VIDEO: Politie neemt geluidsinstallatie in beslag en raakt slaags met eigenaar

30
VIDEO: Politie neemt geluidsinstallatie in beslag en raakt slaags met eigenaar

Tijdens de total lockdown afgelopen weekend in Suriname, heeft de politie een geluidsinstallatie in beslag genomen. De eigenaar was daar niet helemaal mee eens en na een flinke scheldpartij raakte de politie slaags met hem. Bewakingscamera’s legden vast wat er zich zondagavond heeft afgespeeld op een adres in Paramaribo-Noord.

Op de beelden is te zien dat de man aan het borrelen is op het terrein voor de deur van een woning. Hij heeft daarbij luide muziek aan. Dit zou al geruime tijd aan de gang zijn waarbij iemand uit de buurt vermoedelijk de politie heeft gebeld. Rond 20.27u arriveerde de politie die de man op een rustige manier duidelijk maakte dat hij overlast veroorzaakt met de luide muziek.

De muziek was op dat moment uitgedaan, maar toen de agent die de man aansprak weer in de auto wilde stappen deed de man de muziek weer hard aan. De agent loopt terug naar de man en maakt hem duidelijk dat de muziek zachter moet zetten. De overlast veroorzaker reageert niet en geeft alleen aan dat hij op z’n erf is. Dan besluit de agent de geluidsinstallatie in beslag te nemen.

De eigenaar loopt al morrend mee en wil in discussie gaan hierover. De agenten laden de spullen in en er is niets aan de hand tot dat de eigenaar zijn spullen uit de bak probeert te grijpen. Een van de agenten reageert hierop door de man weg te trekken van de bak, waarna een gehaal en getrek begint.

De eigenaar wordt woest en begint bijna meteen te schelden tegen een van de agenten, waarna beide agenten hem wegduwen en aangeven dat hij weg moet gaan omdat hij dronken is. De eigenaar blijft boos en scheldt een van de agenten vervolgens enorm uit waarna deze zich geroepen voelt om de dronken man een schop te geven.

De eigenaar reageert door de agent terug te slaan waarna beide agente de man wegduwen. De eigenaar blijft agressief slaan en schelden waarna de agenten hem richting de schutting proberen te krijgen om hem vast te pakken. Uiteindelijk lukt dat hun, maar besluiten ze de man te laten voor wat het is en lopen terug naar de auto.

De agressieve man blijft bezig en wil vechten. Intussen zijn twee vrouwen die bij de eigenaar horen erbij gekomen, die hem weg proberen te halen bij de politie en hem naar binnen brengen om te kalmeren.

De man in kwestie heeft de beelden vermoedelijk zelf online geplaatst. Hij vindt het optreden van de politie niet goed. Op social media krijgt hij veel bijval, maar er zijn ook mensen die vinden dat zij zelf de overlast veroorzaakt heeft, zelf agressief aan het schelden was en en dit dus op zichzelf heeft afgeroepen.

30 REACTIES

 1. Drink met Mate, als je wil genieten
  Drankduivel maak je meer kapot.
  Wat een brutaliteit en geen respect tegen de Politie.
  Hij moet snel een afspraak maken bij een Psychiater.
  Wat een gekte allemaal daar.


  Maak melding

 2. Goed gehandeld van de politie na waarschuwing gewoon in beslag leggen ,heb manieren,die oude kut Surinaamse manieren moeten nu veranderen,Normen en waarde met heel veel respect voor je medemens ,dat is de nieuwe motto,dang oen kang libi ma’kandra.
  gemodereerd

 3. dus zo ziet legale diefstal eruit…. uitgevoerd door de politie?

  ondanks dat de man fout zit met geluidsoverlast
  is de politie heel verkeerd geweest hierbij.
  ze hadden eerst gewoon een boete uit moeten schrijven.
  directe inbeslagname zonder boete?? is gewoon diefstal.
  tevens het schoppen en duwen van die politieagent??? volkomen ongeschikt voor zijn werk.
  die grijze sukkel escaleert het hele gebeuren met zijn schop en duw werk.
  en dit zijn dan de politie-agenten van suriname??
  ongeschikt en totaal niet gekwalifceerd.
  sarie torie dat zulke mensen zogenaamd de wet toe moeten passen


  Maak melding

 4. Deze man is een buurtterrorist. Het is Total lockdown, wil je muziek beluisteren onder het nenot van wat dan ook, heb respect voor de buren en je omgeving.
  De politie komt, spreek je terecht op aan en gaan weg.
  Jij neemt het je niet ter harte en zet je muziek weer luid aan.
  Terecht dat je shit inbeslag wordt genomen.
  Je gaat en trekt aan je installatie om de inbeslagname te verhinderen.
  Jij wordt terecht weggeduwd en dan duw je de politieman terug en het wordt duwen en slaan.
  Je scheld de politie uit en maakt hem uit voor boiler en je betrekt zijn moeder erbij met je schuttingtaal..
  Respectloos, schaamteloos ben jij stukje vreten zeg.
  De politie had je als een balletje moeten trappen.
  Het delen van de beelden spreken voor zich.
  Deze politieman was de kalmte zelf, totdat jij met je provocatie begon.
  De politie valt niets te verwijten. Jij komt er meer dan goed mee weg.
  De politie had door moeten pakken en je aanhouden voor belediging,minimaal.
  Slapend had men je moeten afvoeren naar Geyersvlijt.
  Ze hadden militairen bij moeten hebben en dan had je echt gelegen.
  Je bent kennelijk een crimineel, gegoede burgers hebben slechts 1 woord nodig.
  De politie moet dit soort gedrag hard aanpakken.
  Heb respect voor alles en een ieder, zelf voor een kind moet je dat opbrengen.
  Ben je een man, dan ga je, je verontschuldigen aanbieden voor je schandelijk gedrag, dan ben je groot Raoul Kamperveen, dan ben jij een Man.
  Morgen zal je in een situatie verkeren en dan wil jij wel, dat de politie moet komen.
  NO BRUYA.


  Maak melding

 5. In dit geval was de politie gerechtigd grof geweld te gebruiken. Mijn complimenten aan het acres van de politie dat ze zoveel zelfbeheersing hebben kunnen opbrengen.


  Maak melding

 6. @directeur zonder bedrijf,
  Sorry hoor, maar volgens zat je naar andere beelden te kijken. Ik vind, dat je selectief en partijdig bent en dat mag, we zien en beleven zaken anders dan anderen. De man wordt aangesproken, dat is een waarschuwing. Decpolitie maakt aanstalte om weg te gaan, de man zet zn muziek weer hard aan.
  Hij geeft door dit te doen aan, dat hij maling heeft aan de politie.
  Zijn installatie wordt terecht inbeslag genomen. Een boete uitschrijven en kort daarna terug komen ????
  Jij zegt dat de inbeslagname stelen is wat de politie doet
  ?????
  Deze man had aangehouden moeten worden voor belemmering/bezetting van een ambtenaar in de rechtmatige uitoefening van z’n ambt en belediging.
  Ik bekijk zaken zoals ik ze zie, wettelijk en daar is er ook niets mis mee.
  NO BRUYA, DIT MOEST IK EVEN KWIJT.


  Maak melding

 7. @directeur zonder bedrijf,
  Sorry hoor, maar volgens mij zat je naar andere beelden te kijken. Ik vind, dat je selectief en partijdig bent en dat mag, we zien en beleven zaken anders dan anderen. De man wordt aangesproken, dat is een waarschuwing. De politie maakt aanstalte om weg te gaan, de man zet zn muziek weer hard aan.
  Hij geeft door dit te doen aan, dat hij maling heeft aan de politie.
  Zijn installatie wordt terecht inbeslag genomen. Een boete uitschrijven en kort daarna terug komen ????
  Jij zegt dat de inbeslagname stelen is wat de politie doet
  ?????
  Deze man had aangehouden moeten worden voor belemmering/beletting van een ambtenaar in de rechtmatige uitoefening van z’n ambt en belediging.
  Ik bekijk zaken zoals ik ze zie, wettelijk en daar is er ook niets mis mee.
  NO BRUYA, DIT MOEST IK EVEN KWIJT.


  Maak melding

 8. Wat een asociale dronken schoft. De politie had het anders moeten aanpakken. Smijten in de kofferbak als grofvuil en op Boma een kamer geven. Deze vuile egoïst houdt geen rekening met de buren. Denkt dat hij in niemandsland woont. Een schop was niet genoeg. Een trap op zijn grote mond was beter geweest. Hij loopt de politie ook nog te vernederen met zijn scheldpartijen. Geef deze alcoholist een fikse geldboete. Hij heeft de politie verhinderd tijdens hun werkzaamheden en ook nog geweld gebruikt. Deze gast is schaamteloos om zijn gedrag ook nog te filmen en steun te zoeken voor zijn asociaal gedrag. Opzouten met deze hersenloze rat
  gemodereerd

 9. Als de politie jou VORDERT om aan een bevel te voldoen ben je verplicht daaraan gevolg te geven zoniet mag de politie jou aanhouden en zelfs geweld gebruiken als dit noodzakelijk is en overbrengen naar een plek ter voorgeleiding!

  In beslag nemen van goederen is dan ook rechtmatig.


  Maak melding

 10. Tsja het is 20:30 uur in de avond niet tijdens de nachtelijke uren dus zat deze man lekker te genieten van een drankje. Trouwens er wordt door hem niet alleen alcohol geconsumeerd want ik zie ook twee blikjes cola; weliswaar van forse afmetingen maar toch.
  De politie heeft de man een ambtelijk bevel dat hij dient op te volgen. Dit heeft hij dus niet gedaan met alle gevolgen van dien.
  gemodereerd

 11. Ai boi warm weer mensen zitten buiten ook opgefokt dan geluidsoverlast ruzie met buren politie bellen over en weer met de corona virus in ons midden. Wederzijds respect is belangrijk uitpraten met de zure buren en kalm blijven geldt ook voor de politie. Ik weet er veel van ook in nl tot heel laat licht en geruzie en geschreeuw buiten binnen scheldpartijen super triest in suriname grote erf toch burenruzie over schutting, planten, bloemen etc . Dennis kalm blijven en politie praat ook met de buren want dit gaat niet ophouden dit is mijn tip. Kan anders aflopen heel eng burenruzies in suriname ook. Zoek een oplossing het is altijd moeilijk bij burenruzies echt erg ai boi. Zo’n grote erf toch nog burenruzie echt suriname!


  Maak melding

 12. De vrouw binnen moet ook nog aangifte vanwege bedreiging doen tegen deze bespetter vade naam Kamperveen. Amppi bo punt ing lek wang bal ing koko bo sribi wreed a soso songfestival hoge C a bo bari ete. Maar dit is gewoon een aso vooral met zn pitjes. gewoon alsnog ophalen voor een staatsvakantie.


  Maak melding

 13. @ Directeur zonder bedrijf( en hersen.)

  Lees de reactie van @ Ari & Henry 18:39 & 19:06 uur.

  Dat gebeurt in Nederland ook, meer heb ik niets toe te voegen: Toch nog iets, ze hadden hem ook moeten meenemen, voor het negeren van art 172 lid 3. Ik weet niet of dat in Su van toepassing is.
  gemodereerd

 14. Vraag me af in hoeverre er sprake was van geluidsoverlast. Want in mijn buurt hoor ik soms ook vreselijk luide muziek en gegil. Lijkt wel alsof de mensen orgies en feesten daar houden. Misschien moet ik dan maar ook een keertje de politie bellen…


  Maak melding

 15. Heb meegemaakt dat midden in de week de achterburen om 2.30u ’s nachts luide muziek afspeelden. We hebben gewoon enkele mensen in Su die gewoon geen rekening houden met anderen. Puur egoïsme. De politie zou veel harder moeten optreden.
  gemodereerd

 16. Hong kongfree
  Natuurlijk moet je politie bellen. Het komt veels te vaak in Suriname voor dat mensen denken hun buren te mogen storen met luide muziek uit fe auto etc. Wanneer je hen vraagt het zachter te doen, ook al beleefd krijg je van langs met de “mooiste woorden”.Letwel het is egoistisch en onbehoorlijk.. Wanneer het het geluid een aantal decibel heeft overschreden, is het een last voor de buren. En het is niet ongezond als je aangeeft dat het stoort
  Precies zo is het mensen die hiisvuil verbranden en denken dat het de normaalste zaak van de wereld is.
  Come on mensen, hou toch rekening.
  Luister naar je muziek , maar anderen hebben niet gevraagd mee te luisteren..En bovendien kan je met een dronken persoon niet in discussie gaan.Die verstaat geen normaal nederlands meer, maar de taal van pannen, potten en ondetdelen van moeders
  HOU REKENING is mijn advies
  gemodereerd

 17. Tja, jaja en nu hup naar bed om je roes uit te slapen. Naar de installatie mag je fluiten!
  Mss. volgende keer een kleine radiootje op batterijen kopen?


  Maak melding

 18. Het kan een Ieder overkomen om in totale stress situatie te komen, bij deze Meneer zijn helaas de stoppen doorgeslagen waardoor hij handelingen heeft gedaan waarvan ik denk dat hij de volgende dag Spijt van heeft gekregen en misschien een schaamte gevoel, de Politie ambtenaren hebben juist gehandeld doordat de verdachte al langdurig bezig was met Muziek af te spelen waar sommige buren een beetje in de stress raakten
  De verdachte heeft het hele geval aan zichzelve te danken men heeft hem vriendelijk verzocht het muziek zachter te zetten zodat anderen geen overlast van hem meer zouden ervaren
  Maar de verdachte dacht er anders over en ging tegen het vriendelijke advies van de Politie agenten en daarmee gaf de verdachte te kennen dat hij Maling had aan deze Politie agenten met hun goede bedoelingen. De verdachte heeft het goed vanaf gebracht gezien zijn gedrag en de Politie is heel geduldig en rechtvaardig opgetreden je kunt zien dat deze 2 politie agenten veel ervaring hebben, een andere politie agent met minder begrip zou het deze verdachte een behoorlijke afranseling kunnen geven omdat ze werden (aangevallen) de verdachte zou zich moeten verontschuldigen tegen deze 2 dienders.


  Maak melding

 19. sandra aan jou reactie te zien , waar je weer je buren daar in de bijlmer vergelijkt met hier in Suriname , , op een andere reactie gisteren schreef je , , ik woon en leef in Nederland werk je wel of houd je ook je handje op daar bij de gemeente , en bij een andere reactie valt je mensen aan op hun vrijheid van meningsuiting , en je zegt dat Suriname nog steeds in achterlijke staat verkeert ja angela(sandra) daar hebt jij gelijk in , nog steeds komen er nog misstanden naar voren die de vorige ndp regering veroorzaakt heeft , dus de rotte duivels van de ndp worden uitgeroeid hoor .
  en als je buren daar lawaai en herrie schoppen , ga dan daar naar de politie of blijf je angela(sandra) liever ondergronds , angela schreef eens dat ze bang is voor de justitie daar in Nederland , ben je ellegaal daar???


  Maak melding

 20. @gekke Wat ik ga niet meer op jouw postings reageren angela is een oude werk collega en mijn stadsgenoot van mij ze is een lief vrouw en geen kwelgeest ik herken haar pijn en verdriet jullie denken als jullie word ik para Jullie zijn even erg allemaal.


  Maak melding

 21. zie je wel dat we gelijk hadden of hebben met angela(sandra) dit geeft niet aan of angela sandra is of andersom sandra angela is maar jullie reactie lijken veel op elkaar , de zelfde onzinnige teksten niet duidelijk en jullie plaatsen jullie zelf als slachtoffer op een item , en nog wat , werk collega’s als wat , en ook nog oud , nou lieve vrouwtjes doe niet zielig en pijn voelen van tegenreacties en verdriet is dat niet wat overdreven.
  o ja een goede buur is beter dan een verre vriend.


  Maak melding

 22. “Farawe mi no sabi Pé “
  Deze kerel was ook heel farawe en mi no sabi Pé.
  De politieagent kan nu nog aangifte doen tegen hem nu hij zelf die filmpjes heeft geplaatst.


  Maak melding

 23. Sandra/ Angela ik snap je nu wel hor.
  Dat is jullie persoonlijkheidsstoornis.
  Een keer ben je Angela en de volgende keer ben je Sandra en nog een volgende keer ben je pony.
  Als je hulp nodig heb kan ik je helpen . Ik stuur één van mijn 6 bakru’s.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.