VIDEO: SLM vliegtuig opnieuw aan de ketting in Miami

43
VIDEO: SLM vliegtuig opnieuw aan de ketting in Miami

De gehuurde SLM B737-700 (PZ- TCT) is vanmiddag wederom op de luchthaven van Miami weggesleept bij de terminal. Volgens Surinam Airways heeft zij vanwege de precaire financiële situatie niet tijdig kunnen voldoen aan de betalingsverplichtingen van de lessor van de gehuurde kist.

Op grond van het bovenstaande heeft de lessor helaas besloten dat Surinam Airways dit vliegtuig commercieel-operationeel niet meer mag inzetten. Surinam Airways betreurt deze situatie ten zeerste, maar doet er alles aan haar commerciële verplichtingen na te komen.

Surinam Airways doet er verder alles aan haar gestrande passagiers (85) zo snel als mogelijk naar Georgetown en Paramaribo te vervoeren. Op dit moment worden de passagiers overgeboekt op vluchten van andere luchtvaartmaatschappijen.

Een filmpje van het wegslepen van de kist:


43 REACTIES

 1. Als je weet dat de verhuurder dit soort dingen uithaalt, waarom vlieg je dat ding dan naar Miami als je nog niet betaald hebt? Temeer daar ze recent ook hetzelfde gedaan hebben daar?


  Maak melding

 2. Ik zou graag willen weten waar al de euro’s heengaan die SuriNeds moeten betalen.
  Kan de regering openheid van zaken geven. Want ik vermoed dat de regering, misschien dat geld gaat gebruiken om ambtenaren een extraatje tegeven.
  Corona is een bron van inkomsten geworden.


  Maak melding

 3. ALS DE president GEWOON MET DE AUTO NAAR NICKERIE WAS GEGAAN, DAN HADDEN WIJ ZEKER NOG GELD EN WAS DIT NIET GEBEURT. MAAR NEE hij WIL NIET VOELEN WAT WIJ VOELEN TIJDENS DE REIS NAAR NICKERIE. Zet die LUMMEL bij OW aan het werk om de gaten op de weg te repareren en de overstroming over de weg te verhelpen. Hij doet niets dan allen maar te fitten op de harde werkers van OW die tekenen en weer vertrokken zijn.


  Maak melding

 4. De politie krijgt een deel van de opbrengst als zoethoudertje…anders komen zij weer op straat….en dan gaan de poppen echt dansen.!!


  Maak melding

 5. franco 11-11-11-11-11-11 , wat heeft de politie hier mee te maken , als dat vliegtuig aan de ketting gaat in Miami is dat de schuld van de slm , al 10 jaar lang staan ze in het rood , de vorige regering pompte er geld in , en deze regering doet het zelfde , wat heeft de slm gedaan met al dat geld wat ze kregen van de regeringen , ja personeel aannemen , gratis vluchten voor al die knakkers en die gingen ook nog voor iemand wie een vliegreis wilde boeken , we hebben het zelf meegemaakt en zijn daarom zijn we bij de KLM en Martinair ( nu niet meer ) en nu ook TUI , dus meneer 11-11-11 ga niet de politie de schuld geven paarse klojo dat je bent.


  Maak melding

 6. Surinamers hebben (over het algemeen) geen geintje zelfrespect en schaamte in hun*****! Zie hier slechts een piep kleine greep uit de vele feiten!
  …..Een veroordeelde drugsdealer en massa moordenaar, wordt door het volk (met de laagste i.q. uit de regio!), geaccepteerd om voor zelfs 2 termijnen van 5 jaar als president van Surimaribo te mogen functioneren! De huidige vice president is als proleet compleet met zéér korte lont!!!, een ook veroordeelde drugsdealer die bovendien bankovervallen, moorden en diefstallen op zijn kerfstok heeft maar die ook rustig door het “snuggere volk” wordt geaccepteerd! De gehele top van de Centrale Bank van Surimaribo zit al langer dan een jaar in het gevang! De ex minister van Financiën van Surimaribo is al ruim een jaar op de vlucht! Zonder enige vorm van verantwoordelijkheid laat staan van enige vorm van schaamte, wordt er lustig geput uit de vijver van “het snuggere volk” met haar zeer beperkte educatie, om vrienden en familieleden te accommoderen als onder anderen “beleidsadviseur/medewerker”, alsof betrokkenen enige notie hebben wat een dergelijke functie inhoudt. Vaak hebben dergelijke parasieten maximaal een zgn. Mulo-diploma. Een luchtvaart maatschappij die vooral door nepotisme en gebrek aan relevante kennis en kunde (binnen alle lagen van het bedrijf), reeds jaren op sterven na reeds dood is, zet het land en haar “snuggere bevolking” voor de zoveelste keer voor schut in de wereld! Ten overstaan van de hele wereld, wordt de gehuurde machine wederom aan de ketting gelegd. Maar ook hiervoor kent de gemiddelde snuggere Surinamer, geen enkele gêne!
  Mag er worden gesteld, dat Surinamers zonder de Nederlandse hulp op vrijwel elk gebied en in elke omstandigheid en situatie, helemaal nergens zijn en dus helemaal niets voorstellen? Of het nu gaat om de gezondheidszorg (eeuwige gebrek aan medicamenten, medische voorzieningen, diverse operatievormen, de beteugeling van de huidige Covid 19 pandemie of de landbouw, justitie, de wetgeving op alle fronten enz. enz. enz. veel te veel om op te noemen. Bij vrijwel alles, is de hulp van Nederland nodig. Alleen wanneer de Surinaamse hand wordt vastgehouden door een blanke Hollander, worden problemen op een kundige en correcte wijze opgelost! Het grootste deel van de Surinaamse machthebbers zijn feitelijke monsters en corruptelingen die behalve dat zij vaker de relevante kennis en kunde ontberen, alleen maar geïnteresseerd zijn in hun eigen persoonlijke belangen! Het gevolg hiervan is, dat de enkeling in Suriname met de juiste attitude en die oprecht positieve veranderingen en vooruitgang proberen te bewerkstelligen, continue worden tegenwerkt door deze monsters teneinde processen volledig te frustreren! Maar opgepast….diegenen die het wagen om al deze wantoestanden aan de kaak te stellen, die zijn….?…..juist ja….racisten, tok? Lekker gemakkelijk geredeneerd….vanwege de lage i.q. is het zelf nadenken, constateren en analyseren, veel te veel gevraagd, tok?


  Maak melding

 7. Tís heel simpel en dat heeft niks te maken met je politieke voorkeur. Als je woensdag mededelingen doet waar iedereen jaloers op kan worden en je geeft gratis geld weg en paar dagen later zetten ze je vliegtuig aan de ketting dan doe je gewoon iets niet goed. Dat staat helemaal los van politieke voorkeur. Grote Surinaamse trots Natio komt nu dus via Guyana terug naar Suriname. T’is een schande. Wie in deze regering voert de regie?


  Maak melding

 8. ” Alleen wanneer de Surinaamse hand wordt vastgehouden door een blanke Hollander, worden problemen op een kundige en correcte wijze opgelost”
  Boi Xavier, de Surinaamse zon kleurt die CEO van de SLM een beetje, maar het blijft een blanke Hollander


  Maak melding

 9. Ik vraag me af in hoeverre het in eerste instantie de gehele regering te verwijten valt.
  De SLM heeft een eigen administratie en eigen bestuur en de Haan is bezig met orde op zaken te brengen.
  Het lijkt er eerder op dat de administratie ook hier een grote puinhoop is met incompetente sufferds op belangrijke posities. Het zal mij niet verbazen dat ook hier medewerkers zijn die geen prioriteiten kunnen stellen en dus belangrijke informatie op een verkeerde stapel plaatsen, al dan niet bewust. Het is daarom meer dan logisch dat de gehele SLM schoon wordt geveegd en al dat rommel personeel vervangen wordt.
  Men kan verwachten dat de beerput bij de SLM ook behoorlijk stinkt. Het zal nog wel even duren maar er zal een eindrapport met schadeverslag komen.

  Het is te bekrompen en onlogisch om vinger te wijzen naar de regering terwijl juist de regering opdracht heeft gegeven aan een nieuw bestuur om de SLM op de operatietafel te zetten.

  Er zijn duidelijk problemen ook bij de SLM en ook hier is het verzoek:
  geef ze de ruimte om te onderzoeken en te herstellen.

  Justitia Pietas Fides. Krakti !


  Maak melding

 10. Er zijn heel veel bekende stuurlui aan wal. Dat een ieder het democratisch recht heeft om te spuien als rioolpijp 7en daar gebruik van maakt is 1 ding.
  Maar ding 2 is als wij eens in de spiegel kijken en aan onszelf de waarheid vertellen met “eigenlijk ben ik mede schuldig aan dit debacle van d SLM. Ik heb ook meegedaan om vis kanalenen misbruik te maken van de mogelijkheden die mij werden geboden door fa,ilie vrienden en zij vrienden en baka mangs etc”.
  Het zou een ieder sieren eens een ander de kans te geven om te proberen, met oprechte man en macht, niet in dit moeras verder te worden gezogen.
  Minister en al die anderen wil ik zeggen:
  Zaken die voorzienbaar en op korte termijn uitvoerbaar zijn, dan bedoel ik negatieve zaken zoals de aan de ketting leggen, zichtbaar maken.
  En dat is niets anders dan de directe opeisbare schulden zichtbaar maken en daaruit datgene uitlichten die de stagnatie van inkomen, al zijn die gelijk aan de kosten, om de tijd te hebben andere zaken naar je hand te leggen.
  Ik zou bijvoorbeeld:
  per vlucht op zoek gaan naar financierders, waar ik tegenover stel de cedering van 70% van de omzet inclusief rente, geld zou kunnen lenen om operationeel een vlucht uit te voeren.
  Op 1 vlucht Amsterdan vv Paramaribo zal je dan als SLM wellicht 30% van de omzet behouden om de kosten te dekken zodat de lopende kosten niet bijdragen aan de toename van de schuldpositie.

  Positief denken leidt vanzelf tot een positieve bijdragen dat wellicht zalleiden tot een oplossing.
  Liever een halve stap vooruit dan stilstaan.
  Het wielletje dat draaien moet geeft wat problemen maar een beetje goede smeersel kan bijdragen tot een start


  Maak melding

 11. Dat ” ding ” van Santokhi begint steeds meer op een drama-soap te lijken. ‘ Wo sit ing ” schijnt uit te lopen op een complete mislukking.Die man maakt het land helemaal kapot. Dat had ik trouwens wel verwacht van incompetente bestuurders.

  De SLM is een staatsbedrijf.Als president moet je de in-and-outs van het bedrijf goed monitoren. Zij hadden deze ingreep moeten zien aankomen en de nodige voorzorgsmaatregelen moeten treffen. Een dergelijke ingreep voltrekt zich via een rechterlijke beslissing. De directie van de SLM en de president waren op de hoogte wat er zich sfspeelde.

  Dit is de tweede keer binnen een tijdsbestek van twee maanden dat de de SLM overkomt. De regering Santokhi zet Suriname te schande. Heeft de bevolking voor dit regiem gekozen? Men voelt zich belazerd. Het verlangen naar paars neemt met de dag toe.


  Maak melding

 12. De CEO had vanwege de weinige financiële middelen een keus; compassie tonen voor het volk en de vaccins kosteloos ophalen, of een gedegradeerde voetbalploeg ophalen.

  Voor mij voelt dit beter; duizenden levens redden heeft mijn voorkeur.
  Er is geen geld gestolen of iets anders, dus ik snap die valse schaamte helemaal niet.


  Maak melding

 13. Bigi Sma.

  Ik lees veel van jou reacties. Ik ben het vaak met jou eens. Maar nu niet.
  De SLM is al jaren een zinkend schip. Vanaf 1975 heb ik nog nooit gehoord dat de SLM winst heeft gemaakt. Wat zegt dat jou als financieel deskundige?

  Chan had bij zijn aantreden de SLM falliet moeten laten verklaren. Waarom heeft hij dat niet gedaan?
  Beïnvloeding van politieke vrienden en partij sponsers?

  De SLM is en zal altijd een smet voor de politieke carrière van chan blijven. Tenzij hij optijd verstandig wordt.
  Simpel gezegd. Zie het als het hebben van een aandeel op de beurs. Je leest dat jou aandeel hard onderuit gaat omdat het bedrijf verkeerd heeft geïnvesteerd. Je verkoopt je aandeel snel met een beperkt verlies.
  Maar bij de SLM is het aandeel al 0 euro cent waard.

  Ik rust
  Djamoe


  Maak melding

 14. Wat zijn ze weerekker bezig; fitten op de regering, terwijl er 1 (operationeel) verantwoordwlijke is, de CEO!
  Welk plan had hij bedacht? Totnutoe is het alleen maar roepen en vragen om subsidie.

  Het is bekend, met de IMF deal is subsidie afgelopen; a keba! Dat snapte die slimme hollander niet, waarschijnlijk… een lachertje eigenlijk, dat had een Surinaamse CEO ook kunnen bedenken; of is die Hollandse dispora tentakels (lees ambassadeur) achter de schermen bezig geweest??


  Maak melding

 15. @Djamoe…SLM heeft jaren van winst gekend; ga maar de historieboeken in. Ja ook tijdens het bewind van Bouterse…. gewoon kundigen c.q. RvC aanstellen.


  Maak melding

 16. En wij betalen die Nederlandse lummel €10.000 per maand om weer eens aan de ketting te worden gelegd! Prudent beleid noemt de regering dit!


  Maak melding

 17. Speciaal voor “Esmerald”!
  Sta me toe, normaliter reageer ik niet op de mening van een individu….aangezien eenieder immers (hoe krom ook!) het recht heeft om zijn/haar mening kenbaar te maken!
  Echter bij zoveel kortzichtigheid zoals, ik citeer: “Er is geen geld gestolen of iets anders, dus ik snap die valse schaamte helemaal niet”, vraag ik me af, of het accommoderen van politieke vrienden en familie die vaker kennis en kunde ontberen voor de betreffende job, geen stelen is of iets anders! Dit is precies het soort reactie van een groot gedeelte het oh zo “snuggere Surinaamse volk”, waar ik naar heb verwezen! Onder andere nepotisme is bij dergelijke individuen helemaal geen diefstal! Volgens dergelijke simpele zielen zoals “Esmerald”, is diefstal alleen het verduisteren (in de enge zin van het woord) van baar geld! Hoe *** en onontwikkeld kunnen grote groepen niet zijn!
  Als een groot deel van de Surinamers zich helemaal niet schaamt voor het accepteren en tolereren van een veroordeelde drugdealer en massa moordenaar als hun president gedurende een eerste EN ZELFS een tweede termijn!…..om vervolgens een vice president te accepteren als proleet, die eveneens veroordeeld is voor de handel in drugs en verder een conduitestaat heeft met bankovervallen, diefstallen, meerdere bedreigingen etc. etc., Het gros van de Surinamers zoals Esmerald, die weten niet eens hoe je het woordje schaamte schrijft, laat staan wat de betekenis daarvan inhoudt! Veel Surinamers zijn de schaamte voor hun “LIJDERS”, al decennia voorbij maar worden oh zo boos en verontwaardigd, wanneer het buitenland alwaar zij overigens vaak genoeg de klauwen voor ophouden, Surimaribo als een roversnest en als een failed state typeert!
  Geheel van toepassing is de onderstaande bijdrage van één van de allergrootste Surinamers uit de recente geschiedenis: LOU LICHTVELD (pseudoniem: ALBERT HELMAN!) Deze naam zal je waarschijnlijk helemaal niets zeggen gelet op jouw ontwikkelingsniveau. Van deze voorbeeldfiguur komt de volgende uitspraak die geheel van toepassing is op jou “Esmerald” inclusief jouw vele consorten: “TIEDE NA DEE, ALLA SOORTOE DRESIE DE FOE FINNIE FOE ALLA SORTOE SIEKIE…..MA SOSO FOE DONG, DRESIE NO DE!!!!
  Reageer maar hierop middels de voor jouw soort gebruikelijke manier (vanwege de latent aanwezige “DONG”), door flink en vooral lekker anoniem te gaan schelden op mij! DONG WERKELIJK NO HABIE DRESIE! Have a lovely day!


  Maak melding

 18. Xavier dLorean, het opsommen van feitelijkheden is gewoon onze samenleving de spiegel voorhouden. Ik zal niet in herhaling treden over de opgesomde feitelijkheden.
  Veranderen zal men hier niet. Zij die dat initiëren worden tegengewerkt.
  Het is gewoon een uitzichtloze bende van corruptelingen in alle gelederen, die fungeren als poortwachter voor hun club en saboteren alles wat een bedreiging is in
  hun voortgang en bestaan.


  Maak melding

 19. Je vertoond duidelijk masochistische trekjes opa xavier. Niets bevalt je, maar je komt elke dag hier zeuren. Helman is oldschool, en absoluut niet mijn rolmodel. Wat moet ik daarmee, pfffff. De rest wat je hier poneert is kolder, geen reactie waard.

  Het schuim druipt van je smoelwerk.
  Wie denk je wel dat je bent halve gare idioot. Omdat het niet gaat zoals jij wil, probeer je op een kinderlijke onbeschofte wijze aandacht te trekken.

  Begrijpend lezen is duidelijk te hoog gegrepen voor jou.
  De CEO hoeft zich nergens voor te schamen, hij heeft het besluit genomen om mensenlevens te redden door kosteloos de vaccins op te halen.

  De Surinamers kiezen hun eigen politieke leiders, het gaat jou geen ene flikker aan. Jou geblaat heeft geen enkele invloed op de suri’s.

  Je bent effe met de verkeerde bezig. Ik vloer je drie keer voordat je het door hebt sukkel.


  Maak melding

 20. De SLM weer aan de ketting!!! Wat is er verkeert gegaan, na de eerste keer. Niks geleerd, niet alert genoeg gereageerd. Dit is een blamage. Niet goed voor de regering. Men moet te rade gaan binnen de directie, dit mag niet meer gebeuren. De directie moet toch op de hoogste zijn van de schuldeisers en de condities waaronder deze schulden vallen. Of zijn ze nog te druk bezig met de inventarisatie van de problemen/ knelpunten binnen de organisatie en afvloeiing van het personeel. Het kan gebeuren, maar dit is geen goede reclame voor de SLM, dit kan demotiverend werken, het is
  al bij al geen goede zaak. Geen paniek voetbal, nuchter blijven en doorgaan waarmee men bezig is het bedrijf gezond te maken.🙏🏼


  Maak melding

 21. Phalane, inderdaad weet de SLM dat de schuldeiser het vliegtuig aan de ketting zal leggen als ze hem nog moeten betalen en toch vliegen.ze naar Miami. Twee vliegtuigen van SLM werden in het verleden ‘Tyontyon’ en ‘Sabaku’ gedoopt. De huidige vliegtuigen moeten ze ‘Buriki’ en ‘Koebi’ noemen.


  Maak melding

 22. Xavier ´d Lorean 13 juni 2021 At 01:23
  Ik citeer: Maar opgepast….diegenen die het wagen om al deze wantoestanden aan de kaak te stellen, die zijn….?…..juist ja….racisten, tok? Lekker gemakkelijk geredeneerd….vanwege de lage i.q. is het zelf nadenken, constateren en analyseren, veel te veel gevraagd, tok?.@@
  Je kan het toch, (vergelijk jouw eerdere postings met deze) reageren zonder het gedrag van de bevolkingsgroepen neer te zetten als superieur tegenover de andere. Zonder meer een goede reactie, zo kan het dus ook. Dat het slecht gaat met/in ons land ligt aan de Surinamers, en niet aan een bepaalde bevolkingsgroep. Mooi rijtje, helder, ik wil er niks aan toevoegen, ssst, je bent mij geen rekenschap schuldig, nooit.

  @@ Para express, eindelijk een “wakkere” stuk, zonder de gebruikelijke kreten.

  Kleine Esmeralda noemt iedereen “opa” als hij/zij op zijn/haar vingers wordt getikt hahaha, zou het niet verstandig van hem/haar zijn het boek van Albert Helman, getiteld ‘mijn aap schreit’ te lezen, ( tenminste als de”grote” Albert Helman bekent is, één van de grootste Nederlandse schrijvers).


  Maak melding

 23. Djamoe
  Je posting doet mij reageren. Dank dat je het vaak eens met me bent en ook dank dat je het nu niet eens met me bent. Dat mag en moet kunnen zolang er zinnige zaken worden aangegeven en niet a la dol zoals sommigen
  In 1 van mijn eerste posting heb ik aangegeven om te kiezen voor een doorstart en nagenoeg iedereen ontslag aan te zeggen, behalve cruciale functies.
  Motivatie is
  Liever 30% aan het werk houden dan 0% die werk hebben.
  Mijn voorstel is voor een samenleving als Suriname destratreus mede omdat er nauwelijks een uitkering bestaat zoals de WW in Nederland en de Sesantia, al is het voor 3 maanden, op de Antillen.
  Daar de regering hier niet voor heef gekozen dan moet je dus proberen datgene te doen wat neerkomt “met de dag leven / per vlucht leven” zodat je dagelijks kunt bijsturen en aan plan van aanpak blijven werken etc.

  Chan heeft gevraagd dat Surinamers (Surineds) het vliegtuig moeten nemen en zich aanmelden om de belastingdienst bij te staan.
  Ik heb toen gevraagd om antwoorden op:
  – waar aanmelden / bij wie
  – wie betaald de overtocht
  – wie betaald verblijf
  – etc
  Nul recatie reactie vernomen.

  Dat ik bijvoorbeeld zou kunnen helpen met de SLM of het opsporen van fraude of het herinrichten van de SLM etc ìs mogelijk. Ja zelfs vraag ik niet om het salaris van de Haan maar wel dekken van de kosten want de schoorsteen moet blijven roken in Nederland.

  Het gaat erom dat je na een keuze positief probeert iets te doen of anders het totaal plan afblazen. In een traject het moment van go with the planning or no go with the planning.
  Zolang go met man en macht positief resultaat te realiseren en niet blijven steken in een lange termijnplanning met vragen om 2 miljoen per maand.
  Zie mijn voorbeeld van 70% van de omzet cederen aan financierders etc.


  Maak melding

 24. Het aan de ketting leggen van het vliegtuig gebeurt meestal na herhaalde waarschuwingen van de lease maatschappij. De directie en de Raad van toezicht van de SLM lagen te slapen terwijl zij op de hoogte waren van een mogelijke beslaglegging. Maar dit kan ook een scenario zijn van de hardvochtige Chandrikapersad en zijn maten. De kans bestaat dat zij bewust aansturen op een faillissement van het Staatsbedrijf. De schuldeisers van de SLM willen zij vervolgens dwingen om een voor hen gunstige betalingsregeling te treffen. Met minimale verantwoordelijkheid kunnen zij vervolgens af zijn van het 1000 koppig personeel.


  Maak melding

 25. Opa pony terug in je hangmat!
  Die xavier scheld jullie suri’s uit als dagoes en toch neem je het voor hem op, disgusting, waar is jullie zelfrespect.
  Ik lees liever Bhagavad Gita, één miljoen keer interessanter. Helman interesseert mij niet.

  Respect voor ouderen is ingestampt door mijn ouders, maar is allang achterhaald.
  Het mag geschrapt worden, of aangepast worden in; respect voor ouderen INDIEN VAN TOEPASSING!

  Heel veel oudjes zijn criminelen zijn en blijven hangen in het verleden.
  No sorry, geen respect voor.


  Maak melding

 26. En weinigen die zich realiseren dat de grote hoofd schuldigen van alle ellende in Suriname ’s nachts lekker door slaapt. Een paar in Paramaribo en één op Cuba.
  Het “revo” project die inmiddels al 40 jaar duurde, heeft het volk van Suriname helemaal niets opgeleverd. Geen ontwikkeling, geen beleving, geen eigenwaarde en zeker geen toekomst, niks, nada, zero, nunca.
  In tegendeel is het volk berooid en verarmd achtergelaten.
  Het is daarom alleen heel kortzichtig om deze huidige regering en met name Santokhi de schuld van dit alles te geven. Had hij de stekker er meteen uitgetrokken was Paramaribo te klein geworden door al die horde mensen die bij de SLM werken en ondersteund door hun vakbonden.
  Het is nu meer dan tijd dat het volk van Suriname bewust gemaakt wordt wie de leiders en managers zijn in het land en die het menen met het volk. En dat zij nooit meer kiezen voor charlatans die een leuk verhaal te vertellen hebben en zich alleen maar focussen op de rijkdommen van het land. Onze grote charismatische leider heeft 40 jaar de tijd gehad om het land naar zijn hand te zetten en fysiek de laatste 10 jaar zelf als hoogste baas van het land de touwtjes in handen gehad. Sommigen hier op het net die weten het allemaal beter als deze grote leider. Wat in hemelsnaam heeft dit Suriname uiteindelijk opgeleverd?

  Eerlijk het verhaal vertellen duurt het langs en inderdaad fu dong, dresie no dé (who the cap fit).


  Maak melding

 27. Wat zal jouw lieve opa in Suriname hiervan vinden. Geef je toe dat je een mislukt product bent van je ouders. Arme Esmeralda, o sorry, het is niet nodig.
  Het gaat niet om Helman, maar misschien als je zijn boek leest, als jij je even kan los maken van Bhagavad Gita, kun je misschien weer respect opbrengen voor anderen, vooral ouderen in het algemeen.
  Esmeralda, en met zo’n mentaliteit wil je anderen hier op WKT beoordelen en veroordelen. Je bent tenminste eerlijk, daarom, ga lekker fietsen.🙋🏿‍♂️🙋🏿‍♂️


  Maak melding

 28. Dat mens Esmeralda is niet goed. Loopt alleen maar te schelden. Of je het nou met haar eens bent of niet. Constant gescheld. Ik heb het met haar te doen door. Altijd maar boos zijn op de wereld.


  Maak melding

 29. Mens robles wie denk je dat je bent, moet ik je reacties tevoorschijn halen waar je als een beest te keer gaat. Dus hou je gedeisd oké.

  Opa pony hangmat is je enige optie.
  Jij gaat niet voor mij bepalen wat ik moet lezen. Je bent hondsbrutaal. Mijn opa is van een totaal ander kaliber, jij komt niet eens een greintje in zijn voetsporen.

  Continu onzin erbij halen werkt niet. Jullie beiden lijden aan een ontiegelijke minderwaardigheidscomplex, bah!
  Respect moet je verdienen.


  Maak melding

 30. Oh,…oh…. die zielige Esmerald toch….by the way…ik vermoed sterk, dat ik zelfs nog een stuk jonger dan je ben, maar dat ter zijde….Jouw leven moet wel een ware kwelling voor je zijn, om die dagelijks zo gefrustreerd en verzuurd te moeten slijten….of komt het behalve door jouw notoire domheid, mogelijk ook mede door die penetrante onwelriekende geur die opstijgt vanuit jouw vóóronder😁?


  Maak melding

 31. Esmeralda, je hoeft voor mij geen respect op te brengen, ik zit er ook niet op te wachten. Ben blij voor jouw opa dat hij van een andere orde is, gezien jouw reacties op oudere mensen. Het is wel raar jouw opa te vergelijken met een vreemde. Jouw gedrag komt zeker niet door jouw opa en waarschijnlijk ook niet door jouw ouders. Ik zal niet naar jou “uithalen”, je bent immers iemands kind.
  ‘Het boek lezen’ was niet voor jouw willen bepalen, het was meer een hint, maar dat zal je waarschijnlijk niet nodig hebben, gezien jou eerdere reacties.

  Esmeralda, kan het zijn dat jij lijdt aan een ontiegelijk “ouderencomplex”, om je eigen woorden te gebruiken. Misschien zou je dan toch dat boek “moeten” gaan lezen of een andere vergelijkbare. Het kan geen kwaad, het kost immers niks.


  Maak melding

 32. haha poeny zoekt steun bij iemand die haar heeft neergezet als
  >>>>Surinamers hebben (over het algemeen) geen geintje zelfrespect en schaamte in hun***** (Xavier)
  Haha. Zoals ik al eerder schreef pony een vuile vieze nsb’er
  Dir zijn figuren die heulen met de vijand.
  WALGELIJK
  Of wat dacht je van deze
  >>>>Zonder enige vorm van verantwoordelijkheid laat staan van enige vorm van schaamte, wordt er lustig geput uit de vijver van “het snuggere volk” met haar zeer beperkte educatie >>> (volgens Xavier weer)

  Aaj
  Mevrouw Xavier de Lorean haalt uit en nsb’er pony wil aanschuiven.
  Geen schaamte in zijn/haar of het lijf.
  Nsb’er op en top

  Albert Helman nou niet bepaalt een figuur die als voorbeeldfiguur moet dienen. Hoeveel buitenvrouwen had hij?
  Precies, dus
  en de opmerking
  Van deze voorbeeldfiguur (NEEEEEE) komt de volgende uitspraak “TIEDE NA DEE, ALLA SOORTOE DRESIE DE FOE FINNIE FOE ALLA SORTOE SIEKIE…..MA SOSO FOE DONG, DRESIE NO DE!!!!
  Hoe kan iemand zoiets uit zijn bek krijgen hoe kan iemand zoiets opschrijven?
  iemand die zoiets schrijft moet behoorlijk stom zijn. Hij leeft niet meer dus ik zal er niet teveel over schrijven, maar deze man heeft nooit van scholing gehoord, zelf de domste kan nog leren. Niet iedereen leert op dezelfde manier, niet iedereen leert uit boeken. Er zijn mensen die nooit naar school zijn gegaan, misschien zelf van school zijn gestuurd wegens “domheid” en het vervolgens veel veel verder hebben geschopt dan menigeen.


  Maak melding

 33. aa ‘Er zijn mensen die nooit naar school zijn gegaan, misschien zelf van school zijn gestuurd wegens “domheid” en het vervolgens veel veel verder hebben geschopt dan menigeen’. aa
  Wimpie, ben jij zo iemand, dan begrijp ik jouw frustratie volkomen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.