NV Volksimpex in Suriname reikt de eerste aandelen uit

11
NV Volksimpex in Suriname reikt de eerste aandelen uit

President-commissaris van de NV Volksimpex tevens de voorzitter van de politieke partij, Pertjajah Luhur, Paul Salam Somohardjo heeft de eerste aandelen van de vennootschap uitgereikt. De aandelen zijn op naam verstrekt. “Ten eerste moet je altijd geloof en vertrouwen in jezelf hebben. Ten tweede ben ik de mensen ook dankbaar dat zij vertrouwen in ons hebben gesteld”, aldus Somohardjo. 

De uitreiking geschiedde vrijdag 16 juli op het PL-partijcentrum te Beekhuizen. In het eerste traject zijn er SRD 2 miljoen aan aandelen verkocht. Deze groep aandeelhouders bestaan uit winkeliers, leden van de politieke partij Pertjajah Luhur, burgers en de diaspora. 

Onlangs werd de pas opgerichte N.V. Volksimpex gelaunched. De Surinaamse N.V. heeft een maatschappelijk kapitaal van SRD 10 miljoen. Er zijn 5000 aandelen van SRD 1000 en 50.000 aandelen van SRD 100. Volgens de President commissaris tevens PL – voorzitter zijn er genoeg aandelen om verkocht te worden. (tekst loopt door onder filmpje)

De NV is opgericht als instrument om duurzaam armoede te bestrijden. In de gestelde doelen van deze NV wordt dat verwoordt. Woorden als export, kleine ondernemerschap zoals pluimveeteelt, verwerken van agrarische producten (gemalen cassave, gemalen pomtayer, snacks als  bananen- en cassave chips) geven een beeld van dat beoogde doel.  

De NV concentreert zich niet alleen op de import maar ook op de export en is net als de partij Pertjajah luhur voorstaander van een prestatie maatschappij, een gemeenschap die presteert en niet afhankelijk is van lanti  pakketten. 

Het ligt in de lijn der verwachting dat de NV op korte termijn de volkswinkels voorziet van goederen die zelf door de NV worden geimporteerd. Voor nu zijn de PL volkswinkel voor de aanschaf van de producten aangewezen op bevriende importeurs, die de goederen tegen groothandelsprijzen verkopen aan deze winkels.

11 REACTIES

 1. “Ten eerste moet je altijd geloof en vertrouwen in jezelf hebben. Ten tweede ben ik de mensen ook dankbaar dat zij vertrouwen in ons hebben gesteld”, aldus Somohardjo.

  wat de aandelen in de loop der tijd waard zullen zijn.
  De hamvraag is dus “waar zal de winst naartoe gaan Directieleden en wie hebben stemrecht en in welke verhouding”?

  Een NV waarvan 1 van haar doelen is “het behalen van winst t.b.v. de aandeelhouders”
  De President commissaris tevens PL – voorzitter Paul Somohardjo is dus het hoogste gezag in de bedrijfsvoering die door de aandeelhouders is benoemd.
  Hoe kan je een President commissaris benoemen terwijl de aandelen nog niet zijn uitgegeven? Raar begin tenzij de familie Somohardjo minstens 51% van de aandelen reeds in bezit heeft (bij de oprichting van de NV) zodat zij de President commissaris hebben benoemd.
  Is deze NV gebakken lucht? Vele vragen die in het heden en de toekomst liggen


  Maak melding

 2. elk kalender jaar behoort de positie van de president-comm herien te worden
  net als de overige bestuursleden zoals secretaris penningmeester en ondervoorzitter
  dat die al genoemd zijn in de bv maakt niet uit
  dat weet je dan al als je aamdelen koopt en ga je dus al gelijk mee akkoord


  Maak melding

 3. Als ik naam Somo hoor is het meer dan genoeg. Hij hft ook loten verkocht en dat huis is verdwenen. Deze man weet dat hij binnen korte tijd niet meer leeft. Ik vertrouw hem voor geen meter.
  Hij hft terrein dat t.b.v een gymveld vr de school verkocht.
  gemodereerd

 4. directeur zonder bedrijf 17 juli 2021 At 12:23
  elk kalender jaar behoort de positie van de president-comm herien te worden
  net als de overige bestuursleden zoals secretaris penningmeester en ondervoorzitter
  dat die al genoemd zijn in de bv maakt niet uit
  dat weet je dan al als je aamdelen koopt en ga je dus al gelijk mee akkoord.

  Inderdaad is het zo zoals je hier aangeeft voor een bestaand NV.
  Maar bij de oprichting is het wat anders want dan zijn de aandelen nog niet vrijelijk verkrijgbaar / verhandelbaar.
  Je kunt een RvC benoemen als de meerderheid van de aandelen akkoord gaan. Meerderheid is 50% plus 1 aandeel.
  De vraag hoe Somo president commissaris is bij de oprichting kan dus niet tenzij dit in de oprichtingsakte is genoemd en of iemand bij de oprichtring reeds 50% plus 1 aandeel in zijn bezit heeft.


  Maak melding

 5. Surinaamse politiek is een afoe censie ons belang. Zou niet de eerste keer zijn dat opa s met andermans geld verdween. Iedereen die geld geeft aan deze bejaarde moet zich bij PCS aanmelden voor een gratis evaluatie. Politiek hoort zich bezig te houden met bestuur (in Suriname is het wanbestuur) in het belang van hele volk, niet alleen aanhangers en nu aandeelhouders van een politieke partij in de uitverkoop.


  Maak melding

 6. dus alleen verschil in kleur en ras Frieman , , maar de PL onderneemt tenminste iets voor het volk , en de ndp ondernam om alleen maar te stelen van het volk
  dus een groot verschil toch


  Maak melding

 7. dikkedeur , er is wel een verschil tussen een bv en een nv , moet jij toch weten , zonder bedrijf , terwijl je ooit weleens een bedrijf had toch
  Volksimpex nv , heeft in dit geval goed gedaan als bedrijf om als nv te gaan


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.