Mansaram: ‘Chan, doe minder als een cry baby!’

76
Sharmila Mansaram-Chandrikapersad Santokhi

NDP’er Sharmila Mansaram heeft maandagavond op haar Facebookpagina wederom van zich laten horen over het wanbeleid dat volgens haar gevoerd wordt door de regering in Suriname. Dit keer haalt zij flink uit naar president Chandrikapersad Santokhi.

Des te meer het staatshoofd zijn mond openmaakt, des te meer onzin hij uitkraamt, volgens Mansaram. “Terwijl het land in 24 uur, 7 covid doden heeft en 191 besmettingen, kraai jij als eerste burger een heleboel uit je nek over zaken die absoluut niet aan toedoen of totaal onwaar zijn.”

Zoals de NDP-leiding reeds heeft laten weten, zegt zij nu ook dat de gevoerde protestactie van afgelopen week niet van de NDP is. “De actie die is gevoerd en waarvan jullie diarree hebben IS GEEN NDP ACTIE geweest. En ook niet door de NDP geënsceneerd. Als de NDP op straat zal komen zullen we dat echt met open vizier doen. Je zal het echt wel merken.”

Volgens Mansaram zijn het enige wat het volk op zijn bord krijgt schandalige benoemingen van gezin en familie. Zij zegt dat zij niet hoort wat er gedaan zal worden aan die heuse crisis in de zorg, de hoge koers en aan de prijzen en salarissen. “Je staat niet meer op een politiek podium Chan maar aan het roer van een land. Doe minder als een cry baby!!!!”

Hieronder het bericht van Mansaram.

76 REACTIES

 1. waar was dit stukje verdriet al de tijd
  deze politieke opportunist wil nu profijt trekken van de troep waar zij bzelf verantwoordelijk voor is
  sharmila kaali maai shame pn you houd je stinkende gore bek want politiek ben je al gecremeerd je bent gewoon een NAAGIN
  gemodereerd

 2. Wat zyn wy als gemeenschap toch laag gevallen als dit de nieuwe normen en waarden moet zyn, zo respectloos tegen een vrouw uitvallen, of kan je de beschuldigingen niet weerspreken zonder beledigend tezyn
  gemodereerd

 3. Da wat deden de 2 dna leden van de ndp in de acties. Of ben je blind. En pique. Zijn toch jouw mensen. Of ben je ziendeblind. Jouw vz speelt toch schaakspel op het schaakbord. Zijn dagen zijn geteld. En vertel liever waar jullie penningmeester hoefdraad is. Want dan weet je dat je vz bouterse voor meer dingens in de bak gaat.


  Maak melding

 4. rbrown

  bedoel je respect voor een loeder die in de dna haar rok optilt
  ik zou haar beslist onder een bepaalde categorie vrouwen plaatsen


  Maak melding

 5. rbrowny met y jij geilt op zo’n vrouw he loser , heb je de serie gezien van buitenaardse wezens , die eruit zagen als mensen , maar gewoon ratten waren zal wel niet want je ziet niet graag jou soortgenoten he.


  Maak melding

 6. Ik schrik wel van de uitlatingen van Mansaram. Duidelijk is dat zij het vooral van de straat taal moet hebben. Zelden zo een ordinaire viswijf gezien. Zij kan een voorbeeld aan andere vrouwen nemen zoals van de nps. Maar die zijn ook opgeleid.
  gemodereerd

 7. Beste Shamila, ik ken jou niet maar heb altijd respect gehad voor jouw scherpe analyses; ik ben er niet altijd mee eens, maar deze keer 100%.

  Draai de film met beloftes van Chan:
  * geen IMF
  * miljarden diaspora kapitaal
  * brokopondo deal terugdraaien
  * liever geen olie vondsten
  * koers naar beneden
  * prijzen omlaag…..

  Wel, hij heeft de stuur in handen; met bijna 1 jaar:
  * koers is 300% omhoog
  * prijzen id winkel 44% omhoog
  * IMF in huis gehaald

  De gene die voor 20 zetels hebben gezorgd, zullen het merken…. and the worst is yet to come!

  Dus ook ik, Chan wordt volwassen en doe wat je wilt met Suriname maar laat het verleden met rust… Jacke Welch zei ooit, control your own destiny! Dat geld ook voor al die blerende, fogurenen als Wat, Aorta, Henry, etc…toon op z’n minst respect voor vrouwen!
  gemodereerd

 8. Woow, de paarse ratten halen hun grote troef, sharmila paturia, van stal. Ze was bij de vhp en is oovergestapt naar de ondemocratische partij van opa D, toen ze niet meer op de DNA lijst voorkwam. Dus een politieke prostituee. Niet te vertrouwen.
  Legendarisch was haar rok op til actie in de DNA tegen wijlen Kenneth Moenne. Dus een respectloze vrouw, die geen respect verdient.
  Over cry baby gesproken. Kijk naar je eigen voorzitter opa D, die in zijn pamper schijt voor de krijgsraad; kijk naar cry baby BOEFDRAAD, die op de vlucht is. Kijk naar cry baby bouva, die als een straafschoft tekeer gaat in de DNA en bobo parmessar ook. Dus ga eerst kijken in je eigen tingi stal op ocer, voordat je je kapa openmaakt. En ga een analyse maken van de situatie, waarin jouw paarse criminele boevenbende Su heeft doen belanden en kom met oplossingen ipv aan de kant roepen paturia.
  Want je voorzitter opa D Houston toch van scenario’s en de paarse ontwikkelt alleen maar destructieve scenario’s. Jullie houden NIET van Suriname en het verarmd surinaams volk, paarse djamoe edes.


  Maak melding

 9. ze mag gelijk hebben dat chan niet echt goed bezig is.
  maar de opmerking….
  “Volgens Mansaram zijn het enige wat het volk op zijn bord krijgt schandalige benoemingen van gezin en familie.”

  is dat niet wat haar leidertje bouta deed 10 jaar lang?
  en nu een ander verwijten hetzelfde te doen?
  waar was ze toen bouta het deed?
  toen kon ze zeker meevreten uit de ndp ruif? dat ze nu zo’n grote bek heeft.
  nu ze aan de andere kant van de medaille staat is opeens alles fout.
  dit zijn de trieste figuren die het hele land om zeep helpen.
  het gaat ze totaal niet om het land, maar om hun facking eigen belang.
  misselijk wordt ik van zulke figuren.

  @djaki.
  omdat dit per toeval een vrouw is moet je respect tonen?
  respect behoor je te verdienen
  10 jaar meevreten met de ndp en nu een grote bek opzetten? is dat wel respectvol?
  het is hypocrisy ten top en daar mag best wat van gezegd worden, en heeft totaal niets met het “vrouw” zijn te maken
  al wil jij daar wel een punt van maken om het goed te praten.
  zegt genoeg over jou dus? zeker ook paars?


  Maak melding

 10. Natuurlijk zijn ze bij de VHP bang voor de NDP. De NDP is de afgelopen 9 maanden behoorlijk gegroeid. De mensen voelen zich belazerd door de huidige regering. Het zal niet goedkomen met Suriname. De Chantokisten hebben er grote moeite mee dat Sharmilla de vinger op de zere plek zet. De situatie in het land gaat alleen maar erger worden.


  Maak melding

 11. Mw Mansaram,
  U bent de weg helemaal kwijt!
  Ga voor de spiegel staan en vraag je jezelf af ,,wat heeft de regering bouterse in de afgelopen 10 jaren,, bereikt. Waar bevind boefdraad en consorten. In welke hotel logeert van Trikt. Zou je jezelf niet kunnen schamen!!!!
  gemodereerd

 12. “Mama, mama, ik zie rookwolkjes dwarrelen uit de billen van onze president Chan.” “Hoho kindlief ,zulke dingen mag je niet zeggen over onze president, ook al heeft hij het moeilijk nu”. Wel, wel ,meki pakiratigri taki en dan; Chan go e puru smoko now! Overproductie, zelfs Koninklijke Hoogovens (Tata Steel) mag er een puntje aan zuigen. De politieke ontwikkelingen zijn sinds de recente demonstraties, in een stroomversnelling terechtgekomen. De narcistische vertragingstechnieken van de VHP ,draaien overuren. Een geliefde techniek is de aandacht proberen te verleggen van dringende issues , naar issues die er niet aan toedoen , maar wel een hoog gehalte aan sensatie inhouden. Echter ,naar het zich profileert ,laat de Surinaamse bevolking zich niet meer voor de zoveelste keer aan het lijntje houden.

  We constateren dat binnen de gelederen van de VHP er elementen zijn, die de vicepresident Brunswijk als de bad guy willen bestempelen en Chan uiteraard de good guy is. Niks is echter verder van de waarheid verwijderd. De kapitein heeft namelijk de leiding. Het is zaak dat de ABOP zich terdege bewust van is dat de VHP de ABOP probeert te bekladden om zodoende zelf buiten schot te blijven. Ook het Surinaamse volk dient dat te beseffen. Zo zoetjes aan dringt het gelukkig wel door. Er zijn slechts twee ijkmomenten, namelijk before and after. Hoor wat Chan zegt en heeft beloofd en vergelijk het met zijn daden. Daarop dient hij afgerekend te worden. Big up voor Sharmila. Een moedige dame is dat, voorzien van een messcherpe intelligentie. Ze moet goed op haar veiligheid letten. Binnen de VHP lopen er genoeg gestoorden rond. Je zou niet graag een op hol geslagen olifant in je porseleinkast willen hebben.


  Maak melding

 13. <<Deze vrouw heeft toen GEEN aandacht van Chan gekregen en was zo boos op haar voorzitter, vandaar dat ze uit de VHP is gestapt en naar de NDP is gegaan.
  Ik hoop dat bouterse haar echt alle aandacht heeft gegeven onder haar rok die zij toen naar boven haalde.


  Maak melding

 14. Dit is één reactie van één persoon die is afgewezen door een andere persoon. Chan heeft deze politieke hoer afgewezen.
  Straks zie je haar bij de ABOP met haar rokje omhoog.politiek gezien.


  Maak melding

 15. Geachte paarse djamoe edes, vergeet niet dat jullie precies 1jaar geleden een koti go hebben gehad van HET verarmd surinaams volk. En jullie houding is alsvolgt: een notoire dief heeft 10 jaar lang ongegeneerd gestolen en ontvreemd .op een gegeven moment werd hij betrapt en weggehaald van de post, waar hij alles kon flikken. Er werd een administrateur aangesteld om te kijken, wat de schade en schuld was, die door die notoire dief was achtergelaten. DE administrateur trof een verschrikkelijke situatie aan, die nog nooit eerder was vertoond en moest op min 100 beginnen, voordat je op nul kon starten.
  Terwijl er nog geen JAAR verstreken was en schuldeisers en een verarmd volk het zwaarder kregen, als gevolg van de paarse ellende van 10 jaar, staat dezelfde notoire dief, die niet is opgesloten voor zijn wandaden, terwijl schreeuwen en te brullen aan DE zijkant EN HET verarmd surinaams volk op te hitsen tegen de administrateur, die tevens brandweerman en dokter tegelijk moet zijn. Er wordt MET zachte hand opgetreden tegen de notoire dief, terwijl die vanaf het begin keihard moest worden aangepakt met een kruistocht tegen corruptie. En vandaag tegen de paarse djamoe edes: PE A MONI DE EN PE BOEFDRAAD DE? Dat is de morele vraag en plicht, die opa D en zijn paarse criminele boevenbende hebben tegenover het verarmd surinaams volk. Schaam je diep, politiekeprostituee sharmila.


  Maak melding

 16. En die 10 jaar wanbeleid van jouw geliefde boef partij ndp, mansa jouw goeroe dief hebben 4 miljard dollar geleend, en gestald in buitenlandse banken, kom je nou over santhoki praten, alles is duur, anno 2021 kom je niet heilig boontjes uithangen, omdat samen met imf dat geld terug moet betaald worden, door de Surinaamse bevolking en regering, dat is wat jullie als ndp een rotzooi hebben achtergelaten, bij sommige reageerders hier op wtk lijkt alsof het mocht wat ndp heeft gedaan, maar wel schreeuwen dat alles duur is geworden, maar in hun k kop zijn zij zo achterlijke om even na te gaan hoe dat komt?Suriname moet 70 miljoen dollar per terug betalen aan de imf, waarvan Suriname geen cent heeft geprofiteerd van het geleende geld, dat jouw heilig partij mansa ,jullie ndp hebben geen schaamte, bah??


  Maak melding

 17. Surinamers zijn wakker geschud door ndp. S mansa t m k tj kom je hier rotzooi praten, 10 jaar lang het land naar de afgrond gebracht, 4 miljard is verdeeld onder bouta parmesser simon missikaba abdoel adhin ,van der san en nog tal tal van deze boeven bende, die geen land aan het regeren was, maar juist het mooie land Suriname aan het roven was,santhoki heeft het zwaar, 10 jaar paars opruimen in 10 maanden vindt ik knap werk van santhoki brunswijk, alles is duur, dat voelt iedereen zo ik ook, deze regering is eerlijke en heeft welvarende idee voor Suriname, deze regering houdt van Suriname, ndp hield niet van Suriname, anders had men het land niet 10 jaar opgetild, iedereen wil het goed hebben zo ik ook, geduld is nodig, alles is duur, maar dat komt door de geboefte van ndp, sommige mensen willen gratis voedsel pakket, een land en volk moet leef niet van gratis alles krijgen, je moet werken voor je centen,mansa go sribi en laat je nooit horen, want de meeste mensen hebben hekel aan jouw, ga de B van jouw goeroe wassen, dat siert jouw?


  Maak melding

 18. @Roman, jij leeft in een andere realiteit. Hoe durf jij te beweren dat het volk na al die leugens en misleidingen nog steeds waarde hecht aan deze regering. Jij leeft in een VHP buble die alles goedkeurde wat Chan en Brunswijk doen. De benoemingen van familie en vrienden op vitale posten is een van de redenen waarom veel loyalisten zijn gaan braken over de regering. Heb je dit nog niet door wat er gaande is? Dat er geld is gestolen is niets anders dan goedkope retoriek geweest van Chan en zijn medestanders. Met leugen en bedrog hebben ze regeermacht gekregen omdat mensen misleid zijn. Nu gaan de ogen van de mensen open en Chan heeft een groot probleem. Zijn ongeloofwaardigheid kan hij niet meer corrigeren. Hij heeft de mensen in een nog diepere ellende gestort. Chan is niet meer te redden. Ook de media gaat hem dumpen. De haat van het volk tegen hem zal alleen maar erger worden. Brunswijk zal uiteindelijk zijn hachje redden en eieren kiezen voor zijn geld. De verrader slaapt niet.


  Maak melding

 19. Het toch overduidelijk wie de cry baby is !

  Wie lopen er te janken om niet terug te kijken ?
  Wie lopen er te janken om niet de oorzaken te onderzoeken ?
  Wie lopen er te janken om niet de veroorzakers van alle ellende aan te wijzen ?
  Wie lopen er te janken en te stampvoeten dat koers en prijs direk direk ala minuut moeten zakken ?

  De paarse protesten laten duidelijk zien wie de stampvoetende cry baby’s zijn !
  Blèh blèh saka koers
  Blèh blèh saka preis
  Blèh blèh ik wil nu nu nomo nomo direk direk blèh blèh

  Het doel van deze paarse cry baby’s is ook overduidelijk:
  zij zijn bewust bezig om de regering op te jagen en op te drijven met als doel om paniek te zaaien zodat de kans op fouten groter worden !
  Destabilisatie is een paarse verdeel en heers strategie die de paarse plunderaars nog steeds proberen toe te passen.

  Een wijsheid wat de regering heel goed begrijpt is :
  Never argue with stupid people,
  they will drag you down to their level and then beat you with experience !

  Niet storen.
  Slim-Suriname heeft de leiding.
  W’o set en nanga makandra. Krakti !


  Maak melding

 20. Rob, jij durft hier met droge ogen te beweren, dat er GEEN geld gestolen is en dat het goedkope retoriek was. Kom dan met het tegendeel, dat er GEEN geld is gestolen door opa D en zijn paarse criminele boevenbende. Nu, 1 jaar na de koti go van paars, nu is jouw moment om met FEITEN te komen, dat er NIET gestolen is door de bende uit ocer en leonsberg.
  Anders zou ik zeggen: zwijg vanuit ptata, nederlander.
  Ik kom maar met 1 bewijs en die luidt: hoe komt het dat een sergeant majoor zo rijk is geworden in Suriname? Door hard werken en sparen? No way. I bet my life. En om niet te spreken over de rest van de paarse criminele boevenbende en te joe kar deng neng, mi sa froiti deng.
  Wij benne en blijve benieuwd.


  Maak melding

 21. De regering Santo. / B. moet wel serieus rekening houden met een andere groep die “kortademig” begint te worden !
  Deze groep eist gerechtigheid en rechtvaardigheid ! Zij stellen deze principes belangrijker dan onverantwoord koers en prijs manipuleren.
  Deze groep eist een uitleg en verklaring waarom het zolang duurt om de vernietigers van land en volk aan te pakken en ze kaal te plukken.
  Deze groep heeft begrip voor de aanpak van de koers en prijs, maar wilt z.s.m. de vernietigers van land en volk achter tralies zien.

  Op 25 mei 2020 heeft het volk van Suriname massaal gekozen voor:
  rechtvaardigheid en gerechtigheid !
  Dit zijn een van de belangrijkste principes van Slim-Suriname !

  Justitia Pietas Fides. Krakti !


  Maak melding

 22. Het is echt afgelopen met de NDP. Je leest het overal aan de reacties van deze paarse ratten. Ze zijn bang dat Santokhi en Brunswijk hun doelen zullen halen, namelijk een begin van ontwikkeling voor Suriname. Dus gaan ze een hoop ongenuanceerde uitspraken plaatsen op verschillende social media kanalen.
  Laat ze maar lekker gaan, hoe meer, hoe belachelijker. We zullen zien wie straks afgerekend gaat worden en wie nog sterker in z’n schoenen komt te staan.

  De laatste stuiptrekkingen van een criminele organisatie!


  Maak melding

 23. Deze 28 DNA-leden hebben op 19 mei 2020 tegen de vordering van de procureur- generaal Roy Baidjnath Panday gestemd, waardoor Financiênminister Gillmore Hoefdraad niet in staat van beschuldiging is gesteld. Het gaat om Celsius Waterberg Rudolf Zeeman (beiden BEP), William Waidoe (overloper/NDP) en Jennifer Simons, Grace Watamaleo, Patrick Kensenhuis, Rachied Doekhie, Silvana Afonsoewa, Rossellie Cotino, Amzad Abdoel, Melvin Bouva, Naomi Samidin, Jenny Warsodikromo, Joan Wielzen, Oesman Wangsabesari, Keshopersad Gangaram Panday, Glenn Sapoen, Roche Hopkinson, Jennifer Vreedzaam, Daniella Sumter, Ruchsana llahibaks, Rajiv Ramsahai, Hans Sandjon, Alda Nading, Yvonne Maabo, Guilliano Snip, Ronald Hooghart en Wendel Asadang (allen NDP). Deze coalitieleden vinden het niet verkeerd dat Hoefdraad staatsmiddelen anders heeft aangewend of anderen gelegenheid of middelen heeft verschaft om deze middelen anders aan te wenden. Dat er steeds werd gesproken over een onvolledige dossier, terwijl de pg absoluut niet pretendeerde een volledige dossier te hebben. Anders was nader onderzoek ook niet vereist. De pg moest slechts aannemelijk maken dat er gronden waren voor nader onderzoek en in dat onderzoek Hoefdraad de status van verdachte zou krijgen. Deze 28 coalitieleden namen dit verzoek van de pg als een complete rechtszaak, waarbij zij als advocaten optraden ter verdediging van de Polls belangen van Hoefdraad.


  Maak melding

 24. Another gold digger,

  Terwijl er hard gewerkt wordt om uit de ndp ravage te komen, heeft ndp tijd en zin in spelletjes. Ik ben ook een cry baby ja als ik die achter gelaten ravage van jullie zie. Waar strijden jullie eigenlijk voor? Voor de gelden van ons oliën die in 2025 vrij komt? Zal mij niet verbazen als het volk zich weer laat verkrachten door jullie paarsen.

  10 jarie hebben jullie gespeeld met geld, toch oeng no tja moesje gwa pareis.

  Je hebt Chan niet meer willen pijpen, dan moet je maar aan de ballen en scheid gat van je bouta maar blijven likken en nu niet weer op Chan komen geilen.

  Bouta weet 1 ding zeker als militair, een overloper is never to be trusted, je bent samen met aloebaba de slaaf van de ndp, biach! Ik had je slimmer ingeschat hahahahah….mijn fout.

  Ga liever op die bezem stok van je weer rond vliegen noh.


  Maak melding

 25. HJ De Vries en Yokohama hebben in opdracht van bouterse de koers van 21 opgedreven. Zij waren aan het speculeren.
  Dit is nu naar bovengekomen.

  Deze narcist bouterse heeft NOOIT van land en volk gehouden. Dit geldt voor alle narcisten, omdat ze alleen aan hun zelfs denken en de rest mag stikken.
  Alleen als het hen goed uitkomt maken ze gebruik van een ander.

  Ben blij dat die hele platina zorgkaart gaat verdwijnen voor alle ex ministers.


  Maak melding

 26. Beste famiri, sommigen hebben oren en kunnen niet horen en anderen hebben weer ogen maar kunnen /willen helaas niet zien.
  Wat voor ontwikkeling heeft ndp in Suriname teweeg gebracht,…… noti, niks nada.
  O,ja goede ontwikkeling voor landverraders, die ten koste van Suriname zichzelf hebben verrijkt.

  En wat Mansaraini en andere npdérs uitkraaien is prima, het enig goede antwoord dat de regering kan geven aan deze opportunisten. Is zich naar eer en geweten inzetten voor land en volk. Maar helaas er zijn saboteurs in de huidige regering.

  Kijk Bordo speelt met zijn piemeltje en er wordt foto’s gepost, oh sorry met moordmachines.
  Als de regering deze man gaat proberen op te voeden, dan komt Bravo om de hoek, want die zegt, no fas de mang fu mi, anders wo loeso. En dan is de grootste drugspartij weer aan zet, Nationale druga partij
  En dat de ndp groeit (met opportunisten), dat zal me niet verbazen want deze regering had transparantie belooft en geen nepotisme.

  Na een shot borgoe, kwam ik tot de volgende gedachte: Bravo wilde niet met Bouta samen werken, want bouta bigi moro bravo in criminele activiteiten en dienero.
  En bravo dacht no mang mi ne play 2de viool.
  Ik wordt eerst voorzitter van DNA, daarna viezeplee en daarna plesident.

  Weet je welke politieke partij zijn borst kan nat maken bij de volgende verkiezingen,… de VHP. Liever samenwerken als Doe (ooit weer een zetel haalt, trouwens de christenen hebben elkaar bij de laatste verkiezingen bewust of onbewust politieke zelfmoord gepleegd. Net als in de kerk, jammer genoeg VERDEELDHEID!!!!!!)

  Maar famiri, voordat ik mijn 2de bita drink, mo stop. Want a kan mi denk mi koni!!!!

  Maar koni, na Masra fu tego. Boko boko blesie.
  ADjosi


  Maak melding

 27. Klaagdiensten in Aanvaring:
  Men wil snel een oplossing voor alle Problemen, net als snel Geld verdienen met DRUGS.
  Er moet DE TIJD GEGUNT worden. de ene heeft 2 dagen om te bewijzen wat hij waard is.
  De ander heeft 10 jaar de tijd gehad.
  HET Land is verkocht en MEN WIL HET terug kopen.
  HET is de STRIJD van HANDEL.
  gemodereerd

 28. Deze vrouw heeft gedeeltelijk gelijk.
  Maar @Jacobus heeft helemaal gelijk. El al deze genoemde personen zitten.nog steeds te snoepen uit de restanten. Adhin,Bouva en consorten.

  Komt het nog goed met ons land? Ik zie geen verschil met de vorige regering qua gedrag met de families en vrienden politiek. Komt nergens in de wereld voor
  Maar in Suriname is alles mogelijk. Ze hebben dus niets geleerd van hoe het niet.moet.
  gemodereerd

 29. we moeten niet vergeten dat chan schuldig is datv ze miskraam na miskraam heeft gehad
  ja toch saral mila
  je begint eruit te zien als een kikker die moet werpen


  Maak melding

 30. Zo nu en dan wordt er door de ndp een dom schaap naar voren geschoven om op social media of andere kanalen onzin te verspreiden met als doel de president en regering in discrediet te brengen en om onrust in de samenleving te veroorzaken. Dergelijke staatsondermijnende acties zijn van een rioolpartij als de ndp te verwachten en voegen niks toe aan de opbouw en ontwikkeling van Suriname. Deze lieden zijn de marionetten van de partij en stellen alles in het werk om binnen de partij meer aanzien te verkrijgen en zo macht te vergaren.
  De ndp blijft een partij voor kneuzen en knoeiers en ze zullen alles in het werk stellen om weer aan de macht te komen. Het is te hopen dat het volk beseft, nu het heeft gezien hoeveel lijken er na 10 jaar wanbewind uit de kast zijn gekomen, dat de ndp een desastreuze partij is die Suriname maar een richting op kan krijgen en wel die van de ondergang.
  Ze maken alles wat ze handen krijgen kapot en zitten op posities om zichzelf te verrijken.
  Dat ze een moordenaar, Drugsdealer en ex-minister van Financien die op de vlucht is geslagen binnen hun gelederen hebben, blijft slechte reclame voor de partij. Daar lusten zelfs de honden geen brood van!


  Maak melding

 31. Op zijn Rotterdams gezegd: “KIJK NAAR JE EIGE”
  De splinter in andermans ogen zien en de balk in eigen ogen niet is kenmerkend voor de NDPers.

  Ik heb de heer Tsang beluisterd gisteren in Bakana Torie.
  Mijn reactie: Als ik naar deze man luister vraag ik mij af waarom het land zo achteruit is gegaan toen hij in de Coalitie zat. Het lijkt alsof de NDPers beter oppositie kunnen voeren. Ze krijgen hun stem terug want ik heb deze man tijdes Bouterse nooit horen spreken. Ik hoef jouw woorden te toetsen aan het verkiezingsprogramma van de NDP om te checken wat is uitgevoerd. Mijn Conclusie: Meneer Tjang jij bent degene die onzin zit uit te kramen en niet de heer Ludwig van Mulier.

  Een van de vele voorbeelden van het beleid van Bouterse wil ik onder de aandacht brengen en de opmerking maken: Wie geen concessies van Bouterse gehad heeft werpen de eerste steen.:

  Bokser Tyrone Spong heeft van de regering Bouterse in het verleden twee goudconcessies gekregen. Dat meldt de Surinaamse krant de Ware Tijd (dWT) vandaag.

  Volgens de krant kreeg Valuable Growing Resources Suriname, een bedrijf waarvan Spong directeur is, voor de duur van drie jaar het recht tot exploratie naar goud en andere mineralen op twee concessies.

  Uit stukken die dWT enkele weken geleden te zien kreeg blijkt dat de ene 26.706 hectare groot is en ligt in het Tapanahonygebied en de andere concessie (32.691 hectare) in het Jaikreekgebied.

  Bouterse decoreerde Spong in 2013 tot Commandeur in de Ere Orde van de Gele Ster (foto).


  Maak melding

 32. En toch heeft die Mevrouw groot gelijk.

  Terwijl er een vloek over het volk trekt, komt deze laffe, ongeloofwaardige liegende man met zijn lulverhaal over vorige regering.

  Hij heeft “A NO MI” tot kunst verheven, het is dus allemaal niet zijn schuld. Ik heb niets gedaan, het is de vorige regering.

  Terwijl er een Code zwart heerst, ziekenhuizen zijn vol, wat is je COVID beleid?

  Het volk heeft op 25 mei niet gekozen voor een partij die ze gaat vertellen wat de vorige regering verkeerd heeft gedaan, dat weten ze al, daarom hebben ze voor een andere regering gekozen.

  Alleen hebben ze nu massaal spijt dat ze voor een laffe, liegende misleiders hebben gekozen.


  Maak melding

 33. Gewoon negeren dat wijf. Geen woorden aan vuil maken. Is de moeite niet waard.
  gemodereerd

 34. #karmaisalinjehuis

  Whahahaha gebruik dat woord karma niet, als je niet weet wat het betekend cry-biatch

  Wanneer je steelt, jezelf ruiterlijk bedeeld en kruimels overlaat voor de mofina.
  Wat denk jezelf!
  Jij komt never, nooit meer in de politiek!
  Das nou echte karma.


  Maak melding

 35. jaloersheid is een vreselijk ding op deze aarde.

  deze meid is net een marktwijf or erger.

  haar neefje wordt nu gezocht in die 904 kilo drugs!!!!!!

  Pe a moni de joe GO LIKKER.

  Je geeft de hindoestanen schande !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  gemodereerd

 36. Naar voorbeeld van het Amsterdam’s red light district kan deze zwalkende politieke motjo een purple light district beginnen in Paramaribo, ze kan daar mooi de Waka Pasi van die andere gold digger voor gebruiken, kunnen ze samen als eersten hun koopwaar aan de man brengen. Aan klanten geen gebrek; al de gatlikkers die voorheen OCER bevolkten, staan likkebaardend in de rij.


  Maak melding

 37. Het totaal van de (geregistreerde) schulden van de Staat per eind november 2020 bedroeg SRD 45,3 miljard
  De officiële schuldenratio (debt/GDP) voor 2020 is 110% van het BBP. Er staan nog 137
  leningen open die in de periode 2010 t/m juli 2020 zijn gesloten. De aflossingen blijven tot en met 2025 erg hoog en vormen een te grote belasting voor de reguliere overheidsbegroting.

  dankzij de ndp. waar zijn al deze gelden?????????????
  gemodereerd

 38. @Dreai,

  Waarschijnlijk moet ze een keer in je droge ogen klaarkomen. Dan zal je misschien de ravage zien die deze houtluizen hebben aangericht.


  Maak melding

 39. Nu ruim 10 maanden verder, word ik moe om naar Chan te luisteren. Hetzelfde liedje word continu maar afgedraaid. Ondertussen weten we wel dat je een land met dikke schulden hebt overgenomen. De dame heeft gelijk om je de titel van “Cry baby” te geven. Het geld trouwens voor deze hele regering. Ik kan er niet meer naar luisteren. Tjjdens een persconferentie meer dan een half uur lang janken over je voorganger. Want jij bent zo goed bezig. We willen horen wat je precies gaat doen aan de crisis, behalve het verhaal dat je geld gaat krijgen van het IMF. Suriname is een schatrijk land, en jij Chan durft op het podium te beweren dat er geen andere oplossing is dan de gang, naar het IMF. Alle oplossingen aangedragen door derden worden zonder te luisteren, van tafel geveegd. Je hoort het Volk te inspireren en aan het werk te zetten. Zorg voor ontwikkelingen die gericht zijn op het intelligent maken van je bevolking, focus op de jongeren. Zorg ervoor dat meer mensen gaan ondernemen. Zorg voor inspiratie.

  De speeches van Chan maken me depressief en voelen aan alsof het nu echt tijd is dat het Volk de rekening gepresenteerd krijgt van 10 jaar Ndp. Het getuigt van zwakte bij deze president. Ondertussen is Paramaribo onder water, dreigt er een cholera uitbraak. Allemaal de schuld van je voorgangers en jijzelf kan er niets aan doen.


  Maak melding

 40. Jij spoort niet konsensie (typisch paars).
  Je klaagt over de lockdown
  Je klaagt over het vaccin
  Je klaagt over de regering.
  Je weigert willens en wetens, om gebruik te maken van je eigen hersenen.
  Nu kom je met een cholera bullshit. Kreeg ik ook in een appje. Gelukkig begrijp ik dat het alweer fakenews is.
  Walgelijk!

  Wat is jou oplossing vraagt de president als je het beter weet, kom maar op! Hoe moet de regering die 4 miljard $ terugbetalen, zodat jij lekker in je hangmat kan blijven liggen.


  Maak melding

 41. @JK

  Niemand kan in jouw ogen klaar te komen want ze zijn gesloten daarom zie je de ravage die vhp momenteel aanricht niet. Je ogen zijn op 25-5-2020 dichtgegaan en daarna nooit meer geopend. Ter info het is nu 25-5-2021.


  Maak melding

 42. Misschien kan die malloot dreai aangeven welke andere alternatieven er zijn ipv een heleboel blablaaa te verkondigen….
  Van ndp-ers hier op wtk zijn we gewend dat ze een heleboel onzin uitkramen en zich als econoom, socioloog, viroloog oid uitgeven maar in wezen het gewoon taksosokaloog zijn.
  @DREAi: aan jou het woord….we zijn benieuwd naar je reactie!


  Maak melding

 43. Oliedomme Esmerald een reactie als dat van Konsensi is veel te zware kost voor je. Je zal het nooit kunnen snappen met je beperkte verstandelijk vermogen. Hou je bij koetjes en kalfjes.


  Maak melding

 44. He boesskowtoe momenteel is het enige alternatief dat die laffe leugenaar het hazepad kiest en snel ook voor hij meer schade aanricht. Tevreden.


  Maak melding

 45. @@@Konsensie
  Als je mij vraagt deugt chan niet. Want wanneer hij niet in staat is Su op de rails te krijgen dan had hij geen grote mond moeten opzetten van voor de verkiezingen. Terwijl het land uit elkaar wordt getrokken en wordt leeggeroofd zit hij opgekropen in zijn hol. Schande Schande!!!
  gemodereerd

 46. @Dreai,
  Mijn ogen zijn dicht? Oké.
  Waar zijn de jouwe dan?? In je achterwerk??
  Ga maar na vanaf 2010 wat aanbidder heeft verricht. Maar waarschijnlijk zit er ook nog stront in je ogen om dat te zien.


  Maak melding

 47. Alle paarse djamoe edes, gecondoleerd met 1 jaar koti go gekregen van het verarmd surinaams volk.
  Konsensi, cholera is uitgebroken in ocer en op leonsberg .die oude seniele baviaan, opa D, zit zijn pamper vol te schijten. Payback time voor wat hij en zijn paarse criminele boevenbende Su hebben aangedaan. Karma e tek opa D now.


  Maak melding

 48. @Dreai: Nee, je denkt makkelijk weg te komen maar dat laat zien dat je een leeghoofd bent en totaal niet weet waar je het over hebt. Je reacties zijn pure rancune en hebben een racistisch boodschap.
  Bij mij was je al heel lang geleden door de mand gevallen maar nu ziet de rest van wtk. ook dat je geen klap voor de neus waard bent, want je durft de uitdaging niet aan.
  ik heb een tip voor je, verander je naam in drei-ede. Dan kom je beter tot je recht.


  Maak melding

 49. @Robles,

  Ik hoef niet als jou betaald te worden om de waarheid te zien.
  Dat jij een aanbidder bent, laat je blijken, anders had je niet lopen mekkeren als een geit.
  Er is nog geen één die het gemeend hebben met Suriname en het volk. Dat is een ding wat ik weet.

  Kritiek leveren is makkelijker dan een ravage opruimen.
  Ga maar lekker je knikkers tellen misschien worden ze meer.


  Maak melding

 50. Hoor wat Chan zegt en heeft beloofd en vergelijk het met zijn daden. Daarop dient hij afgerekend te worden. Big up voor Sharmila. Een moedige dame is dat, voorzien van een messcherpe intelligentie.

  net zoals bouta veel beloofde en niets deed?
  messcherpe intelligentie?
  het niet zien wat haar eigen partij gedaan heeft en nu hetzelfde veroordelen?

  je blijkt dus net zo dom te zijn als deze gillende koe.

  grootste fout van chan is, dat hij niet achter de verdwenen gelden aan is gegaan.
  en onrechtmatig verkregen concessies die het land kapitalen kosten.
  zonder export zal de koers nog veel hoger gaan worden


  Maak melding

 51. directeur zonder bedrijf 25 mei 2021 At 15:27
  Je moet wel realistisch blijven,de man zit er net een jaar en jij verwacht dat hij 5 broden en 2 vissen evenredig verdeeld onder de bevolking….geef maar aan hoe hij dat moet doen met een lege staatskas en grote buitenlandse schulden
  Ik ben het overigens wel met je eens dat er weinig aandacht is voor het terughalen van alle gestolen geld, maar maak niet de fout om het kind met het badwater weg te gooien.


  Maak melding

 52. Het is duidelijk waarom er GEEN ROOIE CENT wordt geinvesteert in Suriname. Als ik het zo lees neemt ndp straks de macht weer over. Wie zal dan zo gek zijn 1 cent daar te investeren
  Dan heb je politici die als marktlui stan te bleren, als idioten elkaar bestoken met een lo ka.
  NEE
  NEE
  Nee, hier wordt niet geinvesteerd.
  Nee
  Nee
  Nee, aan dit land? wordt geen cent meer uitgeleend. We zijn erin getrapt door die voortvluchtige onschuldige boefdrad te geloven.
  Nee, nee, nee niet meer
  Beste sharmilla robles, poeny en anderen bedankt he.
  DUIZEND MAAL DANK


  Maak melding

 53. Aan alle lawaaimakers…. niemand is puntsgewijs ingegaan op mijn kritiek punten! Het is een waarheid als een koe bont.

  Na 1 jaar, effectief 25% onderweg, moet je toch onderhand weten welke kant je opgaat??!! Is dat teveel gevraagd? Nogmaals, ook ik heb me in de luren laten leggen door propaganda….twijfelde tussen Neus en DA.

  Wat ik will weten:
  * wat wordt de koers volgend jaar?
  * wanneer is de inflatie 3-4%?
  * wanneer is mijn koopkracht ‘geld op = maand op’?
  * wat is de macro econ impact vd HP (% groei)?
  * een prognose geven komend 3 jaar de instroom van buitenlands kapitaal, excl olie
  * groei van bannen?

  Tav de HP, je hoort ze nu al slagen om de arm te maken; uitvoerings capaciteit! Over 3 jaar gaan ze nog gillen dat de schuld vu NDP is waarom de projecten niet ten uitvoer zijn gebrach!
  Nb van de vorige regering is nog zeker $500 mio teogezegde kapitaal niet benut, w.g ontbreken van goedenprojecten en kader!

  Soso lobi, Samila!


  Maak melding

 54. Hahahadie boesskowtoe denkt nogsteeds dat er gestolen gelden ergens gehaald kan worden.

  Die halve zool heeft nogsteeds niet door dat hij misleid is door Chan.


  Maak melding

 55. 5 jaar eis foefoer pae kromo, 1 van de meelopers van BOEFDRAAD en nog boete. Moro e kong en moni foefoeroe, droge blinde ogen. Kan je verklaren, hoe het komt dat een sergeant majoor zo rijk is geworden? Ja, ik heb het over de verkrachter van Suriname , opa D.
  , jouw seniele lijder. En nog steeds de simpele vraag PE A MONI DE EN PE BOEFDRAAD DE? Wij benne en blijve benieuwd, paarse djamoe ede.


  Maak melding

 56. Als Santokhi NIETS Bereikt dan heeft hij het nog steeds VELE VELE VELE malen beter gedaan.
  want dan is die neergang die hoefdraad en bouters hebben ingezet gestopt. Dat op zich is al met een woord
  GEWELDIG> maar ik verwacht niet dat dit gaat lukken. We zullen moeten weten dat de neergang zo keihard is ingezet door die rooie debiel dat ons land verdr naar beneden zal gaan.
  Chan probeer dan de neergang minder te laten zijn, dan ja dan ben ik al blij. want ik weet dat een trein die de afgrond ingaat niet te stoppen is, dus als je er voor kan zorgen dat de klap wat wort verzacht dan ben ik je dankbaar. Heel erg dankbaar
  Misschien dat over tien jaar of zo men wel bereid is weer te komen investeren in ons land


  Maak melding

 57. Chan hft geen idee hoe hij zaken moet aanpakken. Nu weer ander verhaal. Al deze zaken is om de mensen hun aandacht af te leiden van de problemen.
  Zn adviseurs deugen niet, hij zit maar achteruit te kijken en te stelen. Deze boot kan niet varen. Zit vast.
  gemodereerd

 58. Djakie,

  Zinnige kritiekpunten en vragen die je stelt. Verwacht van de Vhp
  trollen op waterkant geen zinnige reactie. Deze zwakbegaafde trollen worden alleen betaald om te schelden, hun racistische inborst te etaleren en te wijzen richting de vorige regering. Ze mogen en kunnen niets anders.


  Maak melding

 59. @Mahinderlijk…lees die HP! Daar staat duidelijk aangegevrn hoe de evonomie voorstond in de afvelopen 10 jaar; up en down. Je kant correleren aan olie, goud en bxt prijzen…2 gebeurtenissen zijn cruciaal: sluiting Alcoa en olieprijs terval icm de verkeerde beslissing ruim $1 miljard in de raffinaderij te stoppen.

  Ja, misschien hadden ze wel met IMF in zee moeten gaan; maar ze hebben gekozen voor volksgericht: geen belasting verhoging, stopzetting van subsidies en de munt verdedigen om de koers niet hoger dan 7. Want men wist dat de prijzen gigantisch zouden stijgen! De swapdeals met china is een uitstekende initiatief geweest. rijst voor olie uit venezuela, eveneens.

  De alternatief van IMF was lenen; tot betere tijden.
  Dat is een keuze, gebaseerd op visie.

  Chan kiest voor IMF; prima… zeg wel wat het volk gaat inleveren. En speel niet alleen mooi weer; want het volk gaat ervoor betalen…


  Maak melding

 60. Wie is deze vrouw?
  Moet zij echt zo nodig in het nieuws met haar mening over de Presidet van SU?
  Ik vind het helemaal niet v belang wat zij denkt. Heeft geen enkele toegevoegde waarde…voor niets en niemand.


  Maak melding

 61. Tamara dit is geen vrouw maar een paarse vrouwtjesrat , en al die paarse mannetjesratten van de paarse homoclub waaronder robg , konsensi , robles , djaki , dreai, rbrown , ric , lucien , luci-en -k… , pony (de travestiet) , schipper , en noem ze maar op willen wat van dat paarse vrouwtjesrat , maar dit paarse vrouwtjesrathoer wil die paarse homo’s niet , ze laat ze links liggen , en ze wil ook niet meer bouta’s luiers vervangen ze wil alleen maar een beetje aandacht omdat ze uit de paarse rattenpartij is geschopt en geeft de schuld aan president Santokhi , dus einde mansaram de paarse vrouwtesrathoer.🐀🐀🐀🐀🐀🐀🐀🐀🐀🐀🐀.


  Maak melding

 62. Is maar goed dat hij zijn verhaal niet elke keer modereert. Boot zat al vast, komt nu langzaam los uit die paarse blubber. Dat zag ik in de achteruit kijk spiegel. Ik zie ook in de achteruit kijk spiegel dat je die rotte vis daar onder in je smoel hebt gehad, hoe flik je dat toch.
  Gemodereerd.


  Maak melding

 63. Jammer hoor dat die arme 🐀 ver geleken worden als paarse”ratten “ eigenlijk mogen wij geen dieren beledigen.want die dieren hebben geen schuld aan wat de paarse geboefte hebben uitgehaald.
  Eindelijk zijn ze parasieten die paarse bloedzuigers.kupari’s zijn ze.blijven zuigen tot dat ze vol zijn .


  Maak melding

 64. @ koos banti je hebt gelijk om geen onschuldige dieren te beledigen maar warom de koeparies en bloedzuigers wel? Tegenwoordig kan je bloedzuigers kopen om bloed aan verwondingen veilig te verwijderen.


  Maak melding

 65. Santokhi is geen cry-baby, immers hij weet heel goed de wegen van Harald Plutoo te bewandelen. Santokhi is een Hindoe die denkt dat hij een christen is.


  Maak melding

 66. Deze dame heeft nog steeds niet door dat de werkelijke rotzooi door NDP is gemaakt, en dat Chan alleen nog maar aan het puinruimen is.
  Deze dame zegt ook dat ze in de driejaren dat ze bij NDP zit meer heeft bereikt dan toen ze bij VHP zat. Mw. heeft blijkbaar niet zoveel kunnen graaien bij VHP en bij NDP heeft ze haar kansen goed benut.
  Wil mw. haar bankafschrift van before en after publiekelijk laten zien? Hoeveel grond en huizen en verdachte privileges heeft ze intussen op haar naam kunnen zetten in haar NDP periode. Hoeveel dure dienst auto’s staan er bij haar voor de deur. Mw. moet niet zo hard piepen.🤐


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.