SLM: B737-700 per direct uit vloot gehaald

22

Surinam Airways heeft vandaag bekend gemaakt dat het B737-700 vliegtuig (PZ-TCT) geen deel meer zal uitmaken van haar vloot. Vluchten in de regio zullen tot nader order met ingehuurde vliegtuigen worden onderhouden.

Gisteren zaterdag 12 juni, werd vlucht PY422/ met dit toestel vanuit Miami naar Suriname gecanceld. Dit omdat de maatschappij niet tijdig heeft kunnen voldoen aan de betalingsverplichtingen van de lessor van het gehuurde vliegtuig.

Op grond van het bovenstaande heeft de lessor helaas besloten dat Surinam Airways dit vliegtuig commercieel-operationeel niet meer mag inzetten. De 16 jaar oude Boeing wordt geleasd van de Mexicaanse luchtvaartmaatschappij Aeroméxico.

Surinam Airways deed al het mogelijke haar commerciële verplichtingen na te komen en liet haar passagiers gisteravond overboeken op een vlucht van American Airlines naar Georgetown. De passagiers van de gecancelde vlucht PY422/12juni worden hedenmiddag omstreeks 16.00u vanuit Georgetown naar Paramaribo vervoerd.


22 REACTIES

 1. RobGay….

  inzoomen op vliegtuigkerkhof in de Mojave woestijn.
  Staat inmiddels vol met “RUSTED WINGS”.

  Wanneer valt het koewartje eindelijk eens een keer in die lege paarse kokosnoot van je.


  Maak melding

 2. lol vloot?
  geldt dat ook nog bij 2 miezerige vliegtuigjes?
  en dan werken er rond de 500 mensen bij slm?
  wat doen die allemaal dan? behalve handje ophouden en vliegen op kosten van de slm?
  iedereen die vind dat slm behouden moet worden en medelijden hebben met de mensen die anders ontslagen zouden worden?
  dit zijn wel 500 opvreters van staatsgelden die het land hard nodig heeft.
  zolang het land zelf geen rendement heeft behoort het deze trieste luchtvaartmaatschappij niet eens in leven te houden.
  sentiment en prestige vanwege een eigen vliegmaatschappij? dan ben je gewoon dom


  Maak melding

 3. Een nieuwe 737 800 kost 105 miljoen dollar us, moet je kijken hoeveel geld Slm in de afgelopen 15 jaren geeft betaald aan het huren van vliegtuigen. De 737 700 is 16 jaren oud.
  Borgu no e sorgu zei mn vader altijd. Over de 777 200 zal ik maar zwijgen. Huren en om en bij 1 jaar parkeren als een pronkstuk en maar betalen en geen dollar mee verdient.
  We hadden met het verdwenen geld 2 gloednieuwe toestellen kunnen kopen, hadden ze dat maar gedaan.
  Slampampers.
  Fowru feee beoko kaba. Ze kunnen nu gaan fungeren als ticket entertainment voor derden en bagage afhandeling.
  Samson o jepi ding.
  Pronken met andermans veren heeft meer nadelen dan men denkt.
  No bruya.


  Maak melding

 4. nou WAT hebben we altijd gezegd , de slm is niet levensvatbaar al meer dan 10 jaren staan ze in het rood , en nu wordt het donker rood he robg , jammer dat deze regering er nog geld in pompt , ook zeiden we al eens eerder , regering steun niet de stervende slm , maar steun de lage klasse van de bevolking , en ook pak de wateroverlast aan , en zorg dat de vernielers van ons land de paarse kliek opgesloten wordt en het gestolen geld terug komt om het volk daarmee te compenseren voor de zware lasten nu
  o ja robje g en die de haan zijn nu al bezig met papierenvliegtuigjes te vouwen om te zien hoever die kunnen komen , maar kranten kosten ook geld


  Maak melding

 5. Er lijkt een vloek over het land te zijn gekomen vanaf het moment dat de regering Santokhi aan het bewind is. Ik houd jullie hiermee alleen maar een spiegel voor zodat jullie gaan nadenken. Door leugen en bedrog van Santokhi en zijn metgezellen is het land veranderd in een plek op aarde waar diepe armoede heerst en de misdaad welig tiert. Het loopt mis op velerlei gebieden. Door zijn beleid en de inzet van politieke vriendjes in de directe van de SLM wordt het vliegtuig twee keer aan de ketting gelegd. De Nederlandse directeur bij de SLM kan zijn werk niet goed doen omdat partijpolitieke belangen van VHP en Abop zijn werk frustreren. Het laatste woord is nog lang niet gezegd. Er komt nog meer bagger van deze regering over het land.READ MY WORDS.


  Maak melding

 6. @@RobG, ik weet dat je die hindoestaan Santhoki niet mag, maar je hebt zelfs aangegeven dat je een econoom bent en toch reageert je zo. Dit krijg je als bouterse en co steeds gratis met die vliegtuig moesten gaan reizen.
  Die vloek die over het land is gekomen komt echt van bouterse en co en niemand anders. Waar zijn nu die geweldige economen van toen????

  Karma zal zijn werk doen en ik hoop dat ze allen het tot hun bot zullen voelen wat ze het land en volk hebben aangedaan. De bewijsstukken liegen er niet om.


  Maak melding

 7. Deze regering is juist bezig om Suriname te bevrijden van de vloek van 10 jaar ndp bewind.
  Onbehoorlijk bestuur, mismanagement of simpelweg onkunde bij de ndp i.h.b.z. ddibrie, hebben ervoor gezorgd dat Suriname in een economische crises ie beland.
  Elke pseudo-econoom weet, dat het herstel jaren vergt.
  Komt nog bij dat die seniele volk-plee-sident zonder kennis van zaken de SLM opgezadeld heeft met een 16 jaar oude B737-700 en dat al zń vriendjes bij de SLM in us $ uitbetaald moesten worden. De vloek ddb, rust nog lang op land en volk, maar deze regering zal ervoor zorgen dat we ervan af komen want ze hebben kundige mensen op cruciale plekken geplaatst, die binnen de ndp gelederen nooit te vinden waren.


  Maak melding

 8. Je hebt mensen,
  onderaan heb je leugenaren,
  daar verder onderin heb je huisslaven
  en helemaal op de bodem heb je Boutisten.

  Ongeciviliseerde wezens…


  Maak melding

 9. Als ze bij de slm ergens goed in zijn is het niet verantwoordelijk omgaan met het geld.
  Lijkt alsof het niet in hun bloed zit om verantwoordelijk om te gaan met overheidsgeld Zie niets anders dan het over de kop laten gaan en dan met een schone lei beginnen/
  Geen IPB meer komende 10 jaar en het beperken als hoe het bij de KLM en ander grote maatschappijen is gedaan


  Maak melding

 10. robje g, zo te zien is jullie papieren vliegtuigje te water geraakt he nep econoom, wat een onzin kraai je weer uit, en hou een keer op de Hindoestanen in het kwaad licht te zetten, zwarte dropvreter, paarse home, vindt je het nog steeds lekker de stront uit bouta kont te slubberen, wat zal jij stinken viezerik
  probeer eens een vliegtuigje te bouwen met toiletpapier want die hebt je toch genoeg he robje


  Maak melding

 11. Hoe komt het zover?
  Sedert deze regering, haar intrede deed, komen de diepbegraven leugens, schulden en kort gezegd, de woelige regeerperiode van de vorige regering bovendrijven. En daar kan onze regering niet alleen omheen .
  Schulden, moeten geëffend worden.

  Als ik bij de bank 1000 ard, leen heb ik een probleem, als ik 1000 USD leen dan heeft de bank een probleem.


  Maak melding

 12. RobG 14 juni 2021 At 09:51
  Er lijkt een vloek over het land te zijn gekomen vanaf het moment dat de regering Santokhi aan het bewind is. Ik houd jullie hiermee alleen maar een spiegel voor zodat jullie gaan nadenken.
  =================================

  RobG,
  Nadenken is niet aan jou besteed.
  Anderen een spiegel proberen voor te houden, maar er zelf nooit in kijken.
  Ik zou je wel adviseren dit eens een keer te doen en jezelf de vraag te stellen:
  Spiegeltje, spiegeltje aan de wand, wie zal toch het meest mislukte kindje zijn uit het hele land?
  Voor je beeldvorming bedoel ik dan Paramaribo, Suriname….
  En kom alsjeblief niet met een stompzinnig antwoord dat het een ander zal zijn. Lijkt zo cliché en je maakt jezelf er alleen maar belachelijker door.


  Maak melding

 13. @RobG,

  BTW, die vloek die volgens jou over het land zou zijn gekomen betreft twee betreurenswaardige momenten.
  En dat is de ordinaire staatsgreep van 25 februari 1980 en je eigen geboorte. Ik weet niet of dat ook de juiste volgorde is, maar dat die twee elkaar als vloek versterken is een onvermijdelijke feit.


  Maak melding

 14. Sabaku….
  de homofiele Marokkanenpijper RobGay is niet geboren, maar komen bovendrijven in een paarse beerput, de paarse stront gutst nog uit zijn stinkbek.


  Maak melding

 15. flyer 14 juni 2021 At 15:36
  Sabaku….
  de homofiele Marokkanenpijper RobGay is niet geboren, maar komen bovendrijven in een paarse beerput, de paarse stront gutst nog uit zijn stinkbek.
  =========================================

  Helemaal eens, en dan heb jij jezelf nog netjes uitgedrukt!


  Maak melding

 16. RobG

  Wie cancelde een deal met Airbus voor een bijna nieuwe A330 met heel weinig vlieguren voor een oude B777 als voorloper voor een B787.
  Ook bij het overgaan van de B737 200 naar de B737 700 heeft het een halfjaar geduurd voor dat er gevlogen mocht worden. Bouterse en zijn ja knikkers hadden het kunnen nee moeten weten dat een nieuw vliegtuig operationeel maken niet op commando gaat.
  Wat was het gevolg van bijna een jaar vertraging om ETOPS gecertificeerd te worden omdat men 2 migraties moest doen en dan ook nog eens een tijdelijke.

  Bouterse zwetsten en hebben een pleister geplakt op een leeglopende SLM.

  Niet deze regering heeft de Schulden van SLM op gepompt tot $ 100.000.000 maar de vorige. Corona is maar een klein deeltje.
  Brunswijk was onder Bouterse 1 ook president commissaris.

  Zoals met Alle dingen had onder venetiaan het land een opgaande lijn en onder Bouterse een neergaande lijn. Een neergaande lijn die al direct na de overname begon maar door de doorstijgende grondstoffenprijzen gemaskeerd werd,


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.