Minister Ramdin haalt banden met USAID weer aan

21
Minister Ramdin haalt banden met USAID weer aan

Op donderdag 22 juli is minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en International Samenwerking (BIBIS) te gast geweest bij Mark Feierstein, hoofdadviseur van het Amerikaanse Agentschap voor Internationale Ontwikkeling (USAID).

In deze ontmoeting benadrukte Feierstein de inzet van USAID om de regering van Suriname te ondersteunen bij een breed scala aan wederzijdse belangen, waaronder klimaatverandering, energiebestendigheid, milieubehoud, burgerveiligheid en COVID-respons.

Hij sprak zijn waardering uit voor een sterk partnerschap met de bevolking van Suriname om zodoende kansen te bieden en sterkere, veiligere en meer welvarende gemeenschappen te bevorderen.

Ramdin sprak zijn waardering uit voor het partnerschap maar merkte op dat USAID voor lange tijd afwezig is geweest in Suriname.

Het ligt in de bedoeling om zo spoedig mogelijk met het regionale kantoor in Barbados op basis van de Surinaamse prioriteiten en behoeften een project portfolio te ontwikkelen. “Ik zie enorme mogelijkheden om via dit traject regionale ontwikkeling en lokale capaciteit op te bouwen”, aldus de minister.

21 REACTIES

 1. =Dit staat geschreven,,,,,,,om de regering van Suriname te ondersteunen bij een breed scala aan wederzijdse belangen, waaronder klimaatverandering, energiebestendigheid, milieubehoud, burgerveiligheid en COVID-respons.

  Ik ben blij te lezen als het gaat om burgerveiligheid, omdat niemand weet wat bouterse in zijn hoofd heeft als hij berecht mag worden.

  Als er wat mocht gebeuren dan hoop ik dat eerst al zijn bezittingen verbrand worden. Sorry, zie nu wat in Afrika gebeurd.


  Maak melding

 2. Hou die rat Bouterse goed in de gaten. Laat hem in de gaten houden door de Amerikaanse Seals want Bouterse is sterk ontoerekeningsvatbaar en hij zal het niet nalaten om eventueel met geweld weer de macht te grijpen. Dan is het een veilig gevoel als je weet dat je op de USA vertrouwen kan.


  Maak melding

 3. @ Ira
  Als er wat mocht gebeuren dan hoop ik dat eerst al zijn bezittingen verbrand worden. Sorry, zie nu wat in Afrika gebeurd.

  In Zuid Afrika lijdt het volk honger en is aan het plunderen geslagen. Wat wordt meegenomen?
  Breedbeeld tv, koelkasten, strijkijzers, stereo installaties. Met deze luxe goederen kan de Zuid Afrikaan zijn honger stillen.
  Toch wel jammer dat de macht overgedragen werd aan een bevolkingsgroep die geen ervaring heeft met regeermacht. Nu is Zuid Afrika leeggeplunderd door de Zuma’s


  Maak melding

 4. Ook de militaire banden met USA/Navy Seals sterk aanhalen. Navy Seals moet paraat zijn.

  Ook met de Franse Vreemdelingen Legioen en Gendarmerie Nationale moet Suriname de banden nauwer aanhalen.

  De Navy Seals, Vreemdelingen Legioen en Gendarmeie moeten de figuren die Surinamers sinds de jaren 80 vd vorige eeuw onderdrukt hebben komen ophalen.


  Maak melding

 5. Popo jantje, ben je vergeten, Amerikanen zijn grondstoffen geil, dus de bedrijven die goud en olie willen uit de grond halen en op pompen, moet de dieven ndpers niet in hun hoofd halen om rotzooi te trappen?
  Want bij deze weten, de ndp wat de Amerikanen kunnen gaan doen met bouta en zijn partij?is een suggesties??


  Maak melding

 6. @Ira, ik snap noniet wat Afrika hiermee te maken heeft. De logica zie ik niet. Continu wordt Afrika door jullie erbij gehaald. Ik heb nog niemand horen verwijzen naar Kasjmir. Dat gebied is ook niet een paradijs op aarde. Er vinden ook gruwelheden plaats, mensenrechten worden geschonden,mensen worden gemarteld, mensen zijn bang om de Kasjmirische taal in het openbaar te spreken, enz. enz. enz. enz. enz. enz. enz. enz. enz. enz. enz.enz. Ik kan zo doorgaan tot het oneindige. Ergo………


  Maak melding

 7. @RobG
  Wat speelt u van de domme. Natuurlijk begrijpt u het wel en maakt u een domme jij bak.
  Kashmir is een etnisch/ geloofs / naties conflict en dat is triest.
  Het heeft weinig te maken met rooftochten die georganiseerd worden om een de aandacht af te leiden van de arrestatie, veroordeling en aanstaande veroordeling van een corrupte, frauderende zwarte volksmenner.

  Ira geeft aan dat Bouterse wellicht ook een gevaarlijk mannetje is dat bereid is verschroeide aarde toe te passen als het voor hem persoonlijk mis gaat. Het “gestolen” wapenarsenaal kan verhandeld zijn (dat is heel slecht), het kan ook een verzekeringspolis zijn om het bevoegde gezag terughoudend te maken bij een veroordeling van Bouterse. Met een paar RPG kan er in Paramaribo enorm veel ellende aangericht worden als men niet allert is.

  Ira verwijst slechts naar de corrupte leiders op het Afrikaanse continent die hun volk plunderen samen met Blanke Zuid Afrikanen, Israelisch zoals LR Group, Chinezen, Zwitsers en Zuid As trustmaatschappijen.

  RobG de lijst van mislukkingen van de NDP wordt elke dag langer. De goede relaties worden overal herstelt.


  Maak melding

 8. @jojo, u bent weer aan het vergalloperen. Dit is niet de eerste keer en zal ook niet de laatste keer zijn. U moet m.b.t. de overeenkomst duidelijk een onderscheid maken en niet van en nog wat erbij halen. U doet me denken aan de gefrustreerde warhoofd Lucien van Mulier die ervan alles bij haalt om de NDP en/of de heer Bouterse in diskrediet te brengen. De overeen komst die is gesloten is tussen Suriname en de VS een overeenkomst tussen de regering van Suriname en USaid, het Amerikaanse agentschap voor ontwikkeling. U moet deze overeenkomst geïsoleerd benaderen, los van alle waanideeën die bij u en de uwen leven over de NDP, de heer Bouterse en Afrika. Kan u me vertellen waarom de relatie tussen de vorige Surinaamse regering en USaid niet goed was? Graag geen verzinsels…..!


  Maak melding

 9. Beste famiri, velen binnen de Niet Democratische partij zijn ziende blind! En je kan ze niet meer kwalijk nemen. Dankzij al het gesnuifd.


  Maak melding

 10. Popo Jantje, ik zou eerder kiezen voor een predident als Mandela of Obama dan een als Trump of Bolsonaro. En Zuma heeft, wat regeerstijl betreft, meer trekjes van Trump en Bolsonaro, al lijkt hij uitetlijk meer op Mandela en Obama. En als je goed bestuurde zwart Afrikaanse landen wil zien, moet eens een kijkje gaan nemen in Rwanda of Botswana. Wanneer zal het eindelijk tot jouw Poepe Jantje verstand doordringen dat je onder alle bevolkingsgroepen op deze aarde degelijke mensen en ook tuig kan aantreffen?


  Maak melding

 11. @jojo, hebt u het rapport van Oppenheimer gelezen over het mislukte verzoek van de regering om een schuldsanering van deze geldverschaffers los te krijgen. Het is om te schamen. De regering Santokhi heeft in de hele financiële wereld op het westelijk halfrond een mega blunder geslagen. Het was een en al leugen, bedrog, misleiding poging tot oplichting. De regering Santokhi stuurde een delegatie naar Oppenheimer met valse documenten. In de reportage n.s.v. het gesprek schreef Oppenheimer het volgende: ” Suriname is er niet in geslaagd om te goeder trouw te onderhandelen over de voorwaarden van de schuldsanering”.

  Jojo, u moet zwijgen om continu te verwijzen naar wantoestanden van de NDP. U hebt nog niet door wat er thans gaande is met deze regering. Het volk wil hen weg hebben.


  Maak melding

 12. Na meneer Ramdin e sit sani he. Tot nu toe na Soso ka a mang e seti. Reist op ons zuur verdiende belasting centjes, lekker de wereld rond. Gaat bij al die witte mensen, de diplomaat spelen. Wat hij wel moet weten, is dat ze echt niet van plan zijn om Suriname die push te geven, om een welvarend land te worden. Het zal blijven bij lap lap middelen. Pleisters op de wond leggen. Verder zoeken we het maar uit. Het word tijd dat het beleid zich gaat verleggen naar eigen kunnen. Het benodigde kapitaal ligt hier vlak onder onze neus. Punt


  Maak melding

 13. Weer op bedeltoer. Lukt niet in nl dus elders. Deze vent denkt dat hij pres, VP, minister en eigenaar is van Su.
  In feite hft hij nog geen hol gedaan. Net de rest


  Maak melding

 14. robg , konsensi en ook die debby , kijk jullie geven eindelijk eens toe dat de ndp ons land Suriname naar de kloten heeft gebracht , robg jij gebruikt altijd het zwijgrecht wat betreft de wandaden van de ndp , jij wilt gewoon je baasje bouta naapen , maar robje na zwijgrecht komt het strafrecht aan de beurt en die is niet mals robje , jou baasje gaat 20 jaren de bak in en hopelijk wordt die dictator 95 jaar oud zodat hij elke dag zou wensen dat de duivel hem zal halen , maar de duivel heeft tijd tijd zat en jou baasje krijgt ook geen amnestie , en jij robg zal 20 jaar niet meer uit het riool komen , je sluit je zelf op en zal wegkwijnen , als je ongebluste kalk wilt hebben , het is eventjes niet op voorraad , doei robg


  Maak melding

 15. Hoe de stand is met Oppenheimer wordt binnenkort duidelijk. De problemen zijn de zaken die zijn aangegaan om die Oppenheimer leningen los te krijgen. Hoefdraad en Co hebben de huid aan Oppenheimer verkocht voordat ze de beer uberhaupt hadden gezien.
  Oppenheimer is door Hoefdraad en Co opgelicht maar verwijst nu naar de “kleine lettertjes”.

  Team Santokhi klopt niet aan bij dubieuze landen zoals Hoefdraad dat wel deed.
  Team Santokhi probeert dat leningen-probleem dat gewoon een strop is om Suriname op te lossen en op eigen kracht en door eigen kunnen Suriname tot ontwikkeling te brengen.

  Min v Fin Achaibarsing heeft een hele uitleg gegeven hoe het nu is gesteld met de financien.
  Jammer dat dit soort zaken veel te weinig in het nieuws worden gebracht !

  Justitia Pietas Fides. Krakti !


  Maak melding

 16. Die Amerikanen zullen ook moe worden langzamerhand van zoveel bedelende landen.
  Maar ze hebben het deels ook zelf veroorzaakt door hun grondstoffen te kapen.


  Maak melding

 17. RobG
  natuurlijk heb ik de reacties van Oppenheimer gelezen. Dat is een standaard reactie die ze van hun advocaten en verzekeraar moete doen,. U als econoom en kritische burger en zeker kritisch ten aanzien van westerse sprinkhanen zou toch moeten weten dat openheimer een broker is die een Suriname bij de laatste bond ongeveer $ 14.000.000 heeft laten betalen als een fee en verzekering met betrekking tot none compliance. Boefdraad is betrapt op een leugachtige prospectus waarin hij mensen personen opvoerde als ondersteunende onafhankelijke deskundigen die of van hem afhankelijk waren of die formeel bekend gemaakt hebben niets met de prospectus van doen gehad te hebben (VP van Suralco).

  Leg dan maar eens uit aan de bondhouders als Boefdraad na 3 maanden al in gebreke blijft en na de regeringswissel een dure merchantbank zich meld met wij gaan niet betalen omdat deze Bonds en het absurde leen gedraag van de vertrokken regering het land in de afgrond gestort hebben.
  Wat denkt u wat de Bondhouders en de verzekeraars, zodra de schade daar is, gaan doen met Oppenheimer in de rechstzalen van het southern disctric NY (Wall street) en in Luxemburg.

  Boefdraad is niet voor niets met veel bewijs vertrokken.

  RobG het is wel bizar hoe snel u de argumenten van sprinkhanen die Boefdraad uit kleden en Suriname benadeelden overneemt en hoe u tegen een sanering van de Schulden (die Suriname aan de rand van de afgrondbrachten) bent. Santohki heeft niet voor niets Oppenheimer gewaarschuwd en dat komt nu goed uit want een gewaarschuwde sprinkhaan telt voor 3.
  De hele DNA (ook de NDP) had bepaald dat per 01.01.2016 Brokopondo al van Suriname was bedenkt eens hoeveel Suriname in 4 jaar te veel betaalt heeft aan Alcoa /Suralco >> minimaal $ 150.000.000 ofwel genoeg om geen schuld te hebben en EBS als vroeger te saneren.

  RobG Wees blij met dat de schulden bij doorgang van IMF en alles wat daar om heen gebeurd beheersbaar worden. Door:
  1>> Korting op de Schulden.
  2>> Uitstel rente en aflossing.
  3>> Lagere rente.
  4>> Geleidelijke aflossing.
  Een mega goed vooruitzicht wat Boefdraad niet voor elkaar kreeg en zeker niet na dat hij Staatsolie leeg geplunderd had en de 7,75% krediet overeenkomst opgezegd werd en vervangen werd door 9,25%.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.