Vanaf 4 september belangrijke wijzigingen voor reizigers naar Nederland

11
KLM vliegt vanuit Suriname naar Schiphol
foto (c) KLM

Op 4 september om 0.01 uur gaan er een aantal belangrijke wijzigingen in voor reizigers die vanuit het buitenland naar Nederland (terug)reizen. Diverse landen zijn aangewezen als hoogrisicogebied of als zeerhoogrisicogebied. Dat heeft het ministerie van Buitenlandse Zaken vrijdag gemeld.

Onder meer Zuid-Afrika, Brazilië en Suriname zijn aangewezen als een zeerhoogrisicogebied en dus moeten mensen die uit deze landen komen in quarantaine, ook als ze gevaccineerd of hersteld zijn. Wel vervalt voor deze landen de dubbele testplicht, waarbij je zowel een negatieve pcr-test en een negatieve sneltest moest overleggen.

De informatie van de Rijksoverheid:

Vanaf 4 september om 0.01 uur zijn er geen ‘variantlanden’ meer: zeerhoogrisicogebieden met een zorgwekkende virusvariant. Voor zestien landen in Zuid- en Midden-Amerika en Zuid-Afrika golden de afgelopen tijd extra maatregelen. Deze landen vallen vanaf 4 september 0.01 uur onder de hoogrisicogebieden of zeerhoogrisicogebieden.

Het gaat om Argentinië, Bolivia, Chili, Colombia, Dominicaanse Republiek, Ecuador, Paraguay, Peru en Uruguay (aangewezen als hoogrisicogebied); en Brazilië, Frans-Guyana, Guyana, Panama, Suriname, Venezuela en Zuid-Afrika (aangewezen als zeerhoogrisicogebied).

De kleurcode van Suriname is oranje, want Suriname is door het coronavirus tot 4 september 2021 een zeerhoogrisicogebied met een zorgwekkende variant. Vanaf 4 september 2021 is Suriname niet meer aangewezen als een land met een zorgwekkende variant, maar het land blijft zeerhoogrisicogebied.

Reizigers die volledig gevaccineerd zijn, of onder een andere uitzondering van het EU-inreisverbod vallen, mogen vanaf 4 september 0.01 uur vanuit deze landen de EU inreizen. Ook verdwijnt de dubbele testplicht. Wel moeten deze reizigers zich houden aan de overige maatregelen:

 • Voor de landen die zijn aangewezen als hoogrisicogebied zijn dat een coronabewijs (een testbewijs, herstelbewijs of vaccinatiebewijs) en de gezondheidsverklaring.
 • Voor de landen die zijn aangewezen als zeerhoogrisiogebied zijn de maatregelen een verplicht testbewijs (geen herstelbewijs of vaccinatiebewijs), quarantaineplicht en de gezondheidsverklaring.

Het EU-inreisverbod gaat om 4 september 0.01 uur in, de quarantaineplicht om 4 september 9.00 uur en de testverplichtingen op 6 september om 9.00 uur.

11 REACTIES

 1. Dwbby,

  Als ik een feest zou geven en ik wist dat iemand jou zou meenemen naar dat feest.

  Dan zou ik weigeren dat jij naar binnen kwam
  Waarom?
  Jou aura straalt negatieve energie uit.

  Ik rust
  Djamoe


  Maak melding

 2. Het is wel okee dat Nederlanders die allerlei varianten hebben naar Suriname afreizen zonder plichten. De deltavariant werd nog meegenomen door een meisje van 8jaar uit Nederland. Wij als Surinamers krijgen niet eens een visum, omdat NL vind dat wij een hoog risicogebied zijn???? Is dit de samenwerking die Chan met NL is aangegaan? We hebben nu weer een Nederlandse ambassadeur , die er niet was tijdens DDB. Ondanks de testen,quarantaine en allerlei verplichtingen krijgen Surinamers toch geen visum? Zit er iets anders hierachter dat Surinamers al sinds 2019 niet mogen afreizen naar Nederland?


  Maak melding

 3. Je bedoelt jij als suri krijgt geen visum @asha.

  Als je visum vanaf 2019 wordt geweigerd, krijg je een duidelijke uitleg waarom niet.
  Of je staat op de zwarte lijst;
  Of je familie wil geen borg staan;
  Of je bent vluchtgevaarlijk.

  Als je eerlijk bent tegen jezelf, dan weet je allang waarom je geen visum krijgt.


  Maak melding

 4. @Asha
  De overige EU landen moeten er ook mee instemmen of Surinamers een visum krijgen om naar NL te reizen.Nederland kan dit niet in zijn eentje beslissen.Dus dit wordt lobbyen bij de EU.


  Maak melding

 5. Suriname en Nederland, hebben een goede samenwerking.
  Als er calamiteiten, worden ook samengewerkt.
  En dan gelden andere regels en maatregelen.
  Ook dit noem ik “Samenwerken “.
  Covidregels, verschillen per land.

  Suriname is niet de enige land land op de wereld.
  Als u niet de juiste papieren hebt om ergens toegelaten te worden.
  Is jammer.

  Een gezonde leven begint,bij u zelf.


  Maak melding

 6. Forumleden/Reageerders, Odo Odi.

  Vanaf 4 september belangrijke wijzigingen voor reizigers naar Nederland.

  @Asha 4 september 2021 At 12:37
  Lees het bovengenoemd artikel nogmaals.

  En misschien over de afwijzing van je visumaanvraag en niet voldoen aan de voorwaarde, zal duidelijk zijn vermeld in de beschikking.

  Terugkeer is niet gewaarborgd. Je zou misschien in Nederland onderduiken.
  Referent/garantsteller in Nederland is niet SOLVABEL of komt ten laste van de publieke middelen.
  En misschien nog een gevaar voor de Openbare orde.

  Dus op 4-9-2021 is er een belangrijke wijzigingen voor de (reizigers) naar Nederland.

  Mevrouw Melisa de echtgenote van president Chandrika Santokhi is sedert afgelopen donderdag met een SLM toestel in Nederland gearriveerd op Schiphol.
  Jammer dat ze @Asha niet mee kon nemen.


  Maak melding

 7. Inderdaad gelden deze regels voor een aantal landen sinds de covid pandemie in 2019 Esmerald. niet elke Surinamer staat op de zwarte lijst etc.En niet wat jij daar beweerd zonder iemand te kennen. Ik denk niet dat iemand hier gaat reageren die op de zwarte lijst staat. Dat zou erg kinderachtig zijn.


  Maak melding

 8. In 2019 was er geen corona @asha

  Ik heb een aantal mogelijke opties genoemd voor de weigering. Zaak is om de afwijzingsbrief goed te lezen, de reden staat erin. En als het niet vermeld staat, dan heeft de aanvrager het recht om uitleg te vragen.

  Soms sta je op de zwarte lijst zonder dat je het door hebt. Hetzij vanwege identiteitsdiefstal of een administratieve fout zoals onlangs bij de surined die geweigerd was door Curacao.


  Maak melding

 9. Beste Asha,

  Nederland en de Nederlandse overheid is (m.i.) aan het verloederen. Dus als je hier komt, weet dan dat je hier geen paradijs zult aantreffen. Wel heel grove mensen die jouw niet van harte zullen verwelkomen, tenzij je een moslim vluchteling bent.
  Als je op bezoek komt, zul je denk ik blij zijn dat je weer terug naar huis kunt.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.