Medisch team uit Amsterdam volgende week in Suriname

12
Het RKZ oftewel St. Vincentius Ziekenhuis in Suriname.

Op uitnodiging van het St. Vincentius Ziekenhuis (SVZ) en het Diaspora Medisch Team zal een delegatie van het Amsterdam Universitair Medisch Centrum (AUMC) van 1 t/m 5 maart 2021 in Suriname vertoeven.

Deze missie vindt plaats in het kader van het Niertransplantatieprogramma in het St. Vincentius Ziekenhuis. In deze periode zal een serie activiteiten worden georganiseerd. Het programma ziet er in grote lijnen als volgt uit:

1 maart 2021: Kennismaking met het team van AUMC (prof. dr. Frederike Bemelman, internist-nefroloog en directeur van het Niertransplantatieprogramma AUMC, en dr. Mirza Idu, transplantatie en vasculair chirurg AUMC).

2 maart 2021: Symposium over Niertransplantaties

3 maart 2021: Opening van de Niertransplantatiepoli in SVZ door de President van Suriname.

4 maart 2021: Informatiedag voor dialysepatiénten, georganiseerd door de Nierstichting Suriname.

5 maart 2021: Afsluiting bezoek

12 REACTIES

 1. Bill Harzia,
  Ben jij echt zo een ziek mens dat je deze opmerking plaatst?
  Het medisch team zo nu gewoon thuis moeten blijven als zij op voorhand al beschuldigd worden van orgaanroof.
  Wat een zieke gedachte.


  Maak melding

 2. Hier het schoolvoorbeeld van een regering die opkomt voor het volk.Deze regering is niet een regering van de elite (welke elite ?) maar door en VOOR het volk. Daarom timmert het zo aan de weg om ontwikkeling in dit land te brengen ongeacht wat de uitlandige onruststokers zeggen en schrijven.


  Maak melding

 3. Paul, je bent zo hijgerig met deze regering, je keurt alles van deze regering goed, zowel slecht als goed. Mijn vraag: waarom ga je niet voor eigen parochie preken en neem dan gelijk para express mee. Heeft jouw partij geen partijblad, ga daar je stukjes laten plaatsen, dan kun je nog scoren. Waterkant forum is geen propoganda forum voor geen enkele partij of regering.
  Als je hier op WKT mee wilt doen met discussies op basis van thema’s, gebruik dan argumenten en niet de losse kreten, ten gunste van de regering, om jouw punt maken. Vertel waarom je deze handeling van de regering goed vindt!!!!!, dat willen wij lezen en geen nikszeggende kreten.
  Dit geldt ook voor heel veel anderen hier, kom met je eigen mening of weerlegt de mening van een andere met doordachte argumenten, dan kan het leuk worden en je kunt ervan leren. De mensen in Su lezen ook de WKT. Jip en Janneke


  Maak melding

 4. @pony,

  Het staat duidelijk in mijn reactie vermeld waarom ik deze regering goed vind. Ik sluit niet uit dat jij gewoon het nog steeds niet verkroppen kan dat een niet Creool dit land uitstekend regeert samen met een Marron.
  Ik schrijf toch dat deze regering in het belang van het land en volk regeert ? Dat zij het algemeen belang voor ogen heeft. Het staat er echt. Goed lezen aub !


  Maak melding

 5. pony , angela zit op jou te wachten ze komt er niet meer uit , en omdat jij niet goed lezen kan is die angela helemaal van slag , ga wat anders doen samen , maar bemoei je niet met serieus medische aangelegenheden , jullie twee zijn zo dom , ja de domsten , 10 jaar lang heeft jullie baasje bouta niets gedaan aan medische vooruit gang hier in Suriname , als je afgod ziek was of nog erger ging die klojo van onze belastinggelden naar cuba , want hij zei al eens de artsen hier in Suriname zijn onkundig .
  deze regering is bezig om orde op zaken te stellen dat voor iedereen de medische zorg beter wordt , maar het is te hopen dat Nederland inziet dat ze jullie twee niet behandelen om een of andere kwaal , of covid , waardeloze Suriname haters.


  Maak melding

 6. Paul, heb je dat artikel wel goed gelezen, deze onderlinge samenwerking vindt al heel lang plaats, elk jaar komen medici bij elkaar om te helpen, in welke vorm dan ook. Dit heeft niks met regeringsbeleid te maken, vandaar mijn reactie op jouw losse nietszeggende kreten. Wij hebben gelukkig nog heel wat goedwerkende organisaties , waaronder de NGO’s, in Suriname.
  Als wij op een regering moeten wachten dan leefde geen enkele Surinamer meer, dan waren nu bij onze lieve Heer.
  Van WAT zijn wij het ondertussen al gewent , niemand neemt die sloome nog serieus, tenzij je hem wil afzeiken.

  Btw, vraagje: waarom denk jij dat anderen altijd racistisch zijn, ben je zelf een racist, zit je zo elkaar dat je geen fatsoenlijk weerwoord kan geven en dan dat je naar het racisme grijpt.
  Bovendien voor jouw kortwerkende geheugen, Santokhi is niet de eerste president met Indiase roots.
  Het wordt eens tijd dat jij en je Oranjegasten leert omgaan met kritiek op de regering, het lijkt alsof jullie persoonlijk pijn lijden bij elke vorm van kritiek. Jip en Janneke


  Maak melding

 7. Ren niet achter iets aan maar omarm de hulp die naar je toekomt.
  Ik krijg het idee dat de toekomst, velen kwelt, en het verleden ze enorm tegenhoudt, waardoor het heden aan ze ontsnapt.

  Het team uit Nederland, komt met hart en nieren. (Vanuit volle overtuiging).

  Ik zelf ben voorbereid om het team te verwelkomen cq te ontmoeten. Terwijl, anderen zich sterk maken om het team, voor andere zaken te ontmoeten!

  Voor mij, heeft deze regering, de routen naar vriendschap geopend. Ik verlang niets van welk land dan ook, behalve hulp en respect. Onze/mijn regering, weet precies waarmee het bezig is.

  U bent decennia lang gekwetst, door een labiele regering en is een breuk in het vertrouwen ontstaan. Is herstel voor u mogelijk en wat is daarvoor noodzakelijk?

  De naam” Angela” is gereserveerd, voor de komende, vreselijke orkaan?


  Maak melding

 8. @ Leek orkaan je gaat idiote vergelijkingen maken. Hou op met Shitzooi schrijven. Je stom daarom schrijf je ook zulke zieke dingen. Je bent een Vulkaan die Vuurspuwt.


  Maak melding

 9. Prima! Elke behandeling en ingreep die in eigen land door mensen met kennis wordt uitgevoerd spaart reis hotel en buitenlandse artsensalarissen. Jammer dat de TOP GELEERDE MEDICI VREDE EN LAI AFAT DITNIET MEER MOGEN MEEMAKEN ZE WAREN TOPPERS OP MEDISCH GEBIED. God hebbe hun ziel!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.