Suriname ontvangt medische spullen van Frankrijk in strijd tegen COVID-19

7
Suriname ontvangt medische spullen van Frankrijk in strijd tegen COVID-19
De Franse ambassadeur in Suriname Antoine Joly overhandigd het materiaal aan minister Ramdin.

Suriname heeft een partij medische spullen ontvangen van Frankrijk. Ambassadeur Antoine Joly heeft deze aan de ministers Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking en Amar Ramadhin van Volksgezondheid overhandigd.

Minister Ramdin zei bij het in ontvangst nemen dat het niet alleen gaat om een geschenk, maar de geste in het kader geplaatst moet worden van het verder verstevigen van de samenwerking tussen Suriname en Frans-Guyana. De Personal Protective Equipments (PPE’s) dragen bij aan het terugdringen van de COVID-19-pandemie.

De Surinaamse bewindsman pleitte ook voor een goede verdeling van het COVID-19-vaccin in de regio zonder enige mate van voortrekkerij. De bewindsman maakte deze opmerking, omdat indien we niet goed voor elkaar zorgen, we in problemen zullen komen. Hij is blij met deze welkome geste.

Minister Ramadhin toonde zich ook ingenomen met de schenking van de Fransen. Zodra de totale voorraad is gearriveerd, zal die verstrekt worden aan de ziekeninstellingen die een belangrijke rol vervullen in de strijd tegen het coronavirus. Ofschoon er minder besmettingsgevallen zijn in ons land, is het volgens de bewindsman toch noodzakelijk om de maatregelen in acht te blijven nemen.

Ramadhin laat ook optekenen dat op maandag 8 maart 2021, de launch van de COVID-19-voorlichtingscampagne van start zal gaan. Deze campagne zal groots worden uitgevoerd. Hiermee wil de overheid de bezorgdheid onder delen van de samenleving met betrekking het vaccineren, wegnemen.

Momenteel worden de werkers in de frontlinie gevaccineerd tegen het dodelijke virus.

7 REACTIES

 1. Wanneer gaat Suriname stoppen met pakketje te ontvangen uit het buitenland zo regering zo het volk! We zijn nog steeds. afhankelijk van het buitenland anno 2021!
  Een land van geen 6000000 inwoners exporteert, hout, goud, rijst, olie,. groenten, vissen, maar toch zitten bedelen. Zie de corruptiie van de afgelopen 45 jaren. Ik schaam me, als Surinamer om steeds te vernemen pakket van hier tot China te ontvangen door de regering.
  We ontvangen meer pakket. dan Haïti!

  Ik verwacht de reactie om te vernemen,. dat ik NDP er ben, want tegenwoordig iedereen die kritiek heeft op een beleid in Suriname is lid van de oppositie!

  We hebben nog een lange weg te gaan, omdat. we kunnen niet tegen kritiek, wamt. alleen door kritiek kan je groeien en assertief te zijn


  Maak melding

 2. Deze regering bedelt niet. Zij neemt slechts geschenken in ontvangst. Onder precies dezelfde omstandigheden ,kon men wel uit volle borst beweren dat de vorige regering aan het bedelen was. De formule is heel eenvoudig. Chan neemt geschenken in ontvangst en Bouterse bedelt. Waag het niet om kritiek te leveren op deze slimme regering, de Messias Chan and the dreamteam bestaande uit o.a. Charles Barkley, Magic Johnson, Michael Jordan ,Larry Bird en Patrick Ewing.


  Maak melding

 3. Mischien moeten we Frankrijk vragen om Suriname aan Frans Guyana toe te voegen want na bijna 40 jaren staatskundige onafhankelijkheid is die experiment bepaald geen success. Als bonus krijgen ze bordo en brunsie in een klap.


  Maak melding

 4. Failed State waarom moest men zo agressief richting Blok reageren vraag ik me af. Hij legde de vinger precies op de zere plek en dat deed veel au au


  Maak melding

 5. @I SU als de regering DDB en kornuiten de staatskas en de goudkluis niet leeg had geplunderd en geen miljarden leningen hadden genomen hoefde deze regering NEKS te lenen. Even door denken aub voor degenen die dat kunnen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.