Surinaamse pomphouders per direct in actie

27
pompstation-servicestation-suriname-new

De Surinaamse Service Station Exploitanten Bond (SSEB) heeft donderdagavond besloten per direct in actie te gaan. De pompstations in Suriname blijven vrijdag gesloten. Het besluit is genomen tijdens een spoed algemene ledenvergadering.

Volgens de SSEB is er onrust in de sector door de verhoogde pompprijs in relatie met de lage bedrijfsmarge van de pomphouders, wat negatieve effecten heeft op de bedrijfsvoering. Daarnaast wordt volgens de bond ten onrechte SRD 0.50 ingehouden als government take.

De SSEB is boos vanwege het feit dat minister Saskia Walden van Economische Zaken niet wil praten over de noden van de organisatie.

UPDATE – Niet alle pompstations waren vrijdagochtend gesloten.

GOw2 was wel gesloten.

27 REACTIES

 1. mooi man , goed voor het milieu , goed voor de portemonnee van de weggebruikers die gasoline of diesel nodig hebben voor hun voertuig , het wordt tijd dat er fiets -looppaden komen en elektrische auto’s moeten gestimuleerd worden door oplaadpunten te creëren ,
  over een aantal jaren is olie niet meer nodig en is achterhaald , niet alleen elektrische auto’s maar ook auto’s die op waterstof zullen gaan rijden of auto’s met zonnepanelen , en misschien heeft het trapautootje van Fred Flintstone van de oertijd weer een opleving.
  pomphouders jullie kunnen misschien wel meer verdienen met al die alternatieven dan met die olie


  Maak melding

 2. natuurlijk weten we nu , ja nu nog , dat voor ieder deze fossiele brandstof nodig is , maar die pomphouders gooien hun eigen glazen in en ze gaan de criminelen door hun gedrag steunen


  Maak melding

 3. Allasan fu sranaman na actie actie actie.
  Failed state, lui achterlijk volk.
  Blij om niets te doen voor een paar uren.
  In bosjes staan lullen op een terrein.
  Actie actie actie
  Failed state.
  Alleen in Su word niet werken gezien als een actie.

  Geef het land aan buitenlanders om te draaien. Srananman no sabi ak
  Actie actie actie
  Ziek achterlijk volk

  Hebben de fossiellen van de vakbonden geen andere manier om met de werkgever om te gaan?
  Wees creatief, doe iets anders dan actie actie actie

  Helemaal geen andere methodes dan alleen actie actie actie?

  Nu zijn het bedrijven die in actie gaan.

  Mischien moet de president en regering inclusief DNA ook in actie.

  Honden gaan in actie, blaffen niet meer
  Koeien in actie, geen melk meer
  Kippen in actie, geen eieren meer
  Vrouw in aktie, geen nassi meer

  En jullie willen dubai worden, nanga a lesi dong fasi dies.

  In landen met mooie dingen zoals flyover en trein deng mang nanga oema no sab san na actie.

  A san na samen problemen oplossen, actie(surinaamse style, dus inactie) komt niet voor in hun woordenboek.

  Heb je ooit gehoord van een actie(sranan style) in China, of Dubai?

  Do your job, stop go in actie.

  Het verandert niets. Over een paar maanden, same sh!t.
  Actie actie actie

  Alleen maar inactie en achteruitgang.
  gemodereerd

 4. Forza jij vraagt “waar is de vrije markt”
  Ik vraag “ Pé a moni dé”
  Zonder geld geen vrije markt.
  Les 1 bij ontwikkeling.
  Ga werken.zet je in ga geld verdienen. Dan kan je pas gaan zoeken naar een vrije markt.


  Maak melding

 5. Moet je kijken wat Santokhi aan het aanrichten is met zijn septic tank beleid. De stront vlieg alle kanten op. De stank is ondraaglijk. Het hele land klaagt. Medici, ziekenhuis personeel, bushouders,enz.enz klagen. Het land is binnen 10 maanden zwaar verwaarloosd. Overal gaan wegen en bruggen kapot, meer zelfdodingen waarvan een deel niet meer in de media komt, toename kinderprostitutie, meer jonge vrouwen die hun lichaam moeten verkopen voor eten, moeders die in de prostitutie gaan, veel meer kinderarbeid, dagelijks roofovervallen, enz. Het volk schreeuwt om hulp. Het volk is misleid, het volk pienaart. Ha,ha,ha, neks no fout, a no mie…….!
  gemodereerd

 6. Tijdens de NDP regering hadden deze ondernemers een goede winstmarge. Nu zijn ze net als een citroen/lemmetje uitgeperst door Santokhi en zijn regering. De ondernemers voelen zich zwaar bedonderd. Zogenaamd heeft Santokhi de heffingen via de pomp nodig om salarissen uit te betalen. Deze regering maakt alleen maar brokken


  Maak melding

 7. Typisch Suriname met hun krabben mentaliteit. Ze hebben tien jaar lang niet gedurfd hun bek open te doen. Er heeft nu iemand de leiding die zonder wapens probeert alles weer op de rit te krijgen die een ander kapot heeft gemaakt en meteen wil en moet iedereen van alles hebben. Onze zogenaamde econoom vindt dat onder de NDP regering het allemaal een paradijs was. Als het inderdaad zo was, waarom heeft het Surinaamse volk dan afgerekend met je kornuiten? Wel RobG, je bent een strontvlieg, een verrader van het ergste soort en dat zal je altijd blijven.
  Je blijft zoeken naar een podium om je verderfelijk gedachtengoed uit te dragen. Helaas, het volk is nu veel wijzer geworden en Santokhi zal nog heel lang een doorn in je ogen blijven.


  Maak melding

 8. Mensen blijven klagen. Volgens de media over de hele wereld is benzine in prijs gestegen. In Holland ongelood €1.85 per liter. Het is de markt die in beweging is.
  gemodereerd

 9. @Sabaku, jouw regering faalt op alle fronten. A no mie , a no mie. Ha ha ha. De regering Santokhi is een vloek voor het land. ONTKEN DIT NIET. Dit is Julie tra la la beleid. Ik lach me een deuk.


  Maak melding

 10. @RobG, jij bent de laatste hier die regering Santhoki/ Brunswijk de schuld mag geven. Laat 1 ding duidelijk zijn Bouterse en zijn kornuiten hebben het land naar de klote geholpen. Anno 2021 is de BBP 159.1% terwijl wettelijk het schuldenplafond maximaal 60% van het BBP mag zijn. WIE HOUD WIE VOOR DE GEK !


  Maak melding

 11. RobG 9 juli 2021 At 11:06
  @Sabaku, jouw regering faalt op alle fronten. A no mie , a no mie. Ha ha ha. De regering Santokhi is een vloek voor het land. ONTKEN DIT NIET. Dit is Julie tra la la beleid. Ik lach me een deuk.
  ====================================

  Door je kortzichtigheid wil je maar niet inzien dat het niet mijn regering is. Maar ik draag ze wel een 100% warmer hart toe dan die NDP mislukkelingen van je, die het land in alle ellende hebben achtergelaten.
  Ik vraag me wel af wie nu het hardst moet lachen. Je hebt het niet eens door dat je alleen maar weer stommiteit hier zit uit te kramen.
  Je “a no mi- en tra la la” syndroom komt nergens anders vandaan, dan van de NDP periode, of heb je inmiddels maar besloten om dit gebeuren selectief uit je geheugen weg te laten.
  Dus zou ik maar niet te hard lachen als ik jou was. Je maakt je keer op keer weer belachelijk hier op het net.


  Maak melding

 12. Sabaku, zo is het en niet anders. Het land haf de afgelopen jaren een schijn welvaart. Alles draaide en maakte absurde winsten.
  Dit alles was mogelijk door het lenen van geld en de inkomsten uit de verkoop van hun waspoeder.
  Het volk had een hogere levensstandaard , puur gebasseerd op gebakken lucht. Overal subsidies.
  Alles ligt nu open en bloot en blijkt dat het volk een luizen leventje had, dankzij de leningen, verpanding en uitverkoop.
  NDP, NATIONALE DRUGS PARTIJ, STUKJE WAARDELOZE STRONT.
  Mekkeren over de zittende regering is het enige dat men kan, verantwoording afleggen over de miljarden schuld, wanbeleid, corruptie en drugshandel, is meneer SOA wereldvreemd.
  Zou mij niet verwonderen/verbazen als blijkt, dat jij een SABCer bent.
  Zelf voor een hond, is jouw braaksel te min.


  Maak melding

 13. Sabaku, zo is het en niet anders. Het land had de afgelopen jaren een schijn welvaart. Alles draaide en maakte absurde winsten.
  Dit alles was mogelijk door het lenen van geld en de inkomsten uit de verkoop van hun waspoeder.
  Het volk had een hogere levensstandaard , puur gebasseerd op gebakken lucht. Overal subsidies.
  Alles ligt nu open en bloot en blijkt dat het volk een luizen leventje had, dankzij de leningen, verpanding en uitverkoop.
  NDP, NATIONALE DRUGS PARTIJ, STUKJE WAARDELOZE STRONT.
  Mekkeren over de zittende regering is het enige dat men kan, verantwoording afleggen over de miljarden schuld, wanbeleid, corruptie en drugshandel, is meneer SOA wereldvreemd.
  Zou mij niet verwonderen/verbazen als blijkt, dat jij een SABCer bent.
  Zelf voor een hond, is jouw braaksel te min.


  Maak melding

 14. @Koos, loop naar de benzine pomp met je verhaal. Ga maar Santokhi spekken met je inkomen dat elke dag beetje bij beetje aan het verdampen is. Neem dat maar voor lief…..Santokhi en zijn familie en vrienden nemen jou in de maling. Heb je dit nog niet door?


  Maak melding

 15. Wat doet santhoki voor de burgers??? Welke beloofde verlichting is er tot nu toe uitgekomen!? Het enige dat ik begrijp en zie, is dat alle geld die deze regering nodig heeft, uit de zakken van de bevolking word getrokken. Geen enkel begrip voor de onhoudbare situatie van velen, die kut pakketten zijn slechts een pleister op de wond. Er word met niets of niemand overlegd, besluiten worden resoluut doorgedrukt. Die 50ct. Government take is dat aan het Volk voorgelegd? Nee, santhoki en kornuiten minachten de mensen. En worden steeds arroganter.
  gemodereerd

 16. robg, dimmen paarse rat , jij houdt er van om telkens weer een vuurtje te stoken, maar wij zullen jou als vuurtje gebruiken om de ndp en jou afgod bouta op de brandstapel aan te steken , wat een mooi groot vuur zal dat worden , en al die paarse dampen worden door de wind Suriname uit geblazen, zo nu kan Suriname herstellen


  Maak melding

 17. De beste stuurlui staan aan wal, lieve mensen. Jullie commentaar brengt het land niet verder. Wees oprecht en bidt tot onze Schepper van hemel en aarde en vraag Hem al je vieze woorden en gedachten te vergeven en smeek God om jullie leiders Zijn wijsheid te schenken. Amen
  gemodereerd

 18. De economie van een land in problemen (door sopi pa Bosje) opbouwen is heel.moeilijk en kost veel tijd (vraag maar aan president Venetiaan). De economie van een land dat op het juiste spoor zat (President Venetiaan) weer te gronde richten is snel.gepiept (denk aan massamoordenaar Bouta). Het is dus niet vreemd dat het president Santokhi veel tijd en moeite kost om de economie van Suriname.weer uit het slop te halen.


  Maak melding

 19. @RobG
  Men vergeet snel RobG Tijdens de Bouta Tijd werd men gewoon niet betaalt en ging men staken qua leveren aan de regering.
  Als er weer geleend was werd er betaald.

  Beste RobG de govermenttake is nodig om de achter gelaten olie producten uit het buitenland te betalen.

  Beste RobG. Vene III heeft een uitbreiding en Upgrade van de Raffinaderij bestelt waarmee Suriname selfsupporting zou worden. Bouterse en co hebben de contracten zo gewijzigd en Staatsolie zo uitgemolken dat de raffinaderij niet kan leveren wat gepland was en er dus nog steeds brandstof geimporteerd moet worden en er forse rekeningen aan het buitenland betaald moesten en moeten worden.

  Beste RobG denk even aan de winsten die aan Olibis toebedeeld waren via de Gasleveranties. De winstmarges vielen allen bin vrienden die goed terug schoven (Chotallal en Sibilo en Sardjoe etc).

  U bent grappig.


  Maak melding

 20. @Regering Santokhi,
  trek de vergunnigen in van deze pomstationhouders!
  Overal ter wereld gaan de prijzen van benzine omhoog,maar je hoort ze niet klagen.Zij begrijpen de situatie en je hoeft ze niks uit te leggen.
  Surinamers , corona heeft ook het werk op de olievelden hard getroffen.Er wordt minder benzine geproduceerd vandaar dat benzine in kleine hoeveelheden geleverd worden en omdat de vraag naar benzine groot is ,is de prijs ook hoog!
  Waarom doen de surinamers als of zij de enigen zijn in de wereld die te lijden hebben van de corona episode?


  Maak melding

 21. @Ray, een ferme opstelling van de regering naar de vakbonden is putieke zelfmoord voor Santokhi. Dit moet je vergelijken met de gang naar het IMF. Het bestuur Santokhi zal uiteindelijk toegeven aan de eisen van de vakbonden. Maar reken erop dat er straks andere vakbonden bij hem langskomen om hun pakket met eisen te droppen.

  @jojo, u vertelt wederom onwaarheden. Er was stagnatie ontstaan in de uitbreiding van Staatsolie.Dit kwam mede door het feit dat leveranciers van producten stagnatie ondervonden bij de productie. Daarnaast steeg ook de prijs van diensten en materialen die door derden werden geleverd.


  Maak melding

 22. @jojo, de looneisen van de vakbonden gaat Santokhi inwilligen. Vervolgens gaat hij de bevolking deze kosten in rekening brengen. Mensen gaan meer moeten betalen. Dit is zijn model van aanpak om het land te besturen.


  Maak melding

 23. Beste RobG ik heb mijn input van een engineer van Saipem waar ik 9 uur naast zat (ik heb ooit in zuid Oman een hook up van een olieveld mogen mee maken en heb enig inzicht). Bouterse heeft de Design & Build overeenkomst (een prestatie verplichting gemeten op basis van de output) open gebroken naar Engineering & Procurement (een inspanningsverplichting).
  De reden voor die ingreep was er moesten bedrijven gefaciliteerd worden. De eerste die daar van genoot was Ballast Nedam dat later een forse claim in arbitrage in Parijs opvoerde.
  Dat er vertraging ontstond in leveringen is logisch als je als opdrachtgever en aandeelhouder mee gaat sturen met wie wat gaat leveren dan veroorzaak je als opdrachtgever vertragingen.

  Beste RobG u verkondigd fabels.
  Weet u nog de Filipino lassers die weigerden naar huis te gaan omdat hun salarissen niet betaalt waren en dat ze door staatsolie betaalt werden.


  Maak melding

 24. @jojo, ik heb kennis genomen van uw megalomane eenrichtingsverkeer beschuldigingen aan het adres van één politieke partij, namelijk tegen de NDP. De overige politieke partijen zoals NPS, VHP zijn voor u de Tuin van Eden, het paradijs waar alles wat goed is in overvloed aanwezig is. Geen vriendjes politiek, geen voortrekkerij van familieleden, geen corruptieschandalen, geen partijdige rechters, geen ministers die mensen straffen, enz.enz. Uw gelooft in de Utopie van VHP en NPS.


  Maak melding

 25. @RobG
  U leest niet goed ik heb ook commentaar jegens de regering en zie zeker oud politiek als reflexen echter de feiten liegen niet en u kunt ze niet weerleggen anders dan met uit de lucht greppen onzin.

  Weerlegt u aub de leningen orgie April / Mei 2020 eens uit. Waarom werd de Schuld bij de CBvS in no time door de SRD 8.000.000.000 getild met een forsere rente.
  De feiten zijn daar en onder leiding van Boefdraad geregistreerd.

  Leest u aub de prospectus bij de Brokopondo obligaties eens goed.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.