Nieuwe RvC bij Nationale Ontwikkelingsbank Suriname

4
Nieuwe RvC bij Nationale Ontwikkelingsbank Suriname
President-commissaris Reguillo Hira (voorste rij in het midden) met een deel van de nieuwe RVC en de directie.

De nieuwe Raad van Commissarissen (RvC) bij de Nationale Ontwikkelingsbank (NOB) is op vrijdag 16 april geïnstalleerd door minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning. De minister dankte in zijn toespraak de vorige RvC voor zijn bijdrage. Volgens Subhas Mungra, gewezen president–commissaris van de NOB, staat zijn deur altijd open voor de “nieuwe leden”. 

Minister Achaibersing hecht er veel waarde aan dat de bank zich onder meer ten doel stelt de ontwikkeling van alle economische sectoren te bevorderen, voornamelijk de midden- en kleinbedrijven. “Dit is waarvoor de bank opgericht is geworden”, beklemtoont de bewindsman. Het is een nationale ontwikkelingsbank en om de ontwikkeling in Suriname op gang te brengen, vereist entrepreneurship, guts, goed investeringsklimaat en kapitaal. 

De minister riep de nieuwbakken leden op om transparantie hoog in het vaandel te houden. Er zal geld vrij gemaakt worden voor de bank, maar niet ongeconditioneerd. De raad zal erop moeten toezien dat gelden gebruikt worden waarvoor ze ter beschikking zijn gesteld. 

De nieuwe RvC bestaat uit Reguillo Hira als president-commissaris en commissarissen, Monique Sowidjojo, Claudine van Emden, Robby Poetisi, en Naomi Banel.

4 REACTIES

 1. Ik ken deze Bank van het jaar 1980.
  Wanneer komt dan de Echte Surinaamse Guldens terug.
  Goed, dat het geïnstalleerd is, kleine bedrijven zullen zeker
  baat hebben zowel voor beginners en bestaande.


  Maak melding

 2. Beste nieuwe CEO van SLM,
  Namens het volk van Suriname stel ik u de belangrijkste vraag in uw carrière als reorganisatietijger; Als u zelf geld had, of als u toegang had tot geld van uw vader, zou u dan een kopercent steken in de redding van SLM?

  Goede vraag van Dr. Ashwin Ramcharan. Ook de uitleg in het ingezonden stuk is er eentje die voor zich spreekt.
  Alleen zou ik Dr. Ashwin Ramcharan willen vragen waarom alleen de vader wordt genoemd en ook niet de moeder?
  Of is en blijft het in Suriname een mannenwereld?
  Wat jij Dr. Ashwin Ramcharan niet mee hebt genomen in zijn uitleg en toelichting is de kunoe (hebie) die is uitgesproken op de SLM.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.