Werknemer autoverhuurbedrijf en huurder verduisteren samen huurauto

7
Politiewagen KPS op plaats delict

De Surinaamse politie heeft afgelopen week een werknemer van een autoverhuurbedrijf alsook een huurder aangehouden voor verduistering. De verdachten C.V. meer bekend als ‘Tino’ (23) en G. P. meer bekend als ‘Ganga’ (27) hebben in de eerste week van de maand maart een voertuig van een autoverhuurbedrijf te Commewijne verduisterd meldt het Korps Politie Suriname.

Tijdens controlewerkzaamheden werd er door de leiding van het bedrijf geconstateerd dat dit voertuig niet in het bestand voorkwam en ook niet op de parkeerplaats was. Na bekeken camerabeelden kwam de werknemer C.V. in beeld, waarna er op 8 maart aangifte tegen hem is gedaan bij de recherche van regio Oost.

Tijdens het politioneel onderzoek kwam naar voren dat de werknemer C.V. onopgemerkt de auto zou hebben verhuurd aan G.P. Deze verdachte werd na de aangifte op de werklocatie aangehouden en op zijn aanwijzing werd het voertuig zonder kentekenplaten op het woonadres van G.P. te Helena Christina aangetroffen en in beslag genomen.

Beide verdachten zijn op maandag 8 maart door de Recherche van Regio Oost voor verduistering aangehouden. Ze werden ter voorgeleiding overgebracht naar het politiebureau en hebben toegegeven het strafbaar feit te hebben gepleegd.

Verder verklaarden zij aan de politie het voertuig uit de garage te hebben gehaald om buiten het bedrijf om geld daarmee te verdienen. Het lag in de bedoeling de auto geruisloos weer in de garage te plaatsen, wanneer ze daarmee klaar waren.

Na afstemming met het Surinaamse Openbaar Ministerie werden deze twee verdachten in verzekering gesteld, waarna het voertuig aan de rechtmatige eigenaar werd afgestaan meldt de politie.

7 REACTIES

 1. Wat een lage streek. Dexe ratten zouden nooit de auto teruggeven. Deze werknemer is zeer onbetrouwbaar. Niemand neemt hem meer in dienst. Goed werk van KPS. Opsluiten deze oplichters
  gemodereerd

 2. Het zal me niets verbazen als de politie deze twee boeven morgen reeds vrijlaat. De laatste tijd laat de Surinaamse politie dit soort figuren meteen lopen op het moment dat de benadeelde zijn spullen terugkrijgt.


  Maak melding

 3. Regering, begin met voorbereidingen te treffen voor de bouw van een nieuwe gevangenis.
  Nodig de vp,belfort en moksie metie voor de eerste steenlegging met de media erbij natuurlijk.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.