Politieman bedreigt groep jongens en familie met dienstwapen

14

Een politieman in Suriname zou woensdagavond enkele jongens en hun familie in het district Wanica hebben bedreigd met zijn dienstwapen. Hij zou ook een van de jongens in het gezicht hebben geslagen. Vermoedelijk verkeerde de wetsdienaar onder invloed van alcohol.

De agent stopte samen met een collega voor een winkel. Zij waren in burgerkleding. Daar waren enkele jongens die volgens hem luidruchtig bezig waren en ook krachttermen gebruikten. De agent sprak hen aan waarna de jongemannen terug reageerden. Hij hield hen voor een politieman te zijn en haalde zijn vuistvuurwapen tevoorschijn. Hij zou het wapen hebben gedrukt tegen het gezicht van een van de jongemannen en sloeg hem ook in zijn gezicht.

De familie van de jongeman heeft het voorval gezien en belde de politie. De politieman belde ook naar zijn collega’s om het een en ander door te geven. Toen de wetsdienaren ter plekke kwamen, sprak de agent met stemverheffing. Hij zou bedreigingen hebben geuit naar de groep jongemannen en hun familie.

Beide partijen werden overgebracht naar het politiebureau. Het dienstwapen van de politieman is hangende het onderzoek in bewaring genomen. Tegen de agent is aangifte van mishandeling en bedreiging gedaan. Het onderzoek duurt voort.
 

14 REACTIES

 1. Dít is al jaaaaaaaren bekend fenomeen in Su Een politie agent of de meesten accepteren geen commentaar grijpen meteen naar hun vuurwapen en gebruiken onnodig fysiek geweld Het word echt tijd dat ze een betere opleiding krijgen


  Maak melding

 2. In ieder zichzelf respecterende politieorganisatie zou dit gedrag van deze agent einde oefening betekenen. Ik ben benieuwd wat de leiding van het Surinaamse politiecorps gaat beslissen..


  Maak melding

 3. @Obama,Alle reacties verwijzen negatief naar de Wetsdienaar,ordehandhaver ,haal de algemene surinaamse mentaliteit, die asso gedrag van de gemiddelde surinamers:kijk maar naar Bauta, Bravo enz. hun metaliteit,dan moet jij je afvragen zouden ze dan niet een ander gedrag vertonen om een respectabele en respect naar elkaar kunnen hebben??? De wetsdienaar had geen pistool tevoorschijn moeten halen ,maar A moes beng Balata deng Marsss foe kan kang besef foe wang betere manierie.Ze staan tot heel laat op de hoek zonder rekening te houden dat er mensen boven de winkels wonen er er rustig willen slapen Zelfs de associale honden blaven de hele nacht door.Schaam me voor de surinaamse mentaliteit,;;zeg zelf??/


  Maak melding

 4. Debbie. Dit is de erfenis van jou president. Heb jij een fly-over gezien?heb jij trambaan gezien?heb jij een cassave fabriek gezien? En waar zijn de gestolen miljarden (miljard komt na miljoen) dat je dom bent snappen we hier allemaal,komt door je ndp scholing.


  Maak melding

 5. IK was in de veronderstelling dat na elke dienst je je wapen in moet leveren en aftekenen dat je het ingeleveerd had! Blijkbaar is dit hier niet gebruikelijk en zou dus een maatregel zijn die ingevoerd moet worden. Teveel macho gedrag v/d zgn. gezagdragers wordt dan in de kiem gesmoord.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.