President start proces bekrachtiging wet toetreding UNCAC

11
DNA vergaderzaal Suriname

De Surinaamse president Chandrikapersad Santokhi heeft zijn werkarmen geïnstrueerd om de bekrachtiging van de wet houdende goedkeuring van de toetreding van de Republiek Suriname tot de United Nations Convention Against Corruption (UNCAC) te formaliseren. Bij het besluit van het staatshoofd is meegenomen een schrijven van De Nationale Assemblee gedateerd 23 juli 2021.

Daarin laat het parlement weten dat de goedkeuring zijdens het instituut inzake de wet houdende goedkeuring van de toetreding van de Republiek Suriname tot de United Nations Convention Against Corruption (UNCAC)”, stilzwijgend is verleend. Het staatshoofd heeft op basis hiervan besloten over te gaan tot de bekrachtiging van dit wetsproduct.

In het verlengde daarvan zal een afschrift van het desbetreffende Presidentieel Besluit, dat handelt over deze wet, geplaatst worden in het Staatsblad van de Republiek Suriname. Verder is besloten dat de minister van Buitenlandse Zaken, International Business & Internationale Samenwerking, belast is met de uitvoering van dit Presidentieel Besluit.

Ook zal een afschrift verzonden worden naar DNA en overheidsfunctionarissen.

11 REACTIES

 1. Bouta beloofde ons ook een kruistocht tegen corruptie, maar Bouta kennende, bleek het al snel dat hij ons slechts blij gemaakt had met een dode ’tingi fowru’. Het is te hopen dat het straks niet blijkt dat Chan ons slechts blij gemaakt heeft met een dode ‘gadotyo of gotromotyo. Als hij en Bravo ophouden met het benoemen van familieleden, aangetrouwde familieleden en vrienden, zijn we op de goede weg.


  Maak melding

 2. Toetreden tot UNCAC is een wassen neus. Het is allemaal cosmetica, mooier voordoen dan men in werkelijkheid is. Chan heeft gevoel voor humor. Bij vlagen speelt hij de entertainer. Maar het is deze man die Friends & family goed heeft gefaciliteerd.Geef me een break, wil je? Toppunt van corruptie. Zie je alleen in een bananenrepubliek. In opdracht van de president worden de statuten van Staatsolie veranderd zodat zijn vrouw zitting kan nemen in de directie. Al deze punten worden genoteerd en vervolgens door rechtgeaarde Surinaamse burgers gedropt bij de internationale instanties, in dit geval de United Nations. Zo zijn er reeds een aantal brieven verzonden naar relevante internationale organisaties. Het waren toch ook de werkarmen van Santokhi die brieven schreven naar Oppenheimer en internationale organisaties.


  Maak melding

 3. Forumleden/Reageerders, Odi Odi.

  President start proces bekrachtiging wet toetreding UNCAC.

  Verdrag van de Verenigde Naties tegen corruptie: (unodc.org)

  Het Verdrag van de Verenigde Naties tegen corruptie is het enige wettelijk bindende universele instrument voor corruptiebestrijding.
  De verreikende benadering van het verdrag en het dwingende karakter van veel van zijn bepalingen maken het tot een uniek instrument voor het ontwikkelen van een alomvattend antwoord op een mondiaal probleem.

  Het verdrag bestrijkt vijf hoofdgebieden: preventieve maatregelen, strafbaarstelling en rechtshandhaving, internationale samenwerking, ontneming van vermogensbestanddelen en technische bijstand en informatie-uitwisseling.

  Het verdrag heeft betrekking op veel verschillende vormen van corruptie, zoals omkoping, handel in invloed, misbruik van functies en verschillende vormen van corruptie in de particuliere sector.
  Een hoogtepunt van het verdrag is de opname van een specifiek hoofdstuk over de ontneming van vermogensbestanddelen, gericht op het teruggeven van vermogensbestanddelen aan hun rechtmatige eigenaren, inclusief landen waaruit ze op illegale wijze zijn meegenomen.
  De overgrote meerderheid van de lidstaten van de Verenigde Naties is partij bij het verdrag. Lees verder:

  Dus Suriname komt nog steeds niet op de lijst van UNCAC voor.
  Terwijl onze buurland Guyana sedert (2008) is toegetreden tot UNCAC.
  Toetredingsdatum: 16 april 2008


  Maak melding

 4. robg ga je darmen spoelen met chloor , je stinkt als een gek , ja bouta zijn stront heeft nu ook al een chineze substansie door dat gifspuitje , proefde jij dat niet , zal wel niet , je kunt deze regering wel weer aanvallen , maar afgod aanbidder , jou ndp en zijn kliek en de paarse opperratten en jou heilige (de massamoordenaar) bouta krijgen nog meer op hun boterham en dat is corruptie , er hoeft geen nieuwe gevangenis bijgebouwd worden en kunnen makkelijk 100 ndp-ers in een hok


  Maak melding

 5. Zolang ze bouta en bosje niet gaan kaalplukken voor de ontvangen smeergelden van boskalis is het allemaal mierenvoortplantingskunde in het kwadraat.


  Maak melding

 6. Dus de Handelingen van deze regering zyn geen corpte handelingen ,al binen een jaar zyn zowel de grondwet even als het strafrecht overtreden, dit zyn nou coruptieve handelingen,
  maar by jullie wordt het anders ge interpreteerd .Foei regeering
  nieuwe verkiezingen en geen eissen meer met betrekking tot verkiesbaar stelling of Party ieder Surinamer mag zich verkiesbaar stellen,stelletje curuptelingen. En het kies stelsel moet aangepast worden, One man One Vote.


  Maak melding

 7. Miere neuker die robgay. Lijkt alsof hij elke keer gebeft is aan zijn anus door een awarie met zijn comments. Ik heb geduld, hij wordt wel een keer geboeld door een olifant.


  Maak melding

 8. rbrowny, hoe weet je dat, o ja je bedoelt de corruptie van jou lovers partij de ndp de laatste 10 jaren he schrijfeconoom, want uit jou letteren maken we op dat jij er ook van meegeprofiteerd hebt he landverrader , dus geef de anderen geen schuld of kon met harde bewijzen dat er mensen zijn opgepakt van deze regering die corruptie handelingen hebben gepleegd, en zit niet te lullen dat het in de doofpot zit , kom met bewijzen, kom met namen , kon met welke partijen, want voor een corrupteling als jij zal dat toch niet moeilijk zijn


  Maak melding

 9. Mag ik zeggen dat ik de president Chandrikapersad Santokhi een domoor vind? Ja, dat mag ik.
  De VN is de grootste corrupte organisatie op aarde en dan gaat hij met hen een convention AGAINST corruption tekenen. Wat krijgt hij in ruil? Corruptie, corruptie en nog eens corruptie.


  Maak melding

 10. ach robg lust geen boterham met pindakaas , maar zijn voorkeur is een broodje poep en natuurlijk de poep van bouta he robg
  ja pindakaas zo corrupt is robg , en jij doet zeker je zelf op het brood he


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.