Nieuwe districtscommissaris Deel moet helpen goudsector in ressort te ordenen

7
Districtscommissaris Deel van bestuurs-ressort Tapanahony beëdigd

De president van Suriname heeft gisteren dhr. H. Deel beëdigd als districtscommissaris van het bestuurs-ressort Tapanahony, het ressort Boven-Suriname, van het district Sipaliwini.

Dat gebeurde op het presidentieel paleis in aanwezigheid van de vice-president, de voorzitter van DNA, de minister van Grondbeleid en Bosbeheer, overige leden van de Raad van Ministers, leden van het Kabinet van de President, ondervoorzitter van de Staatsraad, de pers en andere genodigden.

Dhr. Deel wordt beëdigd als districtscommissaris bij de bestuursdienst en is de vertegenwoordiger van de overheid. Hij krijgt de verantwoordelijkheid om als districtscommissaris in zijn ressort de goudsector te ordenen, samen met de ondernemers, de gemeenschap en het ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen. En ook samen met de Granman van zijn ressort in eensgezindheid verder te stimuleren.

7 REACTIES

 1. Stop met het goud delven , Regering de natuur wordt onherstelbaar beschadigd en ook de leefgemeenschappen die van de natuur leven daar zijn al vergiftigd door al dat kwik en chemicaliën , we weten U moet geld verdienen met het goud , maar U heeft straks bloed aan U handen , en wat heeft U beloofd aan het volk , de gestolen gelden door de vorige regering wordt terug gehaald , nu naar 8 maanden nog niets terug gehaald , als U vanaf dag een er vaart had achter gezet en de gelden waren terug dan heeft U het goud niet meer nodig , laat het goud waar het is.
  gemodereerd

 2. Er wordt alweer flink gerommeld met benoemingen.
  Komen de hoog geschoolden in onze stad Paramaribo ook nog aanbod? Enkel Brunswijk zijn achterban krijgt hoge functies of ze hun naam weten te schrijven of niet.Ze worden allemaal gebombardeerd met hoge functies. Ziet er een oplichter van een sportman te janken en de boel te belazeren krijgt hij een hoge functie van Brunswijk. Waar gaat dit allemaal heen.
  Nog even en alle bosbewoners krijgen directie functie.

  Gaat het ooit goed komen in ons land?
  Het ziet ernaar uit dat deze regering veel erger is dan de vorige.
  gemodereerd

 3. Als Deel uit hetzelfde hout gesneden is als Baas en Bravo, gaat hij niets ordenen, maar gewoon een deel van het milieu-onvriendelijk gewonnen goud opeisen en in eigen zak steken.


  Maak melding

 4. @ Henkes.
  Voor zover ik weet,hadden de familie DEEL, de grootste consessies in het tapanahoni gebied jaren 70. De DEEL HAD ZELF EEN WINKEL OP STOELMANSEILAND. Wie is deze DEEL? Zeker zoon of kleinzoon.
  Deze familie deelde de lakens uit op het eiland, CHRIS
  DEEL was de operator van de lichtvoirziening. Dus????


  Maak melding

 5. ,@ Henkes,
  De familie DEEL hadden de meeste goudconsessies in tapanahony, lawa gebied en de man had een winkel te stoelmanseiland. CHRIS DEEL WAS DE OPERATOR van de lichtmotor. Deze DEEL, zal wel zoon of kleinzoon, danwel directe familie zijn van.
  Dus is ????????????? welk hout het zal blijken te zijn.


  Maak melding

 6. Ordenen o.b.v. welke beleid??? Is er uberhaupt door de regering een beleidsplan m.b.t. ordening van de goudsector opgesteld waar districtscommissarissen invulling aan moeten geven, inclusief een verbod op het gebruik van kwik?
  In genoemd artikel staat niks hierover, gewoon kippen zonder koppen!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.