Training keuken assistent gestart in Nickerie

8
Training keuken assistent gestart in Nickerie

Maandag is een 5 daagse training keuken assistent van start gegaan in Nickerie. Minister Albert Jubithana van Transport, Communicatie en Toerisme verrichtte de opening.Voorafgaand hieraan voerden districtscommissaris Senrita Gobardhan, toerisme-directeur Rabin Boeddha en DNA-lid Nisha Jhakry het woord.

De training waaraan bijkans 11 personen van vooral de horeca sector in Nickerie deelnemen, wordt verzorgd door Michael Hermelijn van de Stichting Suriname Hospitality Tourism and Training Center.

Voor de start van de training vond ook de installatie van de toerisme werkgroep Nickerie plaats. Deze werkgroep die uit 9 leden bestaat heeft als voornaamste doel het bevorderen van de diverse toerisme mogelijkheden in Nickerie.

Bekijk hier meer foto’s.

8 REACTIES

 1. eventjes wachten nog op de tourristen , maar ze zijn wel goed bezig met de voorbereidingen , want we zagen vanavond op het NOS journaal ( ja hoor hier op ABC ) dat ze in Nederland personeel zoals koks , keuken assistent , obers te kort hebben , dus hier zijn ze echt al goed bezig om straks wanneer het weer kan voor zien zijn van goed personeel in die branche


  Maak melding

 2. Koken en toerisme zijn beide belangrijk, maar oké minister, doe nu iets dat de ontwikkeling van de mensen echt een boost zal geven, en tegelijkertijd ook bijdraagt ​​aan de financiële en banensector door codering aan te moedigen, te stimuleren en te implementeren voor iedereen die geïnteresseerd is.

  Het is één van de weinige, zo niet de enige vorm van werk die effectief kan worden gedaan door mensen van 10 jaar tot 100 jaar oud. Je hebt geen luxe diploma of meerdere jaren in een instelling nodig om het te leren.

  Dit zou op nationaal niveau moeten gebeuren, aangezien de meeste jongeren in het land al een basiskennis van mobiele telefoons en computers hebben.

  En voor degenen die niet weten wat het inhoudt —->
  Coderen is in feite het bouwen van apps en computerprogramma’s om systemen op te lossen en uit te voeren.
  Het is toepasbaar in elk aspect van je leven, of je het nu weet of niet. Van het programma dat verkeerslichten verandert, tot de manier waarop geldautomaten werken. We maken allemaal gebruik van dingen die zijn gemaakt met behulp van, en die dagelijks werken met behulp van codering.

  Dit moet een joint venture zijn tussen het:
  MINISTERIE VAN ONDERWIJS, WETENSCHAP EN CULTUUR,
  MINISTERIE VAN REGIONALE ONTWIKKELING EN SPORT,
  MINISTERIE VAN TRANSPORT, COMMUNICATIE & TOERISME

  Daarover gesproken, ik was op het officiële overheidswebsite (drie keren w punt gov punt sr) en merkte een belangrijk, teleurstellend punt van belang op.
  Kan iemand die dit bericht leest de persoon of de verantwoordelijken vragen waarom er een waarschuwingsbericht is dat de verbinding met de site niet veilig is?

  Als je op de pagina van het MINISTERIE VAN TRANSPORT, COMMUNICATIE & TOERISME en die van het MINISTERIE VAN RUIMTELIJKE ORDENING EN MILIEU klikt, gebeurt er niets. De pagina springt gewoon en keert terug naar waar je oorspronkelijk hebt geklikt. En waarom staat er een foto van de vlag in plaats van een foto van het gebouw?
  Zien het gebouwen er zo slecht uit?

  Dit zou NOOIT het geval moeten zijn op een officiële overheidswebsite.
  Volstrekte incompetentie en gebrek aan professionaliteit.
  Het is triest, en echt een schande dat we in 2021 nog steeds niet competent kunnen zijn met elementaire ITC-ontwikkelingen.


  Maak melding

 3. waarheid 4 augustus 2021 At 08:51
  Die minister doet wel degelijk wat aan de ontwikkeling van mensen zodat ze kans hebben op een beter bestaan.
  Coderen,..saang,… ie leer wan woortoe noh??

  FYi…voordat je een auto kan besturen, is het beter om eerst te leren fietsen, mie boi.
  Hieronder een uitleg:
  Wil je bijvoorbeeld een website ontwikkelen, dan krijg je vooral te maken met HTML, CSS en Javascript. Ga je apps maken voor Apple of Android? Dan zijn Swift of Java jouw talen. Ben je van plan om games in elkaar te zetten? Dan krijg je onder andere te maken met JavaScript en C#. Python is een van de moeilijkste programmeertalen. Deze wordt vooral gebruikt voor automation, scripting en data-analyse.
  Ontwikkeling en kennis krijg je niet van Internet, maar van studeren!
  Dus ga wat leren en loop niet zomaar met termen te smijten, zonder dat je weet wat het inhoudt.
  En aangezien jij alle bovengenoemde programmeertalen kent, ben jij de man om het aan alle Surinamers te leren. Dus Surinamers, als jullie vragen hebben, weten jullie Waarheid te vinden.


  Maak melding

 4. Hahaha mag ik ook meedoen?

  Suri is een ontwikkelingsland en de status is “overleven”.
  Hippe ICT is vooralsnog niet van toepassing.
  De basis, het netwerk is letterlijk verroest. Bel eens voor de gein naar blokker helpdesk, dan beland je in suri. Geinig, helaas is de verbinding verschrikkelijk slecht. Slechter dan een whatsapp-gesprek.
  Kortom er moet nog heel veel gebeuren en dat kost geld.

  In Nederland is het doel om in 2025, minimaal 80% te digitaliseren. Kijk maar op “Nederland leert door” en SER. Gratuz Blockchain, AI, Tekkiewijzer, IOT, chatbot, data-driven etc. trainingen. Hele leuke bezigheden voor een huismoeder als ik en natuurlijk alle overige geïnteresseerden.
  Eat your heart out!

  Het zou fijn en smart zijn, als suri jongeren deze periode gebruiken voor om- of bijscholing ipv te facebooken.


  Maak melding

 5. Esmerald 4 augustus 2021 At 11:55
  Helemaal waar….na 2010 zijn de eerste stappen gezet naar de digitale overheid. Nu 10 jaar verder, bieden vrijwel alle Nederlandse overheden hun diensten digitaal aan. Ik heb als it-er bij de overheid aan de wieg gestaan van deze ontwikkeling en heb dus meegemaakt hoe razend snel dit is gegaan. En ja, met de komst van de smartphone, zijn er steeds meer apps bijgekomen, wat niet meer is dan voorgeprogrammeerde functionaliteit.
  Suriname is een ontwikkelingsland en heeft op ICT gebied nog een lange weg te gaan. Het is te hopen dat deze regering ook gaat investeren in onderwijs. Immers, goed onderwijs levert kennis op.


  Maak melding

 6. Boesskowtoe 4 augustus 2021 At 11:21

  “Die minister doet goed degelijk wat aan de ontwikkeling van mensen zodat ze kans hebben op een beter bestaan.”

  Ik bekritiseer de minister niet in mijn schrijven, ik stel alleen methoden voor die tot een breder scala aan succes zouden leiden. Van een 10-jarige kan niet worden verwacht dat hij of zij als keukenhulp in de toeristische sector werkt. Dat wordt gezien als kinderarbeid. Programmeurs en codeurs verdienen en genereren ook veel meer inkomsten dan keukenassistenten. Wilt u niet dat ze deelnemen aan een sector die meer verdiencapaciteiten promoot en belooft met programma’s en opleidingsseminars die gericht zijn op het verbeteren van de sociaaleconomische status van onze burgers?

  “Coderen,..saang,… ie leer wan woortoe noh??”

  Ik heb nieuwe woorden geleerd vanaf de dag dat ik op deze aarde werd gebracht en zal niet stoppen tot de dag dat het tijd is voor mij om te vertrekken.

  “Ter info…voordat je een auto kan besturen, is het beter om eerst te leren fietsen, mie boi.”

  En door mijn grijze massa te gebruiken heb ik leren fietsen, autorijden, vrachtwagens rijden en een vliegtuig besturen.
  Waarom weet je zo zeker dat ik een jongen ben?
  Heeft het wonen in Nederland u niet geleerd dat ALLE SOORTEN MENSEN in staat zijn hun kritisch denkvermogen te gebruiken om oplossingen voor problemen te bedenken?

  “Ontwikkeling en kennis krijg je niet van internet, maar van studeren!”

  Ontwikkeling kent vele fasen en aspecten, studeren daarentegen houdt in dat je je concentreert op een bepaald vak of onderwerp waarin je opdoet om meer kennis op te doen.
  En het internet is eigenlijk het beste hulpmiddel dat tot nu toe in de menselijke geschiedenis is ontwikkeld om WELKE interesse dan ook te bereiken.

  Dus ga wat leren en loop niet zomaar met termen te smijten, zonder dat je weet wat het inhoudt.

  Ik heb al vastgesteld dat leren voor mij een dagelijkse bezigheid is, en daarom kies ik ervoor om te spreken over iets dat ik grondig heb onderzocht en bestudeerd, namelijk hoe je met oplossingen komt in plaats van alleen maar te klagen over bestaande problemen.

  “En als jij alle programmeertalen kent, ben jij de man om het aan alle Surinamers te leren. Dus Surinamers, als jullie vragen hebben, weten jullie Waarheid te vinden.”

  Ik heb nooit aangegeven dat ik alle bovengenoemde programmeertalen ken, dat is iets wat u zegt. Ga me geen woorden in de mond leggen.

  En ik dank u voor het sturen van de mensen mijn kant op als ze vragen hebben. Ik zal meer dan blij zijn om alle relevante vragen zo goed mogelijk te beantwoorden. Binnenkort zullen ze meerdere wegen hebben om met mij in contact te komen om ideeën en kennis over verschillende onderwerpen te delen.


  Maak melding

 7. Boesskowtoe,

  U verklaarde op 4 augustus 2021 Om 12:15 :——>
  “Ik heb als it-er bij de overheid aan de wieg gestaan ​​van deze ontwikkeling en heb meegemaakt hoe razend snel dit is gegaan.”

  Dus waarom zou u dan, als u persoonlijke kennis en ervaring hebt van de snelheid waarmee dit veld zich uitbreidde, niet willen dat hetzelfde voor de mensen in Suriname zou gebeuren?

  “Suriname is een ontwikkelingsland en heeft op ICT-gebied nog een lange weg te gaan.”

  Dit ben ik met u eens, ook al heeft het feit dat we een ontwikkelingsland zijn, weinig negatieve invloed op de snelheid waarmee we potentieel van nul naar honderd kunnen gaan.
  Afrika, het meest onderontwikkelde continent en financieel het laatste op de wereldindex, heeft de afgelopen tien jaar de snelste economische groei doorgemaakt.
  Kortom, hoe minder je weet, hoe sneller je kunt leren wat je nog niet weet.

  U lijkt mij het type persoon dat binnenkomt, om vervolgens de deur achter u dicht te slaan zodat anderen de kennis, vaardigheden en/of succes die u hebt gewonnen niet kunnen evenaren of zelfs overtreffen.
  Helaas lijken dit soort mensen in deze wereld soms vaker voor te komen dan degenen die oprecht willen dat anderen in hun voetsporen treden en potentieel succes hebben.

  U woont liever in Nederland om voor hun overheid te blijven werken en de algehele capaciteit van de samenleving te verbeteren.
  Ik, aan de andere kant, heb ervoor gekozen om terug te keren naar Suriname om in ieder geval te kijken wat ik kan doen om de omstandigheden hier te verbeteren, met de beschikbare middelen.

  “En Waarheid,…wat gaat het worden?
  een cursus keukenassistent of programmeren voor beginners?”

  Daar gaat u weer met beginners, bent u echt zo verbitterd van binnen dat u niet wilt dat anderen ook maar een begin maken met het leren van iets nieuws? Op dezelfde manier waarop u zelf ooit een beginner was?
  Only time will tell, maar de republiek is nog vrij jong en ik ben en blijf optimistisch over haar toekomst.

  “ie ga dok noh??”

  Let dja mi deh, en na dja mi wan tan.
  I ♥ Su


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.