Overheid Suriname draagt maximaal 10.000 SRD bij aan uitvaart coronadode

20
lijkenwagen
Voorbeeldfoto

Burgers in Suriname die iemand verliezen aan COVID-19, kunnen van de regering een bijdrage voor de uitvaart krijgen van maximaal SRD 10.000. Bij meerdere COVID-19-doden binnen een gezin wordt het bedrag vermenigvuldigd.

Als in een gezin beide ouders of verzorgers overlijden betaalt de Surinaamse overheid de hele uitvaart. De maatregel gaat met terugwerkende kracht per 1 juni in.

De regering besloot hiertoe omdat de kosten voor de uitvaart van een coronaslachtoffer veel hoger zijn dan die voor een normale uitvaart. Zo moet er vijf dagen een koelcel worden gehuurd en zijn er extra kosten voor bodybags en de transport van het lichaam.


20 REACTIES

 1. WAT 23 juni 2021 At 00:59
  Is toch ook met terug werkende kracht vanaf de eerste corona dode of vanaf nu.
  ————————————————————————————-
  Lees… WAT… er staat…EZEL..vanaf 1 juni BOERKAUW!!!


  Maak melding

 2. vanaf 1 juni staat er watje

  “De maatregel gaat met terugwerkende kracht per 1 juni in.”

  of bedoelen ze dat het per 1 juli ingaat en dan met terugwerkende kracht?
  lekker duidelijk weer.
  waarom niet zeggen dat covid doden vanaf …… vergoed worden.

  veel klopt er hier weer niet aan het verhaaltje.
  10.000 voor de extra’s? beetje erg veel?
  wn als het zo’n risico is waar die middelen voor nodig zijn?
  waarom worden covid doden dan niet a la minute gecremeerd? om verdere besmettingen tegen te gaan?
  even de richtlijnen van het rivm erbij gehaald?
  dit hele verhaaltje is dus totale bull shit?

  “Na het overlijden
  SARS-CoV-2 is een virus dat van mens op mens overgebracht wordt door besmette druppels die vrijkomen bij hoesten en niezen en (direct) contact. Dit vormt na overlijden geen risico meer. Influenzavirussen worden op dezelfde wijze verspreid. De zorg voor een patiënt overleden aan het nieuwe coronavirus is daarom hetzelfde als de zorg voor een patiënt overleden aan influenza (griep). De reguliere hygiënemaatregelen die gelden voor de uitvaartbranche volstaan daarom ook voor de zorg voor overledenen aan het nieuwe coronavirus.”


  Maak melding

 3. waar is deze onzin regering mee bezig?
  het zoveelste domme gedrag met geld uitgeven voor totaal niets?
  volgens mij is dit gewoon weer een slinkse manier om geld uit de staatskas te krabben.
  geld dat er volgens de regering niet is?
  dus waar worden al die bijdrages van betaald dan?

  deze hoop stront regering begint steeds harder te stinken


  Maak melding

 4. zie je wel paarse zeikers het kan 1 juni 2020 zijn en als de regering solidair is moeten ze zeker deze datum hanteren , en jullie paarse ratten vallen deze regering niet aan , kijk zo zie je wat paarse ratten zijn


  Maak melding

 5. Ik moet lachen hoe men mensen in de maling kan nemen door te beweren dat er geen geld is. Steeds meer wordt duidelijk dat de regering Santokhi het volk aan het voorliegen is. Als er geen geld is ben je niet in staat om o.a. dit soort regelingen te creëeren. Dankzij het zwakke beleid van de regering is door Covid-19 bijna 1 promille van de bevolking komen te overlijden.


  Maak melding

 6. Dat heet Sociaal beleid voeren en oog hebben voor het leed die de pandemie veroorzaakt.
  Mensen hebben het al moeilijk en worden geconfronteerd met onvoorziene kosten voor een uitvaart.
  Voor minder geciviliseerden met een paarse balk in hun oog, is dat niet te bevatten, maar allen die begaan zijn met het leed van hun naaste, vinden dat de regering hier goed aan doet.


  Maak melding

 7. @Boesskowtoe, het is nog steeds niet tot jou doorgedrongen dat al deze plannen afkomstig zijn van de begaafd mooie kleur Paars. M.a.w. van beleidsmakers van de NDP regering. De regering Santokhi neemt schaamteloos de plannenbover.


  Maak melding

 8. Meneer SOA, leedvermaak is het enige wat je kan.
  Deze regering heeft oog voor de samenleving, trots de gigantische problemen waarin het land en volk verkeert.
  Wij zullen hieruit komen, hoe lang het zal duren, zal de tijd uitwijzen.
  Er is inderdaad geld voor schrijnende zaken en meer niet.
  Blijf maar met je opruiende activiteiten en negatieve gezwets. Valse nicht dat je bent.


  Maak melding

 9. RobG 23 juni 2021 At 10:59
  Jij bent de enige die dit geloofd. Misschien kun je je bewering onderbouwen en met voorbeelden komen. Hoeveel uitvaarten a.g.v. de PANDEMIE zijn door de ndp bekostigd??

  ‘beleidsmakers van de NDP regering’?
  Je bedoelt, puinmakers van de ndp regering….Suriname is onder hun regime een banenrepubliek geworden met een ccc-status.
  Om beleid te kunnen maken, heb je kennis nodig. Welke beleid hebben ze gemaakt?
  Integendeel, ze hebben juist beleid kapot gemaakt. Dankzij hen is er bijna sprake van anarchie en leeft een deel van de bevolking in grote armoede.
  De vloek van paars, rust nog lang op Suriname…


  Maak melding

 10. @Boesskowtoe, onnozele geit die je bent. Onder de vorige regering was het beleid uitstekend. Dat bleek uit het gering aantal doden en besmettingen. De covid – team van de overheid zat er dik op. Maar reeds in die periode had men in geval van nood al een draaiboek klaar. Steun aan bedrijven en burgers werd mooi uitgewerkt in een beleidsnota. Er waren ook extra Cubaanse artsen beschikbaar om bij te springen als de nood hoog werd. Maar vanaf het moment dat Santokhi het roer overnam ging het bergafwaarts. De regering Santokhi staat gelijk met chaos, nepotisme, leugen en bedrog. De bevolking gaat zwaar met ze afrekenen.


  Maak melding

 11. RobG 23 juni 2021 At 13:40
  Je bent aan het dementeren…en je bent de weg volledig kwijt.
  De ndp wist zich geen raad met de covid-19 pandemie. De ene na de andere idioot verscheen op het toneel met een achterlijke voorstelling. Draaiboek klaar??? Als ze zo begaan waren met het volk, waarom hebben ze dat niet gedeeld? Je zuigt werkelijk alles uit je duim. En ze hadden ook al vaccins klaarliggen noh?? Als Chan niet was aangetreden, zat Suriname er nog steeds zonder en had de pandemie veel meer levens gekost. Trouwens, zat jou didibrie niet tijdens de pandemie (zonder mondkapje) lekker te socializen op flora naast een dame met een sigaret? Aangaande die ‘koebaanse’ artsen, die heeft Suriname niet nodig, de hulp van en uit Nederland voldoet ruimschoots. Didibrie ondervindt aan den lijve dat op het plunderen van een land geen zegen rust. Hij was zijn zoon al kwijt en gisteren ook zijn kleinzoon. De straf voor je wandaden krijg je niet in de hemel, maar op aarde. Knoop dat maar goed in je oren en weet dat een ezel nooit een paard zal worden. Dus je zal altijd een ezel blijven en het is zinloos om je hier op wtk. als intellectueel voor te doen.


  Maak melding

 12. Rob jammer dat je toch weer met een lo ka komt af en toe is het zo slecht nog niet wat je schrijft maar als je dit ineens weer schrijft dan ja dan begrijp ik dat ze je hier voor dwaas en gek uitmaken man denk toch na als je tenminste objectief wil proberen over te komen. je gooit je glazen en het hele servies op deze manier in. Straks moeten gelijkgestemden het weer voor je op gaan nemen en als dat gebeurt dan kom je zo zielig over. Niemand wil zielig overkomen, jij toch ook niet
  Nog een advies laat je niet zo snel door ze uit de kast jagen


  Maak melding

 13. Boesskowtoe, nu moet je echt ophouden met je bewering dat de NDP geen raad wist met de pandemie. De leugen overheerst bij alles wat uit het kamp van jullie komt. Op de Nederlandse en Belgische t.v. zag je alleen radeloze Surinaamse bewindslieden van de regering Santokhi die geen raad wisten met de problematiek. Sta dus niet te liegen. Onder de regering Bouterse stond Suriname bekend om een degelijke aanpak van dit vraagstuk. Ik moet echt lachen om de dingen die je nu aan het beweren bent. De regering Santokhi was radeloos. Geen enkele plan heeft men klaar gehad. Het zijn Nederlanders die het beleid m.b.t. dit vraagstuk invulling zijn komen geven. Hals over kop moest men Nederland om assistentie vragen. Dus, doe niet zo stoer. Stel je maar neutraal op of nederig. Het laatste woord is in deze nog lang niet gesproken. De kritiek op de regering is gigantisch. Maar zoals ik gehoord heb mag jij je aandacht alleen maar richten op de media die als spreekbuis fungeert voor de regering. Dat is een richtlijn die vanuit de Olifant is uitgevaardigd.

  @Delano, je zegt veel dingen die inhoudsloos zijn. Wat is jouw punt?


  Maak melding

 14. Onder de brug van Anke Franke daar verkoopt RobG eikenhout. Maar dat hout dat wil niet branden…mensen, mensen wat een verdriet, koop bij RobG niet…

  Boi…RobG, ik kan werkelijk geen telo bakken van die cassave die je schrijft.
  En wees blij dat Delano je moed inspreekt, want ik maak telkens weer brandhout van je.
  Je moet ondertussen wel weten dat ik uit tropisch hardhout ben gesneden en met mijn kennis en ervaring een paar maten te groot ben voor je. Dus mie boi,.. ga weer je huiswerk maken hor en val me niet meer lastig want winnen zal je nooit van mij….


  Maak melding

 15. Ik denk wel dat de waterkanters genieten van het pakslaag die je steeds van me krijgt.
  Wacht even,.. ik zal ze even vragen….Waterkanters wat vinden jullie ervan??


  Maak melding

 16. @Boesskowtoe, ik ben alleen leugens van de regering Santokhi aan het ontmaskeren en ik ben niet aan het wedijveren met jou. Mijn beweringen vinden gretig gehoor omdat ik een goede kijk op zaken heb. Laat dit duidelijk zijn.


  Maak melding

 17. RobG 23 juni 2021 At 16:50
  Nee,… je bent leugens aan het verkondigen en verschuild je achter het masker van didibrie.
  Goede kijk??…man je ziet paars!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.