Derde persoon overleden na tragisch verkeersongeval Oost-Westverbinding

9
Derde persoon overleden na tragisch verkeersongeval Oost-Westverbinding
De grijze Toyota HiAce reed in het donker achterop een Mitsubishi L200 pick-up, die langs de weg stond geparkeerd.

In Suriname is dinsdag nog één slachtoffer van de fatale aanrijding maandag op de Oost-Westverbinding overleden. Het gaat om de 45-jarige Cedrick Gemerts, die zwaargewond raakte en in het ziekenhuis kwam te overlijden.

Gemerts was bestuurder van een Mitsubishi pick-up die met autopech langs de weg stond. Zijn voertuig werd op die plek in het donker door een HiAce bus in volle vaart van achteren aangereden.

Het slachtoffer was op dat moment bezig met de motor van zijn voertuig toen hij door de klap meters werd meegesleurd en gewond raakte. De man werd per ontboden ambulance afgevoerd naar de Spoedeisende Hulp (SEH).

Twee personen die in de bus zaten, de 55-jarige Jozef Pinas en de 50-jarige Marcelle Koosman, kwamen ter plekke om het leven. Drie andere inzittenden en een baby werden voor medische hulp naar het ziekenhuis gebracht.

De ontzielde lichamen van Jozef, Marcelle en Cedric zijn na afstemming met het Openbaar Ministerie in beslag genomen, terwijl de voertuigen aan een herkeuring zullen worden onderworpen. Deze zaak is voor verder onderzoek overgedragen aan de Verkeersunit van Regio Oost meldt de politie vandaag.

9 REACTIES

 1. Gecondoleerd en heel veel sterkte aan alle familieleden .
  Dodenweg Oost west verbinding en afobakaweg en oost west.
  Deze wegen moeten ingewijd worden verwijderen van nare energieen die er hangen en gevaarlijke gedeelten aangepakt.
  Vreemd dat het telkens over 3 a 4 doden gaat
  RIP mensen..


  Maak melding

 2. Niets kwade energieen, die door middel van ‘bonu’ (in een of andere vorm) verwijderd moeten worden. Gewoon je gezond verstand gebruiken zal.al een heleboel narigheid voorkomen: rij altijd voorzichtig en met aandacht, houd je aan de verkeersregels en als je pech hebt op een donkere, onverlichte weg, zorg er dan voor dat je knipperlicht of andere duidelijke verlichting aan hebt staan, of duw de auto eerst aan de kant, voordat je als een gek gaat proberen de auto in het donker te repareren.


  Maak melding

 3. @Henkes
  Precies wat je schrijft. Noodlichten aan om anderen te waarschuwen. Mensen snappen nog steeds niet dat een auto een rijdende doodskist is. Hoe harder hoe beter.
  gemodereerd

 4. Niks bovennatuurlijks. Uit dit stuk zie ik dat er veel menselijke fouten zijn gemaakt op een primitieve weg.
  Laten we met het laatste beginnen, De Oost weg verbinding heeft geen vluchtstroken en ook geen vluchthavens waar automobilisten met pech veilig kunnen uitwijken en schuilen voor het doorgaand verkeer. Ook is deze weg niet verlicht en kennelijk was de verlichting van de auto van de 2 slachtoffers niet goed genoeg om tijdig een stilstaand object op de weg te zien.
  En nu komt het: Iemand krijgt autopech en wordt in feite gedwongen stil te staan op de weg omdat er geen vluchthaven is. Kennelijk heeft hij de gevarenlichten niet aangedaan om andere weggebruikers te waarschuwen en zijn pick-up ook niet op de handrem gezet.
  Er komt iemand in het donker met hoge snelheid aangereden zonder goede verlichting en rijdt in op het stilstaand object, Door de hoge snelheid vliegt deze ook enkele meters vooruit en neemt de “reparerende” chauffeur mee, die door deze klap later ook komt te overlijden. Andere verklaringen zie ik niet.
  Dus:
  De wegen van Suriname zijn niet goed genoeg om hard te rijden. Hard rijden in Suriname is spelen met je leven.
  De Surinamers rijden als gekken en nemen teveel risico’s.
  Verkeersfatsoen en verkeersvriendelijkheid is zoek. (waarom waren de gevarenlichten niet aan bij de auto met pech op een levensgevaarlijke weg). wees verkeersvriendelijk naar andere weggebruikers.
  De auto’s voldoen niet aan de minimale staat van veiligheid.

  Natuurlijk vind ik het jammer dat 3 mensen de dood op die plek hebben gevonden en ik wens de familieleden alle sterkte toe.
  Mijn grootste wens is echter dat . Als hun dood de regering en andere weggebruikers overtuigen dat het niet goed is gesteld met het verkeer in Suriname dan zijn ze niet voor niets overleden. Gedenk: een schip op het strand is een baken in zee.
  Aan alle drie overleden weggebruikers: RIP


  Maak melding

 5. Oost west hft brede bermen aan weerszijden n meestal ondwrhouden.
  Ik zou mijn auto op de berm duwen n knipperlichten aanzetten.
  Hier in sur is er iets lastigs gaande.de mensen parkeren hun auto gewoon op de weg wanr ze bij n eettent of onsbalang langs de straat stoppen om wat te kopen. Het verkeer dat vn achteren komt is dan gedwongen om te stoppen n te wachten totdat er geen tegenligger komt.de pers zelf die weet dat ie ht doorgaande verkeer belemmert kijk effe om wanr iemand toetert mr laat ht daarbij n doet rustig haar ding..
  Mijn reactie als k zo n geval meemaak is: joe kaw-lo mpp drey ai strontzak joe brinie no.. ja ik reageer zo omdat ik zelf zoiets nooit doe ik zoek altijd n plek op de berm.


  Maak melding

 6. Gecondoleerd, volk van onze Suriname.
  Als u toch op weg bent, is in sommige situaties een verlichte gevarendriehoek, in uw auto te hebben. En op een gepaste afstand te plaatsen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.