Ook Franse tolk aangehouden in zaak verkoop vaccinatiekaarten

9

De politie heeft ook een vrouwelijke Franse tolk aangehouden en in verzekering gesteld in de zaak waarbij er vaccinatiekaarten in Suriname werden verkocht voor 40 euro. Zij ronselde Haïtianen voor de valse vaccinatiekaarten. De vrouw is de vierde persoon die is ingesloten in deze zaak. In het weekend heeft de politie een verpleegkundige en twee andere mannen aangehouden en in verzekering gesteld.

Hieronder een persbericht van de politie omtrent de aanhouding van de drie mannen.

Na verkregen informatie dat enkele personen handel bedreven met Covid-19 vaccinatiebewijzen, heeft de afdeling Fraude in samenwerking met het Regio Bijstand Team Paramaribo (RBTP) en de verschillende inlichtingendiensten na gedegen voorbereiding drie verdachten op zaterdag 24 juli aangehouden. Dit drietal, de 26-jarige Witish B., Wiradj B. (24) en Jean Pierre D. (28) worden ervan verdacht tegen betaling Covid-19 vaccinatiebewijzen te hebben verstrekt aan niet gevaccineerden. De twee jongemannen ontvingen hiervoor geldbedragen van 40 tot 50 euro per persoon.

De mensen werden door Witish en Wiradj nabij het prikpunt te Sanabuaya geronseld. De twee ronselaars hielden de mensen die niet gevaccineerd wensen te worden voor dat zij tegen betaling van een bedrag in euro aan een vaccinatiebewijs konden komen.

Na betaling van het gevraagd bedrag werden deze mensen naar de drive-thru prikpunt te Sana Budaya begeleid. Aldaar doorliepen zij het intakegesprek normaal. Wanneer deze personen aan de beurt waren om geprikt te worden, werden ze opgevangen door de verpleegkundige Dhiran. Daarbij deed hij alsof hij de mensen het vaccin toediende, maar spoot de medicijn in de lucht of op de grond. Na de observatie te hebben ondergaan, verlieten deze cliënten de plek met het Covid-19 vaccinatiebewijs.

Het gemengde politieteam hield deze verdachten die al weken bezig waren met hun praktijken op die bewuste dag in de gaten en hield Witesh in de omgeving van Sana Budaya aan. Hij had net de onderhandeling met twee cliënten gesloten. Het geïnd bedrag van euro 150 werd op hem aangetroffen en in beslag genomen. Hierna werd de prikpunt te Sana Budaya aangedaan en werd de verpleegkundige Jean Pierre in de kraag gevat.

De tweede ronselaar Wiradj werd op zijn woonadres opgespoord en aangehouden. Na afstemming met het Openbaar Ministerie zijn alle drie verdachten door de politie van Fraude in verzekering gesteld.

9 REACTIES

 1. Die verpleegkundige is wel iemand die hoog in de organigram zitten m zaken zo naar zijn hand te kunnen zetten, zoveel zaken in de hand te kunnen hebben en te bepalen.

  De superieuren van deze verpleegkundige hebben wel wat uit te leggen aan het Surinaamse Volk. Op grond van deze fout zouden vele koppen moeten rollen in de organisatie, ook de minister van Volksgezondheid moet uitleg hierover komen geven in de DNA.

  Verder wie zijn de personen die deze valse vaccinatiebewijzen hebben gekocht. Het kunnen onmogelijke mensen zijn die enige scholing hebben genoten en rationeel denken, logisch denken, kritisch zijn en zaken kunnen beoordelen. Ze beschikken wel over valuta. Waarom wilden ze op deze wijze een valse vaccinatiebewijs hebben? Deze mensen moeten stevig aan de tand worden gevoeld en vervolgd worden.

  Alleen in bananenlandjes kunnen zulke zaken gebeuren. Het hele medischpersoneel van Suriname moet onder de loep worden gehouden en alle rotte appels moeten eruit getrapt worden en vervolgd worden.


  Maak melding

 2. Passant 27 juli 2021 At 18:22
  Maar toch moet men coulant zijn met deze vrouw.

  Dit bovenstaande bericht is niet van mij, maar van een andere persoon, die zich voor doet als Passant. Waarom die het doet, vind ik maar heel raar?

  Stop er mee als je op mijn posting wil reageren.
  Dit is onder de gordel en is niet gepast.


  Maak melding

 3. Het leven is hopeloos en duur voor velen in Suriname. Bijna iedereen is aan het schnabbelen om te overleven. Mensen nemen het risico om corrumptieve handelingen te plegen. Dit keur ik ten strengste af. De wurging van Santokhi drijft mensen tot corruptie.


  Maak melding

 4. robg , ben jij niet de grootste corrupte paarse idioot , wacht maar jij bent ook snel aan de beurt , ze trekken jou uit het riool daar in de bijlmer en ze gooien je dan in het laadruim in dat gehuurde vliegtuig van de slm , en je komt aan als een diepgevroren ijsblok – 52 graden celsius , hier hoeven ze je dan gewoon alleen maar in dat hok te zetten waar al 99 paarse corrupte idioten zitten , jij zorgt dan voor koeling , einde paarse tijd van robg


  Maak melding

 5. Corruptie in Suriname, is de mens in de periode tussen 1980 en 2020, haarfijn uitgelegd. Velen hebben voor deze weg gekozen en blijft lopen.


  Maak melding

 6. ☝Waarom alleen de verkoper oppakken, en niet ook de mensen die het kopen🙄😏. Die zijn al helemaal de boel aan het oplichten stelletje idioten.😤😒


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.