Automobilist houdt transgender onder schot; RBTP grijpt in

11
politie-eenheden-assistentie-op-plaats-delict

De politie heeft zondag meteen ingespeeld toen zij via de beelden van het Command Center zag dat een automobilist een transgender onder schot hield met een vuistvuurwapen. Dit gebeurde in de omgeving van de kruising Van Roseveltkade en Julianastraat in Suriname.

Het Regio Bijstandsteam Paramaribo (RBTP) ging ter plaatse en trof de man met een gasbuks aan.

Het is niet bekend waarom de man een wapen tevoorschijn haalde toen hij bij de transgender ging. De automobilist werd aangehouden voor bedreiging en overtreding van de Surinaamse Vuurwapenwet. De gasbuks werd in beslag genomen.

De verdachte ontkende de bedreiging, maar zijn handelingen zijn vastgelegd met de camera. Op de beelden is te zien dat hij uit een auto stapt en vervolgens een wapen trekt voor de transgender, die daarna in het voertuig stapt.

RBT-Paramaribo trof beide personen in de nabije omgeving aan. De autobestuurder werd hangende het verdere onderzoek overgebracht naar het politiebureau.

11 REACTIES

 1. Goed dat er camera’s zijn.
  En nog beter dat de beelden bekeken worden en meteen op gereageerd wordt. Zo komt het gevoel van veiligheid beetje terug.


  Maak melding

 2. Er moet meer camera’s komen, alles moet in de gaten gehouden worden, en er moet hard optreden worden?
  In en rondom paramaribo moet nog 300 camera’s om bepaalde criminelen in de gaten te houden?


  Maak melding

 3. Volgens het bericht ontkent die zaagsel zijn daad.
  De politie moet hem laten vervolgen voor wederrechtelijke vrijheidsberoving en poging ontvoering.
  De man werd bedreigd, stapt daardoor in de auto van de dader. Dit is geen vrijwilligheid.
  Bedreiging en overtreding WWM is niet voldoende. De beelden en het onderzoek zullen blijken .

  Hij is kennelijk een biljarter die met zijn keu, diverse gaten bespeeld. Dames opgelet.


  Maak melding

 4. @roman 300 camera’s das wel heel veel in Amsterdam hangen er geeneens zoveel camera’s.
  Er moet ook personeel zijn om de beelden snel te kunnen analyseren..en genoeg manschappen die meteen aangestuurd kunnen worden als er iets aan de hand is.
  Ik denk dat suriname zich deels op de veiligheid in de stad moet focussen maar zeker ook bij de grenzen en binnenstad en investeren in de zorg…


  Maak melding

 5. Wuahaha. Skowtoe e tek ding kiek. Geluķkig dat ze niet in slaap vallen zoals bij de anfere cameras. Want nooit zien ze een dief of een zwerver die ruiten kapot slaat.
  gemodereerd

 6. Geen 300 camera’s in amsterdam hou op rodney zelfs in Fotto heb je 500 camera’s
  gemodereerd

 7. Ik lees vaak over diefstal, berovingen, inbraak, moord of poging daartoe, verkeersongevallen door asociaal weggedrag, aanranding en verkrachting, geweld specifiek tegen vrouwen gericht, drugshandel, verslaving en aanverwante zaken.
  De reacties die ik dan onder de berichten zie stellen meestal de meest afgrijselijke straffen voor, regelrecht uit de middeleeuwen of perioden nog lang daarvoor.
  Mensen, bedenk dat de daders kind van het land zijn. Ze maken allen deel uit van de Surinaamse bevolking. Ze zijn kinderen van Surinaamse Ouders en kleinkinderen van Surinaamse Grootouders.
  In plaats van allerlei barbaarse straffen te bedenken zouden wij ons met z’n allen kunnen afvragen wat er met een volk moet gebeuren dat zijn eigen kinderen niet kan opvoeden. Want dat is wel de realiteit.
  Ik wil niet overkomen als iemand die al de genoemde wandaden goed keurt en ik moet bekennen dat ik de oplossing ook niet zo even tevoorschijn kan toveren. Een ding is zeker; we kunnen met z’n allen bidden tot we een ons wegen, dat zal zeker NIET werken.
  We kunnen wel over nadenken wat er fout ging. Meer in de zin van wat heb ik zelf aan bijgedragen of verzuimd te doen, waardoor de situatie is zoals hij is.
  En NIET, ik herhaal, NIET ons afvragen wat iemand anders gedaan heeft of heeft nagelaten te doen met de huidige situatie tot gevolg.
  Wat heeft u er persoonlijk voor over om een verbetering te bewerkstelligen? Wat mag het kosten, uitgedrukt in geld, moeite of arbeid?
  Dat is niet eenvoudig of makkelijk. Mang, je ziet echt niets meer wanneer je bezig bent de balk uit je eigen oog te peuteren. Pas daarna wordt het zicht langzaam aan weer beter.
  Maar, willen we terug naar een mooi Suriname, dan lijkt dit mij een onvermijdelijke stap. Laten we geen tijd verliezen en begin nu.


  Maak melding

 8. In amsterdam niet zoveel camera’s? Je bedoelt toch niet in Nederland he…..daar hangen er namelijk veel meer.
  gemodereerd

 9. @Linco.
  Zuiver verwoord Linco. Hoe breng je mensen tot inkeer en inzicht.
  Men steekt de kop te vaak in andermans kont en zien niets anders.
  Wil je veranderingen, verbetering en vooruitgang, dan is het zaken herkennen, erkennen . Neen het is ontkennen en maar de splinter in de ogen van de ander signaleren en benoemen.
  Wij ondermijnen alles dat ons niet goed gevallen is en men drijft het zelfs verder.
  Wanneer het om stands belang gaat, is men nergens te vinden. Persoonlijk gewin is het.
  Wij moeten veranderen en ik heb ook niet het antwoord.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.