Huize Ashiana in greep van ongedierte; 1 voor 12 springt in

26
Huize Ashiana in greep van ongedierte; 1 voor 12 springt in

Het opvanghuis voor senioren, Huize Ashiana zit in de greep van ongedierte. Het tehuis heeft aangeklopt bij Stichting 1 voor 12 voor hulp. Vrijdag heeft de voorzitter van de stichting, Louis Vismale een bezoek gebracht aan het tehuis, waar hij ontvangen werd door directeur Brenda van Daal. Aanwezig was ook de directeur van het schoonmaakbedrijf TPS, Sewnath Tahadien.

Vismale overhandigde ter plekke SRD 10.000 aan de directeur van Ashiana, die het vervolgens als voorschot betaalde aan het schoonmaakbedrijf. Het komt in totaal neer op SRD 40.000 om Ashiana ongedierte vrij te krijgen. Vismale geeft aan dat er nog SRD 30.000 nodig is om de aannemer te betalen. Hij smeekt de samenleving om in te komen.

De 1 voor 12 voorzitter zegt dat er niet gevraagd moet worden, waar de overheid is, maar vraagt om hulp voor de seniorenburgers. Hij merkt op dat de overheid het momenteel zelf moeilijk heeft. “Het had ook even goed mijn ouders kunnen zijn die hier in het tehuis wonen”, aldus Vismale. Voor van Daal was de overhandiging van de SRD 10.000 een emotioneel moment. Zij zegt dat zij bij haar aantreden als directeur grote problemen heeft aangetroffen, waaronder die van ongedierte. Echter kan de overheid volgens haar niet voor alles inkomen en met de subsidie worden de seniorenburgers verzorgd.

De situatie is zo ernstig dat bewoners van het tehuis verplaatst zijn naar andere ruimte, omdat het plafond van sommige afdelingen is losgeraakt.  “Voor ik als directeur aantrad vroegen mensen om mij heen als ik kan bedelen”, aldus van Daal. Zij legt uit dat zij als directeur een beleid voert, waarbij er open en bloot wordt gepraat over de problemen van het tehuis, in het belang van de seniorenburgers. “Terwijl ik met mijn staf besprak bij wie aan te kloppen voor hulp, kwam de naam van meneer Vismale. Ashiana is door God gegeven, en om te zien dat hij altijd de juiste mensen op onze pad stuurt”.

Tahadien heeft gisteren een inspectie gedaan van het ongedierte probleem. Hij geeft aan dat het voornamelijk gaat om termieten (houtluizen) en andere ongedierte. Het schoonmaakbedrijf heeft 14 dagen uitgetrokken om het ongedierte te bestrijden. Oorspronkelijk kwam het op een bedrag van SRD 40.000, maar door tussenkomst van Vismale, heeft de ondernemer als ondersteuning SRD 10.000 korting gegeven.

Het bedrijf start maandag met de werkzaamheden, en garandeert dat Huize Ashiana totdat hij zijn ogen niet sluit, vrij zal zijn van ongedierte.  Stichting 1 voor 12 heeft ook een grote hoeveelheid aan nutridrink en pampers overhandigt aan het tehuis.

26 REACTIES

 1. “Echter kan de overheid volgens haar niet voor alles inkomen”….
  Deze regering, is goed bezig.
  En deze directeur, weet dat de bewoners aandacht, geluisterd en hulp nodig hebben.

  Hulp, gevraagd en gekregen van de Surinamer, die ook begrijpen dat de regering, niet alles kan.

  Surinamers, voorelkaar.
  Dit brengt, hele groepen mensen bij elkaar.
  Respect voor de betrokken.


  Maak melding

 2. Ongedierte uitroeien! Meteen de kans grijpen om ook alle NDP’ers en gefrustreerde mannetjes en mislukkelingen uit te roeien. De toekomst van Sur ligt niet in handen van de huidige regering, maar in handen van ongedierte bestrijders.


  Maak melding

 3. “Hij merkt op dat de overheid het momenteel zelf moeilijk heeft.”

  maar er worden wel nieuwe auto’s gekocht voor de opvreters van de regering?
  hoe kan dat dan?

  ook deze regering zit er niet voor de burgers, maar om hun eigen zakken te vullen.

  is ashiana een staatsbedrijf of een particulier bedrijf?
  als staatsbedrijf behoren ze hun verplichtingen na te komen
  als particulier behoort het bedrijf hun inkomen van de burgers te gebruiken om dit soort kwalijke zaken te voorkomen.
  dus wie faalt er? en wie gaat er met het geld vandoor?


  Maak melding

 4. De firstlady, heeft voorbeelden gegeven.
  Er zijn in Suriname, ook mensen met hersens en wordt in werking gebracht.
  Ik weet niet waar onze firstlady is, in iedergeval niet in Parijs, om het geld van het volk uit te geven.


  Maak melding

 5. Heel raar dat de overheid haar verplichtingen niet nakomt terwijl de vorige overheid dat wel kon.Ook op de ziektekosten verzekering van de bewoners heeft men stevig beknibbeld. Ook de kwaliteit van het eten en de hoeveelheid die mensen krijgen voorgeschoteld is schrikbarend achteruitgegaan.

  Maar dit alles heeft allemaal met prioriteiten te maken. Deze roverheid heeft wel de financiële ruimte om een groot aantal gepantserde auto’s en volgauto’s aan te schaffen. De komediant Bronto Soemohardjo gaat wel naar een gender conferentie in Egypte, VHP DNA-leden gaan naar diverse conferenties in Europa en Azie terwijl het volk met de dag meer moet bloeden. Op diverse ministeries zijn nu al honderden nieuwe medewerkers ( Friends en family van VHP en Abop) aangenomen terwijl de roverheid geen zogenaamd geen geld zou hebben.

  Dat we met grote bedriegers te maken is duidelijk.Wie het herstelplan van de regering Santokhi leest ontdekt dat de vorige regering ruim 650 miljoen US dollar heeft achtergelaten in de staatskas.


  Maak melding

 6. RobG 24 juli 2021 At 13:28:
  Je kletst weer uit je nek, ik was in 2016 voor het laatst daar, nou dat waren mensonterende Toestanden. Mijn vrouw moest een bewoner helpen bij het toiletteren. Bewoners zaten gewoon in hun ontlasting en het personeel zat gewoon te kletsen.
  We hadden boodschappen gehaald voor het familielid en in het nachtkastje gedaan. De volgende dag toen we kamen was alles weg. Mensen zijn net als ongedierte, dat geldt met name voor ndp-ers!


  Maak melding

 7. RobG: Ik heb nog een aanvulling voor; je tovert die onzin gewoon uit de lossen mouw, dat is slechte kunst want er zit altijd een paars luchtje aan.


  Maak melding

 8. @RobG, je hebt gelijk! Wanneer 2 van di idioten met een dubbel salaris een deel beschikbaar stelt, dan kan het probleem zo worden opgelost. Ik zal daarom geen cent stoppen in de zogenaamde diasporabank. Dit is een overheidstaak en niet iets van particulieren


  Maak melding

 9. goed dat je het opmerkt robGeenhersens
  dit alles in ingezet onder die droplul van een bouta.
  achterstallig onderhoudt gebeurd niet zo maar
  als bouta het goed had achtergelaten dan zou het in een jaar niet zo dramatisch zijn.
  dus van onderhoud heb je dus ook al geen verstand.

  waar heb je eigenlijk wel verstand van?
  want overal waar je op reageert komt de stront je oren uit.

  ik zal de laatste zijn die zegt dat de vhp nu goed werk verricht.
  maar ga nu niet pretenderen dat het allemaal hun schuld is en het onder droplul bouta zo’n paradijs was
  want dan ben je gewoon knettergek en behoor je in een gesloten inrichting te zitten want dan ben je helemaal van de wereld af?
  of zit je soms in het pieterbaan centrum in almere nederland?

  voor de opbouw van suriname is een aparte generatie nodig….. en niet hetgeen er nu rondloopt, want dat is al veels teveel besmet met de narigheid van paars en oranje


  Maak melding

 10. Bouta een paar keer voorbij laten lopen, op weg naar de Bosje brug, terwijl hij op zijn fluitje blaast en alle ratten van Ashiana lopen achter hem aan, net zoals de paarse OCER ratten al meer dan 40 jaar doen. Als hij vervolgens vanaf de Bosje brug een frisse duik neemt in de rivier, zijn Ashiana en de rest van Suriname meteen, permanent een heleboel opgeschoond.


  Maak melding

 11. lAAT DE oVERHEID TENMINSTE MET 25000 SRD OVER DE BRUG KOMEN. dIE NIEUWE AUTO’S ZIJN ECHT NIET NODIG. LAAT DE mini-ster NET ALS IN NEDERLAND OP DE FIETS NAAR KANTOOR GAAN EN SCHAAL DE BEVEILIGING AF, WANT WAAR ZE BANG VOOR MOETEN ZIJN IS ZICHZELF. De Minister President van Nederland gaat op de FIETS naar kantoor….Dussssssssss.


  Maak melding

 12. @robg
  Wij waren in 2018 daar om een familie te bezoeken.
  Zeer erbarmelijk te zien hoe de mensen op de zaal lagen. Grote wespennest in de hoek van het plafond. Urinestank van je welste, bedden een bonk roest. Gammele rolstoelen. Uniformen kraakhelder en gladgestreken. Hoe hard werken!!
  Op dat moment waren ze toen aan het staken en kletsen. Vrijwilligers met een hart op de juiste plaats deden wat ze konden.
  Een jaar later familielid overleden door onverklaarbare smoes. Mysterieus !!
  Je wilt daar echt niet dood gevonden worden.
  Voor een overheidsinstelling moeten ze zich rotschamen.


  Maak melding

 13. Als ze met minder volgauto,s,bewaking,al die 5voudige dubbele functies en bijhorende salarissen ,alla reizen met luxe daggelden,gratis eten de hele dag,stroom,water ,benzine en noem maar op zouden opgeven en aldit geld aan de oude,zieke.medemensen in een schoon Ashiana met goed eten zouden besteden dan deden ze goed werk ,nu echt niet.


  Maak melding

 14. Maar Finne Brunswijk ondersteunt hun toch ook? deze Directie heeft bedelen op hun CV staan.
  Het personeel en hun gezinsleden van Asiana leven goed van alle donaties. Een ongeorganiseerde bende is het daar. Wie zn oudjes lief heeft plaatst ze niet in Asiana.


  Maak melding

 15. =Vanaf de jaren 80 is niets meer gedaan aan infrastructuur, schoonmaken, renoveren etc en dit alles heeft bouterse kapot geslagen.

  Zie ook de gebouwen van de brandweerlieden en poliegebouwen die bouterse links heeft laten liggen.

  Al dat geld is in zakken van bouterse, fam en vrienden gegaan.

  Er is daarom ook een grote schuld achtergelaren.


  Maak melding

 16. Ook ashiana is een projekt van Bouterse geweest.
  Is vreselijk dat Vismale hiervoor moet zorgen. En hele dag hoof ik achaibersingh gillen we bezuinigen. Op de oudjes???
  Ook de tehuizen krijgen nu 50% minder steun van de regering. Bij Bout kregen ze meer geld en vlees en groente. Melissacgt met vriendinnen en familie op reis op kosten van de armen.


  Maak melding

 17. @Boesskowtoe, jouw verhaal kan wel waar zijn, maar toch heb ik mijn grote twijfels vooral als het verhaal komt van een grote leugenaar. Ik geloof in harde feiten en niet in verzinsels. Maar jouw verhaal doet me denken aan berichten hier in Nederland van vier a vijf jaren terug. Toen klaagde iedereen steen en been over de mensenonterende wantoestanden in Nederlandse verzorgings- en verpleegtehuizen. Bewoners zaten dagenlang in de vrieskou, totale verwaarlozing, mishandelingen en treiteren van bewoners, onheuse bejegening van bewoners, bewoners die één keer per week werden ‘gewassen, bewoners die dagenlang dezelfde incontinentie luiers droegen,enz. Het personeel in Nederland was incompetent en de scholing was niet om naar huis te schrijven.

  Het is een feit dat deze regering bestaat uit mensen met een kapitalistische inslag. Armen, mensen met een beperking,enz. zien ze liever snel doodgaan. Dat kost minder geld. Alles draait om paisa Lele.


  Maak melding

 18. niet alleen deze regering
  ook jouw liefhebbende bouta regering deed dat
  je kan stront van 10 jaar bouta niet zo maar wegscheppen

  hou je bij die nederlandse teringzooi en bemoei je niet met suriname
  want je hebt zelf allang bewezen geen echte surinamer te zijn
  net als zovele paarse en oranje krankzinnigen


  Maak melding

 19. Santokhi en zijn minister van volksgezondheid, mister Frankenstein oftewel dokter Dead zijn met opzet bezig geweest om de bewoners de dood in te jagen. In deze tijd van de Covid-19 pandemie zijn met name ouderen en mensen met een zwakke gezondheid supergevoelig voor Corona. Het is onbegrijpelijk dat er in huize Asiana zoveel vieze besmettelijke ongedierten zoals kakkerlakken, muizen, ratten rondlopen. Hierdoor kwam de gezondheid van de bewoners in gevaar. Foei toch regering Santokhi.


  Maak melding

 20. kijk eindelijk word alle ongedierte bij huize Ashiana bestreden , niet alleen de paarse houtluizen , maar ook de paarse ratten , en 1-voor-12 gaat daarna naar ocer want daar stikt het van ongedierte , en de hele buurt is het zat telkens lastig te worden gevallen door die paarse ratten daar in ocer , de buurt zegt , het stinkt vreselijk en al dat gepiep van die paarse ratten , nadat het ongedierte bestrijdingsbedrijf alles heeft voltooid is het weer een schone en frisse buurt , en kunnen de bewoners weer gezonde lucht inademen en rustig weer op hun balkon zitten te genieten
  en robg het opruimen van ocer is niet de schuld van de regering hoor , de buurt is de ndp zat
  o ja er is ook een aanvraag binnen gekomen bij 1-voor-12 om het riool in de bijlmer te ontdoen van paarse ratten , dus wordt vervolgt


  Maak melding

 21. robg , je hoeft niet te reageren op onze reacties , maar iedereen die onze reacties leest weet dan dat jij een zwart dropje bent , een domme mongool , een landverrader , een paarse homo , een stinkende paarse rat , een aanbidder van een massamoordenaar , een nep econoom , een vervalser die dr. voor zijn naam zet , een grote leugenaar , een dief , een verkrachter , een pedofiel ( zelfs kinderen betrek je bij je onzin)
  dus robg onze boodschap komt over , want al je holmaatjes lezen onze reactie , die konsensi , die lellebel sandra(angela) , rbrowny , glennrrrrr , schipper , alle luci’s , die paki-rat poesje , die w…y , die ric , alle franco’s , pony , enz. enz. enz
  als jou baasje in het gevang zit , laten al je holmaatjes je vallen als een baksteen
  hebben we nog wat vergeten wat op jou slaat robg , o ja iedereen die Suriname uit het slob willen halen deugen niet , nou kwakzalver ga je vriendje wb na een wapen hebt je toch


  Maak melding

 22. @Robg: je vergelijkt appels met citroenen. Bejaarden hebben in Ned. een lux leventje. Daarnaast heeft 10 jaar ndp wanbewind, Suriname 40 jaar teruggezet in de tijd.
  Als jou ouders in huize ashiana zouden verblijven, zou je anders piepen.


  Maak melding

 23. robg heeft geen ouders deze paarse rat is uit gescheten door bouta , om hier stront te vertellen en alles stinkt
  WTK kunt U robg spoelen in het toilet en dan aan het touwtje trekken, zeker weten dat het hier op WTK weer fris gaat ruiken


  Maak melding

 24. Er is te weinig personeel voor de bewoners, sommige mensen blijven de gehele dag in bed liggen sari.
  Wachtlijsten van meer dan 4 jaar terwijl er lege kamers zijn schrijnende gevallen kunnen niet worden opgenomen. De regering geef niet genoeg geld.
  Oudjes met koud water wassen omdat er geen warm water douche is, een deel wel en een deel niet.
  Help de mensen en doneer voor warm water kranen svp.


  Maak melding

 25. Sopi Sjorri, jouw gotrofather opa D heeft MEER mensen vermoord vanaf 1980 dan deze regering. Dus lul niet. En als opa D en zijn paarse drugsbende nu zo MEEGAAND zijn met het verarmd Surinaams volk. Dan geeft hij zijn salaris op, de door de staat betaalde beveiliging; de tuinman ;die 7 auto’s en bussen, die fam bouterse heeft ontvreemd van de staat. En geeft hij pamessar, bouva, adhin enco OPDRACHT om hun dubbele en driedubbele salaris; beveiliging en verzorging voor de rest van hun leven, OP TE GEVEN. Dan hebben MEDOGEN met het volk.
  En bouwen ze Ocer om tot verzorgingstehuis of opa D stelt zijn , door staatsgeld gesponserde, villa op Leonsberg ter beschikking voor de oudjes.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.