VIDEO: Hond overleeft aanval van grote slang

29
Hond overleeft aanval van grote slang
Foto's (c) Facebook Christien Holtkamp

Het was deze week even schrikken voor de eigenaar van deze hond in Suriname. Chupa werd gegrepen door een meterslange boma, maar overleefde de aanval.

Vanwege de hevige regenval en daarmee gepaard gaande wateroverlast, komen ook reptielen in de woonomgeving van mensen. Zo ook deze circa 5 meter lange slang, volgens de bewoners van het huis een boma.

Die greep het huisdier Chupa. Door snel optreden kon de viervoeter gered worden van de dood. Een familielid plaatste bovenstaande foto’s en filmpjes op Facebook, die massaal gedeeld werden. Een bericht daarbij luidt:

Een ieder die mn moeder kent weet dat ze nooit zomaar dieren doodt. Slangen ook niet. Zelfs labaria’s laat ze rustig tijdens het maaien (no joke). Maaaaaar als je aan een van dr andere dieren gaat… Chupa heeft de 5 meter lange boma gelukkig overleefd dankzij mn vader“.

Chupa maakt het goed en poseerde gisteren met de slang: (daaronder een filmpje)

29 REACTIES

 1. Zelf de dieren worden gestraft door het optreden van de minister van Openbare Werken (OW).
  In plaats dat hij zijn werk doet en de trenzen op tijd laat ophalen, geeft hij telkens waardeloze intervieuws alsof hij de BOLYWOOD prijs in de wacht wil slepen door aandacht te trekken via de media.Het volk is al genoeg gestraft, Wij willen een normaal bestaan! Ik hoop dat een ieder alert blijft en deze reptielen weg houd van de woonomgeving. Stuur ze maar naar de MINI-STER met zijn RANCUNEUS voorkomen en reken af met zijn onacceptabel beleid (belijd).


  Maak melding

 2. Ik ben ook tegen het zomaar doden van slangen, maar in dit geval hadden de mensen drie gegronde redenen om dat te doen; het beest kwam hun huis binnen, hun trouwe huisgenoot Chupa werd gewurgd waar ze bij stonden en natuurlijk vreesden ze voor hun eigen leven zelfverdediging dus.


  Maak melding

 3. Ik ben blij dat Chupa nog leeft. Ik hoop dat ie gauw de oude wordt, want hij ziet er zwakjes uit. Hoop dat ie dit nooit meer mee hoeft te maken.


  Maak melding

 4. FRANCO 11 28 mei 2021 At 12:15
  =======================================

  Onderkruipsel, zelfreflectie is een vies woord voor jullie soort hé?


  Maak melding

 5. Sabaku, dat jij je richt tot iemand vind ik prima. Ik vind dat je alles mag en kan zeggen.
  “Jouw soort” geeft al aan hoe jij in het leven staat en jouw soort.
  Over zelfreflectie gesproken. Emotioneel gehandicapt zijn en generaliseren is dat zeker waard.


  Maak melding

 6. De afgelopen maanden is veel verwaarloosd door de regering. Friends & Family kregen de voorkeur. Door het eenzijdig beleid van de regering is Suriname is vervallen tot een bananen staat. De gevolgen zijn merkbaar Mensen, huisdieren en dieren die in de natuur leven zijn het slachtoffer. Ik ben blij dat Chupa de aanval heeft overleefd tegelijkertijd is het zeer triest dat een prachtige slang het slachtoffer is geworden. Er zullen in de toekomst wel meer dieren het slachtoffer worden van het overheidsbeleid. Ik adviseer dierenvrienden om alvast te beginnen met een voedselbank voor dieren. Veel mensen lijden thans honger en de gevolgen voor hun huisdieren zullen nog erger zijn.


  Maak melding

 7. @ Franco richt je beter op prof opa A die met geld en matriaal van OW was verdwenen. Het is elk jaar regentijd in Suriname dan willen slangen ook binnenkomen. Voor de rest van het jaar zijn het slangen op 2 poten die binnen willen komen en daar doet de minister van juspol niets aan.


  Maak melding

 8. Nou, nou, nou dus als een slang een dier pakt( de vorige keer was het geloof ik een kalf) is het de schuld van de regering??
  Zelfs als het overvloedig regent is het de schuld van de regering.
  Hoe achterlijk moet je zijn om zo’n bewering te doen. Maar het is ook logisch, want als je de hele dag niks doet, worden je hersens lui en kan je niet meer goed nadenken en relativeren. Typisch dat veel ndp-ers hier last van hebben.


  Maak melding

 9. Dit is geen boma, maar een aboma. Een boma is een boa constrictor oftewel tapijtslang of dagwe- sneki. Een aboma (of watraboma) is een anaconda. Deze hond mag zich gelukkig prijzen en moet ook in het zonnetje gezet worden. Deze keer door Chan. Schenk deze hond een uitgebreid voedselpakket. Heeft ie wel nodig zo te zien. No joke, deze toestanden heb je wel vaker bij hevige regenval.


  Maak melding

 10. Hiermee wordt duidelijk aangetoond dat het doden van de anaconda die bezig was een kalf te wurgen , gerechtvaardigd was. Het beest was gewoon te dichtbij de mens en daardoor potentieel levensgevaarlijk. Het kalf had evengoed een hond kunnen wezen wat ik ook aangaf. Nu is het daadwerkelijk gebeurd. Een grote anaconda kan ook een mens aan. Als het beest ontdekt wordt en er geen direct gevaar dreigt ,moet het wel overgeplaatst worden. Maar , bij direct gevaar betreffende huisdieren, vee, de mens enz., moet men helaas ingrijpen. Neutraliseer je het beest niet ,heb je kans dat ie weer terugkeert. En ditmaal mogelijk met ernstige gevolgen.


  Maak melding

 11. Dit is een mooie metafoor .
  Als je de slang als paarse ndp beschouwd.en China als de huidige regering.
  Dan zie je ook gelijk dat die pakket schrijver van de ndp toch kiezen voor chupa en niet voor die paarse wurgslang.

  Ps tijd voor bezinning.


  Maak melding

 12. De minister v klimatologie moet de regen onmiddelijk stoppen n de minister vn lvv moet alle slangen n andere ongedierten vragen of beletten om niet te dicht bij de mens te komen..
  Volgens sommige paarse poepsnuivers moet dat wel kunnen deng mpp labaria’s.


  Maak melding

 13. HongKonFree, jij bent niet erg slim lijkt mij. Gelukkig dat de mensen in de video, niet zo ‘slim’ zijn als jij, ze gebruikten een hooivork om die slang af te maken. Als ze gasoline op de slang hadden gegooid en hem in de fik hadden gestoken, waren ze daarna niet alleen Chupa, maar ook hun huis en inboedel kwijt. Of lust je als rechtgeaarde Honkonger gebarbequede Aboma en Hond?


  Maak melding

 14. Sabaku 28 mei 2021 At 13:54

  FRANCO 11 28 mei 2021 At 12:15
  =======================================
  Onderkruipsel, zelfreflectie is een vies woord voor jullie soort hé?

  Ik had aangegeven dat ik geen Politieke Kleur heb en geen LIKKER ben zoals jij en enkele anderen zich hier op dit Forum etaleren. Alles wat jij beweert ben jij dus zelf …mislukkeling.
  Ik kom alleen op voor de mensen waarvan hun huis onder water is gelopen door handelen van deze regering ( achterstallig onderhoud en mooie praat) en in het bijzonder deze Lummel van een minister bij OW. Wij willen droge begaanbare wegen en geen last hebben van wateroverlast al regent het nog zo hard. Begrijpt U ?Maar als U een likker bent zal u altijd op een pakket wachten en achter de feiten aan lopen. WAKE UP !


  Maak melding

 15. Nee Henkes het gaat boven jouw geringe verstand.

  Als die slang al afgemaakt is dan gasoline erop en branden.

  Welke imbeciel gaat nou een slang in zijn huis verbranden. Zelfs iemand met Down syndroom heeft meer verstand dan dat…


  Maak melding

 16. Pakriatigri, de namen boa, aboma en boma hebben dezelfde betekenis, het zijn verschillen in uitspraak in verschillende talen., net zo iets als poes, pussy, puspusy of dog, dagu en dawg). Er zijn verschillende boas die allemaal lid zijn van de family Boidae. Zoals je zelf opmerkte zijn er verschillende boas, zoals waterboa (a.k.a anaconda) boomboa (groene hondskop boa), red tail boa ( dagwe, boa constrictor) enz.enz.


  Maak melding

 17. =====
  Of lust je als rechtgeaarde Honkonger gebarbequede Aboma en Hond?
  =======

  U mag wel meer info zoeken naar welke volken allemaal slangen eten en allerlei andere reptielen, knaagdieren etc. Het gebeurt namelijk bijna over de hele wereld. Maar de Chinees krijgt natuurlijk altijd de schuld dat die “vreemde” dingen eet toch…
  Want mensen schelden en mishandelen Chinezen toch al uit dat ze Corona hebben verspreid over de wereld.

  U verdiend echt een medaille…


  Maak melding

 18. @FRANCO 11 28 mei 2021 At 12:15 & RobG
  De oorzaakt ligt bij het feit dat er 11 jaar lang niets is uitgegeven aan onderhoud. Te beginnen bij Abrahams en vervolgens de andere paarse criminelen.
  En ja ook het laatste jaar veel te weinig maar dat is begrijpelijk omdat er geen geld meer is. Is allemaal door de paarse criminelen gestolen.


  Maak melding

 19. Al die ongenuanceerde uitspraken en beschuldigingen naar de huidige regering en afzonderlijke ministers tonenn alleen maar de intelligentie van die meningdroppers zonder relativeringsvermogen.
  Suriname loopt al tig jaren onder ik weet niet anders in de jaren 60 moest ik van de Heiligenweg via de klipstenenstraat naar de Gravenstraat met mijn schoenen in mijn ene hand mijn flesje opgeloste dettol in de andere en een baddoek op mijn schouder, De Domineestraat en Keizerstraat stonden ook helemaal onder je hoorde van alle woonprojecten dat die onder water stonden. En toen was er niet zoveel plastiek in e goten riolen en andere afwateringen. Ik die tijd had je Batra Joesoe die de lege bier en zuurwaterflessen opkkocht voor 1 of 2 cent per stuk. Andere verpakkingen werden niet overal gesmeten want je kon ze inruilen voor bruikbare hebbedingen.
  Ik heb teilen in huis uit ergens in Azië die gemaakt zijn van gerecycled plastiek. De importeurs en verkopers zouden zelf een terugbreng actie kunnen organiseren bv 25 petflessen voor een bepaald bedrag en de etensbakken mogen door van rietpulp gemaakte bakjes verplicht vervangen worden want die verteren en ja de pampers daar heb ik geen oplossing voor ik kom nog uit de katoenen luiers periode.
  Maar de burgers zelf kunnen al heel veel zelf doen aan al dat zwerfvuil dat de waterwegen verstopt.
  Huizen die onderlopen zouden makkelijk droog kunnen blijven als er standaard voor de deuren een verhoging van minstens 30 cm wordt gemaakt die als een soort damwand dienst kan doen bij wateroverlast. Vroeger zonden de meeste armelui huizen op lage neuten en liep het erf onder dan zat je nog droog en had je geen last van ongewilde dieren.
  Intussen herinner ik me verschillende gevallen van kaaimangs en grote slangen in de riolen van Latour tijdens de vorige regering. Dus de verstopte waterwegen zijn niet iets van de regering SB. Nee Suriname loopt al tig jaren onder en geen enkele regering kan in 10 mnd alle problemen oplossen waarvan de meeste door anderen zijn veroorzaakt.
  Ik heb Gloria Bottse al een paar keren bezig gezien aan de Waterkant en bij Dibri Oekoe/ Vailliantsplein ze roep steeds mensen op om te komen helpen en de helpers kan je op de vingers duim en pink van 1 hand tellen. En de door sommigen verfoeide Minister van OW zorgt voor het ophalen van de verzamelde zaken afval hij werkt mee! Maar waar blijven de betweters met hun grote kappa die hun land zelf schoon moeten houden en leren om de natuur en het aanzicht van de stad naar een hoger peil te brengen.
  Vroeger zongen we een lied: SCHOON SURINAME … Nou schoon waar? El Ninjo heeft geen ministerie
  Schoon Suriname me mars! Oeng morsoe no ka! ma na minister o tjari a neng.


  Maak melding

 20. Geachte Henkes, de wetenschappelijke naam voor een tapijtslang of dagwe sneki of boma, is boa constrictor. Vervolgens heb je subsoorten. Een boma in het Sranantongo, verwijst echt wel naar een tapijtslang of boa constrictor. Een aboma daarentegen, is een anaconda. In het Sranantongo is er dus wel tegelijk verschil tussen een boma en aboma. Beiden zijn wurgslangen, maar totaal verschillend. Nu is het wel zo dat de gemiddelde Surinamer alles over één kam scheert, hetgeen niet correct is. Als men bijvoorbeeld een poema tegenkomt, zegt men tigri. Komt men een jaguar tegen, zegt men ook tigri. Maar een poema (redi tigri) is geen jaguar (pakiratigri/peni tigri) net zomin als een boa (boma) een aboma (anaconda) is. Dus, men is geneigd alles onder een kam te scheren omdat men het verschil niet kent, of vanwege gemakzucht.


  Maak melding

 21. Zeg, Pakiratingie: wat is volgens jou wetenschap de wetenschappelijke naam van de rotspython uit Afrika?
  Fyi, wurgslangen in Su allemaal boma of aboma genoemd. Henkes heeft dus gelijk. In het Nederlands en Latijns, hebben ze verschillende namen, maar vallen allemaal onder de familie van wurgslangen.
  Bij ndp-ers, is het net zo. Ze zijn allemaal verschillend, maar het zijn ook allemaal wurgslangen😂🤣


  Maak melding

 22. @Jungle police, op de foto is een aboma te zien en geen boma. Hoe men het allemaal noemt is niet aan de orde. Men moet de juiste benaming gebruiken. Jij bent bijvoorbeeld een idioot en zo noem ik je ook. Ik ga je dus geen knappe kop noemen. Je bent slecht in redeneren yu borderliner yu. Voor jou is alles PAARS of ORANJE !


  Maak melding

 23. @RobG

  Je kletst een heleboel maar zegt in feite heel weinig.
  Bouterse heeft tijdens zijn 2 regeringen ook tal van familieleden en vrienden benoemd. Waarom heb je het daar niet over?
  De huidige regering heeft dat ook gedaan, dat praat ik niet goed. Nepotisme keur ik af!
  Jij daarentegen praat alles goed wat fout is gegaan tijdens 2 x 5 jaar Bouterse, maar de fouten in 10 maanden gemaakt door Santokhi vergroot je 100 keer.


  Maak melding

 24. Hahahaa, Ai boi, soso lafoe dja…
  Pakira, zoals de waard is vertrouwd hij zijn gasten…😂🤣
  By the way…jij zou die Afrikaanse rotspython zeker saka-Zoeloe noemen, tog??


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.