VIDEO: Wateroverlast in delen van binnenland Suriname

21
VIDEO: Wateroverlast in delen van binnenland Suriname

Door de aanhoudende regens de afgelopen dagen is er een situatie van wateroverlast ontstaan in delen van het binnenland. Uit voorlopige informatie blijkt dat enkele dorpen blank staan met alle ongemakken voor de plaatselijke bewoners.

De Surinaamse regering heeft nota genomen van deze ontwikkeling en heeft terstond met alle relevante diensten zoals het Nationaal Coƶrdinatie Centrum voor Rampenbeheersing (NCCR) maatregelen getroffen.

Momenteel worden alle gebieden die mogelijk getroffen zijn door de watersnood en eventuele schade hebben opgelopen in kaart gebracht. Hierdoor kan de hulpverlening op effectieve wijze worden uitgevoerd.

Op instructie van president Chandrikapersad Santokhi zijn de betrokken ministers en hulpdiensten druk bezig een crisisplan uit te werken dat erin moet resulteren dat de bewoners de nodige hulp kunnen krijgen.


21 REACTIES

 1. Laat de z.g militairen daar gaan helpen ipv, stelen en kinderen verkrachten.

  sari tori

  Jacko
  gemodereerd

 2. Zijn de militairen al op weg??
  Slijngard, ze gaan je missen nu. Want van aanpakken wist jij.
  gemodereerd

 3. Jullie gaan de rekening gepresenteerd krijgen van de natuur.
  Gaan jullie maar door met ontbossen en het vergiftigen van de bodem.
  Geen rampenbestrijding kan de natuur tegen houden.
  Na de ramp kunnen jullie gaan opruimen.
  Er heerst anarchi in het land.
  De crazy ones zullen weer naar DDB verwijzen.


  Maak melding

 4. Lonnie de bankrover moet inkomen mt paisa om zijn broeders n zusters te ondersteunen.
  Wat n shit gedoe in sur zeg. Een gewezen bankrover is vieze president vn sur.


  Maak melding

 5. @Cornel: Helemaal eens met je. De natuur slaat altijd terug. Men krijgt de rekening gepresenteerd. Wat zo frappant is, is dat de overheid altijd paraat staat om bij zulke rampen in het binnenland in te springen. Er wordt geld opgehaald voor wederopbouw, er worden voedsel pakketten klaargemaakt, etc. Echter, wanneer er wat in Paramaribo gebeurt, dan zie je alleen NCCR een beetje helpen hier en daar. Voor de rest niks.

  Wanneer deze idioten blijven lullen om ook de hulpdammen van het stuwmeer te ondermijnen met hun goudkoorts, dan zal er geen enkele huis in SU nog heel staan, want dan is de boel verzopen.


  Maak melding

 6. klopt Cornel , ontbossen en goudwinning zorgt ervoor dat de natuur ontwricht is en ook gas en olie winning , de mens vernietigd de natuur , en ja de natuur laat zich dan van de andere kant zien.


  Maak melding

 7. wie denkt dat de natuurrampen over de wereld toeval zijn?
  is gewoon moeder aarde die die lastig luizen in haar pels probeert te verdelgen.
  en ja….wij zijn die luizen.
  hoe harder we moeder aarde pesten….. hoe harder ze terug slaat met ziektes en natuurrampen.

  tevens is er in coronie ook problemen met overtollig water…. maar dat is omdat de idioten hier de geplaatste mno pompen niet weten te bedienen, of wanneer ze aan te zetten.
  met vloed gaan de sluizen dicht en staan de pompen uit….. juist het moment dat je de pompen aan moet zetten.
  kaulo idioten snappen er geen drol van


  Maak melding

 8. Op het eetste gezicht lijkt dit video van een gouddorp.

  Vind je het dan gek als men al bomen kom
  kapt alles door het hemelwater weg spoelt. Ook de concessiehouders van 100-den ha domeingronden en de Chinezen spelen hier een rol in.

  Ik vind het prima, laat men beleid gaan maken hoe om te gaan met het oerwoud, de bomen niet om te kappen dan is er hoop.

  De domeingronden concessiehouders moeten
  worden ingetrokken en de nieuwe Chinezen het land uit trappen. Dat zal de oplossing zijn om dit op te lossen. Respect voor het oerwoud, natuurlijke rijkdommen, flo en fauna moet er zijn en niet voor de hebzuchtige concessiehouders van de pollitieke boboā€™s die het land vernielen en verkopen voor een appel en een ei.


  Maak melding

 9. Waarom bomen kappen en goud zoeken , omdat er niets anders is om geld mee te verdienen.
  Veel landen willen vrienden zijn met Suriname , omdat ze geld kunnen verdienen , en Suriname krijg de restjes, en het mooie land is 1 vuilnis bak.
  Dus Nederland doe wat, er is veel verdient toen, werk aan de winkel


  Maak melding

 10. Dat is de prijs die betaald moet worden als je roofbouw pleegt. Geen medelijden, wie niet horen wilt, moet maar voelen. De sporen die mijnbouw en ontbossing achterlaat, zijn zelfs in de ruimte te zien. Wind en water hebben vrijspel, het filmpje laat het goed zien! Ba soekoe, ba feni, ba tjarie…


  Maak melding

 11. @MoeVan: als je een boom kampt, is het een kleine moeite om een nieuwe te planten.
  Dat zou het beleid moeten zijn. Er zit een minister van bosbouw en natuurlijke hulpbronnen elke maand geld te vangen en voert geen klap uit.
  Het is niet Nederland, maar Suriname die haar eigen shit moet opruimen.
  Waar ik moe van word is als wij zelf dingen verpesten en Nederland roepen om hulp te bieden.


  Maak melding

 12. Passant 12 april 2021 At 08:41
  Op het eetste gezicht lijkt dit video van een gouddorp.

  Hoeven ze geen waterpompen aan te schaffen want het water wast de omgewoelde aarde wel om en hopelijk blijven de goudklompjes achter


  Maak melding

 13. Alle natuurlijke Beken zijn dicht gestamp, door de opgraving.
  De Goudzoekers hebben veel beschadigd, waterlozingen bestaan niet meer
  en ja, het water gaat overal heen door stromen.
  Heel ERG voor de bewoners, wat een leed.


  Maak melding

 14. Bewust, misschien onbewust , profiteer, ook ik van de natuur .
  Voorbeeld: hout, stroom, goud enz.
  Ik zal zeker de rekening betalen, daar ontkom niet.


  Maak melding

 15. VOLG : Er is een stuk inmiddels ontbost zo groot als Nederland, als Su 5x groter dan Ned is, waarvan de kustlijn bewoond is dan is er toch sws 20% bos al weg ? Dan zal er geen bodemerosie ontstaan, dit is een typisch gevolg ervan. En als we hanteren dat Su 4x groter dan Ned is, dan is er dus 25% bos sws weg….groenste land ?????? In Su is er teveel slechts SCHIJN. De waarheid tranga.


  Maak melding

 16. vervelend dat mn bericht niet wordt geplaatst.

  VOLG : Er is een stuk inmiddels ontbost zo groot als Nederland, als Su 5x groter dan Ned is, waarvan de kustlijn bewoond is dan is er toch sws 20% bos al weg ? Dan zal er geen bodemerosie ontstaan, dit is een typisch gevolg ervan. En als we hanteren dat Su 4x groter dan Ned is, dan is er dus 25% bos sws weg….groenste land ?????? In Su is er teveel slechts SCHIJN. De waarheid tranga.


  Maak melding

 17. Dit is een terug kerende ellende klimaatverandering is real.
  Dat gebied moet onbebewoonbaar worden verklaard riskeer je leven niet, het komt niet goed.
  De aarde vergaat ,de mens is te hebzuchtig .hoop dat honden in veiligheid worden gebracht en dat de regering
  opvang regelt voor de mensen.


  Maak melding

 18. Maar er wordt toch al tijden gemijnd in Suriname Dank aan al die staven bauxiet die per boot het land verlieten( toen is er nooit melding gemaakt van grote goud en diamant vondsten) .
  Is het misschien omdat de kleine man nu veelal naar de overgebleven bodemschatten zoekt dat het opvalt wat de weersinvloeden zijn? Ik wacht op de tijd dat de zoekers het dieper gaan zoeken zoals in andere Zuid Amerikaanse landen en komen vast te zitten want bodemschatten maken mensen over de hele wereld gierig.
  God zij dank heb ik een angst voor kleine ruimtes dus streef ik niet naar het bezitten van goud en edelstenen denkende aan al het leed dat mensen/gezinnen en de aardkorst wordt aangedaan om te showen.
  Het is net als met drugs niet de producenten maar de gebruikers zijn hier debet aan. Als wij minder als versierde kerstbomen met heel veel blingbling door het leven wilden gaan, dan hoefde er ook niet gemijnd te worden.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.