Persconferentie Dean Gorré, NATIO spelers brengen verklaring uit

18
SVB maakt Natio selectie CONCACAF Gold Cup bekend
Archieffoto van Natio Suriname

Vandaag zal Dean Gorré, een persconferentie houden betreffende de recente ontbinding van hem als bondscoach en de gehele technische staf. De gewezen coach en de technische staf zullen de pers te woord staan en alle vragen beantwoorden. De persconferentie vindt plaats op vrijdag 6 augustus om 11.00u in Courtyard by Mariott.

Vanochtend hebben de spelers van Natio ook een verklaring naar buiten gebracht over de ontbinding van de technische staf. Daarin geven zij ondermeer aan dat er totaal geen communicatie was met het SVB bestuur en dat er bij het bestuur geen enkel geloof in het team was, voor het behalen van de volgende ronde.

De verklaring is hier te lezen:

Beste broeders en zusters,

Allereerst willen we u bedanken voor de liefde steun en geloof in NATIO! Wij als team(spelers) willen wel een aantal punten aankaarten wat betreft de onrust rond NATIO! Kort geleden is de gehele staf ontslagen. Wij willen heel duidelijk benadrukken dat er geen enkel overleg heeft plaatsgevonden of informatie is gedeeld met de spelersgroep wat dit betreft! De gehele selectie staat pal achter trainer Gorré! Het ontslaan van een trainer hoort bij het vak, maar waar het bij ons allen om gaat is de onduidelijkheid WAAROM de keuze is gemaakt om tot dit besluit te komen! 

Wij zijn met ons allen zeer trots om onze vlag te verdedigen maar dat gebeurd niet alleen door ons(spelers), er zijn mensen achter de schermen die dag en nacht bezig zijn met NATIO, die ook niet altijd juist behandeld zijn en wij zijn hier om onze kant van het verhaal te vertellen, en niet alleen aan het bestuur maar aan een ieder die NATIO een warm hart toe draagt! Het is een proces op sport gebied maar het geven van respect heeft niks te maken met een proces dat is en blijft nog altijd een keuze! En daar zijn wij het niet mee eens! 

Er word het maximale van ons gevraagd maar wel met de minste middelen en daar bedoelen wij het volgende mee:

-geen trainings velden geregeld voor de wedstrijd tegen Canada 
-geen goede hotels 
-kleding wat niet goed zit of niet beschikbaar is
-voorbereiden op  dramatisch kunstgras, dat fysiek gezien veel problemen bezorgd
-totaal geen communicatie met het bestuur
-voeding uitermate slecht in de hotels waar wij verbleven, zelfs zo slecht dat wij gewoon elke keer buiten het hotel eten moesten zoeken
-benodigdheden medisch 
-zichtbare en voelbare steun, de enige keer dat wij een gesprek hebben gehad met een bestuurslid was met betrekking tot onze doelman Kohinor (waarvan het bestuur niet wilde dat hij overvloog naar Amerika)

De dag na de verloren wedstrijd tegen Jamaica werd ons al verteld door het bestuur dat onze terug tickets al geboekt waren voor  21 juli (de dag na de laatste groepswedstrijd) en dat met nog twee wedstrijden in het vooruitzicht! Dus met andere woorden er was geen enkel geloof in ons voor het behalen van de volgende ronde en dat zijn teleurstellende berichten voor ons als NATIO.

Wij hebben Geschiedenis geschreven!!! en dat Grotendeels door Trainer Gorré en zijn stafleden! en dat moet voorop staan ongeacht goed of slecht te hebben gepresteerd! Zoals er word geroepen het is een proces en in dat proces hoort geduld en het zien van verbetering, en dat is zeker zichtbaar als je kijkt naar de wedstrijden die wij hebben gespeeld! En nogmaals dat is zeer te danken aan trainer Gorré en staf!

Wij hopen dat een ieder hierbij genoeg geïnformeerd is en ons standpunt begrijpt, en dat wij het niet eens zijn met de gang van zaken en dat er snel verbetering moet komen in heel veel zaken want dit gaat niet om ons,maar het gaat om ons SURINAME en de toekomst voor onze volgelingen! 

We hebben niks aan persoonlijke gevoelens, NATIO moet voorop staan en dat moet duidelijk zichtbaar zijn, en niet door bribi na krakti te roepen maar door het te laten zien en door het te laten voelen!

Wij eisen verbetering, en nogmaals niet voor onszelf maar voor ons geweldig Suriname.

Lobi

Team NATIO

18 REACTIES

 1. Nou ik ben benieuwd!
  Zelf vermoed ik dat er gewoon geen geld is om die man aan te houden.
  Als ik bovenstaande klachten bekijk, zijn dat typische westerse eisen.
  Tsja, je wist waaraan je begon, suri is een land in ontwikkeling.


  Maak melding

 2. De vedettes die in de WK kwalificatie in de eerste ronde reeds werden uitgeschakeld, door de enige serieuze tegenstander Canada compleet werden afgeslacht, op de Gold Cup roemloos en kansloos al in de groepsfase werden uitgeschakeld, zijn zelf van mening dat ze GESCHIEDENIS hebben geschreven.


  Maak melding

 3. Wij hopen dat een ieder hierbij genoeg geïnformeerd is en ons standpunt begrijpt, en dat wij het niet eens zijn met de gang van zaken en dat er snel verbetering moet komen in heel veel zaken want dit gaat niet om ons,maar het gaat om ons SURINAME en de toekomst voor onze volgelingen!

  Het gaat om Suriname en de toekomst, maar ook om de SuriNeds prof-voetballers ( die voor Suriname) gekozen hebben om voor Natio te spelen en willen komen spelen.

  Ons:
  Let op! Deze jongens die kiezen voor Natio Suriname zetten wel hun kansen om voor Oranje te kunnen spelen op het spel en ook hun carriére. Het amateur voetbal vd SVB stelt niets voor en deze jongens gooien om voor Natio te spelen hun eigen glazen stuk in Nederland.

  Wel biedt voor Suriname hen de gelegenheid dat ze zichzelf ook in de schijnwerpers plaatsen en kansen om voor een betere club dan waarvoor zij spelen of net zo goed is te spelen uit te komen. Het gaat meestal om voor een betere club te gaan spelen.

  Het SVB bestuur deugt niet en de gasten hebben geen kaas gegeten van prof-voetbal en toernooien. Niet wat het financiele kosten, het voetballen, oefenwedstrijden, goede accommodatie, voeding, medische behandeling, enz wat deze jongens allemaal in place moeten hebben. Als het Surinaamse volk echt NATIO op de wereldkaart wil hebben, zullen jullie het huidige bestuur moeten opdonderen. Ze deugen niet, ver onder de maat. Diep onder het vriespunt. Ze zijn: nada, notie, neks, nunKA, nul, negatief!

  Surinamers, voetballiefhebbers jagen jullie het huidige SVB-bestuur weg. Er moeten daar mensen zijn die verstand hebben van: voetbal, financiën, management, wat er allemaal nodig is voor deze prof-voetballers/ NATIO, accommodatie, oefenwedstrijden, plan dat toekomst gericht is, korte termijn, middellange termijn, lange termijn.

  Het huidige bestuur heeft daar geen verstand van. Als dat zo was kan het onmogelijk zijn dat het amateurvoetbal van Suriname van de SVB er zo belabberd bij is. Het zegt meer dan genoeg van deze slampampers.

  Jaagt u het huidige bestuur vd SVB weg als u het Surinaams voetbal vd SVB en NATIO toekomst wilt geven en Suriname daarmee op de wereldkaart wil zetten.


  Maak melding

 4. Ben ook benieuwd naar de uitleg van het SVB bestuur.
  Deze jongens meten naar westerse maatstaven…wat niet helemaal eerlijk is, Suriname heeft minder geld, en zit ook nog in een economische crisis.
  Het Kunstgrasveld van het Essed stadion is in Su de beste locatie, en men wist dat.
  En Ja kleding wat niet goed zit??? OMG wat een gezeur, als ze niet uitgeschakeld waren, zou er niks mis zijn met de kleding.

  En de Mensen die zeggen dat ze hun kansen voor Oranje hebben vergooit??/
  Dit zijn bijna allemaal 30 plussers die nooit kans maken, of hebben gemaakt op oranje…
  Dit zijn spelers die spelen bij clubjes als Almere city enz…
  Kleiber zit dan wel bij jax, maar is derde keus, dus die die zou oranje ook nooit halen.
  Sommige zijn zelfs clubloos…

  Ik vind hetprachtig dat ze achter de trainer gaan staan, maar de argumenten zijn ZWAK!!!!
  Maar ja voetballers zijn over het algemeen niet bijster intelligent


  Maak melding

 5. Vreemd genoeg is het ijzig stil in het kamp van de VP. Die is op dit moment de weldoener van het land. En met zijn geschiedenis als voetballer en als eigenaar van inter..! Zou er mogelijk een link zijn in dit verhaal? Jaloezie, geen basisspeler in de selectie van zijn club?? Het geeft stof tot nadenken!

  De bobo’s van de Svb zijn totaal ongeschikt om op die stoel te mogen zitten. Onbeschoftheid is hun ding. Nadenken kunnen ze niet. Laat staan om in duidelijke taal tijdens een persconferentie, onderbouwing te komen geven over dit plotseling besluit.


  Maak melding

 6. Natio heeft zich met lokale spelers geplaatst voor de Goldcup.
  Alleen Nigel Hasselbaink heeft 2 wedstrijden meegedaan.De rest kwam later.
  Ik heb de lokale spelers nooit gehoord over medische zaken, of kleding wat niet goed zit, of kunstgrasveld….wat een gezeur…

  Ik denk dat het grootste probleem hetzelfde is als in heel Suriname momenteel…

  MONI NO DE!!!!!!!


  Maak melding

 7. ” …
  Wij hebben Geschiedenis geschreven!!! en dat Grotendeels door Trainer Gorré en zijn stafleden! en dat moet voorop staan ongeacht goed of slecht te hebben gepresteerd! Zoals er word geroepen het is een proces en in dat proces hoort geduld en het zien van verbetering, en dat is zeker zichtbaar als je kijkt naar de wedstrijden die wij hebben gespeeld! En nogmaals dat is zeer te danken aan trainer Gorré en staf!
  … ”

  Ik ben het hier wel mee eens.
  Dean Gorre heeft zich goed ingezet en heeft Natio een level hoger getild. Natio is dankzij Dean Gorre bekender geworden.
  Wat betreft een verloren wedstrijd zou Cruyff zeggen:
  “Elk nadeel heb zijn voordeel” !

  Justitia Pietas Fides. Krakti !


  Maak melding

 8. @Esmerald:
  -geen trainings velden geregeld voor de wedstrijd tegen Canada
  -geen goede hotels
  -kleding wat niet goed zit of niet beschikbaar is
  -voorbereiden op dramatisch kunstgras, dat fysiek gezien veel problemen bezorgd
  -totaal geen communicatie met het bestuur
  -voeding uitermate slecht in de hotels waar wij verbleven, zelfs zo slecht dat wij gewoon elke keer buiten het hotel eten moesten zoeken
  -benodigdheden medisch
  -zichtbare en voelbare steun, de enige keer dat wij een gesprek hebben gehad met een bestuurslid was met betrekking tot onze doelman Kohinor (waarvan het bestuur niet wilde dat hij overvloog naar Amerika)

  Heb je het over deze eisen? Zijn deze eisen Westers? O.a. goede voeding?
  Zo ja, zeg je dan dat spelers van Natio geen recht hebben op b.v. goede voeding en goede overnachting??
  Dat, terwijl er gelden van o.a. de FIFA beschikbaar zijn gesteld?

  Verder heb ik totaal geen verstand van voetbal maar dit zijn toch elementaire behoeftes in de Sport of begrijp ik iets niet goed?

  Als dit de algemene gedachtegang is, dan begrijp ik het dat deze heren zich op geen enkele wijze gesteund en gerespecteerd voelen. Daarbij gerekend de minachtende uitspraken over hen door diverse lieden.
  We hoeven hen absoluut niet over te waarderen, maar tenminste STIMULEREN zoals andere volkeren in de wereld dat wel doen met hun nationale helden.
  De meeste van “jullie” wonen in Nederland en hebben blijkbaar op SPORTIEF gebied, weinig tot niets geleerd en blijven steken in het benadrukken van negativiteit ipv positief te stimuleren. Jaa, OOK in de professionele sport mag je positief kritisch zijn.
  Kritiek mag en moet altijd, zeker als het beter moet maar dan moet er toch sprake zijn van OPBOUWENDE KRITIEK?

  Volgens mij hebben @Blakaboy en @Passant gelijk, maar ik zal er vast te weinig verstand van hebben. Het gaat mij echter wel om het totaal principe!

  Als ik lees en via diverse media hoor welke manco’s er waren, dan mogen we alleen maar trots zijn dat deze jongens sowieso het e.e.a. gepoogd hebben en doorgezet hebben waar mogelijk.
  Maar tja, het is Surinaams he, dus mogen en kunnen we niet eens een beetje trots zijn.
  Erg jammer, deze naar minderwaardigheidscomplex riekende reacties en houding.

  Inderdaad zal het dan zo nooit wat worden.


  Maak melding

 9. Yep, dat dus!
  Verder heb je gelijk @Olga, maar nu even niet!

  Heeft de FiFa ook een budget beschikbaar gesteld voor het na-traject?
  Er is geen geld, het was een gok, game over! Ik ga geen discussie houden over voeding, iets met wat de boer niet kent.

  Niemand is onmisbaar zelfs Messi wordt losgelaten omdat FC Barca geen geld heeft.

  De gemiddelde voetbalclub verkeerd in zware financiële problemen vanwege de pandemie. Geen wedstrijden = geen inkomsten. Hiervoor hoef je echt geen voetbaldeskundige te zijn, maar wel rationeel denken.

  Verder ben ik nog steeds benieuwd naar de persconferentie.


  Maak melding

 10. suriname kan nit vutballen,dus nu of over 50 jare,z kunne nit vutballen.men dut alsof men alles weet,maar praktyk wyst dt z 0,0 zyn.z kunne liever e ander sport gan zukken z.a djompo foetoe,djoel,pakkertje pakkertje etc. d doelman kon nit afreize omdt hy cocaine by zich hd,dus men mut gewon zegge hoe d dinge zyn.whats new zeg j dan maar.


  Maak melding

 11. Land Genoten

  Op Alle Lagen Van Het Sociaal Maatschappelijke Ladder Is Het 1 Groot Rommel Zelf In Het Voetbal.

  Rommel Rommel Rommel

  Enigst Wat Goed En Geordend Verloop Is De Zon Die Op tijd Op Komt En Op tijd Verdwijnt
  Verder Is Het 1 Groot Chaos In Ons Mooi En Prachtig Land. Enigst Oplossing We Moeten De Reset Knop Indrukken En Weer Op Nul Beginnen


  Maak melding

 12. @Piet Paulus
  “Op de schoen”
  Naderhand janken en klagen dat kunnen ze heel goed.
  Als ’t kalf verdronken is……
  Trouwens geen nieuw fenomeen. In ’t verleden hebben we gehad:
  1. Arbiter partijdig
  2. Constante harde wind
  3. Stenen op ’t veld
  4. Kleine bedden
  5. Slechte voeding, elke dag chicken in the basket
  6. De tegenstanders waren fysiek beter.
  En telkens weer aan het eind van het geklaag: “maar we hebben veel geleerd”.
  Niets nieuws dus. De geschiedenis herhaalt zich.


  Maak melding

 13. Laat een accountant los op de VSB, dan zal je zien wat voor njangpatu het al jaren is voor deze bestuursleden die wel voor het leven benoemd schijnen te zijn. Wat is er met de circa 1 miljoen USD per jaar gebeurd die de FIFA deze dieven jaren heeft gegeven??? Laat dhr Mathoera dat komen verantwoorden. Dat de voetbalclubs zich niet laten horen doet ook al de wenkbrauwen fronsen. Hebben ze al die jaren meegevreten?? En wat is dat luchtje Brunswijk die er hangt rond dit hele gebeuren??


  Maak melding

 14. Persconferentie Dean Gorré, NATIO spelers brengen verklaring uit.

  @Lucien 6 augustus 2021 At 22:54
  Dat vermoeden heb ik reeds geruime tijd.
  Daarom is er nimmer bekendgemaakt hoeveel GELD door de FIFA aan de Surinaamse voetbalbond is overgemaakt.
  Dat is altijd GEHEIM gehouden.

  Daarom wil ik de (reageerders) ook verwijzen naar het volgende.

  SVB STRATEGISCH PLAN 2016 – 2019 en 2020 – 2023
  Raadpleeg de volgende sites via Google.


  Maak melding

 15. De regering is amateuristisch, het bestuur van de SVB is amateuristisch, heel Suriname is amateuristisch. Sorry hoor, maar Suriname is nog niet ready voor professioneel voetbal, dus waar hebben wij het over. Suriname kan zich op dit moment beter focussen op het amateur voetbal.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.