Start stakeholdersmeetings over nieuw ontwerp Waterkant

7
Historisch Waterkant krijgt nieuw ontwerp
Photo: (c) Ramon Zamora BID Ciudades Sostenibles 2016

Op het terrein van de Stichting Gebouwd Erfgoed Suriname (SGES) in Paramaribo, wordt vandaag gestart met stakeholders meetings over een nieuw ontwerp van de Waterkant. Dit als onderdeel van het PURP-project (Paramaribo Urban Rehabilitation Program).

Het doel van dit project is om nieuw leven te brengen in de historische binnenstad van Paramaribo. Vanuit de uitvoeringsunit van de PURP, welk een onderdeel is van het Directoraat Cultuur, is een reeks stakeholdersmeetings gepland over het nieuw ontwerp van de Waterkant.

Tegen die achtergrond zal Cultuurdirecteur Roseline Daan woensdagmorgen samen met vertegenwoordigers van de PURP, het team van ILACO Suriname NV en andere belanghebbenden zich laten informeren over de reeds bestaande ontwerpvoorstellen.

Ook zullen additionele voorstellen, om te komen tot een definitief ontwerp, worden besproken.

7 REACTIES

 1. Interessante linkjes.

  25 aug 2018, waar is dit geld gebleven?
  “Suriname en de Inter-American Development Bank (IDB) hebben een leningsovereenkomst van US-dollar 20 miljoen getekend voor de financiering van het Paramaribo Urbam Rehabilitation program (PURP).”

  En waarom purp bij betrekken als ze $us 20 miljoen hebben opgeblazen?

  Alert!


  Maak melding

 2. Nou, ik ben benieuwd welke keuzes er gemaakt gaan worden. Het is mij al jaren een doorn in het oog dat het mooiste plekje in Paramaribo aan het verpauperen is en de hangplek is voor zwervers. Ook de kraampjes die daar staan nodigen je niet echt uit om wat te eten.
  Tegenover cafe de Waag staat al jaren een huis die op instorten staat. Ik zou zeggen, sloop dat spookhuis en zet een gebouw neer met horeca gelegenheid.


  Maak melding

 3. maak liever een dijk bij weg naar zee.

  dit is geldverspilling. waterkant heeft pas miljoenen gekost.

  doe wat nodig is. bescherm weg naar zee en omgeving

  maak toerisme aantrekkelijk met dat geld. Straks gaat dat de grootste inkomstenbron zijn.

  stop het geld in goede toeristische trekpleisters voor straks.

  het land heeft deviezen nodig.

  die sopropo en bhata en vis is niet genoeg
  gemodereerd

 4. De hele omgeving rondt de markt ,heilige weg politie bureau keizerstraat tot waaggebouw moet op de schop, van uit dit gebiedt moet er een brug komen naar een eilandt die goslar moetinkaapen en vandaar uit een ophaal brug vervolgens meerzorg tebereiken en niet naar leonsberg om over testekenik zou graag myn tekening in willen leveren want het schynt dat alleen aannemers fantasie mogen hebben


  Maak melding

 5. rbrowny met y , jou tekeningen zullen bestaan uit Ybruggen , Ylanden , Yhotels , Ywinkels , Yhoreca’s , Ycasino’s en dat voor Ytoeristen , nou browny lever die tekeningen in , wie weet komen er die dingen en een standbeeld van meneer Y.


  Maak melding

 6. Prioriteiten.. dat heeft deze regering duidelijk niet. Zoveel andere nijpendere zaken die in orde gemaakt moeten worden , maar je kijkt naar verfraaing.
  Weer een van die show projecten waar het geld uitbesteed wordt aan een politieke matie.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.