VIDEO: Toch feest bij Waka Pasi op Phagwa dag

23

Ondanks de dringende oproep van de Surinaamse overheid, om Phagwa niet met grote groepen te vieren in Suriname, zijn mensen maandag aan het eind van de middag toch bij elkaar gekomen in de stad. In de omgeving Palmentuin/Waka Pasi waren honderden mensen aanwezig die aan het feesten waren. Het ging voornamelijk om jongeren blijkt uit de beelden die gedeeld werden (onder).

De politie was in eerste instantie nergens te bekennen, maar kwam later op het feest af. Met veel moeite lukte het hen om de Palmentuin/Waka Pasi schoon te vegen. De groepen verplaatsten zich echter naar het Onafhankelijkheidsplein en de Waterkant, waar veel mensen bleven hangen ook op straat.

Het verkeer had hier last van hetgeen zorgde voor een flinke file in de omgeving, waardoor de chaos compleet was:

Een korte indruk van het feest bij Palmentuin/Waka Pasi:

23 REACTIES

 1. Alle namen registreren, en bij besmetting gewoon dood laten gaan. In Nederland is het nog erger, ze vallen zelfs de journalisten aan, en nota bene zijn het zg (Kerk Gangers.)
  De politie stond er bij en keek erna, pas de volgende dag werden ze gearresteerd. Mensen die alle regels aan hun laars lappen, moeten ze wat mij betreft gelijk neer maaien klaar is kees. In Su zowel in NL.

  sari tori

  Jacko
  gemodereerd

 2. Ga zo door. Er hoefde maar 1 persoon daar te zijn met die gemuteerde Brasjon virus dan alla sma o ka dalijk. Ze moeten maar zelf weten.
  gemodereerd

 3. Mooi toch, Chan y seting πŸ˜΄πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘
  gemodereerd

 4. Het volk frustreert van de avondklok.
  Haal de avondklok weg en focus op locaties. Geen feest vr meer dan 30 man in open ruimte. Disco dicht.
  Het volk is nu. Nu komen de problemen.
  Veira had ballen. Politie boot is zelf gestolen. Er is geen respect meer. Politie gedraagd zich ook niet correct
  gemodereerd

 5. Nou, Chan en Ramadhin gaven een openlijke uitnodiging om Phagwa te vieren: in familieverband. Maar de openbare plekken zoals Plein, Waterkant, Palmentuin en Wakapasi werden bewust niet afgesloten. Dit had je al dagen vooraf zien aankomen. Chan set’ing bewust so.
  gemodereerd

 6. Dit valt onder burgerlyk ongehoorzaamheidt,en niet de politie ,niet de regering,kan hier iets mee,het hek is van de dam,recht voor een recht voor allen.
  Phagwa is voor iedereen, corona Krygt iedereen en santoki bruns besmet iedereen.
  iedereen heefd last van ze
  gemodereerd

 7. Ach soema schuld ning ding topper m8 feesten a volk ooo feesten oktoe, if a bigi wang no mang gie a voorbeeld dan sang jo wani tak a volk no volg oenoe, a kies ding mooi gie a regering na joe schuld regering, if joe no bing feesten a volk bo hoor rekening oktoe
  gemodereerd

 8. Boesiskowtu, straks gaan deze ‘wan pipel’ gasten ook merken dat Covid-19 voor iedereen is en ook niet discrimineert.
  gemodereerd

 9. Zelfde mensen gaan klagen als er een andere lockdown komt of wanneer ze ziek worden.
  gemodereerd

 10. @k
  Dit lijkt meer op bewuste aanzet tot ongehoorzaamheid
  Van wie is waka pasi en wie vieren t daar….juist ja
  gemodereerd

 11. Dit is burgerlyk ongehoorzaamheidt,tevergelyken met het geen menr Pique deedt ,toen wist men het wel burgerlyk ongehoorzaamheidt tenoemen,en de politie op af testuren
  je kan kritiek niet onderdrukken ,vandaag of morgen gaat men het toch in de straten zien
  je ziet het nu al in de toe genomen criminaliteit, dus als je wil hoef men dit ook niet teplaatsen
  gemodereerd

 12. Er zullen altijd mensen zijn die de regering moeilijk, zullen maken. Jammer, dat er mensen zijn die het prachtig vinden.

  Het is heel makkelijk, om instaat te zijn om iemand dood te wensen.
  Is het ΓΌberhaupt mogelijk om dergelijke haatgevoelens te koesteren voor een persoon, dat als je diegene dood zal zien liggen werkelijk blij kan zijn?

  Wie geniet van de pijn van een ander, noemen wij vaak “geestesziek”. En precies daar waar het woord geestesziek opdoemt, ontstaat onze morele knoop.
  gemodereerd

 13. Wat een stelletje oetlullen zijn dit.
  Wens ze allemaal de corona toe, en dat ze mogen creperen.
  STELLETJE IMBICIELEN.
  gemodereerd

 14. Over 2 weken zullen we het resultaat zien. Dan zal er sprake zijn van de Pagwha Coronavirus explosie.
  Jongens toch, Ik gun jullie de pret van een Nationale feestdag maar Corona is er nog en loert om de hoek..,
  gemodereerd

 15. In het vervolg borden plaatsen: gesloten.

  Het gaat om een bepaalde slag Surinamers, leeftijd.

  De politie heeft haar werk niet naar behoren gedaan en geen boetes uitgeschreven.

  Het is bekend waar bij zulke feesten het volk/jeugd naar toe trekt, het gedrag van hen is bekend. De overheid, de politie heeft gefaald.

  Als men de brandweer naar toe had gestuurd, kon deze hen vandaar hebben weggespoten in de Surinamerivier en dat ze door de stroom naar de Atlantische Oceaan waren gedreven, dan waren we voorgoed van hen af.
  gemodereerd

 16. Men luister niet en denk met deze dodelijke virus te kunnen sollen.gaat voor ze komen. ik snap niet dat dit feest ΓΌberhaupt nog gevierd kon worden? men heeft gewoon dit feest gebruikt om massaal op straat te kunnen gaan.voor de rest interseerde het hun niet dat het een hindoe feest betrof.in brasil gaan nu duizenden mensen jong en oud dood door deze muterende virus.de regering van suriname is de schuldige hiervan en is bij deze alvast gewaarschuwd om voor de komende nationale feesten alles dicht te gooien en geen versoepelingen nu nog te brengen anders komt er een ramp aan in suriname wat niet verholpen kan worden want wat we bij deze onverandwoordelijke masale opkomst van jongeren zagen kan echt niet…..
  gemodereerd

 17. Beetje slim covid manager had deze plekken van tevoren laten afsluiten. Laten we hopen dat het met een sisser afloopt en dat we niet over een week de besmettingen zien oplopen met alle strenge maatregelen van dien.
  gemodereerd

 18. Met nog meer komende vrye dagen inzicht,wordt het vast spannend,en wie geen gehoor geeft aan LOCKDOWN matregelen daar heb ik eigenlyk geen booschap aan dan wel uit myn buurt teblyven
  gemodereerd

 19. Paasweekend lock it down total! Longweekend trekken stadsmensen naar de districten naar de oorden, zelfde mensen die daar waren op het Phagwa feest gaan het verder naar de districten verspreiden met Pasen longweekend. Tek luku !
  gemodereerd

 20. De jeugd heeft de toekomst , nou ze konden hun jeugd wel eens gehad hebben , een verloren generatie.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.