Minister van defensie: ‘Gedrag 4 aangehouden militairen onacceptabel’

10
De minister van Defensie in Suriname: Krishna Mathoera
De Surinaamse minister van Defensie Krishna Mathoera.

De Surinaamse minister van Defensie Krishna Mathoera heeft geschokt en met afschuw gereageerd op de aanhouding van vier militairen. De vier werden aangehouden op verdenking van ontvoering, beroving, mishandeling en verkrachting.

Het ministerie van Defensie in Suriname bevestigt dat er een zaak in onderzoek is, waarbij vier van haar militaire medewerkers van zeer ernstige strafbare feiten worden verdacht. Er is aangifte bij de politie gedaan, waarna de zaak is overgedragen aan de Militaire Politie die de verdachten dan in verzekering heeft gesteld. 

“De strafbare feiten waarvan ze worden verdacht zijn zeer ernstig en het vult Defensie met afschuw dat haar medewerkers deel zijn van zulke ernstige misdrijven. Dit past helemaal niet in de kernwaarden, integriteitscodes en het gedrag dat van militairen wordt verwacht. Wij zullen alvast conform de wetgeving deze militairen administratief uit hun ambt schorsen. Indien de gepleegde strafbare feiten inderdaad op waarheid berusten, zullen wij er ook niet voor schromen om de meest ernstige tuchtstraf toe te passen”, benadrukt de bewindsvrouw. 

Minister Mathoera voegt eraan toe dat dit soort handelingen van militairen totaal afwijkt van het beleid van het ministerie. Defensie betreurt dit. De minister zegt dat het geheel integriteitsbeleid in de komende tijd zal worden aangescherpt, terwijl er ook een bewustwording komt over kernwaarden.

10 REACTIES

 1. Als je de militairen, politieagenten, douaniers en politici in Suriname, met onacceptabel gedrag, te vreten zou moeten geven, ben je volgend jaar nog niet klaar.
  gemodereerd

 2. Mevr matoella ht zogenaamde leger waar u voorzitter vn bnt zit vol vn zulke smeerlappen.ontbindt ht leger n stuur ze op n landbouwgrond om rijst te planten mt de hand.
  gemodereerd

 3. Dit gedrag is de oogst van het geplante onkruid van de shit revo, de anarchie die Suriname heeft gekend; degene met wapens hebben de grootste bek, en maken de dienst uit. Een bekende Surinaamse uitdrukking luidt : te joe kweki sneki, joe e go kisi aboma. Op z,n Nederlands :wie wind zaait , zal storm oogsten
  gemodereerd

 4. Gewoon de hoogste straffen opleggen.

  Want er is hier geen correctie mogelijk.

  het zit in hun bloed.

  Minister zet ze ook is LPI en geef ze dagelijks een dosis. A no kawlo de njang.
  gemodereerd

 5. Vuurpeloton met deze geweldadige criminelen.
  Schaamteloos. Levenslang de gevangenis is zonder vervroegde vrijlating. Deze loopse honden zijn een groot gevaar in onze samenleving. De kinderen zijn getraumatiseerd net als hun ouders
  Deze gasten kun je geen mensen noemen. Dit is afschuwelijk. Ze zijn.erger dan dieren. De duivel waart rond in.ons land. Vrouwen en kinderen zijn.niet veilig. Amerikaanse straffen toepassen.
  gemodereerd

 6. Indien de gepleegde strafbare feiten inderdaad op waarheid berusten, zullen wij er ook niet voor schromen om de meest ernstige tuchtstraf toe te passen”, benadrukt de bewindsvrouw.

  Gelijk na uitzitten van de tuchtstraffen hen de laan uitsturen.
  gemodereerd

 7. Er zitten heel veel rotte appels in de mand op heel wat ministeries. Met het beantwoorden van de vraag hoe dit komt, los je niks op. Beter is, de bezem er doorheen halen bij Justitie en Defensie. Als een politieagent of militair zich schuldig maakt aan een strafbaar feit of ontoelaatbaar gedrag vertoond, op staande voet ontslaan en een flinke straf opleggen. Het nooit meer mogen vervullen van een functie bij de overheid, zou onderdeel moeten zijn van die straf. Ze zullen op die manier het kaf van het koren moeten scheiden.
  gemodereerd

 8. Het blijft ook onacceptabel dat een andere militair na 16 standrechtelijke executies (en etc etc) nog steeds vrij loopt.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.