dinsdag, april 16, 2024
HomeOnderwerpenGezondheid8 coronadoden en 255 nieuwe gevallen geregistreerd op dinsdag 8 juni

8 coronadoden en 255 nieuwe gevallen geregistreerd op dinsdag 8 juni

-

Does Travel - naar Suriname

In Suriname zijn dinsdag 8 juni weer 8 coronadoden geregistreerd, 3 meer dan een dag eerder. Ook zijn er 255 nieuwe gevallen geregistreerd, na 542 keer testen. Het zijn er 10 meer dan een dag eerder.

Dat blijkt dinsdagavond uit de update van de cijfers op de officiële COVID-19 website van de Surinaamse regering.

Uit de cijfers blijkt verder dat het aantal personen in ziekenhuizen op dit moment 251 bedraagt, 10 minder dag een dag eerder. Op de intensive care liggen 33 patiënten, 2 minder dan een dag eerder.

De cijfers van dinsdag 8 juni:

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

5 REACTIES
 1. Storend is te zien hoe de website een vertroebeld weergave geeft. Dat het aantal swabs een positieve score geeft van tussen de 40xen 50 procent, zegt helemaal niets over de besmettingsgraad. Vermoedelijk besmette personen, of personen die zich ziek voelen me melden zich bij de diverse swaplokaties. Logisch dan dat het percentage dan hoog is. Dit zijn echter de dagbesmettingen en dus niet de totale besmettingsgraad. Het aantal personen dat opgenomen wordt blijft stabiel of daalt zelfs licht volgens de laatste cijfers. Dan is het ook nog zo dat ruim 90 procent van de besmettingen niet meer dan lichte griepverschijnselen krijgen. Dan valt het allemaal wel mee. Kennelijk denkt de regering dat ook en vergadert rustig door. Wel hebben alle rechtzaken een nieuwe datum gekregen en zijn gemiddeld met twee maanden doorgeschoven. Ik bedoel op één na dan. Die is verschoven tot nader orde. Gelukkig heeft dit alles wel mogelijk gemaakt dat wat rustiger de koers kon worden losgelaten.


  Maak melding
 2. Er zijn 1827 (geregistreerde)mensen besmet en daarom in isolatie. 251 in het ziekenhuis en 33 op de IC, totaal 2111 mensen, dat is heel veel voor zo’n kleine bevolking.

  Veel slachtoffers(overledenen) zijn 30 plus en 40 plus, hardwerkende burgers. Zie de gebruikelijke sites.

  Dit is heftig en valt absoluut niet mee!


  Maak melding
 3. Advies aan kabinet: alleen Pfizer of Moderna voor jongere groepen
  Jongeren, vaccinatie, corona
  De Gezondheidsraad adviseert om alleen Pfizer en Moderna aan jongeren te geven. Foto: ANP
  Mensen uit jongere groepen die nog uitgenodigd moeten worden voor vaccinatie tegen het coronavirus, moeten uitsluitend nog zogeheten mRNA-vaccins krijgen, vindt de Gezondheidsraad. Als het kabinet het advies overneemt, krijgen mensen die nog wachten op hun inenting het vaccin van Moderna of dat van Pfizer/BioNTech.

  De Gezondheidsraad heeft een voorkeur voor mRNA-vaccins, omdat die effectiever zijn gebleken en minder bijwerkingen kennen dan de zogeheten vectorvaccins van AstraZeneca en Janssen. In zeldzame gevallen zijn mensen die met deze vectorvaccins zijn ingeënt, getroffen door een ernstige combinatie van trombose (bloedstolselvorming) en een tekort aan bloedplaatjes.

  „Bij jongere mensen, die nu aan de beurt zijn voor vaccinatie, is het risico op een ernstig beloop van Covid-19 klein”, schrijft de raad. „Het risico op de zeldzame bijwerking van vectorvaccins, die in verhouding vaker voorkomt bij jongere mensen, weegt daardoor des te zwaarder.” Volgens berekeningen van het RIVM valt ook „nauwelijks effect te verwachten op het aantal infecties, ziekenhuisopnames en sterfte door Covid-19 als alleen mRNA-vaccins worden gebruikt voor de huidige fase van het vaccinatieprogramma”.

  Beperkte gegevens
  De levering van mRNA-vaccins loopt goed en het aantal coronabesmettingen daalt al een tijd. Daarom kan Nederland zich deze keuze veroorloven, vindt het adviesorgaan. De Gezondheidsraad benadrukt wel dat het Janssen-vaccin, dat in Leiden is ontwikkeld, wel „voldoende effectief en veilig is”. Een harde leeftijdsgrens komt er niet voor dit vaccin. „Daarvoor zijn de gegevens vooralsnog te beperkt”, klinkt het.

  Voor AstraZeneca blijft de Gezondheidsraad bij het eerdere advies om dat alleen nog in te zetten voor mensen van 60 jaar en ouder. Mensen die er al een keer mee zijn geprikt, zouden ook de tweede prik moeten halen. De zeldzame bijwerkingen doen zich vooral voor na de eerste prik. Eén prik biedt bovendien niet genoeg bescherming en het is onbekend wat het effect is als iemand een tweede prik krijgt van een ander vaccin.

  Janssen ook voor sommige anderen geschikter
  Gebruik van het Janssen-vaccin blijft volgens de deskundigen die het advies hebben opgesteld wel verantwoord. Mensen die al zijn ingepland voor dit vaccin, kunnen het wat de raad betreft gewoon halen. De jongste leeftijdsgroep die tot nu toe een afspraak mag maken voor coronavaccinatie, is geboren in 1981. Ook voor mensen die „via de reguliere kanalen moeilijk te bereiken zijn voor een tweede vaccinatie” kan Janssen geschikter zijn, omdat daar slechts één prik van nodig is. Het gaat dan bijvoorbeeld om dak- en thuislozen.

  „In andere situaties en onder andere omstandigheden kan het Janssen-vaccin wel degelijk van groot belang kan zijn voor de bestrijding van Covid-19″, benadrukt de Gezondheidsraad overigens. Dat houdt de mogelijkheid open om dit vaccin in de toekomst toch weer aan jongere mensen te geven.


  Maak melding
 4. @Roland Faith 9 juni 2021 At 11:04

  U heeft de beelden van de ziekenhuizen gemist denk ik en het aantal overlijdens (waarvan we weten want dat kan zomaar een stuk hoger zijn in het binnenland). En dan mag u de getallen keer 28 vermenigvuldigen als u de situatie wilt vergelijk met een populatie zoals Nederland.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES