‘Fileprobleem rondom Bosjebrug wordt snel aangepakt’

12
Enorme verkeersoverlast door defecte trucks op Bosje brug in Suriname
De drukte bij de huidige brug over de Suriname rivier. Foto (c) King-GioMassive Lantje Malbons

De Surinaamse president Santokhi heeft gisteren laten weten dat de regering werkt aan oplossingen om de dagelijkse files op en nabij de Wijdenboschburg in Suriname snel op te lossen. De files rondom de Bosjebrug zijn een dagelijks terugkerend probleem waarvoor binnen enkele maanden een oplossing komt, schrijft Starnieuws vanmorgen.

Om de problemen aan te pakken zouden er veerboten ingezet moeten worden tussen Leonsberg en Nieuw Amsterdam. Dit kan de brug wat ontlasten. Daarnaast moet de de weg van Tamanredjo naar Kaaimangrasi geasfalteerd worden, zodat er een opening naar het zuiden is voor het verkeer, zei Santokhi volgens de nieuwssite.

Op dezelfde dag dat de president dit aankaartte stond het weer vast op en rondom de brug. Dit keer als gevolg van een aanrijding waarbij een vrachtwagen en diverse personenwagen betrokken waren:


12 REACTIES

 1. Bosje brug was een paarse prestige project. Er rust een hebie op dat ding. Het liefst zie ik dat ding tegen de vlakte gaan. Maar goed wat zijn de alternatieven.


  Maak melding

 2. Santokhi heeft drie bruggen beloofd. Voor de verkiezingen zei hij dat er een brug komt tussen Nieuw – Amsterdam en Leonsberg. Eenmaal aan de macht gekomen, werd er niet meer daarover gerept. Vervolgens gaf hij aan dat er brug komt tussen Suriname en Guyana. Even later, voor de derde keer ,gaf hij aan dat er ook een brug gebouwd zal worden tussen Suriname en Frans-Guyana. Intussen zijn we straks een jaartje verder en nog geen milligram beton is gestort, noch een paaltje geslagen. Hoé gaat hij drie bruggen bouwen in het nog resterende tijdsbestek? Waar blijven de bruggen? Zoals gewoonlijk komen er van die noodoplossingen die nog steeds Moesje niet naar Parijs zal brengen. Zelfs de Moesje- niet -naar-Parijs- brengen- noodoplossingen, zullen maanden op zich laten wachten. Meanwhile, zijn de dagelijkse problemen zoals de zoveelste prijsaanpassingen, de koers e.d. een inherent dagelijks probleem geworden. Maar ja ,geduld mensen , Santokhi gaat jullie allemaal redden van een wisse ondergang. Tot die tijd; neem een parasolletje mee als je in de file belandt bent en ga lekker op de brug genieten van het mooie uitzicht.


  Maak melding

 3. @Willem
  Wie anders?
  Bouterse misschien?
  Ik snap bepaalde opmerkingen niet.
  If ie no wan odi odi, no bouw ie oso na see pasi.
  Chan wist toch waar hij aan begon?


  Maak melding

 4. Telkens blijkt weer dat vrachtwagens betrokken zijn bij aanrijdingen op de brug. Hebben de remmen het weer begeven? Hoe worden deze vrachtwagens gekeurd? Volgens mij heb ik nog nooit een vrachtwagen bij een keuringstation gezien. Ook niet toen de keuringen nog bij politie Geyersvlijt werden verricht.


  Maak melding

 5. Bijna iedereen in SU heeft een auto op zijn/haar erf staan, en niemand neemt tegenwoordig of al lang niet, geen Lanti Bus meer of een particuliere bus, en ja wat krijg je dan, File File en dan maar klagen: “er is elke dag file, maar jij bent zelf de veroorzaker, dus m.a.w “long Bus”.


  Maak melding

 6. rbrowny met y , jij hebt toch ook geen verstand paarse luizenpiemel zelfs de paarse ratten krabben aan hun piemel van zo’n dom idee , maar ja als je dom geboren bent blijf je dom he paarse hoofdluis,


  Maak melding

 7. Steven
  8 maart 2021 At 01:44
  Bijna iedereen in SU heeft een auto op zijn/haar erf staan, en niemand neemt tegenwoordig of al lang niet, geen Lanti Bus meer of een particuliere bus, en ja wat krijg je dan, File File en dan maar klagen: “er is elke dag file, maar jij bent zelf de veroorzaker, dus m.a.w “long Bus”.

  Was het maar waar dat er een auto op het erf staat. Ik zie overal minimaal twee auto’s op het erf staan!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.