Trimbaan bij kabinet president in gebruik genomen

14
Trimbaan bij kabinet president moet sport en teamgeest bevorderen

Op het terrein van het kabinet van de president is een trim- cq. sportbaan in gebruik genomen. De bedoeling hierachter is om door middel van sport een gezond leven en vooral de teamgeest onder het personeel en de leden van het kabinet te bevorderen. Het betreft de eerste fase van een project dat verder aangevuld zal worden met kleedhokken, douchecellen, een mini-voetbalveld en een gym. 

Bij de ingebruikname op zaterdag 6 maart 2021 sprak president Chandrikapersad Santokhi van een duurzame oplossing voor het harde werken. Hij wees erop dat het kabinet reeds 7 maanden aanzit en dat het vooral is gegaan om performance en toewijding. Echter vraagt dit ook om gezond leven. Het staatshoofd legde vooral de nadruk op de sfeer waarin er gebruik kan worden gemaakt van de baan: een stukje natuur, dichtbij de Surinamerivier en met een veelheid aan vogels in de omgeving.

“Het vermindert de stress en brengt rust. Het zal de teamgeest en de gezondheid bevorderen én positieve energie brengen.” President Santokhi sprak zijn dank uit aan de donoren die dit hebben helpen bewerkstelligen. Hij voegde eraan toe dat de conditie op peil houden ook nodig is voor de weerstand tegen COVID-19. De regeringsleider opperde het idee voor een werkgroep Sport op het kabinet. 

Kabinetsdirecteur Arun Hardien sprak van een uniek project op het kabinet. Hij verwees naar de overname in juli 2020, waarbij werd aangegeven dat er vol energie en toewijding gewerkt zal worden. Dit is nog steeds het geval, maar de gezondheid als belangrijk aspect van het leven moet niet verwaarloosd worden. Sporten en de president bijbenen vormen daarom een tweede uitdaging. Directeur Hardien sprak de hoop uit dat personeel, parlementariërs en ministers met deze mogelijkheid vol energie het werk aangaan.

Dew Soekhlal, beleidsadviseur van de president, is de trekker en uitvoerder geweest van het project. Hij zei door het staatshoofd benaderd te zijn om de tuin van het kabinet een ander gezicht te geven met een sport- en/of trimbaan. “Het heeft niet lang geduurd”, aldus Soekhlal, die zei dat er eerst donoren gezocht moesten worden. Deze waren meteen bereid te ondersteunen. De aanleg ging begin januari van start. De baan, die 1×24 open zal zijn, is 300 meter lang.

14 REACTIES

 1. Ai koos je heb gelijk.
  Over een paar weken is Santo boma bom vol.
  Als het zo doorgaat met al die arrestatie.
  En die nieuwe gevangenis zal heten.de Belfort academie.


  Maak melding

 2. Wat een gezwetst dat de VHP de bouw van de trimbaan in het verleden tegen heeft gehouden. De werkelijkheid is dat de fascisten van de ndp en dictator Bouterse geen flikker om het volk gaf en alleen uit was op het behartigen van het eigen belang en gewin. Hou jezelf maar vooral de gek!


  Maak melding

 3. @paul
  en wat doet de huidige regering?
  denk jij dat je als burgertje daar ook mag gaan lopen?
  vergeet dat maar.
  dit is weer eigen belang van die diknek, nog meer geld verspilling


  Maak melding

 4. @ directeur zonder bedrijf
  7 maart 2021 At 17:10
  @paul

  De huidige regering is pas 9 maanden aan de macht en pas na 5 jaar zal ik conclusies gaan trekken. 10 jaar lang heeft de ndp zijn gang mogen gaan zonder iets voor het volk gedaan te hebben.


  Maak melding

 5. Nu reeds kan de conclusie worden getrokken, een waardeloos kabinet. Dit kabinet gaat de rit niet uitzitten. Een deel zal tijdig worden opgepakt voor corruptie. Bovendien zijn de ministers in mijn ogen brandhout. Ze missen de deskundigheid om een land te leiden en het bevreemdt mij dat sommigen die ik nog hoog acht gewoon meepraten in de straat van Santh en Bruns.


  Maak melding

 6. Tenminste is geen enkele minister gereshuffeld zoals die 60zoveel onder opa D. Brandhout hebben ze gemaakt van Suriname, die paarse criminele boevenbende. Wishful thinking dat ze de rit niet zullen uitzitten. Ze doen hun best om het verarmd surinaams volk uit de paarse stront te halen. Maar het is makkelijker om iets af te breken, zoals opa D, dan op te bouwen. Sporten is gezond. Laat iedere Surinamer gebruik maken van de trimbaan.


  Maak melding

 7. nou delano door jou paarse luilakken kwam het niet van de grondt he paarse shit ,en nu ben je jaloers dat deze regering het wel voor mekaar krijgt he paarse troeftoeter.


  Maak melding

 8. Ja overal in de wereld wordt dit soort trimbaan en sport faciliteiten neer gezet, Suriname kan niet achter blijven, zelf in india zijn mooie parken met sport faciliteiten, mensen moeten inderdaad meer en meer sporten


  Maak melding

 9. Behoort dit tot prioriteiten stellen om het land en volk uit de grote armoede ellende te helpen en uitdagingen op te lossen.

  Het volk lijdt honger, dagelijkse rekeningen betalen voor primaire levensbehoeften, eten en drinken, bus-en korjaalboottarieven betalen, olie-en benzine voor de personenauto’s, onderhoud, een dak boven het hoofd, criminaliteitsbestrijding, boefdraad oppakken/vraag het aan peggy bouterse, die weet wel waar hij zich schuil houdt, kleding kopen, patta’s kopen, enz.


  Maak melding

 10. Koos waarom start je geen donoren actie voor de bouw van een nieuwe gevangenis. Hier op WKT vindt je zeker donoren, En veel domoren haha


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.