Dinotha Vorswijk beëdigd als nieuwe minister Grondbeleid en Bosbeheer

40
Dinotha Vorswijk beëdigd als nieuwe minister Grondbeleid en Bosbeheer

Dinotha Vorswijk neemt het roer over op het ministerie van Grondbeleid en Bosbeheer in Suriname. Zij neemt de plek in van ex-minister Diana Pokie, die vorige maand haar ontslagbief onder druk indiende.

Vorswijk is op dinsdag 3 augustus door de Surinaamse president Santokhi op het presidentieel paleis in haar nieuwe functie beëdigd (foto). Zij heeft vanaf het aantreden van de huidige regering tot voor haar beëdiging gefungeerd als parlementariër.

Het staatshoofd riep de bewindsvrouw op om onder alle omstandigheden nuchter en zakelijk te blijven. 

De nieuwbakken minister gaat voor Surinaams belang. “Ik ken de historie en ik heb veel gelezen. Ik wil aan de totale gemeenschap zeggen dat we de komende jaren moeten kijken naar resultaten”, liet minister Vorswijk optekenen.

Zij zal alvast beginnen met het afhandelen van lopende zaken op het ministerie.

40 REACTIES

 1. Bij deze nieuwbakken minister zijn alle ingrediënten aanwezig om als een ping-ong-bal te stuiteren in het kabinet. Zij moet leiding gaan geven aan een ministerie die in de samenleving behoorlijk in de picture ligt. Zij is nog niet gerijpt in het vak met als gevolg dat zij een speelbal gaat worden van tegenstrijdige belangen. We kunnen ervan uitgaan dat de familie Brunswijk en bevriende politici nog meer grond in bezit zullen krijgen terwijl tienduizenden mensen snakken naar een stukje grond. Maar het is zoals altijd ‘ niks no fout ‘.


  Maak melding

 2. Minister Vorswijk doe Uw job en trek niets aan van die ndp dna leden , want dat zijn ongeschoolden , kunnen alleen maar stelen , bleren en met stront gooien.
  Minister Vorswijk veel succes


  Maak melding

 3. Intussen in deze mevrouw Morswijk ook al getraind hoe je de bevolking moet naaien. Heb er weinig vertrouwen in dat er wat zal veranderen eerder zichzelf verrijken.


  Maak melding

 4. r r r r , vraag robg die zal jou een leugen vertellen , dus jij naait alleen paarse ratjes zeker he , en robg zou je aansporen hij is de paarse pedofiel in de bijlmer


  Maak melding

 5. Sopi sjorrie, jouw paarse afgod gotrofather opa D heeft reshuffelen uitgevonden. Meer dan 60 mini- sterren vervangen vanwege veranderende belijdsinzichten. Welke toen? Coca snuiven op leonsberg en ocer . Dus lul niet slap, paarse djamoe ede. En nog steeds:PE A MONI DE EN PE BOEFDRAAD DE?


  Maak melding

 6. RobG 4 augustus 2021 At 00:59
  Bij deze nieuwbakken minister zijn alle ingrediënten aanwezig om als een ping-ong-bal te stuiteren in het kabinet. Zij moet leiding gaan geven aan een ministerie die in de samenleving behoorlijk in de picture ligt. Zij is nog niet gerijpt in het vak met als gevolg dat zij een speelbal gaat worden van tegenstrijdige belangen. We kunnen ervan uitgaan dat de familie Brunswijk en bevriende politici nog meer grond in bezit zullen krijgen terwijl tienduizenden mensen snakken naar een stukje grond. Maar het is zoals altijd ‘ niks no fout
  ==========================================

  Volgens mij heb je een wasi nodig. Dat je niet moe wordt van je eigen geleuter….
  Eén ding staat als een paal boven water, jou NDP heeft nog nooit in haar geschiedenis iets goeds kunnen doen voor het land. Elke keer als het volk dacht dat je kornuiten ergens met iets goeds bezig waren, maakten ze ergens anders het veelvoudige kapot.
  En je leert het maar niet met die rioolrat hersenen van je: “niks no fout” is het DNA van je geliefde partij. Dus probeer niet elke keer weer de feiten om te draaien.


  Maak melding

 7. Ik verzoek om alle journalisten in Suriname om deze vrouw goed in de gaten te houden.Ook de comfort – en slapende journalisten elke dag bijhouden aan wie deze vrouw gronden uitgeeft.De familie van deze vrouw en fam. brunswijk goed in de gaten houden.Ze zijn van plan om heel Marowijne aan families te geven.


  Maak melding

 8. Paarse ratten doen niets anders dan onzin verspreiden. Typisch kraboe gedrag….
  Ik geef mevr. Dinotha Vorswijk het voordeel van de twijfel, wens haar veel succes en ga niet oordelen voordat ze een dag aan het werk is geweest.


  Maak melding

 9. Ondertussen heeft de onderzoekscommissie die was ingesteld naar aanleiding van de verdachtmakingen door de famoilie Brunswijk aan het adres van ex-minister Pokie haar onderzoek afgerond, maar heeft een zwijgplicht opgelegd gekregen. Dus we zullen ook daarover tzt een lulverhaal van Chan horen over de uitkomst. Hij moet voorzichtig zijn woorden kiezen, anders knijpt Ronnie zijn ballen nog harder tegen elkaar!!


  Maak melding

 10. Luciën Kafowroe 4 augustus 2021 At 12:27
  Hij heeft tenminste nog ballen…die van jou seniele volks-ple-sident zijn fijngeknepen door de vele processen en tegenslagen in het leven. Het is maar de vraag of Ingrid die slappe hang ballen gaat missen als hij eind deze maand voor de rest van z’n leven achter de tralies verdwijnt.


  Maak melding

 11. Er was sprake van twee commissies die een onderzoek zouden uitvoeren. Al gauw bleek dat een aantal van deze commissieleden boter op hun hoofd hebben. Alles wordt thans achter de schermen afgehandeld. Transparantie is zoek. Het nieuwe normaal heet dat. Ik gun deze minister een succesvolle carrière op dit ministerie. Maar ik vrees dat zij hopeloos zal mislukken omdat zij grote en foute politieke belangen zal moeten dragen op haar zwakke rug.


  Maak melding

 12. Ah, Boesskowtoe, tenminste ben je zo eerlijk om te beamen dat Ronnie Chan stevig bij de ballen heeft. See the picture:(1) Ronnie, ongeschoold maar wel een bull op zak die hij van de VHP jheeft gehad en dus door de VHP, zeg maar Chan stevig bij de ballen wordt gekneveld. Want ef a seki, wordt zijn bull van hem afgepakt door Viren. Alleen, zijn hebzucht is nog niet verzadigd, dus neemt hij de knevelarij maar voor lief.(2) Chan, geschoold, zonder enige uitstraling/charisma, wordt stevig aan de ballen gekneveld anders trekt Ronnie de stekker uit de regering en komt de VHP na dit slechtste beleid ooit, nooit meer aan de macht. Alleen zijn machtswellust is nog welig tierend en zijn wraak op het volk is nog niet zoet genoeg, dus neemt hij deze knevelarij maar voor lief! Deze bedriegers zijn tot elkaar veroordeeld door de leugens die ze verspreid hebben om aan de macht te komen. De enige die mist in dit plaatje is het Land en Volk van Suriname, die moeten de straf voor het slim stemmen uitzitten!!


  Maak melding

 13. @RobG
  Ik kan mij voor 95% vinden in uw analyse.
  De kans dan Vorswijk een speelbal wordt op dit Ministerie is meer dan groot.

  Het is meer dan treurig dat het rapport van de commissie niet openbaar gemaakt is.
  Ik denk dat Pokie er geen problemen mee zal hebben.
  Het is een donkere bladzijde als men maar op deze manier laat verdwijnen.

  Mevrouw Pokie verzoekt u desnoods de rechter het onderzoeks resultaat in de openbaarheid te laten brengen.

  Ik ben meer dan benieuwd wie er nu fractie voorzitter gaat worden en hoe Belfort zal gaan reageren.


  Maak melding

 14. Luciën Kawofoe 4 augustus 2021 At 13:12
  ik heb nergens aangegeven dat Ronnie de Pres. bij de ballen heeft, dus ik weet niet waar je het vandaan hebt maar anyway..
  ik heb niks met Ronnie, maar hij zit daar omdat hij gekozen is door zijn achterban. En natuurlijk is hij een ongeschoold, crimineel en een veroordeelde drugsdealer, maar dat is bouta ook. There is no diverence…it’s just the same shit!
  En trouwens, Ronnie zit er voor spek en bonen want hij mag van Pres Chan geen buitenlandse gasten ontvangen of Suriname vertegenwoordigen op conferenties in het buitenland. So, who’s balls are squeezed?


  Maak melding

 15. @Lucien
  Alleen als blijkt dat de bull op basis van onrechtmatigheden verkregen is kan de verlenende instelling of de overkoepelende instantie het intrekken. Niet de VHP of Ajodhia etc. Het proces waar langs Brunswijk zijn titels gekregen heeft laat genoeg discussie punten over. Professor Hubert R… heeft veel ruimte om waardeloze titels uit te delen.

  Ronnie kan de stekker niet uit de regering trekken omdat grondwet heel duidelijk is de president en vice president zijn gekozen voor 5 jaar. Zij zijn tot elkaar veroordeeld. De president heeft echter de uitvoerende macht tot dat hij deze niet meer kan u voeren omdat hij niet in staat is voldoende stemmen in de DNA achter de noodzakelijke besluiten te krijgen.

  Ofwel de ABOP is niet nodig om te kunnen regeren. Bouterse is het ook gelukt met 26 zetels de meest gekke beslissingen door de DNA te krijgen. Denk eens aan de Brokopondo Wet waar tegen de wil van de eigenfractie en DNA voorzitter beslissingen er door gejaagd zijn die heel nadelig waren voor Suriname.

  Denkt u als Santohki alle ABOP Ministers naar huis stuurt dat Bronto Somohardjo solidair zal zijn en dat Asebina aan de kant gaat staan en er plotseling ABOPers plotseling BEPers blijken te zijn.

  Wacht af tot na de toespraak van Santohki in de 2de kamer en wanneer er partijen achter het schulden akkoord gaan staan.
  Stelt u zich een soort Griekenland scenario voor maar dan NL SU waarin NL en Lazard de schulden op kopen en verpakken in een nieuwe lening met een uitgestelde (bij geschreven) rente en een uitstel van betaling naar de periode 2026 -2035. Iedereen maakt dan winst en de begroting van SU is in no time sluitend, het vertrouwen komt terug en de koers stijgt weer stapje bij stapje waardoor de schuld relatief gezien afgaat nemen.

  Santohki loopt nu nog op eieren omdat de puinhoop enorm was.
  Bedenk eens wat er gebeurd als de ambtenaren gaan inzien dat zij zonder problemen mogen gaan uitleggen bij de PG hoe Boefdraad en co de staat geplunderd hebben en in welke kasten het bewijs ligt. Hoe snel denk je dan dat Sardjoe gaat bij draaien en Bouterse zijn vermogen inlevert bij Santohki om zelf met een kleine boete en wat fiscale correcties door te kunnen.


  Maak melding

 16. @jojo, vaak bruisen jonge ministers van energie. Zij willen het altijd beter doen dan de voorgangers. Maar dan komen ze tegen een muur te staan, de muur van de ambtenarij. Ambtenaren hebben macht. Ik vermoed dat op dit ministerie van grondbeleid het de ambtenaren zijn die de aanvragen voor een stuk grond van burgers tegenhouden. Deze ambtenaren overleven alle regeringen. Veel mensen wachten al meer dan 20 jaar op een stuk grond en er komt van de aanvraag niets terecht terwijl regeringen komen en regeringen gaan. Vaak hebben de ambtenaren veel meer macht dan de ministers. Een aanvraag kan een ambtenaar makkelijk in een la stoppen op opbergen in het archief. Vaak willen de ambetaneren hun baan niet overbodig maken. Als zij sneller werken kan veel van het werk ook met veel minder ambtenaren verricht worden. Dit is een nachtmerrie voor ambtenaren in een land als Suriname dat geteisterd wordt door een grote werkeloosheid.


  Maak melding

 17. @Jojo: Jij kan duidelijk niet begrijpend lezen. Het is duidelijk aangegeven dat het verhaaltje dat Channeke de 2e kamer gaat toespreken een verzinsel is, maar ja, het is moeilijk mensen van anders te overtuigen als hun diepste verlangen de waarheid uit alle macht wegstopt. Jou hgeile gedachte dat mensen vermogen gaan inleveren en bijdraaien is ook al even ziekelijk. Het feit dat na meer dan een jaar van alles schreeuwen over geboeften nog de president nog de PG zaken kan bewijzen en rond breien. Dat is wat ik jullie trollen altijd al heb gezegd, een leugen wil onderhouden worden en lust alleen maar andere leugens. Intussen is er door jouw goden zoveel bij elkaar gelogen dat zelfs de leugen niet meer weet wat waar en niet waar is! En wat het zetelaantal betreft weet je duidelijk ook niet te rekenen. Gaat Chan dan met een minderheidskabinet van 20 zetels door? Hoe denk je dat hij dat gaat doen, door enkel presidentiële besluiten te nemen? Want de nodige stemmen in DNA gaat hij niet krijgen want Ronnie is rancuneus en Somo is niet te vertrouwen en is zo omgekocht door Ronnie of hij wordt weer door Ronnie in elkaar getrapt. Van de verraders van de NPS krijgt hij dan 2 stemmen. De BEP zal 2 keer nadenken alvorens een minderheidskabinet van de VHP te ondersteunen, daarvoor hebben ze teveel gescholden op de VHP en zouden dan dus totaal ongeloofwaardig overkomen. Dat zal bij verkiezingen hun nekslag wordenj. Dus l7ul ,maar uit je nek en blijf je kop maar in de aars van Chan steken!


  Maak melding

 18. Lucie, ga naar een opticien .je hebt een bril nodig. Kijk op de foto en Kijk links naar die glimmende biljartbal. Dat is jouw vice president Z E Ronny Brunswijk.
  Trouwens of the record: sopi sjorrie, heb je aloemang adhin extra dronken gevoerd in ocer? Die bralde de grootste nonsens in DNA, dat de 3 regelingen olv venetiaan de slechtste crisismanagementregeringen waren van Suriname . Hahahaha. Daroe, ramtahal en coke gaven aloemang een skyhigh superioriteitsgevoel. Niemand neemt aloemang nogmaals serieus; net als toen hij bijna de vhp jongeren was, voordat hij prostituee van paars werd. Bovendien moeten hij voor de rechter verschijnen net als gotrofather opa D.


  Maak melding

 19. Hoort trouwens de VP niet aanwezig te zijn als een van zijn ministers wordt beëdigd? Dus nogmaals, waar is de echte VP, Ramdhin???? Want Ronnie na soso poppekast, soso k’ka! A sidong drape leki wan bigi fut’ fur’ klompu en snapt niet eens de eedsformule!


  Maak melding

 20. En lucie, niet chan is in mekaar getrapt door Ronny en somohardjo. Maar doekhie van nickerie. December 2007 in DNA. Dus verdraaid geen feiten net als faja pepre.


  Maak melding

 21. Ik snap nog steeds niet waarom sommigen de overname van de stuwdam een slechte deal vinden. Het complex is thans in Surinaamse handen en levert heel veel besparingen op. Het lag in de bedoeling dat met de overname van de waterkrachtcentrale de energierekening van de burgers omlaag zou gaan. Daarnaast zou er ook financiële ruimte ontstaan om leningen af te lossen. De oppositie was indertijd erg gekant tegen de overname. Maar het zijn nu dezelfde politieke partijen die de elektriciteitstarieven omhoog gooien om de bevolking te ” straffen”. Ik heb het vermoeden dat de toenmalige oppositie de waterkrachtcentrale wilde privatiseren. Ik denk hierbij aan Friends & Family.


  Maak melding

 22. Sopi sjorrie, die stuwdam zou in 2033 GRATIS van Suriname zijn. Gotrofather opa D heeft bigi bere dilip sardjoe zijn njang laten maken via rudisa. Over friends and family gesproken. En btw PE A MONI DE EN PE BOEFDRAAD DE?


  Maak melding

 23. @RobG 4 augustus 2021 At 16:14
  “Ik snap nog steeds niet waarom sommigen de overname van de stuwdam een slechte deal vinden.”

  U wilt het niet begrijpen.
  In december 2015 schreef de hele DNA incl. de NDP dat gezien het handelen van Suralco/Alcoa de dan per 01.01.2016 in goede staat van onderhoud en incl. vervangingsreservering van Suriname was. Dit geheel in lijn met de Brokopondo wet. De HELE DNA keurde de MOU die Sardjoe had onderhandeld af. Ik heb die MOU gelezen. Die was banaal. Geen milieu sanering anders dan een meter afgraven en het opslaan zonder bijzondere maatregelen. Geen ecologisch herstel van Mijnlocaties en Suriname bleef nog 4 jaar betalen voor energie die al per 01.01.2016 van Suriname was volgens de Brokopondo Wet en volgens de hele DNA.
  Bouterse heeft daarna 3 maal van alles belooft en uit eindelijk naar de pijpen van Suralco gedanst en Suralco Suralco pakweg $ 150.000.000 cadeau gedaan en zelf betaalt voor de saneringen van Suralco.

  Beste RobG de deal is slecht omdat Alcoa nu betaalt is voor stroom die niet meer van haar was, Alcoa er qua sanering met een koopje van afkomt qua sanering. Ik weet hoe de sloper betaalt wordt die Paranam demonteert en als oud ijzer naar China afvoert. Had Suriname ook zelf kunnen doen.
  Milieu sanering en Ecologisch herstel is lowtech maar zeer omvangrijk en had daarom veel werk gelegenheid opgeleverd. Nu pakt Sardjoe zijn procentjes en kan Alcoa de sanering betalen met haar winst op Brokopondo.

  Beste RobG Brokopondo had vanaf 2016 al elk jaar minimaal $ 36.000.000 per jaar bij kunnen dragen aan de Surinaamse economie of door inkomsten of door minder subsidies omdat de opgewekte stroom veel goedkoper ingekocht kon worden.


  Maak melding

 24. Overigens Latour Poepe, Ronnie is gewoon een crimineel die mooi weer mag spelen en zijn familie tot een waar kankergezwel in de samenleving heeft ontwikkeld. De ware VP is toch de minister van BUZA???


  Maak melding

 25. Lucien
  U heeft duidelijk geen inzicht in wat Lazard doet. Voor Equator en Argentinië heeft Lazard in 2020 de buitenlandse schuld gehalveerd door de bondhouders voor te houden als ze failliet gaan hebben jullie niets. Oppenheimer biedt verweer om claims te voor kommen beste Lucien.
  Op de beurs van Luxemburg waar de Oppenheimer Suriname bonds verhandeld worden stonden deze toen Bouters nog presidenten was op 40% ofwel de bondhouders waren als 60% kwijt geraakt. Toen Santohki gekozen werd steeg de koers rustig naar 70%, ofwel de bondhouders zijn nog steeds minimaal 30% kwijt. Lazard wil de rente verlagen, een rente vrij periode en de aflossing uitstellen en dat leidt tot grote buikpijn. Buikpijn die terecht en verdiend is omdat men heel speculatief zaken gedaan heeft met een partij die er heel slecht voor stond. De bondhouders zullen bij de verzekering gaan claimen en de verzekering zal Oppenheimer aansprakelijk stellen. Dat duurt even,

  Beste Lucien u rekenkunde en inzicht in hoe de DNA functioneert is beperkt of u bent verblind.
  In een presidentieel stelsel hoef je geen meerderheid te hebben. Obama nog Trump hadden na de midterm geen meerderheid. Rutte heeft ook vaak geen meerderheid in de eerste kamer. Minderheidsregeringen moeten onderhandelen om voor onderwerpen een meerderheid te krijgen.
  Verder is de VHP niet alleen maar zal de NPS en de PL heel de verkiezingen willen halen. Bronto en zijn Vader zijn per definitie niet te vertrouwen echter het ministerie van BZK organiseert de verkiezingen ofwel er zijn met vrij grote zekerheid 24 zetels om handen. Asebina zal natuurlijk op zijn tellen passen en zijn 2 zetels heel duur kunnen verkopen en vanuit de regering in het verraad van Brunswijk binnen AC kunnen wreken. AC voert nu reële en onderbouwde oppositie op een manier dat zij zo kan aansluiten. Akiemboto, Kensenhuizen. Jones, (Sipaliwini NDP zetel) en Misiekaba kunnen zo bij de BEP aansluiten zonder met een oog te knipperen,


  Maak melding

 26. @Lucien
  “De ware VP is toch de minister van BUZA???”

  Een goede observatie in mijn ogen. De kern van het kabinet bestaat uit mensen van de VHP of NPS. De ABOB ministers zijn marginaal en zeker als financieen hun geen geld toebedeelt.

  Een regering kan ook vrij lang per decreet regeren. heeft Bouterse ook veel gedaan door Simons geen DNA vergaderingen uit te laten schrijven en alleen maar te vergaderen als er genoeg stemvee was.
  Je kunt het door het quorum spook de DNA ook machteloos maken tot dat je een meerderheid hebt.


  Maak melding

 27. @jojo, alvorens de vorige regering met Alcoa een overeenkomst sloot hebben Surinaamse en juristen uit het buitenland het een en ander goed bestudeerd. Suralco stond juridisch heel sterk omdat de toenmalige NPS regering in het verleden zich liet pakken door de Suralco toen er een overeenkomst met de maatschappij werd gesloten. De deal van de vorige regering was het beste dat uit gesleept kon worden. De vorige regering wilde ook met de aankoop de elektriciteitsrekening van de burgers naar beneden brengen.De huidige regering pakt nu de burgers door hen meer te laten betalen onder het mom van eereldmarktprijzen die gehanteerd worden.


  Maak melding

 28. RobG wil het gewoon niet begrijpen en legt met zijn kronto ede elke keer weer de schuld bij een ander.
  Ik zou zeggen, bestudeer de dossiers Billinton, Alcoa, Suralco en de Stuwdan nog eens een keer goed, en kom dan met je bevindingen.
  Het eeuwig blijven hangen in je “revo retoriek” gaat je helaas niet meer helpen.


  Maak melding

 29. Beste RobG
  Dat Alcoa sterk stond was het gevolg van slecht onderhandelen door Sardjoe. Echter de wet is bepalend en de DNA had het laatste woord. Ofwel Alcoa /Suralco stonden niet sterk en zeker niet als Suriname haar aangepakt had in een milieu zaak in de VS.

  Beste RobG. U vergeet het rapport dat Simons namens de DNA heeft laten opstellen en dat geen spaander heel liet van het onderhandelingsresultaat. In dat rapport was verwerkt nationale en internationale kennis.

  De Brokopondo Wet was prima. Wijdenbosch heeft een slechte deal qua energie prijs berekening (basis olie) gemaakt met Alcoa /Suralco.
  Venetiaan en Santohki hebben slechts te maken met wat er ontstaan is door Wijdenbosch en Bouterse.
  Santohki zal een keuze moeten maken hoe de voordelen van Brokopondo in de economie terecht komen. Echter Bouterse heeft reeds gestructureerd dat Brokopondo in de boezem van Staatsolie terecht is gekomen.

  U zit er weer eens enorm naast.


  Maak melding

 30. Lucie,
  Je paarse gotrofather en zijn drugsbende zijn een KANKERGEZWEL vanaf februari 1980. Dus joe go dok en poepe na leonsberg en ocer, skir ai ,brin mang. Jullie hebben een STRONT van Suriname gemaakt joe sebrefata.


  Maak melding

 31. De evaluatie vd ministerraad na één jr is reeds geweest. Minister Amoksie blijft en terecht!

  De minister zit niet daar om kippendieven en kettingrovers persoonlijk op te pakken.
  Dat is het werk vd korpschef.
  Met man en macht probeert men de criminaliteit in te dammen. Doe hem maar na!

  Wat je niet ziet en wat het verschil is met de afgelopen 10jr;
  Controle op mensenhandel terecht opgevoerd. Versteviging samenwerking met Internationale opsporingsdiensten en opvoering grenscontroles.
  Financieel forensische team levert resultaat.
  Corruptie team werkt hard om de NRA strafpunten weg te werken.
  Team drugsdelicten levert hun aandeel.
  Training criminologen (bestond niet).
  Training politie ambtenaren.
  Nieuwe wet integriteit. (aantal politie opgepakt, of buiten functie gesteld, nooit eerder gebeurd).
  Strengere controle verkeersdeelnemers.
  Plus controle lockdown overtreders.

  Ondertussen zitten de gevangenissen overvol. Het is een behoorlijke klus.
  Witteboordencriminaliteit duurt altijd heel lang. Verkoolde slachtoffers en diefstal wapenarsenaal is geen dagelijkse kost, dit vergt tijd.
  Waarom is dit zo moeilijk om te snappen.


  Maak melding

 32. @jojo, u en de uwen zullen altijd kritiek hebben. Suriname heeft een goedwerkende dam overgenomen en het is aan de Surinaamse regering om de dam ten nutte van de samenleving in te zetten. Voor mij is de overname een gepasseerd station. Jammer genoeg laat deze regering de bevolking dubbel betalen voor de elektriciteit.


  Maak melding

 33. @RobG
  Zuur he want de inkomsten van de dam zouden door het falen van Boefdraad de eerst 3 jaar naar Oppenheimer bondhouders gegaan zijn en niet naar de bevolking.

  Deze regering gaat voor een korting op de Oppenheimer bonds, een lagere rente en een uitgestelde betaling allemaal in het voordeel van het volk.

  Met de tariefverhoging worden allereerst niet de laagste inkomens geraakt. bedenkt u eens het voordeel dat gaat ontstaan als men zich bewust wordt van wat het echt kost en men overgaat tot energiebesparing etc. In Ocer bleef en het Brunswijk stadion altijd het licht aan bleef is bizar.
  Als ik lees hoeveel elektriciteit er in Suriname gebruikt wordt ben ik echt verbaast. Dat er enorm verspilt wordt of dat er veel buiten de meter om (straatverlichting) afgenomen wordt staat voor mij vast.

  U weet ook drommels goed dat het subsidieren op de oude wijze verspilling, misbruik en verkeerde besluitvorming in de handwerkt.

  Weet u nog dat Bouterse Newmont haar elektriciteitsprijs garandeerde en dus HFO moet leveren voor lagere prijzen. Het gevolg vervuiling en verlies bij Staatsolie.


  Maak melding

 34. sopi sjorie, stop ook de directeurssalaris van rabin Parmessar, die hij vanaf 2016 krijgt, toen hij directeur van EBS werd voor een periode van 5 jaar. In 2018 werd hij mini-ster van LVV; maar die salonjonker leverde zijn EBS salaris niet in. Nu heeft hij 3 salarissen: DNA, EBS en exminister. Dus ga nou niet beweren, dat de ndp GOED is voor het veramd Surinaams volk.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.