Passagier geeft PL-chauffeur ‘kofu’ na ruzie om ritprijs

17
Vergunningen van buschauffeurs ingetrokken na controle
Archieffoto - controle van bussen in Suriname.

Een passagier heeft een buschauffeur in Suriname die de route Paramaribo-Lelydorp (PL) onderhoudt, vorige week een vuistslag toegebracht op zijn neus. De chauffeur wilde SRD 10 voor de rit, maar de passagier gaf slechts SRD 5 en deed denigrerende uitlatingen. Op zijn beurt heeft de chauffeur de uitspraak gedaan dat ‘een aap voor altijd een aap zal blijven, ook al zal men de staart van de aap wegsnijden.’ De passagier vond dit niet leuk en bracht het slachtoffer de vuistslag toe.

Het begon toen de buschauffeur bezig was passagiers te laten instappen bij de eindhalte in Paramaribo. Hij zei tegen hen dat SRD 10 per persoon voor de rit betaald moest worden omdat het al avond was. Iedereen was het eens met het betalen van het bedrag met uitzondering van een bewaker die gekleed was in uniform van een beveiligingsbedrijf. De chauffeur zei tegen hem om uit de bus te gaan waarna de bewaker instemde de SRD 10 te betalen. Naar zijn zeggen had hij eerder een grapje gemaakt niet de SRD 10 te zullen betalen.

Toen de bus op de hoek van de Welgedacht A- en Indira Gandhiweg stopte, stapte de bewaker uit. Hij betaalde echter SRD 5 en deed uitlatingen naar de chauffeur toe. De chauffeur deed toen de uitspraak over een aap. De passagier bracht de chauffeur daarbij een vuistslag toe en wilde hem daarna verder slaan. De overige passagiers hielden hem tegen.

De buschauffeur stapte naar de politie en deed aangifte van de mishandeling. Er kwam bloed uit zijn neus. Hij is door de wetsdienaren verwezen voor medische behandeling. De Surinaamse politie werkt aan de opsporing en aanhouding van de bewaker.

17 REACTIES

 1. Ik begrijp de frustratie van de chauffeur wel, maar mag een ander nooit voor een aap uitmaken! Toen hij dat vuistslag kreeg had hij, een priem in zijn ogen moeten duwen stampen nog beter dan kan hij niet meer zien en ook slaan! Sorry hoor, ik kan het niet laten, het is zeker weer een NDP,er. Want die zij gewend om alles gratis te krijgen, stelletje profiteurs zijn het.

  sari tori

  Jacko
  gemodereerd

 2. Ik begrijp het dat Surinamers buschauffeurs soms willen slaan. Zelf heb ik in mijn jonge jaren een van deze verkeerscriminelen een ‘kofu’ gegeven omdat hij uit de file ging en die idioot mij aanreed toen hij weer wilde invoegen.


  Maak melding

 3. Ik lees dat de passagier (bewaker) juist een Kofu aan de hardwerkende buschauffeur verkocht en niet andersom. Het is overal hetzelfde liedje met dit soort lui. Altijd maar bedelen voor een gratis tripje of altijd maar de eigen koers vallen. De chauffeur had deze aap gewoon moeten overrijden.


  Maak melding

 4. Draai er niet omheen. Als het een racistische opmerking is geweest, had ik alle tanden uit zijn bek geslagen. Dat leert hij voorgoed af. Niet-racistisch waren de voortanden voldoende. Je noemt niemand een aap. Geen discussie hierover. Het is 2021 en we leven in Suriname in een multiculturele samenleving. Meneer de buschauffeur, laat de passagiers vooruitbetalen.


  Maak melding

 5. Ja jouw soort heeft het nu eenmaal in de genen zitten om direct geweld te gebruiken totdat jouw soort op een dag de verkeerde tegenkomt. Dan heet het dat de Chinees of Hindoestaan of blanke jouw soort haat.


  Maak melding

 6. Lawmangdatra,ok geen apen. Maar ze wonen wel in bomen en hebben bijna de zelfde instinct. En jou reactie is precies wat men bedoel!apen gedrag.


  Maak melding

 7. Ik heb jaren gezeten in de bussen voor vervoer, maar daar is maar 1 soort die zogenaamd wil betalen, inplaats daarvan,dan nemen zij de benen, bovendien hebben de overige passagiers gehoord dat de chauffeur, dit opmerking heeft gemaakt, ja geen goede gang van zaken, A G


  Maak melding

 8. De chauffeurs doen er goed aan de ritprijs op een stuk karton duidelijk aan te geven.
  Hierdoor weten alle passagiers wat ze voor een rit moeten betalen.

  Hierdoor kunnen voor zij die ritprijs niet weten goed geïnformeerd zijn en zullen voor moeten betalen. De ritprijzen moeten wel de geldige/wettelijke prijzen zijn.


  Maak melding

 9. Kijk, als een jong, fit persoon met verkeerde bedoelingen uitstapt, zo iemand kan er vandoor gaan. Moesje, dat is een ander geval.
  Dussss, gewoon vooraf betalen PUNT.
  gemodereerd

 10. Die idioten Redshin en Paul zijn weer bezig hoor. De 2 internet helden. Pffffff .. Denk je echt dat blanken en Chinezen van jouw soort houden???? 🤣🤣🤣🤣


  Maak melding

 11. Ik denk dat jij meer kansen hebt om de verkeerde tegen te komen dan Lauwmandatra met al die uitspraken die je dagelijks hier doen. Dat jij zulke uitspraken ook buiten?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.