Geen wijziging brandstofprijzen in het weekend

30
GOw2 pompstation in Suriname
GOw2 pompstation in Suriname

Het ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (EZ) in Suriname heeft kennisgenomen van een bericht, dat in de gemeenschap en op social media circuleert, waarbij wordt aangegeven dat de brandstofprijzen mogelijk in het weekend zijn aangepast.

Dit wordt met klem ontkend en verwezen naar het rijk der fabelen zegt het Surinaamse ministerie. De enige wijziging, die op 21 mei 2021 heeft plaatsgevonden is de dieselprijs bij SOL naar SRD 11,82. De overige brandstofprijzen van de oliemaatschappijen zijn ongewijzigd gebleven.

Het ministerie doet een dringend beroep op de gemeenschap om niet op fake news in te gaan en uitsluitend de officiële berichten van het ministerie af te wachten.

30 REACTIES

 1. We zien het maandag of het het zelfde is gebleven , we hebben hier toch een totale lockdown zaterdag en zondag , maar we zien nu veel auto’s rijden vandaag en morgen zal wel weer het zelfde zijn , hebben zeker vrijdag nog getankt , deze gasten klagen steen en been dat de benzine prijs hoog is en toch rijden ze tijdens lockdown , wie zijn die gasten? , ze hebben dus wel geld , waarom klagen dan .


  Maak melding

 2. WAT 23 mei 2021 At 04:01
  We zien het maandag of het het zelfde is gebleven , we hebben hier toch een totale lockdown zaterdag en zondag , maar we zien nu veel auto’s rijden vandaag en morgen zal wel weer het zelfde zijn ,
  ===================

  Als er 50.000 dispensatiehouders zijn en het vaccineren gaat gewoon door dan is er wel verkeer. Maar zolang je in de auto zit kan je niemand besmetten.


  Maak melding

 3. Robles zijn er vandaag 50. 000 mensen hier gevaccineerd en geen file , knap hoor , jou paarse club de ndp zou wel dit als overwinning vieren.


  Maak melding

 4. WAT 23 mei 2021 At 05:17

  Je bent niet goed geïnformeerd. Los van het vaccineren hebben 50.000 mensen dispensatie om zich tijdens lockdown op straat te begeven. Lees je wel eens kranten?


  Maak melding

 5. WAT, is 1 van de reageerders hier, die alleen maar onzin uitkraamt. Dus gewoon negeren. Volgens hem/haar is Suriname het enige land ter wereld waar cambio’s (geldwisselkantoren) te vinden zijn…..een eencellig schepsel…is hij/zij
  gemodereerd

 6. Hier in Nederland betaal je de hoofdprijs voor een liter benzine. 11 srd is nog
  geen een 1 euro. En alles binnen Paramaribo kun je ook fietsen.


  Maak melding

 7. De paarse lawaaipapegaaien lopen anderen gewoon op te jutten. Al eerder werd er gewaarschuwd voor de paarse slangen.
  Zij begrijpen zelf niet dat koers- en preis- (lees prijs) veranderingen afhankelijk zijn van het economisch mechanisme.
  De paarse profeten hebben de herzenlozen de illusie voorgehouden dat de koers en prijs d.m.v. een wet en een handtekening geregeld wordt. Deze tyuku-gedachte werkt niet in het echte leven !

  Een gezonde en stabiele koers is
  een gevolg / indicatie van een gezonde en stabiele economie !

  Team Santokhi is sinds haar aantreden 24/7 bezig met maatregelen te treffen om de economie stabiel te houden en gezond te maken.
  Het getuigt daarom van ondankbaarheid en van afgunst om te beweren dat deze regering beloftes niet nakomt ! Zij zijn er immers keihard meebezig. En wie goed oplet ziet ook dat zelfs de paarse ezels eigenlijk niet willen dat deze regering weggaat. Dus dubbelzinnigheid ten top.

  Het is duidelijk dat groepen met een
  tyuku-mentaliteit /
  regel-wan-san-noh-mentaliteit geen geduld hebben en nu zorgen voor destabilisatie, dit in het nadeel van land en volk en dus ook van zichzelf !

  Ik verzoek een ieder die klaagt over de koers en preis (lees prijs), dus ook politici als Pakkitow om de geschiedenis van Surinsme in te duiken en opzoek te gaan
  hoe lang het telkens heeft geduurd om de economie (dus ook de koers en preis) weer te herstellen na een NDP-regering.

  Eerst weten, dan roepen.
  Suriname wordt steeds slimmer. Krakti !


  Maak melding

 8. Het VOLK wordt straks UITGEKLEED met de hoge Prijzen.
  Wat is er straks over.
  Alleen zal er Waardig leven zijn voor mensen met een vette Salaris.
  Armen worden Geestelijk Gemarteld en zijn Machteloos.
  Fietsen zou alternatief zijn, maar de WEGEN zijn NIET GESCHIKT.
  Sranang, voorlopig alleen maar SLECHTE TIJDEN.
  gemodereerd

 9. Als er dit weekend, behalve de verhoging van de dieselprijs bij Sol, er verder niets gewijzigd is ,is dat alleen maar goed voor de burger. Hoe staat het echter met volgend weekend ? Of het weekend daarop? Of de volgende maanden? De vraag is dus; gaan de brandstofprijzen wederom omhoog voor de honderdste keer of niet? Dan hebben we het nog niet eens gehad over de torenhoge stijgingen van de primaire levensbehoeften. No span ; w’o set’ en! Namens Walt Disney.


  Maak melding

 10. Als voorzitter van de jongerencommissie van Commewijne wil ik het Surinaamse volk enkele zaken in herinnering brengen. Op 25 mei 2020 heeft de VHP onder leiding van Chan Santokhi de verkiezingen grandioos gewonnen. De nieuwe regering zou eigenlijk omstreeks 12 augustus 2020 moeten aantreden, maar zij is een maand eerder, in juli aan het bewind gekomen. De reden hiertoe was dat de NDP-regering de salarissen van de ambtenaren niet meer kon garanderen en heeft daardoor meegewerkt aan deze vervroegde intrede.

  Het is publiek geheim dat de NDP regering de afgelopen tien jaar een catastrofe beleid gevoerd heeft. Zij moest het hebben van leningen hier en daar tegen torenhoge hoge rentes, waarbij de aflossingen een groot probleem was. Eigenlijk was zij blij de regeermacht over te dragen omdat zij niets meer voor dit volk kon garanderen c.q. betekenen.

  Met het aantreden van president Santokhi heeft de Republiek Suriname een capabele, integer, internationaal gedragen leider, die voor een no-nonsense beleid voorstaat. Bij zijn aantreden heeft hij direct maatregelen moeten treffen, om het slechte beleid van de NDP-regering met de miljarden schulden een halt toe te troepen. Op de eerste plaats moest er een diepgaand onderzoek gepleegd worden naar de malversaties die gepleegd zijn bij de Centrale Bank van Suriname, waarbij onder andere de governor Van Trikt nog steeds gevangen zit. De president was derhalve genoodzaakt te bezuinigen om heel wat zaken zelfstandig te kunnen doen; denk maar aan het uitbetalen van salarissen zonder leningen aan te gaan. Bezuinigen zullen zeker een wissel trekken op de burger, maar in tijd zal dezelfde burger van zoete vruchten genieten.

  Door de doorgevoerde bezuinigingen is de regering in staat geweest o.a. scholen te bouwen, in Marowijne, Para en Saramacca. De waterproblematiek in Commewijne wordt ook opgelost door de bouw van een waterstation te Peperpot. Deze zijn zaken die binnen 8 maanden tot stand zijn gekomen. Er is veel kapot gemaakt in tien jaar tijd en het is een illusie om alles wat kapot gemaakt is, binnen een jaar weer te herstellen. Let wel deze regering zit pas tien maanden terwijl wij mandaat gekregen hebben voor 60 maanden. Geef de regering de ruimte om de weg die zij ingeslagen heeft voort te zetten. Op 25 mei 2021 zal de regering met een boekwerk uitkomen waarin u als burger kunt lezen wat zij in 1 jaar tijd reeds gerealiseerd heeft. Derhalve vraag ik u: blijf de president ondersteunen want we zijn reeds op de goede weg!

  Mr. Preshand Baldew

  Geweldig stuk in de krant; helaas is niet besteed aan het onderontwikkelde , vooral ndp, deel van het volk.
  gemodereerd

 11. Suri’s worden geript door hun eigen landgenoten. Het zijn de eigen ondernemers die de prijzen en koers opdrijven. De import geschied maar mondjesmaat. Hoe kan het dat de prijzen per seconde stijgen. Er zijn dollars beschikbaar gesteld en toch maken ze woekerwinsten.

  Dus willen jullie een zakenkabinet. Als de ondernemers zoals vermeld in onderstaande lijst daarin zitting nemen, dan gaan ze jullie zakelijk onderhanden nemen.

  Print uit en hang boven je bed;
  surinamenieuwscentrale.com/overzicht-leningen-ndp-2015-2020


  Maak melding

 12. De regering zit met een dilemma.

  Met de koersstijging zijn alle prijzen al omhooggeschoten.
  Nog een brandstofverhoging en dan a KEBA…


  Maak melding

 13. Waarom worden prijzen van Suriname in SRD altijd vergeleken met de EURO?Surinamers krijgen hun salaris in SRD uitbetaald en niet in EURO, vandaar dat alles voor hen erg duur is. Kregen ze hun salaris in EURO uitbetaald zouden ze niet klagen mits het salaris van SRD1500,— bijv. 500,— EURO zou zijn.

  In Nederland redden gezinnen met een uitkering het ook niet en zijn afhankelijk geworden van voedselbanken.
  Welke Surinamer(s) gaat(gaan) zich inspannen voor het opzetten van voedselbanken voor de arme Surinamers?


  Maak melding

 14. “…
  Hoe staat het echter met volgend weekend ? Of het weekend daarop? Of de volgende maanden? De vraag is dus; gaan de brandstofprijzen wederom omhoog voor de honderdste keer of niet?
  … ”

  Speciaal nog een keer voor alle lawaaipapegaaien:
  de komende weken zal de koers en de preis niet dalen. Zolang er geen tegenwaarde is zal het dus minimaal stabiel blijven maar eerder verder stijgen. Dit is het logisch gevolg van een NDP-regering, zie geschiedenis.
  De Surinaamse economie is alweer door
  de Nationale Dagu Partij naar zijn moer gedraaid. Suriname is failliet en heeft nu de status junk !

  Het is dus van heel groot belang dat er akkoorden worden bereikt met de Back Up Partners en dat er geproduceerd en afgezet gaat worden !

  Niet storen.
  Slim-Suriname heeft de leiding !
  W’o set en nanga makandra. Krakti !


  Maak melding

 15. Forza 23 mei 2021 At 08:37
  Hier in Nederland betaal je de hoofdprijs voor een liter benzine. 11 srd is nog
  geen een 1 euro. En alles binnen Paramaribo kun je ook fietsen.
  ==========================

  Oneerlijke vergelijking. Dan moet je de modale inkomens in euro’s vergelijken zoals Viyayarni terecht opmerkt.

  @Esmerald 23 mei 2021 At 13:37
  Suri’s worden geript door hun eigen landgenoten. Het zijn de eigen ondernemers die de prijzen en koers opdrijven.
  =====================================

  Grote ondernemers krijgen van de regering vrijstelling van invoerrechten. Zoals Kirpalani. Die vervolgens andere grote winkels bevoorraad. Maar als je een zeevrachtdoos ophaalt met wat huishoudelijke spulletjes dan kun je gelijk invoerrechten betalen. Waarom pakt de regering dat niet aan?


  Maak melding

 16. Dat is van horen zeggen. Afkomstig uit het ndp-mantra boek.
  Kom met bewijs.

  Hier het bewijs van 5 jr leningen:
  surinamenieuwscentrale.com/overzicht-leningen-ndp-2015-2020

  Kijk maar naar de binnenlandse ondernemingen. Allemaal hebben hogere rentes dan de Abnamro.

  Die gek heeft haast bij elke bank in de wereld geleend.
  Van Israel, Zwitserland, India, China, etc.


  Maak melding

 17. @Esmerald 23 mei 2021 At 15:23

  Kirpalani betaald al sinds 2014 geen invoerrechten. Staat in alle kranten. Zogenaamd omdat ze aan toeristen leveren. Gewoon even zoeken Esmerald. Was in die tijd een flinke rel namelijk. Maar dat is tot op heden niet teruggedraaid.


  Maak melding

 18. Na 9 maanden hebben jullie nog steeds niet door wat de verschillen zijn.

  *Deze president acteert niet per decreet of in zijn eentje. Hij neemt democratische besluiten.
  Dwz geen infiltratie bij rechtszaken, de revotijd is voorbij.
  *De president werkt met iedereen ook ndp. Gemist waarschijnlijk, er zijn al ndp’ers betrokken bij de opbouw.
  *De president heeft zowel de multinationals als de grote suri organisaties gevraagd om steun voor covid en een solidariteitsbijdrage.

  Etc etc. In plaats van te klagen, help mee.
  Wij hebben nog steeds geen formatie hier. Boeiend, niemand wacht hier op de regering. Enig idee hoeveel bedrijven over de kop zijn hier. En nee, niet iedereen krijgt steun.


  Maak melding

 19. “Kirpalani betaald al sinds 2014 geen invoerrechten. Staat in alle kranten.”

  Dit dus hé, 2014, betekend 6 jaar onder bouta. Waarom hebben ze dit niet opgepakt? Deze regering zit er nauwelijks 9 maanden , plus een niet alledaagse pandemie, maar je eist nu, vandaag een oplossing.
  En zo proberen jullie op alle slakken zout te leggen.

  Waren jullie de afgelopen jaren maar zo alert geweest, dan was elke Surinamer vandaag miljonair, gezien de leningen voor een handjevol mensen.

  Einde discussie voor mij!
  gemodereerd

 20. Je kunt er donder op zeggen dat de prijs binnenkort wel verhoogd zal worden. Moeten we nu blij zijn dat we enkele dagen uitstel van executie gekregen hebben?


  Maak melding

 21. @Henkes 23 mei 2021 At 17:50

  Dit lijkt de modus operandi van de huidige regering. Als iets uitlekt gelijk ontkennen en dan paar dagen later alsnog bekend maken.


  Maak melding

 22. Water is niet zo erg, doe beter cola of dikke strooo dan verpest je direct je hele motorblok. Direct minder auto’s op de weg…


  Maak melding

 23. Het is een vast patroon van de regering, bij een toekomstige maatregel, eerst lekken dan weer ontkennen, het is fake en als eindschot de nieuwe maatregelen op een slinkse manier opleggen. Ze kunnen niet behoorlijk communiceren, hebben het praten niet geleerd, jammer.
  Hetzelfde patroon zie je bij minister Ramadhin als hij nieuwe Covid maatregelen moet bekendmaken, als het uitlekt is het nooit waar, geen lockdown dan wel lockdown. Je wordt er ziek van.

  WAT, wat hebben de vele auto’s met de NDP te maken, weet je soms meer dan anderen of klets je maar uit je nek.


  Maak melding

 24. Ze voelen de bui al hangen..

  Starnieuws: Coalitiefracties over ontevredenheid, benoemingen en acties
  23 May, 19:40

  De coalitiefracties dringen bij president Chan Santokhi aan serieus nota te nemen van vraagstukken die de samenleving beroeren, waaronder het benoemingsbeleid. De afgelopen week zijn er protestacties geweest van de Surinaamse Politiebond en andere groepen. Aangehaald wordt de prijzen in de winkels stijgen en dat er begrip is voor de ontevredenheid. Er dienen verlichtende maatregelen te komen. De Assembleeleden voeren aan dat het niet acceptabel is dat protesterenden het Kabinet van de President en het parlementsgebouw wilden binnendringen. Ook wordt bekritiseerd de mededeling van de Politiebond dat er geen vergunning nodig is om te protesteren. De korpsleiding moet optreden. De leiding moet ook dringend geëvalueerd worden.

  De brief van Asis Gajadien (coalitie fractieleider), Dinotha Vorswijk (fractieleider ABOP) en de leden Patricia Etnel (NPS), Mahinder Jogi (VHP), Evert Karto (ABOP/PL) en Ivanildo Plein (NPS) aan de president:

  Excellentie,
  Het is binnen de samenleving in voldoende mate bekend, waarom wij thans onder deze grote ellende gebukt gaan, dus die materie behoeft nagenoeg geen nader uitleg. De huidige regering kreeg na haar aantreden te maken met torenhoge schulden, hoge inflatie, een schrijnend tekort aan internationale reserves, een immens begrotingstekort en als klap op de vuurpijl ook nog de Covid-19-pandemie, gevolgd door internationale prijsinflatie. We zijn er ons terdege van bewust, dat de regering haar best doet om de economie weer op rails te brengen.

  Suriname heeft na diepgaande discussies met alle relevante stakeholders een herstelplan aan het IMF aangeboden dat ook door haar wordt gedragen. Als coalitie weten wij dat de gang naar het IMF onvermijdelijk is, willen wij de economie weer op het juiste spoor krijgen. We zullen hiertoe met zijn allen, elkeen de offers moeten brengen.
  We doen een dringend beroep op de regering om serieus nota te nemen van issues die de samenleving beroeren oa het benoemingsbeleid. We bevelen de regering aan om, desnoods elke dag, gebruik te maken van staatsmedia om met het volk te communiceren zonder er doekjes om te winden, zodat eenieder deze noodzaak beseft.

  In de afgelopen week zijn wij als coalitie in De Nationale Assemblee geconfronteerd met protestacties van de politiebond en andere groepen. We zijn er niet ongevoelig voor, want voor de samenleving wordt het steeds moeilijker om de stijgende prijzen in de winkels te dragen.

  Regering, u heeft er alle baat bij, om zo snel mogelijk verlichtende maatregelen voor de samenleving te treffen; de implementatie van het sociaalvangnet behoeft daarom uw onverwijlde aandacht. Wij doen een dringend beroep op de Regering, om de wensen en grieven van het volk mee te nemen in deze besluitvormingen, om zodoende het leed en de ontevredenheid te verminderen.

  De actievoerenden hebben ondanks de ernstige Covid-19 situatie de maatregelen massaal genegeerd. De gevolgen van dit onacceptabel gedrag zullen voor de gezondheidszorg niet te overzien zijn.

  Het is hemeltergend, dat de protesterenden trachtten het Kabinet van de President en het DNA-gebouw zonder toestemming binnen te dringen. Wij willen ons in Suriname absoluut niet associëren met een situatie, als die van het Capitool in Washington.

  Het is onaanvaardbaar, dat uitgerekend de leiding van de politiebond, de uitspraak bezigde, dat een vergunning geen vereiste is, om te mogen protesteren. Zulke uitspraken zijn voor ons onaanvaardbaar, want die zouden kunnen aanzetten tot anarchie en daar is niemand bij gebaat. We keuren dit ten zeerste af. We willen een gedisciplineerd korps, waarvan de leden hun verantwoordelijkheid te allen tijde voorop stellen.

  De coalitie in De Nationale Assemblee neemt gevoeglijk aan, dat de korpsleiding represaille maatregelen zal treffen tegen de leden van het korps, die hun boekje te buiten gingen. Om de rust te kunnen waarborgen, doen wij een dringend beroep op de regering om de korpsleiding zo spoedig mogelijk te evalueren.


  Maak melding

 25. Wat een gezeur over benzineprijzen, waarom gaat een Surinamer nooit fietsen, kunnen Surinamers uberhaupt wel fietsen? Fietsen is vermoeiend noh?
  De regering moet elke maand 88 milj. SRD ophoesten zodat jullie kunnen autorijden.
  Die subsidie op benzine kan niet eeuwig blijven duren. Jullie zijn een verwend volk, willen wel de lusten, maar niet de lasten. Een land komt pas tot ontwikkeling als iedereen bereid is offers te brengen en zijn schouders eronder zet. Eenheid onder Surinamers te ver te zoeken….


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.