Mangre: ‘Geen zorgen om video Bordo, tek a spoiti’

30
reshma-mangre-covid-19-vaccinatie
Reshma Mangre heeft reeds haar eerste prikje ontvangen

Op social media circuleert momenteel een oude video van Joël ‘Bordo’ Martinus waarin hij Surinamers adviseert om de COVID-19-vaccinatie niet te nemen. Daarbij zegt hij onder andere dat COVID een ziekte is die bakra’s zelf hebben gecreëerd en dat de regering de fout niet moet maken om mensen in Suriname te laten vaccineren.

Naar zeggen van Bordo in het filmpje moet niemand zich laten vaccineren want de dood volgt na twee of zeven jaren. Onder de leerkrachten wordt de video momenteel flink gedeeld. Velen overwegen nu meer dan ooit om zich dinsdag te laten vaccineren tijdens de tweede grote vaccinatiedag van de BvL en ALS.

Parlementariër tevens voorzitter van de Bond van Leraren (BvL) en de Alliantie voor Leerkrachten in Suriname (ALS) Reshma Mangre zegt dat het een oude video is en dat ‘Bordo’ na alle nationale en internationale ontwikkelingen nu mischien anders denkt over het COVID-19-vaccin. Zij zegt dat er tig onderzoeken zijn gedaan waarbij er bewezen is dat het nemen van het COVID-19-vaccin betere bescherming biedt tegen het virus.

“De president, vicepresident, duizenden anderen en ik hebben zich gevaccineerd en niets is gebeurd. Maakt u zich geen zorgen over de video van ‘Bordo’, tek a spoiti.” Mangre roept leerkrachten op om zoveel als mogelijk gebruik te maken van de vaccinatiedagen die voor hen worden georganiseerd. Leerkrachten mogen ook hun ouders meenemen om zich te laten vaccineren. “Surinamers, laat je vaccineren, zodat wij het virus kunnen overwinnen.”

Het vaccineren zal dinsdag gebeuren op het complex van het Mr.dr. J.C. de Miranda Lyceum (Lyco 1) aan de Passiebloemstraat. Vaccineren is van 12:00 uur tot 16:00 uur.

30 REACTIES

 1. Leerkrachten hebben, zo mag ik aannemen, minimaal een middelbare scholing gehad dwz dat men in staat moet worden geacht om zelf de koren van de kaf te kunnen scheiden.
  Nu blijkt dat hele volkstammen zich niet wil laten vaccineren en zodoende lekker thuis willen gaan zitten en lanti maar betalen, wie wordt hier de dupe van de jongeren juist ja.
  In Suriname mag geen enkele leerling de schoolbanken verlaten zonder minimaal een middelbaar diploma.
  Over het algemeen is de Surinaamse gemeenschap niet geschoold en zulke mensen kan je makkelijk manipuleren zowel positief maar nu helaas ook negatief.


  Maak melding

 2. dezelfde jongeren die te lui zijn om te werken bedoel je?
  willen allemaal een makkelijk baantje zonder al teveel moeite doen?
  en totaal geen verantwoordelijkheid whatsoever?
  die generaties zijn al verziekt.

  “Zij zegt dat er tig onderzoeken zijn gedaan waarbij er bewezen is dat het nemen van het COVID-19-vaccin betere bescherming biedt tegen het virus.”
  en zat die het tegendeel bewijzen.
  wat is “betere”?
  je kan nog steeds besmet worden en ook nog steeds doodgaan door covid.
  en je kan ook nog eens overlijden door het vaccin zelf?
  dus leg dat betere eens uit?
  trutje mag dat spuitje in der eigen reet zetten
  gemodereerd

 3. Is dat zo Roy San , de jongeren hier in Suriname zijn niet de dupe , maar net als in andere landen zijn zij het die de meeste besmettingen verspreiden , en mensen en die bordo die onrust willen zaaien fokken juist de jeugd op.
  VP Brunswijk U kunt toch Uw bordo op het matje roepen , of doet U het zelfde als 8 maanden geleden , die bordo eventjes op een zijspoor zetten en dan later hem weer binnen halen , bordo maakt Uw partij de ABOP ten schande , en dat gaat stemmen kosten in 2025.
  gemodereerd

 4. @Roy San
  Klopt als een bus wat je schrijft.
  Mangre geeft aan dat het een oude video boodschap is. Deze boodschap via de media en mofo takie, heeft al veel ongeschoolden in ons land en daarbuiten beïnvloed dat zelfs de meerderheid uit de dorpen en in de stad reeds signalen hebben afgegeven,zowel jong als oud dat zij de vaccinatie niet nemen.
  Bordo moet zeker verwijderd worden uit zijn zogenaamde ministers functie. Het is zo opvallend dat Ronny Brunswijk ook ongeschoold nooit vp had mogen worden. Bordo is totaal geen goed voorbeeld voor ons land. Ook zo’n drugscrimineel.
  gemodereerd

 5. Die fucking analfabeet die denkt het beter te weten. Boi go njang moro pemba.
  gemodereerd

 6. Eenieder moet het voor zichzelf weten. Een en ander kan verwezen worden naar de “Universele Verklaring van de Rechten van de Mens “ , 10 december 1948, drie jaar na de Tweede Wereldoorlog. Is het verstandig zich te laten vaccineren? Hierop kan volmondig ja geantwoord worden. Is het onverstandig zich niet te laten vaccineren? Zie de verklaring van de rechten van de mens. Net zomin een griepprik obligatorisch is ,net zo moet dit ook het geval zijn met dit vaccin. Voor ouderen en andere kwetsbaren is het raadzaam. We moeten niet naartoe naar een wereld waar regeringen aan de individuele vrijheden van de mens komen. Verreweg de meeste mensen herstellen volledig van de corona zonder überhaupt naar de dokter te zijn geweest. Het ligt voor de hand dat het ernstiger kan aflopen. Vandaar dat het aan te bevelen is zich te laten vaccineren. Echter ,geen obligatie.


  Maak melding

 7. Het zou goed zijn als Bordo tijdens het uitzitten van zijn nog uitstaande straf zich zou verdiepen in de medische wetenschap.
  Eigenlijk is hij geestelijk onderontwikkeld en iemand zou hem dat moeten uitleggen.


  Maak melding

 8. Bala bordo Ede ne loko boeng, als je niet laat vaccineren geen probleem, maar bordo de meeste besmetting is op it moment in het binnenland, zins de komst van de 5g maasten is dit ellende begonnen, bovendien ellen musk heeft 7g maasten, waar de toeristen naar toe zal gebracht in het heelal, veel geluk mensen, beslist zelf wat het beste voor jouw kan zijn en betekenen, ik hoop dat deze virus heel vlug verdwijnt,??


  Maak melding

 9. bordo kan niet lezen en ook niet schrijven. hoe doet hij dan onderzoek??????????

  hij geeft zichzelf schande.

  het enige wat bordo kan is zichzelf aankleden en versieren met goud of nepgoud wat dat metaal is.

  deng mang dies na boerki ede style
  gemodereerd

 10. Hij had het toen tegen Ronnie Brunswijk moeten hebben gezegd toen die in het ziekenhuis lag met Corona.
  Hoe simple kan je zijn en dit soort figuren denken ook nog dat het land zouden kunnen leiden en besturen.
  We zullen binnenkort wel weer horen en lezen dat Bordo zijn MASTER heeft gehaald bij een bekende Professor (heeft ook Ronnie Brunswijk geholpen aan een MASTER).
  Meest grappige is dat Ronnie ook niet exact wist wat hij precies had onderzocht (Thesis)
  En ze spreken tegenwoordig ook nog Duits want ze gebruiken woorden als “richtig”
  Ik vind dat Mr. Edward Belfort hier in zijn programma aandacht aan moet besteden.
  Doe et Bellie, Doe et met de brada, siss, famiriemang, arkimang etc.


  Maak melding

 11. Brodo moet door Z.E. Chan, VP Z.E. Bravo als zijn partij ter versntwoording worden geroepen en een goed, stevig gesprek mee gehouden worden.

  Als hij achter die video blijft staan moet hij ontheven worden van zijn functie bij de overheid

  Dit moet zo snel mogelijk gebeuren, deze man ondermijnt het beleid en dat kan niet.

  Waar is hij mee bezig? Waarom is hij nog niet ontheven uit zijn functie bij de overheid?


  Maak melding

 12. Maar hij is toch al besmet onder zijn vrienden.
  daarom wil hij alleen maar ALCOHOL.
  hij wil geen VACCIN. Succes in je NEST.
  gemodereerd

 13. Als Bordo zijn dokter’s bul, die hij gehaald heeft aan de Universiteit van Asi Don Opo, laat zien, zullen we misschien luisteren naar de bullshit die hij te vertellen heeft.


  Maak melding

 14. Het filmpje kan waarschijnlijk niet meer verwijdert worden, daarom moet bordo publiekelijk aangeven dat hij het mis had.

  Je tekent het doodvonnis van je kiezers als ze zich niet vaccineren, das één. Plus kunnen ze strakx niet meer naar het Europese Frans Guyana, omdat ze geen vaccin paspoort hebben. Dus geen euro-babietjes meer, geen Parijs, geen toegang voor marrons om in Frans Guyana te werken.

  Weet je nog het gele boekje met inentingen die je nodig hebt om naar suriname te gaan; pokken, dtp, hepatitis etc etc.

  Somebody vertaal djie bordo.


  Maak melding

 15. Ai famiri, Suriname heeft genoeg “deskundigen” met hun tra la la uitlatingen. Je kan mensen niet kwalijk nemen als door omstandigheden niet naar school zijn kunnen gaan, maar als ze schijt zaken beginnen uit te kraaien. Dat moeten ze toch een spuitje.

  Ik vraag mij af wat hij tot nu toe heeft bereikt als DIRECTOIRE van NIS, oh sorry directoero!


  Maak melding

 16. Is het je niet opgevallen, Suriname zit vol met professors en wetenschappers die moeite hebben om hun naam te spellen en niet eens hun naam kunnen schrijven.. en zij zijn het die het hoogste woord hebben..
  Neem nu eens een echte Professor met Name Angela merkel. De Bondskanselier van Duitsland die heeft 3 erkende universiteiten door lopen. En die laat zich DOEL BEWUST vaccineren. Met Astrasenica..
  Maar als je naar de Surinaamse professoren luistert krijg je een Doem senario voorgeschoteld.mijn vraag is 10 jaren paars heeft niets gedaan aan het onderwijs , ik hoop dat er nu wel wat wordt gedaan aan de ontwikkeling van het Surinaamse volk
  gemodereerd

 17. Een ieder mag zelf beslissen of Hij /Zij , het vaccin gaat halen Mark Rutte, De jonge , hebben het ook nog niet gekregen, daar hoor ik jullie niet over praten, maar jullie hier op waterkant willen nogmaals alles en nogmaals alles met politiek oplossen,men mag tegenwoordig niet zelf voor jouw eigen lichaam beslissen, wij leven nog steeds in een Democratische wereld 🌍 . En niemand en nogmaals niemand kan voor een andere gaan beslissen wat men moet doen .
  gemodereerd

 18. Bordo en mangre alleen in het Suriname onder Chan mogelijk. Ja, zo diep is Suriname gevallen, we kunnen niet verder zinken. Oh wat erg.


  Maak melding

 19. Men is in Suriname snel goedgelovig.

  Een vaccinatie is alleen 100% veilig wanneer men niet alleen het korte termijn (= 1 jaar), maar ook de gevolgen en effect kent op het lange termijn (= boven 3 jaren).

  Jaren terug toen de Mexicaanse griep heerste nam men uit angst snel spuitjes, waarna na enkele jaren bleek dat duizenden mensen last kregen van spontane uitval (flauwvallen) in het openbaar. Bij vele werkte de antibiotica niet meer om van hun onderliggende lijden te herstellen. De Nederlandse regering loofde toen een schadevergoeding aan hen die last hadden van bijwerkingen die toen nog onbekend waren.

  Ik zeg niet dat men het coronavaccin niet moet nemen, maar voor jongeren, jonge stellen en anderen die niet kwetsbaar zijn moet er heel goed nagedacht worden. Zodat zij achteraf geen spijt krijgen van het nemen van het vaccin.

  De vaccin die nu de ronde doet over de wereld zijn ook anders, dan alle andere betrouwbare vaccinaties die er bestaan. Want het mRNA technologie is nieuw en word nu voor het eerst wereldwijd toegepast.

  Ik wil niet suggereren dat het niet veilig is, maar er zijn wetenschappers en doktoren die ook toegeven dat niemand op dit moment weet wat het ook doet op het lange termijn. Dit is anders dan andere betrouwbare vaccinaties.

  Ouderen en kwetsbaren hebben grotendeels niets te vrezen. Het vaccin zal helpen bij overleving van besmetting, maar zij kunnen toch nog anderen besmetten.

  Persoonlijk zou ik het vaccin wel willen nemen, maar er zijn een aantal zaken nog onduidelijk voor mij wat het effect is op het lange termijn.
  Angst moet voor mij niet de leidraad zijn, maar jarenlang gedegen onderzoek. En juist dat is er nog niet!

  Maar men is in Suriname snel goedgelovig. Zowel Bordo als de politici.


  Maak melding

 20. @K

  President Rutte is 54jr
  en de Jonge is is 43 jr
  Ze mogen nog niet.

  Vanaf 1 juni wordt de leeftijd losgelaten, ook in Duitsland. Dan wordt het een run op vaccins. Er zijn genoeg voorbeelden van ‘rijken’ en hoogopgeleiden die proberen voor te dringen ook in suri. Is dit politiek?
  Waarom zouden ze dat nou doen?

  Blijf rustig in je bubble voor je suc6.


  Maak melding

 21. @Esmerald,

  De Jonge heeft zijn vaccin gekregen gelijk dat voor het eerst vaccins werden gezet.
  Misschien heeft hij de tweede ook al gehad.
  gemodereerd

 22. RMNA vaccins zijn risicovol. Er zijn behoorlijk wat experts die ertegen waarschuwen. Alleen zal je ze niet op het NOS-journaal of RTL-journaal of in de grote kranten zien, want deze propageren alleen het regeringsstandpunt.


  Maak melding

 23. Zeneca is geen mRNA

  Pfifer wel.

  Gewoon opzoeken op internet, vier of vijf artikelen lezen en je hoofd laten werken.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.