende moet leven omdat je niets hebt, moet je elke keer weer naar de basis kijken hoe het komt waarom je niets hebt. Zolang je dat niet in kaart hebt en het niet kan begrijpen, kan je niet de volgende stap maken naar ontwikkeling.
  Te ver voor je hé…..


  Maak melding
 33. Er zijn weinig Hollanders die een goed woord over hebben voor het “a no mie virus”, dus ik geloof geen sikkepit van jou relaas robg. Bovendien is de mening van de door jou gemanipuleerd kliekje, niet bepalend voor de rest vd wereld.

  Betrek mij niet in je domme rascistische bashing. Ik weet dat je bijziend bent dus je ziet wat je wilt, of zap jij altijd weg bij de dagelijkse oproep voor steun, ten behoeve van kindjes uit bepaalde delen in Afrika. Heb jij ze überhaupt ooit gesteund…

  Enne…nee niemand wil het weten!


  Maak melding
 34. Ik wil toch even de puntjes op de i zetten. En ook nog een disclaimer.
  Punt is dat de beste stuurlui altijd aan wal zitten. Dat geldt ook voor mij.
  Chan had zich wel beter moeten prepareren op het feit dat deze vragen zou worden gesteld. Nepotisme bekt lekker in de mond. Dat weten wij.
  Dus een dikke min voor zijn communicatiemensen, die hem niet adequaat hebben kunnen behoeden voor deze valkuilen.
  Ook de student die deze vraag stelde had ook beter moeten weten. Die had zich even moeten verdiepen in het benoemingsbeleid van Chan. En waarom Chan dat heeft gedaan. En tegen welke achtergrond.
  We weten 1 ding. Het benoemingsbeleid van Bouterse kunnen we niet vergelijken met die van Chan.
  Het is appels met peren vergelijken. Dino de moordenaar en crimineel als hoofd van de CTU en Peggie (afdelingschef bij AH) in hoge positie benoemen.
  Chan heeft integriteit, deskundigheid, loyaliteit, werklust en mensen zonder dubbele agenda in zijn directe omgeving moeten accommoderen.


  Maak melding
 35. Suriname heeft hoog opgeleide mensen die ook op goede universiteiten in oa Nederland, USA gestudeerd hebben. Deze komen niet goed aan hun trekken, maar wachten op betere tijden. Deze Surinamers hebben ruggengraat en wachten geduldig af op betere tijden. Ze kunnen ook naar het buitenland vertrekken en kunnen door hun goede opleidingen zo aan de bak.


  Maak melding
 36. RobG 15 september 2021 At 00:03
  Ik heb samen met vrienden en collega’s naar de uitzending gekeken. Chan viel met zijn zogenaamde verbroederingspolitiek letterlijk door de mand. Met name de vraag over de functies verdeling onder Friends and Family deed Chan letterlijk knijpen tussen zijn benen. De ogen van vele mensen, waaronder veel Nederlanders gingen open toen men hoorde hoe corrupt de regering van deze president is. Het is gewoon een bananenrepubliek kreeg ik te horen.
  ================================

  Jawel, van je vrienden moet je het hebben hé…..

  Het gezegde “Zeg me wie uw vrienden zijn, dan zeg ik wie u bent”, gaat bij jou helaas niet op, we weten allemaal wat je bent….


  Maak melding
 37. Pres. Chan heeft in elk geval duidelijk laten zien (en horen) dat hij geen uitdaging uit de weg weg gaat en zich door niets en niemand uit het veld laat slaan. Zijn vastberadenheid en geloof zeggen genoeg hoe hij in het leven staat.
  En ja, je kunt onmogelijk van de man verwachten dat hij meteen een oplossing weet voor de vele vraagstukken in het land. In elk geval krijgt hij van mij het voordeel van de twijfel.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES