7 coronadoden en 191 nieuwe gevallen op maandag 24 mei

12
coronadode-coronavirus-covid-19-suriname
Archieffoto - persoon overleden aan COVID-19

In Suriname zijn er maandag 24 mei maar liefst 7 coronadoden geregistreerd. Het totaal aantal doden is hierdoor gestegen naar 256. Ook zijn er op één dag 191 nieuwe gevallen geregistreerd na 417 keer testen.

Dat blijkt maandagavond uit de update van de cijfers op de officiële COVID-19 website van de Surinaamse regering. Uit de cijfers blijkt verder dat het aantal personen op de intensive care is gestegen naar 35. 206 personen worden momenteel in het ziekenhuis behandeld.

Maandag was er sprake van 20 positieve cases in westelijk Suriname: 3 te Coronie, 5 te Apoera en 12 te Nieuw-Nickerie. Er zijn op dit moment maar 5 opname plekken beschikbaar in het MMC Ziekenhuis. Het Staatslogeergebouw is vol. Er was maandag topoverleg met betrekking tot de opvang van overige patiënten.

De cijfers van maandag:

12 REACTIES

 1. Shit niet weer, daar wordt ik niet goed van, mensen laat je vaccineren, want als je met corona bent besmet, mag je niet geprik worden, en dat wordt jouw dood, laat jullie je inenten voor het te laat is?ben de corona virus voor ok,


  Maak melding

 2. Roman de meeste mensen hier in Suriname zijn hardleers en lockdown en alle covid protocollen zegt hen niets , ze denken nog steeds dat covid een griepje veroorzaakt , de regering praat gewoon tegen een groep nietsnutters , laat ze covid krijgen maar ze kunnen niet geholpen worden want alle bedden in de ziekenhuizen liggen vol met covid patiënten .


  Maak melding

 3. Laat Nederland opschieten met die vaccins. T’is toch te gek voor woorden dat we na die belofte nu moeten zeuren bij China voor een paar prikken en Rusland waarvan de prikken niet eens goedgekeurd zijn door de WHO. En in ruil voor wat. Olie en ons halve bos?


  Maak melding

 4. @Robles
  Nl kan wel vaccins sturen maar men moet wel genegen zijn zich te laten vaccineren.En ook nadat men gevaccineerd is moet men de geldende regels in acht nemen.


  Maak melding

 5. Het Russische Sputnik V COVID-19-vaccin is zeer effectief in het bestrijden en neutraliseren van de agressieve coronavirusvariant die voor het eerst in Brazilië werd ontdekt, volgens een studie uitgevoerd door onderzoekers in Argentinië.

  De Braziliaanse P1-coronavirusvariant, achter een dodelijke COVID-19-golf in Brazilië, heeft zich verspreid over het zwaar getroffen Latijns-Amerika. Wetenschappers in Brazilië hebben ontdekt dat de mutaties van de variant het resistenter kunnen maken tegen antilichamen, waardoor internationale bezorgdheid ontstaat over het potentieel om vaccins minder effectief te maken. Lees verder

  De in Argentinië gebaseerde studie, uitgevoerd door het Dr.Vanella Instituut voor Virologie van de Nationale Universiteit van Córdoba (UNC), vond echter een sterke immuunrespons tegen de variant bij degenen die waren gevaccineerd met Sputnik V.

  “De studie bevestigde dat de immuniteit die is ontwikkeld bij mensen die zijn gevaccineerd met ‘Sputnik V’, de Braziliaanse stam neutraliseert nadat ze twee doses hebben gekregen, en zelfs na de eerste,” zei de RDIF maandag in een verklaring.

  Bron: Reuters


  Maak melding

 6. Door de politie ndp actie zijn nog meer mensen besmet.Helaas voor deze mensen zijn er geen plaats meer in de ziekenhuizen.
  gemodereerd

 7. 35 IC is afschuwelijk!

  Zo’n kleine bevolking, alleen maar hoofdpijn. Maatregelen die worden toegepast in andere landen voor normale mensen werken niet. Die koppigheid en achterlijkheid wordt hun dood.

  Tijd voor rigoureuze aanpak. Heb ik eerder aangegeven, is ook geopperd ergens online.
  Wie zijn de slachtoffers en hoe besmet.
  Vraag de nabestaanden om hun verhaal te vertellen. Doet men overal.


  Maak melding

 8. Er wordt politiek bedreven met mensen, niet normaal. Ophitsing en achterlijke conspiracy. De huisartsen geven aan dat de helft het vaccin weigert.

  De levering van Astra is sinds vrijdag gestagneerd hier. De planning voor de 2e prik dreigt een chaos te worden.
  Mogelijk stagnatie voor suri, geen idee.
  Pluspunt demo Kaag neemt buitenland waar, ze is bekend met suri.
  Wat een gedoe.


  Maak melding

 9. De mensen zijn gewoon angstig .
  Men verspreid video beelden over de vaccin en gevolgen
  u zou ook bang worden.
  Elk mens wil zelfbehoud
  Angst om te sterven aan de vaccin
  Angst om als een zombie met hangende oogleden en verlamde poten .
  Angst voor een magneet chip ingespoten te krijgen enz enz.


  Maak melding

 10. Ik begrijp dat men angstig is, maar dit is onterecht.
  De enige persoon die dichtbij de mensen staat is hun huisarts. Je gaat naar je huisarts omdat je hem/haar vertrouwd. Maar zelfs die lukt het niet om de mensen zover te krijgen.

  De ontwikkelden doen aan zelf onderzoek en lezen EMA of WHO.
  LAREB Nederlandse database voor meldingen van bijwerkingen.

  Youtube heeft een half miljoen misleidende corona videos verwijdert tot jan 21. Het is een constante strijd tegen desinformatie.

  Daarom denk ik dat een schrikeffect wel zal werken. Zo’n zonde van al die slachtoffers.


  Maak melding

 11. Ik ben niet bang.
  Vanaf 1 juni wordt de leeftijd hier losgelaten en dan begint het gevecht om een vaccin. Dit terwijl er wachtlijsten zijn bij de ouderen en tekorten van AStra.

  Er zijn genoeg wetenschappelijke sites die onderzoek publiceren, bijv Wiley.
  Men is dag en nacht bezig met onderzoek, niet te vergelijken met een ‘normaal’ medicijn, die afhankelijk van de financiën wordt geproduceerd en getest.
  Bovendien is er al een basis (Sars) van waaruit men is gestart met het vaccin, kan dus sneller.

  Er is al een redelijk aantal suri’s gevaccineerd. Misschien kunnen ze in beeld.

  Goed bedoelde adviezen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.