John Krishnadath opnieuw gekozen tot voorzitter SVB

12
John Krishnadath opnieuw gekozen tot voorzitter SVB
Waterkant archieffoto: SVB voorzitter John Krishnadath en bondscoach Gorré.

Het was een spannende strijd de afgelopen weken; de bestuursverkiezingen van de Surinaamse Voetbalbond (SVB). Vandaag konden de leden dan eindelijk hun stem uitbrengen op de huidige voorzitter John Krishnadath of nieuwkomer Ravin Changoer. En de strijd is uiteindelijk beslist in het voordeel van Krishnadath.

Tijden de Algemene Ledenvergadering kreeg de huidige voorzitter 29 stemmen en Changoer 21. Krishnadath is hierdoor voor de derde keer gekozen tot voorzitter van de voetbalbond van Suriname.

De SVB werd opgericht op 1 oktober 1920 en is sinds 1929 aangesloten bij de FIFA. Net als de voetbalbonden van de buurlanden Frans-Guyana en Guyana is de SVB niet aangesloten bij de Zuid-Amerikaanse continentale federatie CONMEBOL, maar bij de Noord- en Centraal-Amerikaanse CONCACAF.

In zijn functie als voorzitter stuurde Krishnadath in 2014 een voorstel naar alle 51 leden van de Nationale Assemblee om voetballers van Surinaamse afkomst die Nederlander zijn en daar voetballen, een dubbele Surinaamse nationaliteit toe te kennen, en toe te staan om voor het Surinaamse nationale elftal uit te komen.

Vandaag de dag is dat idee werkelijkheid geworden en heeft bondscoach Dean Gorré een professionele groep kunnen samenstellen met veel Surinaamse Nederlanders. In de race naar het WK van 2022 in Qatar, speelt het ‘nieuwe’ nationale voetbalelftal van Suriname op woensdag 24 maart 2021 haar eerste WK-kwalificatiewedstrijd. Voor de wedstrijd tegen Cayman Islands, die om 19.00u wordt gespeeld in het Frank Essed Stadion:

12 REACTIES

 1. Gefeliciteerd en succes toegewenst

  Plan van aanpak, (kort, middellang, lang) doel/en
  In de praktijk uitwerken
  Tussen tijd evalueren
  Verder gaan

  Wat wilt u achter laten en hoe wilt u herinnert worden?


  Maak melding

 2. Misschien kan een volgende project zijn een vrouwencompetitie met zeer krasse dames. Uiteraard ook in Adamskostuum voetballend.
  Ivm veiligheid voor de nog te baren kinderen, zal het op de borst opvangen van de bal verboden zijn.


  Maak melding

 3. Natio sranan tap na moment dati..hmm… wk 2022 ….zal de wereld in een mysterieuze manier wonderbaarlijk geschiedenis ooit zal plaatsvinden, ik persoonlijk heb een bribi gevoel ,met deze Grote Jongens e ??geschiedenis …brada anga sisa…A Ting doro !! Onze lang leven Suriname beurt om de wereld te veroveren als een Aka Fowru!!

  Bless u all natio!!


  Maak melding

 4. Natio elftal lijkt wel een buitenlandse club , de meesten zijn Surinamers? van afkomst , maar nemen wel de plaats in van onze eigen Surinaamse voetballers , maar ja succes.


  Maak melding

 5. Proficiat Krishu.
  Laat zien wat je in je mars hebt, dat de afgelopen decennia weinig van de grond is gekomen.
  gemodereerd

 6. @ Rowdie

  Hahahahahahha je moet er zijn !!!!!!! En de gele kaarten vervangen door rosse geile kaarten.

  Jacko
  gemodereerd

 7. @ WAT

  Onze eigen Surinaamse voetballers zoals jij dat formuleert, hebben andere bezigheden dan alléén voetballen. Ze willen grof geld zien en volgens mij, zijn ze ook niet trots dat ze voor Su moeten voetballen.

  sari tori

  Jacko
  gemodereerd

 8. Ik behrijp een ding niet in suriname,dat voetballers afkomstig uit de diaspora nu floreerdt in su,komt niet van deze voorzitter, ik bedoel zet een kundig mens als voorzitter.Deze voorzitter die zit te profiteren van de gelden die uit de kast van de FIFA komt en men houdt hem het hoofd boven water zij vreten ook van .Vraag het maar aan deze voorzitter die nu weer is benoemd,wat hij allemaal met de voetballerij heeft gepresteerd,door tussenkomst van andere externe personen gaat het nu goed met natio.Een fijne dag mensen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.