Braziliaanse overheid doneert ambulance aan Suriname

25
Braziliaanse overheid doneert ambulance aan Suriname

De overheid van Brazilië heeft aan Suriname een ambulance gedoneerd als bijdrage aan de gezondheidszorg. De aanschaf van dit voertuig is gegaan via de Pan American Health Organization (PAHO) en de World Food Program. Het voertuig was sedert augustus 2020 in ons land, maar moest nog ingericht worden naar Surinaamse standaarden. 

De nieuwe Braziliaanse ambassadeur in ons land, Raphael Azeredo, heeft de geste gedaan namens zijn regering aan minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid. De bewindsman nam bij deze gelegenheid de sleutels in ontvangst. Het voertuig is daarna overgedragen aan het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) dat in partnerschap met de Medische Zending de ambulance voor het binnenland zal inzetten. De overdracht vond op woensdag 12 mei 2021 plaats op het terrein van het AZP. 

Herman Jintie, directeur van de Stichting Medische Zending Suriname, geeft aan dat het om een high tech ambulance gaat die gemonitord zal worden door het AZP. Naast deze schenking heeft de Medische Zending meerdere ambulances beschikbaar, die inzetbaar zijn vanuit meerdere locaties zoals Pokigron, Brownsweg en het coördinatiecentrum in Paramaribo.

De directeur sprak de hoop uit dat in de toekomst zijn organisatie ook de beschikking mag hebben over een ambulanceboot, waarmee de dienstverlening van de Medische Zending verder verbeterd gaat worden.

Ambassadeur Raphael Azeredo overhandigt de sleutel aan minister Amar Ramadhin.

25 REACTIES

 1. Zo’ n lichte ambulance helikopter zou beter zijn. Die kan over de soelas in de rivier vliegen. De heli kan in het binnenland gestationeerd zijn en binnen een uur bij de patient zijn. Verder kan het binnen een paar uur bij de AZ zijn in de stad. Jaja kost wel meer.


  Maak melding

 2. Beste famiri, mooi gebaar dat moet nl ervoor zorgen dat de illegale Brazilianen met rust worden gelaten. Dit cadeautjes systeem wordt nl ook toegepast door het onmenselijk regime, China. China bakt de Surinaamse politici in hun eigen vet. Jammer dat we het niet inzien, dat alle elektronica geschonken door China aan de Surinaamse overheid ten doel heeft om de Surinaamse te bespioneren. Als de Chinese overheid zijn eigen mensen uitbuit denk je dat ze dat niet doen met mensen die er anders uitzien? Kom op wordt wakker!!!!!!! de leiders in China kennen geen naasten liefde!!!! Kijk maar hoe ze de baas van Aliexpress aan pakken!!!!
  Pokie hebben ze ook omgekocht, zie maar. Het gaat Suriname goed!


  Maak melding

 3. Alle politici rijden in peperdure auto’s met beveiligers, maar voor een ambulance gaan ze op de bedeltoer.

  Wat een ranzige mentaliteit heeft dat volk.


  Maak melding

 4. Harm
  13 mei 2021 At 07:45

  Beste Harm,
  Ik zou zeggen net goed voor ons Surinamers dat wij zo op onze mars krijgen. Vergeet één ding niet dat toen India ons hielp wij, beter gezegd de racistische Afro Surinamer, veel discriminerende opmerkingen maakten over Indiërs. Wij zouden alleen maar afgekeurde materiaal krijgen O.a een drietal helikopters. Indiase ingenieurs zouden racistisch zijn en denigrerende opmerkingen maken over de Afro Surinamer. Enfin, fascist Bouterse stuurde hen terug.
  Daarna namen de Chinezen het over om het land uit te zuigen met goedkeuring van fascisten Bouterse en zijn NDP beweging,
  Ik heb totaal geen medelijden met wat nu gaande is. Dat krijg je namelijk als de vorige leider zwak en zonder goede opleiding het land regeerde.


  Maak melding

 5. als er 1 iemand iets goeds doet voor de surinamers dan zal er altijd een judas in beeld komen en olie op het vuur gooien.
  gemodereerd

 6. Harm helemaal gelijk.
  In de slavernij tijd was het ook het zelfde systeem.
  Een paar spiegels en kraaltjes enz.enz.
  Wanneer gaan wij het leren dat onze grondstoffen op den duur uitgeput raken.


  Maak melding

 7. Bouta/ Adhin konden wel gepantserde voertuigen van $80.000 per stuk aanschaffen voor eigen belang. Nu zijn deze zelfde voertuigen eigendom van Adhin. En zo hebben politici zich altijd verrijkt op het rug van de volk.
  En wat doet deze zelfde volk, die zitten constant met hun tong, de restjes uit de reet af te likken van deze dieven. (Gelukkig dat de BLANKEN toiletpapier hebben uitgevonden) anders……
  Zie maar de reacties van Robg, Lucien, L, Karwafodi, Wendy enz…..

  Een stukje weg aangelegd voor $62 Miljoen. (Wordt gezegd, ben zeker dat een groot gedeelte van dat geld in de zakken zijn verdwenen)Voor wie??? Wat is het grootste belang van het volk hierin??
  30 Miljoen, oprichting Cassvefabriek ook verdwenen?
  En zo kan je een boek schrijven 10 jaar Kabouta & co.
  gemodereerd

 8. Brazilie wil dat de illegale brazilianen in Suriname met rust wordt gelaten en de goud naar Brazilie brengen,vandaar dit cadeau.
  China koopt de Marrons in dna ieder keer om met doosjes mondkapjes,zodat deze chinezen vrij ons hout kunnen wegdragen naar china.
  gemodereerd

 9. Diep triest al dit soort schenkingen, giftes etc. Suriname heeft dat nu nodig maar moet echt gaan werken om er zsm vanaf te komen.

  @ksaba, volledig mee eens maarja Suriname is momenteel van China, India, Amerika, Nederland, Frankrijk, Venezuela, Brazilië en een vleugeltje Cuba.


  Maak melding

 10. Wat een ondankbare zwakzinnige dwazen híer en ook nog een ongevraagd paard in de bek kijken de bevolking wordt niks gegund maar doneren ook geen ambulance maar wel uit jullie stinkende nek staan gillen


  Maak melding

 11. En waar zijn de Ambulances van uit Turkije en China.
  Zijn ze allemaal verdwenen.
  EEN ABULANCE maar! wat voor gebaar is dit.
  hier klopt iets niet.
  gemodereerd

 12. “Flyer
  13 mei 2021 At 07:46
  Alle politici rijden in peperdure auto’s met beveiligers, maar voor een ambulance gaan ze op de bedeltoer.”

  Of er voor een ambulance is gebedeld weet ik niet. Maar dat van de brand new luxe bolides kan men niet verbergen. Je kan ze niet missen want iedereen moet opzij wanneer ze rijden over de weg. Zijn bijna “royalty”…


  Maak melding

 13. Dat het teminste èèn leven kan redden dat zelf kunnen de meeste zwartgallige zwakzinnigen hier niet snappen waarom doneren jullie niet zelf een ambulance
  gemodereerd

 14. Paul ‘recht voor zijn.raap’, ik weet niet hoe je aan die wijsheid komt dat Afro Surinamers racistisch zouden zijn naar Indiers toe. Het omgekeerde is waarschiinlijker want zelfs Hindoestaanse Surinamers klagen erover dat Indiers neerkijken op hen, omdat zij alle afstammelingen van indiase contractarbeiders, volgens goed kaste gebruik, zien als Tjemaars. Mijn Hindoestaans buurmeisje had b.v. geen goed woord voor haar Indiase werkgever over, die geen enkele gelegenheid, om Surinaamse Hindoestanen te laten merken dat ze van lage kaste waren, onbenut liet.


  Maak melding

 15. President,
  Wat een afgang dat je nog steeds van aalmoessen moet hebben en overal de hand gaat ophouden.
  Shaming!!!!!
  gemodereerd

 16. Alle nieuwsberichten hier ontaarden in etnisch getint commentaar en het is steeds dezelfde persoon die het inleidt. Paul rvzr heeft hier op Wk bekend dat hij niet de enige racist is in Suriname. Hij heeft zich versproken en binnen de kortste keren was zijn bericht verwijderd maar ook mijn bericht waar ik duidelijk maakte dat hij heeft opgebiecht wat iedereen al wist. Normaliter meng ik mij niet in de discussies maar kon het niet laten

  Andere berichten waar meneertje tekeer gaat worden dus niet verwijderd.
  WK is een slechte nieuws site. Veel taalkundige fouten en de grammatica is van amateuristich niveau. Alsof dat niet erg genoeg is hebben ze een moderator voor spek en bonen. Alles wordt toegelaten en je zou haast denken dat het allemaal bij elkaar hoort.

  WK levert geen enkele bijdrage aan eengezindsheid binnen de Surinaamse gemeenschap maar zorgt voor splitsing. Weg met dit soort media die hun verantwoordelijkheid niet nemen en te laf zijn om forumleden die de grens overschrijden te verbannen. Ik hoop dat ze integer genoeg zijn om mijn commentaar te plaatsen.


  Maak melding

 17. Ik heb 2 typfouten in mijn vorig commentaar en dacht, ach laat maar zitten. Maar als een slimmerik denkt te counteren; zoekt en gij zult vinden. Mijn kritisch bericht is in ieder geplaatst door WK, en hoewel ik weet dat het wellicht niet belangrijk voor ze is, ben ik in ieder geval mijn ei kwijt.

  Even on topic: ik ben het voor een groot deel eens met @Harm. Met de opmerking dat de Staat moeilijk een cadeautje kan weigeren. Dat zou de diplomatieke betrekkingen niet ten goede komen. De Surinaamse Staat moet wel ballen tonen en laten zien dat donaties geen invloed hebben op het beleid.


  Maak melding

 18. Suriname is simpelweg failliet, moet leningen aangaan en het doen met donaties. Ze zullen nu veel moeten accepteren voor een appeltje en een eitje.

  Voor een land als Suriname is het ronduit beschamend dat Suriname na 1975 (=na onafhankelijkheid) tot de dag van vandaag geen vooruitgang heeft geboekt.

  Suriname is een groot land, is niet overbevolkt maar juist dunbevolkt berekend naar grootte van het land.
  Suriname heeft veel waardevolle grondstoffen, een zeer vruchtbaar grond en een gunstig klimaat. Een gunstig klimaat, omdat het geen hevige klimaatrampen kent als aardbevingen, orkanen, tsunami’s, tornado’s etc…

  Er is alleen 1 groot probleem met Suriname en dat is het mentaliteit wat daar heerst.
  ‘Njang, dringi, meki prisiri en tamara we ka’.
  Oftwel eten, drinken, plezier maken en morgen schijten we.

  Het staat ook bekend dat veel (=niet allemaal) Surinamers zich niet kunnen vasthouden aan hun idealen. Vandaag hebben ze idealen en morgen zijn ze het vergeten zodra een klein beloning op tafel staat.

  Ook indien men een hoog functie bekleed door flink te hebben gestudeerd in de wetenschap is het toch bijgeloof en facebook verhaaltjes wat hun dagelijkse standaard is.
  Ik heb vaak gehoord en ook gehoord van mensen met een hoog functie, zoals een dokter dat zegt dat kokoswater slecht is voor de knieschijven en dit na praat wat anderen ook napraten. Wat uiteindelijk puur gelul is.

  Suriname heeft al het goeds in overvloed, maar er is 1 groot probleem in Su. En dat is de mentaliteit van de mensen daar


  Maak melding

 19. Ai famiri, ik heb de wind van voren gekregen van sommige deskundigen, maar famiri ik heb voor een deel mijn opleiding gehad door te hosselen op de centrale markt, mi yang piena, maar zal mijn moeder Suriname nooit verkopen voor uitbuiters. Vreder … blijf ik op mijn standpunt. China is een van de wreedaardigste dictatoriale regime die zich ontpopt als een monster. Die iedereen zal vreten !!!! tek ie ai lokoe!
  En Brazilië pffff eigenaardig verhaal. Het inderdaad een leven redden is belangrijk, maar niet ten kostte van alles.

  En acht ya, Nederlandse fouten. Nederlands is niet mijn moedertaal, maar dat maakt mij niet minder mens om kritisch te zijn.

  Dus famiri Neerlandicus, hierbij mijn excuses (als je mij nl bedoelt)

  Het gaat Suriname goed, zonder de uitbuiters!!!


  Maak melding

 20. @ Harm,

  Ik zie geen reden waarom u zich aangesproken moet voelen, aangezien je moeilijke tijden hebt gekend desondanks toch gelooft in jezelf en hebt gehosseld voor wat je bent geworden. Dus geen reden van ‘ik heb de wind van voren gekregen’, want ik scheer niemand over één kam. Maar goed…dat is uw mening.

  In mijn eerdere uitleg schreef ik paar zinnen verder ‘veel (=niet allemaal)’.

  Zij die hosselen komen vooruit, maar worden tegengewerkt door het mentaliteit van het merendeel. Is enkel mijn boodschap waarom Su niet haar volle potentie bereikt


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.