Certificaatuitreiking training receptiemedewerker en keukenassistent

8
Certificaatuitreiking training receptiemedewerker en keukenassistent

Minister Rishma Kuldipsingh van Arbeid, Werkgelegenheid & Jeugdzaken (AW&J) en haar collega Albert Jubitana van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT) hebben aan 19 trainees de certificaten mogen uitreiken van de trainingen receptiemedewerker en keukenassistent die verzorgd zijn door de stichting Suriname Hospitality and Tourism Training Center (SHTTC). De trainingen maken deel uit van het Basic Needs Trust Fund (BNTF) project: “Van grassroot tot ondernemer en het om-, her- en bijscholen van werklozen & werkzamen”, met als doel het versterken en/ of bijbrengen van de nodige “hard skills en soft skills” van voornamelijk werkloze jeugdigen. De certificaatuitreiking heeft plaatsgevonden op 29 juli.

Rabin Boeddha, directeur van de SHTTC, heeft benadrukt dat de SHTTC blij is met de rol die zij vervult binnen dit BNTF project om de jongeren te vormen en competent te maken voor diverse beroepen. De directeur heeft verder aangegeven dat, ondanks de pandemie, het toch mogelijk was voor de SHTTC om de lessen fysiek voort te zetten met in achtneming van de nodige protocollen. Boeddha heeft zijn dank en felicitaties uitgebracht aan de ministeries en de trainees die dit project succesvol hebben afgerond.

Ook de trainers Natatia Gefferie van de training receptiemedewerker en Michael Hermelijn die de training keukenassistent verzorgde, hebben aangegeven enorm blij te zijn met de inzet en enthousiasme van de trainees. Ook de trainers zijn trots op de trainees die de trainingen succesvol hebben afgerond en hebben hen bemoedigd om zich verder te verdiepen in hetgeen zij hebben behaald.

Minister Jubitana heeft aangegeven dat hij trots is op de trainees en de SHTTC, omdat zij doorzetting hebben getoond en de eindstreep hebben kunnen behalen. Jubitana heeft benadrukt dat er verder geïnvesteerd moet worden in de jongeren en hen vaker nieuwe kansen bieden. De bewindsman heeft prijsgegeven dat hij momenteel bezig is met parastatale bedrijven om meer werkgelegenheid te creëren en heeft de trainees geadviseerd om ook deze kansen met beide handen te grijpen. Verder heeft Jubitana de trainees geïnspireerd om zich verder te scholen en het certificaat een stap moet zijn richting verdere ontplooiing.

Minister Kuldipsingh heeft duidelijk gemaakt dat de trainees bewust hebben gekozen voor zelfredzaamheid en zij nu daarvoor beloond zijn met een certificaat. Verder heeft zij benadrukt dat zelfredzaamheid valt binnen het beleid van het ministerie van AW&J en de huidige regering. De bewindsvrouwe heeft verder aangegeven dat deze mijlpaal aansluit op haar belofte om de vakscholen meer aandacht te geven.

Ook ondernemers worden volgens Kuldipsingh ondersteund door hen te trainen in ondernemerschap zodat zij effectiever en succesvol kunnen ondernemen. Verder heeft de minister de felicitaties en dank uitgebracht aan een ieder die een bijdrage geleverd heeft en heeft zij de trainees succes toegewenst in hun verdere loopbaan.

8 REACTIES

 1. Goede ontwikkeling ik hoop ook dat dat dit vervolg heeft want het ontbteekt aan kennis op dit gebied de medewerkers van instanties zijn onbeschoft als er een telefoontje binnen komt dien je de beller in de wacht te zetten en degene aan de balie eerst te helpen en als dat lang duurt vragen om de beller terug te bellen en als men in een organisatie werkt informatie vergaren zodat je mensen goed te woord kunt staan heb je de info niet voor de hand op onderzoek gaan om de info tot je beschikking te hebben en de mensen niet het verhaal verkopen ik weet het niet anders doorverwijzing geven.
  Ik kan het weten heb 19 jaten dit werk gedaan


  Maak melding

 2. Gefeliciteerd trainees !
  Heel veel succes in jullie carriere !
  Jullie zijn een voorbeeld voor anderen !

  Minister Kuldipsingh (Hindoe) en Minister Jubitana (Ingi) investeren in jongeren, in de toekomst.

  En kijk eens allemaal heel goed naar de foto’s.
  Wat valt op ? Wie zijn er in de meerderheid ?
  Met paarse oogkleppen zie je natuurlijk geen eenheid en ontwikkeling maar alleen haat, jaloezie en afgunst.

  Wij werken aan een beter Suriname.
  Jij werkt toch ook mee !
  Kon mek Sranan switi baka.

  Justitia Pietas Fides. Krakti !


  Maak melding

 3. Zolang mensen in hokjes worden ingedeeld, zal er geen natievorming dus eenheid zijn onder het Surinaamse volk.
  Wat is de toegevoegde waarde over een minister te schrijven dat ze Hindoe, aanhanger van het Hinduïsme is en over de andere minister dat hij een Ingi is?


  Maak melding

 4. Viyayarni,
  Ik denk dat Para Express met Hindoe en Ingi bedoelt dat ondanks een VHP meerderheid in de regering bepaalde groepen niet achtergesteld worden dus eigen mensen worden niet voorgetrokken. Eigenlijk zou Para zich anders moeten uitdrukken, maar ik denk dat er geen kwade bedoeling achter zit.

  Red Skin
  Heb je dat ook zo begrepen?


  Maak melding

 5. @Yor

  Indien Para Express geen kwade bedoeling had, dan zou ik bij een andere topic niet voor een paarse spion zijn uitgemaakt. Het is zo makkelijk om iemand voor paars of voor oranje uit te maken zonder onderbouwing.
  Blijkbaar heb ik Para Express op zijn lange tenen getrapt. Hij/zij had op een nette manier mijn vraag kunnen beantwoorden waarom het voor hem/haar een toegevoegde waarde heeft om te vermelden dat de ene minister een Hindoe is en de andere een Ingi. .


  Maak melding

 6. ===========
  Wij werken aan een beter Suriname.
  Jij werkt toch ook mee !
  Kon mek Sranan switi baka.

  Justitia Pietas Fides. Krakti !
  ===========

  Laat dat ook gelden voor de multinationals, concessiehouders en politieke varkens die grof geld verdienen aan de mijnbouw en de natuur vervuilen.

  Zolang daar niks aan gebeurt zal er nooit sprake zijn van een Switi Sranan maar van een Pori Broko Doti Siki Sranan…


  Maak melding

 7. @ Viyayarni2 augustus 2021 At 23:53

  ” …
  Met paarse oogkleppen zie je natuurlijk geen eenheid en ontwikkeling maar alleen haat, jaloezie en afgunst.

  …”


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.