Vp Ronnie Brunswijk vandaag 60 jaar oud; geeft feest (VIDEO)

25
Vp Ronnie Brunswijk vandaag 60 jaar oud; geeft feest (VIDEO)
Vp Ronnie Brunswijk geeft vanavond een feest.

Hij was al de hele week aan het aftellen en vandaag is het zover: de Surinaamse vice-president Ronnie Brunswijk is jarig. De vp van Suriname werd op 7 maart 1961 geboren te Moengotapoe en mag vandaag 60 kaarsjes uitblazen. En ondanks de geldende COVID-19 regels geeft hij een feestje zoals blijkt in onderstaand filmpje.

Brunswijk die voorzitter is van de politieke partij Algemene Bevrijdings- en Ontwikkelingspartij (ABOP), werd tijdens de parlementsverkiezingen van 2020 verkozen. Op 29 juni 2020 werd hij opnieuw geïnstalleerd en dezelfde dag gekozen tot voorzitter van het parlement.

Op 16 juli 2020 werd hij verkozen tot vicepresident van Suriname. Hiermee was hij de eerste marron in de geschiedenis op deze positie.

Over zijn verjaardag zei hij zojuist om 00.00u op zijn Facebook pagina: ­čą│Happy birthday to me. Today is my birthday. Dank u God voor dit nieuw levensjaar. Chapter 60.

25 REACTIES

 1. Beste mensen…. Feit is dat Mijnheer Brunswijk na diverse oproepen aan de binnenland bewoners nog geen concrete resultaten heeft opgeleverd… Het is dagelijkse gespreksstof in Suriname… . Er is een flinke toename van gewapende roofovervallen gepleegd door bewoners uit het binnenland… ” Wat je zaait zal je ook oogsten”…Dat hoor je in delen van de Surinaamse bevolking.. . Mensen gaan zichzelf steeds bewapenen tegen criminaliteit..Mensen voor nu sterkte en kracht en vergeet je mondkapje niet… .


  Maak melding

 2. Ik hoorde Brunswijk zeggen bij zijn toespraak in Commewijne zeggen: Dat de mensen voor mij Bravo moeten applaudisseren omdat hij elke dag belde met de SWM directeur Oosterling over de drinkwatervoorziening in Commewijne.

  Suriname heeft zijn eigen Zonnekoning.


  Maak melding

 3. Die bankroof gaat hij nooit vn zich kunnen afschudden.als n moedervlek reigt ht aan zn lichaam n hij draagt ht overal mee zn hele leven lang..amnestie is maar n woord ht wast geen misdaden weg.


  Maak melding

 4. Baya, en wat voor kadeau heeft Lonnie kekreken van zijn uma? Hij mak blij zijn met een stel boxershorts met Sjors en Sjimmie erop en nieuwe zakdoeken van Kirpalani. Dit, als dank voor die Prado. In ieder kefal, kefeliciteerd hor. Nok vele misdaden en wantoestanden toekewenst.

  En we gaan nog niet naar huis.
  Nog lange niet, nog lange niet.
  En we gaan nog niet naar huis,
  want Prado is niet thuis.
  En al was Prado thuis,
  dan gingen we niet, dan gingen we niet,
  en al was Prado thuis,
  dan gingen we niet naar huis.


  Maak melding

 5. =Ik moet niets van deze schoft hebben, omdat hij vele jonge vrouwen en meisjes heeft laten ontvoeren en verkracht.
  Die beelden waren schokkend om te zien van huilende vrouwen. Alles stond toen ook in de krant.

  Zie Nigeria waar ze ook vrouwen ontvoeren en verkrachten.

  Hij kan nauwlijks Nederlands praten en zijn neef Belfort vindt dat hij naar het buitenland moet gaan om zaken te gaan regelen.
  Een crimineel moet Suriname gaan vertegenwoordigen.!!!

  60 jaar en nog vele vloek jaren erbij voor alle leed van een ieder.


  Maak melding

 6. Van harte gefeliciteerd en werk voor de samenleving de rest van uw leven.
  We willen geen verhaaltjes meer, horen maar daden zien.
  Laat uw goede kant zien!


  Maak melding

 7. =Ik lees dit in de krant en vraag mij af of men werkelijk de geschiedenis kent. Het is al voorbij en ben blij dat het nu ander is. Het volgende lees ik:::een stukje tekst:::

  Marrons contra inheemsen

  Een kwalijk gevolg van de Binnenlandse Oorlog is dat de altijd al latente wrijvingen tussen marrons en indianen openlijk aan het daglicht zijn getreden. Het ernstige vermoeden bestaat hierbij dat er van buitenaf verdeel en heers is gepleegd. De voorbeelden uit de geschiedenis waarbij beide groepen tegen elkaar werden uitgespeeld zijn bepaald niet incidenteel.

  Het woord “”van buitenaf”” In de geschiedenis hebben juist de marrons vooral de saramaccaners de indiaanse vrouwen ontvoerd, gegijzeld en verkracht. Dit omdat ze niet genoeg vrouwen hadden. Vele vrouwen hebben kinderen moeten maken voor de marrons en ze zijn nooit meer naar hun familie teruggegaan.

  de indianen hebben toen gezegd dat die vloek zal rusten op mensen en zonder de indianen zullen ze niet verder komen. :::let op:::
  altijd hoor je of lees je dat men een ingi winti heeft, maar de indiaan heeft geen ander winti op zich.

  Die vloek heerst tot vandaag nog


  Maak melding

 8. De rest van Su mag geen feest vieren. Maar meneer doet dat gewoon. Wat voor voorbeeld is dit voor jongeren?
  Een schandelijke vertoning is dit.


  Maak melding

 9. Hoe dan ook, Bravo GEFELICITEERD met je verjaardag. Je doet het in ieder geval veel beter dan opa D. Die lachte zijn eigen paarse djamoe edes uit bij zijn rotzooi monument en hield zich niet de covid regels.
  Bravo betaalt tenminste zelf voor de prados. Opa D,Ingrid en peggy hebben 7 auto’s gestolen van de staat.


  Maak melding

 10. @Ira: Op de schoen!!! Ik heb inderdaad nog nooit een Inheemse Ingiwinti zien krijgen, soso blakaman.
  @Mango: Begrijpelijk, want Bouterse konden jullie niet manipuleren!


  Maak melding

 11. Weri wang wit koti no mek joe wang wit mang.
  Sommige blakka mangs houden van witte kleding ,witte auto’s kar kong, ze zouden liever als witte mens geboren willen worden..
  Dikkop a bombastie wit koti san joe weri e mek joe moro takrie lik san joe de.
  Al draagt een aap een gouden ring ,is en blijft een asp.


  Maak melding

 12. @Jaichand: niemand hier op wtk zit te wachten op jou hanoeman, baboemang oid.
  Je mag het aan Maaike Boer vertellen of verkondig het onder je soortgenoten, maar val ons niet lastig met jou hindoe shit!


  Maak melding

 13. Ronnie Brunswijk, alias Robert Mugabe mag wel vp zijn, maar werpt dankzij zijn verleden een smet op deze functie. Hij komt nooit af van dit verleden en ook niet dat hij tot nog toe bitter weinig heeft gedaan voor zijn achterban. Met een prado weggeven aan de opperhoofd ben je er nog niet. Hij kopieerd daarmee het gedrag van de blanke overheerser die destijds de binnenlandse bevolking blij maakte met spiegels en kraalen. Het is gewoon een patser met een grote mond die intimiderend gedrag vertoond. Allemaal vice-president onwaardige eigenschappen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.