Militairen maken tenten en schoolborden voor leerlingen afgebrande school

9
Militairen maken tenten en schoolborden voor leerlingen afgebrande school

Door inzet van de manschappen van het Nationaal Leger van Suriname kunnen leerlingen van de Heilig Hartschool, een GLO-school te La Vigilantia die in oktober vorig jaar is afgebrand, weer van onderwijs genieten. In een week tijd zijn drie houten tentjes opgezet, inclusief met schoolborden. Het initiatief tot deze actie komt van minister Krishna Mathoera van Defensie in samenspraak met de bevelhebber van het Nationaal Leger, kolonel Robert Kartodikromo. 

Minister Mathoera heeft vaker aangegeven dat het leger dichterbij de samenleving moet opereren en de ondersteuning moet geven in moeilijke tijden. In oktober vorig jaar brak er brand uit, waardoor een groot deel van de ruimtes van de school door brand zijn vernietigd.

Vanuit de leiding van het ministerie werd er toen contact opgenomen met het onderhoofd van de school, Jozua Graanoogst. Hij is erg onder de indruk van de snelle aanpak van de militairen. Graanoogst spreekt vooral ook dank uit aan Jayant Bidesie, onderdirecteur Financiën bij het ministerie van Defensie, die als oud-leerling van de school een belangrijke bijdrage heeft geleverd in de communicatie tussen het ministerie en de school. 

“De heren zijn geweest en ze hebben prachtig werk verricht”, benadrukt het onderhoofd. Het hout heeft de school gedoneerd gekregen van een ondernemer en voor de rest hebben de militairen gezorgd. Graanoogst vindt het alleen jammer dat door de huidige pandemie de leerlingen niet optimaal gebruik kunnen maken van de tenten.

Mathoera wil dat het Surinaamse leger dichterbij de samenleving moet opereren en de ondersteuning moet geven in moeilijke tijden. In maart hebben militairen ook het terrein van bejaardentehuis Ashiana schoongemaakt. 

9 REACTIES

 1. Goede actie mevrouw Mathoera, u verdient een pluim!
  Ik vraag me wel af waarom Marie Levens niet op het idee is gekomen, immers als minister van onderwijs is het toch haar verantwoording om ervoor te zorgen dat elk kind in Suriname op juiste wijze onderwijs kan genieten?
  Het doet pijn om te zien dat Suriname door jarenlange wanbeleid en corruptie afgegleden is naar een ontwikkelingsland met ccc-status en kan niet begrijpen dat al degenen die geld achterover hebben gedrukt, s-avonds niet wakker liggen van het feit dat een school is afgebrand en er geen geld is om een nieuwe te bouwen zodat kinderen onderwijs kunnen genieten. Bouta joe didibri…ik bedoel jou en je maties en hoop dat jullie snel een bezoek mogen krijgen van Fedie Seisburg.


  Maak melding

 2. Mooi meegenomen, tenminste leren ze wat bij.
  Alleen hoor ik niet op groot schaal; militairen helpen mee om de Criminaliteit te bestrijden.
  Er is geen veiligheid in dit land.


  Maak melding

 3. Volgens mij, dient de allerhoogste bevelhebber militairen, in te zetten voor bestrijding van de criminaliteit in het land, ook moet dan de DNA, haar goedkeuring geven, als er z’on verzoek wordt neergelegd.
  Ook ik ben een voorstander van.


  Maak melding

 4. Ma as ga soo door, dang straks die mili terre kunne nie fegte, alleen kampoe bauwe.Dang mienister moete naam ferandere, Mieniesteerie fan Kampoebauw en grasmaai.


  Maak melding

 5. Weet mathoera wat de taak is van de militairen?? Stuur ze naar binnenland om daar hulp te bieden, laten ze de grenzen bewaken
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.