Man (57) vecht vanwege ‘stress’ in overvolle woning met familieleden

12
politie-bureau-suriname

De Surinaamse politie heeft een 57-jarige man aangehouden nadat hij in huis heeft gevochten en doodsbedreigingen uitte tegen onder andere zijn zus. De man, Iwan P., verklaarde aan de politie dat hij vanwege stress in de overvolle woning, over is gegaan tot het plegen van de strafbare handeling meldt het Korps politie Suriname.

De wetsdienaren deden na de melding van een bedreiging en mishandeling op donderdag 2 september aan de Nieuw Weergevondenweg, het adres aan voor onderzoek. Bij aankomst werd Iwan niet thuis aangetroffen.

Volgens verklaring van het slachtoffer, zijnde een oudere zus van Iwan wonen zij met hun bejaarde moeder en andere gezinsleden in een overvolle woning. Hierdoor kreeg zij meermalen om het huis ruzie met haar jongere broer, die op 2 september uitmondde in een vechtpartij. Tijdens de ruzies heeft Iwan haar ook meermalen met de dood bedreigd.

De verdachte meldde zich dezelfde dag aan op het politiebureau en werd direct aangehouden. Hij is na overleg met het Surinaamse Openbaar Ministerie in verzekering gesteld meldt de politie.

12 REACTIES

 1. Als bouta maar zijn 18000 huizen in tien jaren zou hebben afgemaakt in plaats van boefdraad al dat geld laten kapen. Maar ja je bent 57 en woont nog met je moeder en alles is iemand anders schuld.


  Maak melding

 2. Dit is ons toen (heel lang geleden) gedwongen geleerd om met meerdere generaties in een en dezelfde kleine woning te verblijven. Ik zal die periode niet noemen ter voorkoming dat ik te horen krijg dat ik in die oude tijd ben blijven steken, maar vele kromme situaties uit het heden vinden hun oorsprong in ons verleden.
  Ook ik heb deze situatie meegemaakt.Dit wordt gedaan om kosten te besparen en een zekere arbeidsverdeling binnen de familie door te voeren. Wij hadden gelukkig een kleine familie en bij deze man, die is geëxplodeerd, speelt een grote familie zeker een rol. Het klopt dat je gestressed raakt van zo’n situatie. Je privacy is weg en het is vaak onduidelijk wie eigenijk de kinderen opvoedt. Teveel mensen om je heen. Heel verwarrend.
  Eindelijk dus iemand, die openlijk protesteert tegen deze kromme historische situatie, die stamt uit de tijd toen mensen, die het voor het zeggen hadden, hele families dwongen in een klein huis te wonen.
  De enige oplossing is natuurlijk verhuizen maar dan wordt duidelijk dat het inkomen per persoon niet genoeg is om zelfstandig en afzonderlijk een huis te huren.Bouterse zou 18.000 woningen bouwen voor mensen met een kleine beurs. Dus wordt je gedwongen uit hoofse van die kostenoverweging om je in deze situatie te berusten.
  Dit is wat men noemt een cirkelredenering waarin met name de mofinawangs in terecht zijn gekomen.


  Maak melding

 3. Ja ram singh, die smeerlappen snappen het niet?de criminelen zijn ndpers en hun go likkers, hier op waterkant, en nou zie ik mijn eigen volk negre no lob vooruit gang?


  Maak melding

 4. Onder de vorige regering kwamen dit soort excessen niet voor. Ook het aantal zelfdodingen is onder de regering Santokhi toegenomen.En toch ziet de aanhang van Santokhi het anders. Maar men zal de vorige regering de schuld geven. Dit is een teken van zwakte van de huidige regering en haar aanhang. De blunders die zij maken stapelen zich steeds meer op. Ten einde raad komt Santokhi naar Nederland om Suriname in de uitverkoop te gooien. Geld gaat Santokhi niet van de Hollanders krijgen. Ze zullen wurgcontracten met hem sluiten om Suriname leeg te roven.


  Maak melding

 5. Het stoord my als mensen zich zo denigrerend over anderen uitlaten, dit zyn nou net de mensen die de toekomst van dit landt ondermynen, er is nooit een imigrant met een zak geldt naar suriname gekomen, dus laat anderen in hun waarde maar beledig niemandt onnodig
  een ieder heefd recht op vryheidt en op uitting maar doe het met respect


  Maak melding

 6. Ze verruilen een zee van ruimte en groen in het binnenland voor krotjes in de stad. Waarom? Het leven in het binnenland is heerlijk als je het goed en eerlijk aanpakt en niet te hebzuchtig (tv, koelkast, magnetron, auto enz.) bent.


  Maak melding

 7. RobG,

  Oorzaak en gevolg…..

  Oorzaak: de NDP heeft geen enkele positieve bijdrage geleverd aan de economie en heeft het land in zware schulden gestort naast fnuikende corruptie .
  Gevolg: de huidige regering heeft echt geen middelen om de pijn van de mensen te verzachten. Niettemin heeft men dat toch voor een deel kunnen doen dmv hervormingen en door onnodige uitgaven te stoppen.

  Jouw paars gekleurde kennis van economie valt erg op.


  Maak melding

 8. Als je naar de verenigde staten kyk, daar heefd truimp ook het een en ander totaal in de waar gehaald maar ondanks dat hoor ik de huidige president niet steeds verwyzen naar de vorige bewind, ze doen waar voor ze gekozen zyn ,en dat is hun eigen koers uitstippelen en uitvoeren
  daar is men voor gekozen. niet om steeds naar de vorige te verwyzen,dat maakt het volk uit


  Maak melding

 9. @Krobia, elke regering heeft de keuze om beleid te voeren naar eigen inzichten.Het beleid van de regering Bouterse verschilde niet veel van de voorgaande regeringen van NPS en VHP. Ook die regeringen subsidieerden elektriciteit, water, gas, benzine,gezondheidszorg en nog veel meer. Santokhi schaft al deze voorzieningen af en komt met drogredenen om zijn ingrepen te rechtvaardigen


  Maak melding

 10. Ik snap niet dat men maar blijft zeuren over de vorige regering. We leven nu in het nu. Deze man heeft het niet, en de huidige regering werkt niet mee om zijn situatie te verbeteren, zeker niet in het gebied nieuw weergevondenweg waar grote delen Ndp ers wonen. Deze mensen leven op een kluitje, met veel irritatie en het gedogen van elkaar. Ook de eindeloze lockdown werkt niet mee, om het huis uit te lopen en confrontaties te vermijden. De President en co hebben het goed, zijn voorlopig nog op reis, met het geld van het Volk. Die uitgaven zijn probleemloos goedgekeurd. Terwijl men moeite heeft om het Volk uit te betalen voor gedane diensten. Deze regering handeld uit rancune, ben je in dienst genomen door de vorige regering dan heb je een mega probleem. Het is gewoon te doorzichtig en zielig te noemen, zoals men omgaat met macht in het land. Dat geld voor de vorige, maar ook voor de huidige beleidsmakers.


  Maak melding

 11. @redskin
  Waarschynlyk ben je een zuiplap,maar dat terzyde, ik heb de indruk dat je aan het halucineren ben,je beweerd dingen die je zelf verzonnen heb, en dan kom je met beledigingen ,ik dacht dat het jouw familie naam was want zo heet ik niet ,en ik denk dat je minderwaardigheid complex heb, ga hulp zoeken


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.