‘Peneux krijgt koekje van eigen deeg’

29
Ministerie van Onderwijs biedt verontschuldigingen aan Nederlandse docent Schreuders

Heel wat docenten van het Instituut voor de Opleiding van Leraren (IOL) reageren opgelucht met de ontheffing van Robert Peneux als directeur van het Instituut. De minister heeft hem medegedeeld dat hij per 1 september ontheven wordt. De leraren zijn verheugd, omdat de minister eindelijk daadkracht heeft getoond en bereid is het mes te zetten in de kwestie IOL.

“Peneux is bezig hemel en aarde te bewegen om zijn positie te behouden met name bij politieke toppers. Gesuggereerd wordt dat hijzelf het brein is achter de brief waarin wordt aangegeven dat leraren in rep en roer zijn.

Leraren hebben vaker geklaagd bij het Ministerie van Onderwijs over zijn dictatoriaal beleid. Peneux staat bekend om zijn dictatoriaal en rancuneus beleid korte metten harde taal. Een heleboel leraren en studenten zijn slachtoffer geweest van zijn rancuneus beleid. Er zijn een aantal cases gedeponeerd op het ministerie, echter kregen de indieners geen gehoor en gingen gebukt onder het onderdrukkingbeleid van Peneux. Zijn ontheffing komt daarom als goed nieuws aan. Peneux heeft indertijd gepresteerd om directeur te zijn van drie VOS-scholen. Erger nog zijn twee directeuren van het IOL onrechtmatig ontheven onder zijn bewind.

Vorig schooljaar heeft Peneux op het IOL een aantal gekwalificeerde docenten door zijn machtspositie ontheven. Zijn machtspositie gebruikte hij ook om zichzelf in vele andere functies te plaatsen op verschillende ministeries. Dat hij wordt ontheven is een koek van eigen deeg. Hetzelfde is indertijd ook gebeurd met de twee ex-directeuren van het IOL waar Peneux een dikke vinger in de pap had. Er zijn genoeg capabele letraren om het IOL te kunnen draaien.

Peneux beloofde IOL-docenten een aparte nieuwe loonreeks, om zodoende ondersteuning te krijgen. Hij was gewoon bezig te misleiden. Over lonen wordt er door de regering onderhandeld met de vakbonden. Het is onkan dat IOL een aparte loonreeks krijgt, omdat het moet passen in de herwaardering van de onderwijsgevenden.

De Onderwijsminister heeft nog steeds de bevoegdheid om functionarissen te benoemen, ontslaan en te ontheffen. Dat Peneux steun zoekt door het bijeenroepen van een docentenvergadering is doorzichtig. De minister heeft juist gehandeld in de gezondmaking van het Instituut. Er komt langzamerhand een einde aan het tirannie bewind van Peneux”.

29 REACTIES

 1. @BBL in ieder geval iemand die voor Nederlands een vette onvoldoende zou krijgen!
  In ieder geval is Robby zn inbere naar buiten gekomen en ei tingieeeeee!


  Maak melding

 2. Peneux staat bekend om zijn dictatoriaal en rancuneus beleid korte metten harde taal.
  ———————————————————————————–
  Peneux in het nauw Haaaaaaaaaaaaaaa……Wie een kuil graaft voor een ander valt er helaas altijd zelf in. Volgens jou was je onvervangbaar en God op aarde. Helaas sta je met beide benen in je graf die je zelf gedolven hebt….HUILE BALK. Je gunde een ander NIETS..overal had je een vinger in de PAP en deed voorkomen als of JIJ wijsheid had uitgevonden… Helaas als je denkt dat wijsheid duur is ..weet je nog niet wat jou DOMHEID kost.
  Ik hoop dat je genoeg bloed geld hebt verzameld om de rest van je dagen in ellende te slijten.. LUMMEL.


  Maak melding

 3. 👏YES👊 Er komt langzamerhand een einde aan het tirannie bewind van Peneux”.

  Helaas is hij familie van mij😭😭😢
  Maar gelukkig , familie kies je niet zelf, die worden je door de strot geduwd.😣


  Maak melding

 4. Nee nee Peneux heeft deels goed werk gedaan maar het leidde nooit tot resultaat. Daarom moet er vers bloed komen met nieuwe visie want talent loopt er genoeg rond in Suriname alleen de juiste poppetjes op de juiste plekken zetten.


  Maak melding

 5. RobG, de gladharige, veilig wonend overzees heeft les gehad van deze waterhoofd Peneux, Robg probeert op allerlei manier de Surinaamse samenleving, vanuit Holland te ontwrichten.


  Maak melding

 6. Forumleden/Reageerders, Odi Odi.

  ‘Robert Peneux krijgt koekje van eigen deeg’

  Het bovengenoemd artikel gelezen.
  Dus per 1 – 9 – 2021 wordt hij ontheven en zal de veroordeelde BAAS BOUTA in de NDP gaan opvolgen.

  Robert Peneux is bezig (hemel) en (aarde) te bewegen om zijn positie te behouden met name bij politieke toppers van de NDP.
  In de HEMEL bij onze Lieve Heer en op AARDE via de zogenaamde Bisschop STEVE MEYE WONDER.

  Kijken jullie heel goed naar de foto van Robert Peneux bij het artikel.
  Meer schrijf ik niet.


  Maak melding

 7. Forumleden/Reageerders, Odi Odi.

  ‘Robert Peneux krijgt koekje van eigen deeg’

  Het bovengenoemd artikel gelezen.
  Dus per 1 – 9 – 2021 wordt hij ontheven en zal de veroordeelde BAAS BOUTA in de NDP gaan opvolgen.

  Robert Peneux is bezig (hemel) en (aarde) te bewegen om zijn positie te behouden met name bij politieke toppers van de NDP.
  In de HEMEL bij onze Lieve Heer en op AARDE via de zogenaamde Bisschop STEVE MEYE WONDER.

  Kijken jullie heel goed naar de foto van Robert Peneux bij het artikel.

  @Olivia 9 augustus 2021 At 22:44
  Nee hoor. Want hij geniet buitenshuis in het geheim van zijn mond.
  Je zal begrijpen wat ik hiermee wil zeggen.
  Daarom verwees ik naar zijn foto bij het bovengenoemd artikel.


  Maak melding

 8. Peneux hahahaha tijdens het foefoermang bewind ndp heb ik veel gelezen over deze speknek/toen was hij ook een dictator en denk mij overkomt niets/Peneux Peneux zie no mik grap Peneux/ je hebt kunnen zien dat tegenwoordig wat doet duurt het niet lang voor je begin/dag peneux


  Maak melding

 9. A mieking langa.slijmennnnnn na ing miking.dat touw van je heeft ook eindelijk een eind.ik heb dat gerealiseerd,dat heb ik ook gedaan.dank zij mij……….alsof je onvervangbaar bent.met je 1000 diploma’s en toch schoppen ze je mars eruit.wat je anderen onnodig hebt aangedaan om je kornuitjes te plaatsen.GADO NÉH SRIBI !


  Maak melding

 10. Preutsneus is keihard met beide benen op de grond geland. Hij waande zich onaantastbaar en dacht zich in de rug beschermd te zijn. Niet bij deze regering hoor. Deze komt je halen op het moment dat jij dacht dat de kust veilig eas.


  Maak melding

 11. @Robg,

  Jij bent ook tijdelijk reetkever. Je hersenen hebben jou al verlaten. En je ziel die zal je ook binnenkort verlaten. Die is ook maar tijdelijk hersenloze fossiel


  Maak melding

 12. RobG 10 augustus 2021 At 10:45
  De klaplopers op het IOL denken gewonnen te hebben. Maar zij moeten niet vergeten dat deze regering maar tijdelijk is.
  =========================================

  Voor iemand die pretendeert gestudeerd te hebben heb je het nog steeds niet begrepen.
  Je kan namelijk geen verkiezingen winnen met een handje vol family and friends alleen.
  En ook al zou deze regering niet in zijn huidige constellatie terug komen, er is nog een heel batterij jonge partijen met jonge intellectuelen die in de rij staan. Ik durf die weddenschap wel aan te gaan dat geen enkele NDP coryfee de komende 50 jaar voldoende stemmen zal behalen om nog eens de kans te krijgen de staatskas leeg te kunnen roven. Ook niet als ze zich bij een andere politieke partij aansluiten. NDP heeft bewezen leugen en bedrog te zijn en is een gepasseerd station. Dus stop alsjeblief met dromen en het bouwen van luchtkastelen.


  Maak melding

 13. RobG
  Deze meneer Peneux is wel het voorbeeld van onvermogen om iets te managen en te besturen.
  Alle baantjes waar hij door Bouterse geparkeerd en weg gejaagd is heeft hij in chaos laten eindigen. Hij belooft dingen die hij niet na kan komen, creëert verdeeldheid, gedraagt zich als een dictator en is hardcore NDP net als zijn broer die voor zijn Scaliaan(s) na stil gelegd te zijn door de praatjesmaker Min. NH plotseling vergunningen vond onder in de kast of zijn andere Broer die je terug kon vinden met een commissies weg sluis vennootschap in de Panama Papers.

  RobG de grootste klaploper op IOL was meneer Peneux een echte NDPer.


  Maak melding

 14. WAT 10 augustus 2021 At 01:23
  waardeloze paarse opperrat , opdonderen met die gast , volgende??
  ——————————————————————————
  @WAT………JIJ BENT ZO DOM DAT FE VERGETEN BENT DAT JIJ DOM BENT.
  ORANGE EZEL…LIKKER..!!


  Maak melding

 15. Het zijn luilakken die niet willen werken en als zij aangepakt worden gaan ze huilie huilie bij de minister hun beklag doen. De wereld op haar kop. De heer Peneux is van het type niet l u l l e n maar poetsen. Dat zijn de klagers op het IOL niet gewend. Het is de heer Peneux ook geweest die het onderwijs vernieuwingssproces op het IOL vorm geeft. Hij is niet de persoon die gaat voor het cijfer 5,45 afgerond naar boven zodat het cijfer 5,5 is en nog een keer naar boven afgerond wordt het cijfer 6. Ja dan ben je geslaagd als leraar en krijg je een diploma.

  De heer Peneux gaat voor het afleveren van excellente leraren. Excellente studenten dienen les te krijgen van excellentie docenten en niet van klaplopers. Deze klaplopers zijn uit het zelfde brandhout gesneden als veel van de bewindslieden in het kabinet Santokhi. Het is allemaal huilie huilie wat de klok slaat. Huilen en klagen dat het de schuld van de regering Bouterse is. A no mie mentaliteit.


  Maak melding

 16. @RobG

  Wie was de bedenker van Neks No fout en A no mie en wie wees er steeds naar een regering die in 2010 het land in uitstekkende conditie achter gelaten had.
  Wie beloofde de halve VHP op te sluiten en een kruistocht tegen fraude op te starten.

  Wie heeft die 2 beloften niet uitgevoerd of zegt deze weer A no mie en Neks No fout.

  beste RobG kijkt u aub in de spiegel

  Peneux maakte overal oorlog om zichzelf te profileren en reeg mislukking aan mislukking. Zijn Broers Surmac (Panama Papers) en Goud zitten ten minste in de Schaduw


  Maak melding

 17. LEUGENBEESTEN DAAR BIJ WATERKANT. KIJK WAT ER HIER VAN STARNIEUWS STAAT EN HIERMEE IS JULLIE LEUGENBERICHT OM PENEUX ZWART TE MAKEN ONTKRACHT.
  Docenten IOL willen weten waarom Peneux wordt ontheven
  12 Aug, 06:00
  foto
  Robert Peneux, directeur IOL.

  Docenten van het Instituut voor Opleiding van Leraren (IOL) willen van minister Marie Levens weten waarom directeur Robert Peneux wordt ontheven per 1 september. Zij willen, gezien de vakantie en korte termijn waarop het ontslag ingaat, vrijdag reeds een reactie van de bewindsvrouw ontvangen.

  De docenten hebben woensdag een spoedvergadering belegd, die heel goed bezocht was. Starnieuws verneemt dat Peneux niet aanwezig was op de vergadering. Het IOL is in een transitieproces, waarbij continuïteit van bestuur noodzakelijk is, werd benadrukt op de vergadering. Er moeten zwaarwichtige redenen zijn om de directeur midden in het proces te ontheffen.

  Behalve de docenten heeft ook het ondersteunend personeel een schrijven gestuurd naar Levens. Het personeel heeft de bewindsvrouw gevraagd om het ontslag van Peneux aan te houden. Zij vinden de reden van zijn ontheffing onbegrijpelijk, omdat de directeur volgens hen structuur en vorm heeft gebracht op het IOL.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.