‘Braziliaan vermoedelijk om het leven gebracht door straatrovers’

4
van wie de juiste persoonsgegevens nog ontbrekend is bij de politie
Het ontzielde lichaam van de man is in beslag genomen door de politie

De Surinaamse politie heeft maandag laten weten dat de Braziliaanse man, die in de vroege ochtend van zondag 15 augustus dood werd aangetroffen in de Faizelweg, vermoedelijk om het leven is gebracht door straatrovers. Dat meldt het Korps Politie Suriname. Eerder kwam naar voren dat de man zichzelf zou hebben verwond in een woning.

Uit het voorlopige politie onderzoek is naar voren gekomen, dat het slachtoffer met een Braziliaanse vriend over de Wilhelminastraat liepen, toen een auto naast ze stopte en de chauffeur ‘Taxi’ naar ze toeschreeuwde. Behalve de chauffeur zaten nog een vrouw een man in het voertuig.

De Brazilianen stapten in en vroegen om afgezet te worden op een locatie in de Prinsessenstraat. De autobestuurder reed in eerste instantie in de richting van de Prinsessenstraat om plotseling van koers te veranderen. Aan de Brazilianen werd duidelijk gemaakt dat men de politie wilde ontwijken.

Uiteindelijk stopte de chauffeur in en slecht verlichte weg, waar drie andere mannen aanwezig waren. De Brazilianen werden vervolgens door de mannen, die gewapend waren met scherpe voorwerpen, aangevallen. De slachtoffers vluchtten in verschillende richtingen weg achterna gezeten door hun aanvallers.

De ene Braziliaan zocht en vond hulp bij mensen in de Hockeystraat. Die schakelden de politie van Latour in. Het ontzielde lichaam van de andere Braziliaanse man, van wie de juiste persoonsgegevens nog niet bekend zijn bij de politie, werd kort daarna aangetroffen in de Faizelweg. Het lijk vertoonde kapverwondingen.

In opdracht van het Surinaamse Openbaar Ministerie is het ontzielde lichaam in beslag genomen door de politie. Deze zaak is voor verder onderzoek overgedragen aan rechercheurs van de afdeling Kapitale Delicten, aldus de politie.

Zo werd de man aangetroffen.

4 REACTIES

 1. Beste Lezers

  Criminaliteit In Ons Land Is Zich Aan Het Verruwen Dat Is het Directe Gevolg Van Armoede Stijging. 1 Op De 8 Autos Die In De Avond Door De Straten Van Paramaribo Langs Rijd Mag Je Gerust Van Uitgaan Dat Er Rovers In Die Auto Zitten, Ze Zijn Aan Het Rond Rijden Met Als Doel Een Slag Te Slaan Met Alle Gevolgen Van Dien.

  De Politie Moet Meer Macht Krijgen.. Preventief Fouilleren

  De Minister Die Nu Op De Post Zit Kennth Amoksie Is Totaal Niet Geschikt Om De Stijgende Criminaliteit Een Halt Toe Te Roepen. De Heer Amoksie Moet Schoolhoofd Worden Van Scholen Gemeenschap Sunny Point


  Maak melding

 2. Preventief fouilleren ? Gewoon gewapende buurtwacht invoeren met de bevoegdheid eerst te schieten en dan pas praten. Die hardleerse Chinezen zijn alleen zo aan te pakken. Ik heb mijn voorzorgsmaatregelen genomen. Behalve vuurwapens heb ik ook een slinger tot mijn beschikking.


  Maak melding

 3. Op deze gewelddadige manier wil de NDP deze regering ten val brengen. Maar wat dan? Wat voor alternatieven hebben zij om de armoedevraagstuk op te lossen? Geen!


  Maak melding

 4. De Surinaamse samenleving heeft dus te maken met een nieuw gevaar t.w. straatrovers.
  De vraag die gesteld kan worden is, wat gaat de regering en met name de Minister van Justitie en Politie doen, om dit in de kiem te smoren?
  Van alle ministers in dit kabinet is laatstgenoemde het meest onzichtbaar. Is hij soms mensenschuw of verdient hij een brevet van onvermogen?
  Niks doen is geen optie want de veiligheid van burgers staat op het spel.
  Ook het rijden zonder geldig rijbewijs dient zwaar bestraft te worden, immers ook hier loopt het leven en de veiligheid van burgers gevaar.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.