Suriname vraagt Nederland opheldering vanwege gebruik verkeerde landkaart

27
Suriname vraagt Nederland opheldering vanwege gebruik verkeerde landkaart
De verkeerde kaart van Suriname op een site van de Nederlandse overheid.

De Surinaamse regering heeft Nederland gevraagd om opheldering te brengen in de kwestie, waarbij de ex-kolonisator recentelijk een verkeerde landkaart van Suriname heeft gebruikt. Bij het reisadvies dat door de Nederlandse regering is uitgevaardigd voor reizigers richting Suriname is bovenstaande kaart gebruikt, die de landsgrenzen niet juist weergeeft. 

“Wij vonden het nodig en belangrijk dat wij een duidelijk signaal geven richting Nederland dat onze landsgrenzen er anders uitzien. Wij hebben daarvoor ambassadeur Henk van der Zwan ontboden om protest aan te tekenen tegen het gebruik van die kaart. Ook is er om opheldering gevraagd in deze kwestie”, dit zegt minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS).

De minister verwees in het interview met de Communicatie Dienst Suriname naar een brief die bij de onafhankelijkheid van Suriname is geschreven door toenmalige premier Joop den Uyl, waarin hij beschreven heeft hoe de grenzen van Suriname lopen. “Als je daarnaar kijkt dan zijn het andere grenzen dan die op de kaart die recentelijk door Nederland is gebruikt.” De Surinaamse regering is van mening dat Nederland zich moet houden aan de toen vastgestelde grenzen en dat het land consequent moet zijn in het gebruiken van de juiste kaart. “Het is ook belangrijk voor ons dat wij internationaal erop toezien dat de landsgrenzen van Suriname zoals wij die zien gerespecteerd worden. Dat is duidelijk gemaakt aan de ambassadeur en hij gaat dat overbrengen.”

“Het maakt niet uit hoe anderen daarover denken. Bij ons gaat het erom dat dit onze landsgrenzen zijn”. De minister zegt dat de coördinaten reeds zijn vastgelegd. Deze zullen samen met de kaart worden aangeboden aan de Verenigde Naties en de Organisatie van Amerikaanse Staten. Dit zodat het formeel geregistreerd is. 

“Het is niet dat zij zullen zeggen dat dit de landsgrenzen zijn. Dat mogen ze niet en willen ze ook niet, maar het moet wel aangeboden zijn aan hen. Dit is een van de momenten, waarbij je ondanks vriendschappelijke betrekkingen toch principes op na moet houden en moet opkomen voor je soevereiniteit.” Aldus minister Albert Ramdin van BIBIS.

27 REACTIES

 1. Die mensen slapen want op google maps zie je dezelfde kaart. Internationaal staat Suriname zo op de kaart bekend.
  Grenzen zijn bovendien onzin. Die zijn bedacht om verdeeldheid te zaaien en controle te hebben over mensen.


  Maak melding

 2. Op 25 nov 1975 werd Suriname onafhankelijk van Nederland en Nederland wist over de betwiste gebieden van Surinsme in het zuidwesten met Guyana en het zuidoosten met Frans-Guyana.

  Nederland had duidelijk de grenzen aangegeven van Suriname en op grond hiervan kan de huidige Nederlsndse ambasssadeur in Suriname geen strint komen vertellen. Als hij niets van de hoed en de rand afweet jsn hij zijn bundel pakken en met een opdonderen naar Nederland.

  De VN geeft niet aan in landen waar grenskwesties zijn hoe landgrenzen van die landen bepaald zijn en die landkaarten gebruikt moeten worden. Dus Nederlsndse ambassadeur in Suriname houdt je mond stijf dicht hierover en opzouten.


  Maak melding

 3. Liever laat dan nooit. Het is goed op te komen voor Surinaamse belangen. De Surinaamse regering heeft een duidelijke boodschap afgegeven. Dit signaal moet doorgetrokken worden naar alle Surinaamse belangen. De realiteit is wel dat de Guyanezen er anders overdenken en ook daarnaar handelen. Google Maps hanteert ook dezelfde grenzen. Dan moet men ook bij Google wezen. Een heleboel instanties nemen kaarten rechtstreeks over van Google. Zijn er ook nog Redi Musu’s in de zaal die Nederland zullen verdedigen?


  Maak melding

 4. Nederland heeft Suriname nooit serieus genomen !
  Dit is met alles zo ook met andere isseus.

  Jorgen Raymann heeft deze Nederlandse mentaliteit heel goed geimmiteerd in zijn show “even slikken”. Een Hollandse Amsterdammer zei tegen zijn Surinaamse zwager dat logé was: “ach joh, jullie Surinamers moeten niet zo zeiken”.

  Dat Nederland Suriname niet serieus neemt is ook terug te zien in de acceptatie en erkenning van de demografische samenstelling van de Surinaamse bevolking.
  Volgens Nederland zijn alle Surinamers creolen. Nederland kent en erkent de ander culturen met hun normen en waarden niet !
  Ook in Nederland worden de diverse Surinamers met hun eigen culturele achtergrond niet als zo danig erkent.

  Nederland is laatdunkend en behandeld Suriname en Surinamers als onbelangerijk en minderwaardig.

  Beste Henk van der Zwan,
  Herintroduceer Suriname en de verschillende Surinamers aan Nederland.
  Dit zal heel veel verborgen en weggemoffelde irritaties wegnemen. Het zal ten goed komen van onze relatie en raciale issues.

  Nederland kan hier van leren en rijker worden, want ook in Nederland wonen er mensen met een dubbele of meervoudige culturen. Er kan ook in Nederland gesproken worden over bijvoorbeeld: Surinaamse Nederlander, Chinese Nederlander, Indische Nederlander, etc.

  Erken de grenzen ook van onze inwoners !

  De regering Santokhi is goed !
  Geen zogenaamde dekolonisatie maar wij werken aan gelijkwaardige acceptatie en erkenning !

  Justitia Pietas Fides. Krakti !


  Maak melding

 5. Google : plattegrond van Zuid Amerika san kijk je wat je daar ziet. Doe daar eerst iets aan. De wereld kent de kaart waar tigri bij Gyuana is. Su is te labiel.
  gemodereerd

 6. Heel WHO heeft de foutieve kaart. Heel google heeft die kaart. Waar praat Ramdin over??
  Ga je huiswerk doen. Je bent en maakt jezelf belachelijk.
  Ook die zg journalisten van Su. Doe iets en schrijf niet hoop berichten over van anderen.
  gemodereerd

 7. Ik woon al meer dan 30 jaren in nederland. Ik weet uit ervaring de witte man verklaart de surinamer liever voor de gek dan hij je gaat helpen, alles heb ik zelf moete rooien in nederland. Ik werd bijna voor de gek verklaard door de woningbedrijf waarvan ik woning ik kregen vreemde mensen aan de deur gestuurd door hollanders mensen van ggz maar ook veel hindoestanen zijn ook kontlikkers en hielelikkers ook andere rassen. De hollanders wil stoken dat is hun middel om ruzie en verdeeldheid te zaaien altijd zo geweest. Zodra de witte hollander ziet je komt voor uit in het leven nou dan gaan hun voodoo poppen echt dansen. Ik heb hier meegemmaakt met witte doktoren man en vrouw, als je ziek bent vragen ze als eerste of je een dodelijk spuitje wil ik heb dit 2 maal gehoord. Ik krijg nog steeds rillingen over mijn rug als ik terug denk aan die hollandse doktoren in ziekenhuis . Heel enge duistere kant hebben hun enge gezicht ook . Gelukkig weten mensen ook in suriname hoe nederland is ook een gemene kant heeft achter de mooie blauwe ogen van hun. Ik kan heel veel schrijven maar ik ga mensen niet op hun wrede ziel trappen god ziet alles.


  Maak melding

 8. Sir Attenborough heeft net erop geweten dat de mensheid naar de knoppen gaat door klimaatsverandering en Suriname en Guyana maken zich druk om een door mensen arbritair vastgestelde grens. Het betwiste Tigrigebied is in mijn ogen van de hele mensheid, we zouden er daarom goed aan doen om van het gebied een natuurreservaat te maken. Daarmee leveren Surinamers en Guyanezen een kleine bijdrage om klimaatsverandering niet erger te maken dan het al is. Want op dezelfde egoistische, hebzuchtige manier delen van aarde zich toe-eigenen, zal er slechts toe leiden dat wij mensen straks dezelfde weg opgaan als de dinosaurussen. Met andere woorden ‘un alamala o dede’.


  Maak melding

 9. Henkes je heb gelijk, die tigri gebied is van Suriname, maar Guyana en Suriname moeten op een fatsoenlijke manier gaan oplossen,oorlog voeren kent alleen verliezers, er wonen weinig mensen in dat gebied, een natuur reservaat is geen slecht idee??


  Maak melding

 10. Nederland heeft Suriname nooit serieus genomen !
  Ook in het bedrijfsleven merk je dat op, promoties gaan liever naar Turken of Marokkanen, dan naar Surinamers antillianen.
  Wij Surinamers zijn in Nederland nooit geaccepteeerd, met ons is altijd negatieve grappen gemaakt. Wij zijn altijd voorschut gezet, als Lui, ze komen te laat, ze zijn luidruchtig, en ze luisteren niet. Ik hoop dat de 3e en 4e generatie kinds kinderen van de Surinamers beter geaccepteerd zullen worden, let op een slogan”DE NEDERLANDER HEEFT NOOIT GEWERKT, ZE LATEN ANDEREN HET WERK OPKNAPPEN, EN MACHTIG SUPRIEUR GEDRAG TONEN.


  Maak melding

 11. Angela, over het gezondheid gebeuren kan ik me me niet vinden hoor, dat er racisme is in Nederland daar heb je gelijk in, maar wat doe je daaraan niks, stoor je niet teveel met die racistisch gebeuren, de mensen haten elkaar al duizenden jaren, racisme komt door angst en jaloezie, niet alle Nederlanders zijn racisten, de laatste tijd wordt racisme angst volop in het nieuws gebracht, mensen zijn eenmaal angst hazen, en toch geloven zij in ,dat is dom, elk mens op deze wereld heeft een leuke kant, maar dat gebruik men niet, alleen het slechte kant wordt gebruikt, mensen zijn vreemde vogels, niet aan storen,


  Maak melding

 12. wat je niet weet kan je niet plaatsen.
  veel gezeik weer om niets.
  grenzen behoren internationaal vastgelegd te zijn
  blijkbaar is dit hier niet het geval, volgens het artikel?
  dus de nederlander verwijten een verkeerde kaart te gebruiken terwijl je zelf die grenzen niet vast hebt laten leggen internationaal?
  het falen van suriname, maar alweer de schuld van de witman nederlander.
  zo kennen we suriname weer.
  vooral blijven schoppen tegen die witman hoor, dan krijg je vanzelf nog wel een keer het deksel op de neus.

  de hele manier hoe dit foutje aangepakt wordt?
  protest aangevraagd? ex-kolonisator? ambassadeur ontboden?

  de fout gewoon mededelen en opheldering regelen over de zaak? was dat niet genoeg?
  minister wilt een beetje de stoere jongen uit gaan lopen hangen met zijn stoere praat?

  @angela
  hoe jij de witman ziet weten we nu wel.
  dat jij veel dingen blijkbaar niet eens begrijpt weten we ook wel.
  jouw achterhaalde domme zienswijze kennen we nu ook wel.
  je belabberde nederlands ondanks 30 jaar in nl? zegt genoeg over je begrip wat er tegen je gezegd wordt…je zienswijze wordt bepaalt door het niet verstaan/begrijpen van de nederlander. dat is het enige wat je hele opmerking zegt


  Maak melding

 13. Hallo lieve Angela
  25 februari 2021 At 10:35
  Ik woon al meer dan 30 jaren in nederland.
  Ik zeg altijd schijt niet in het bord dat jou te eten geeft meid. Je woont al 30 jaar in Nederland en profiteert van alle voorzieningen die dat land kent. Je speelt slachtoffer van racisme terwijl je zelf behoorlijk racistisch bent. Ik lees ook dat je godvrezend bent maar daar twijfel ik aan. Hindoestanen zijn volgens jou kontelikker en hielenlikkers.Surinamers zijn weer lui onbetrouwbaar en luidruchtig lees ik het en der. Kortom ieder mens draagt het racisme in zijn hen mee.


  Maak melding

 14. @Angela, wat ik niet snap is dat je 30 jaar in Nederland woonachtig bent en nog steeds niet fatsoenlijk de taal beheerst. Jouw houding noem ik pas racistisch ! Volksmenner!


  Maak melding

 15. @Para Express,

  De Nederlander is gewend alles op een hoop te gooien, dus hoe makkelijker, des te beter. Namen van mensen worden afgekort tot het liefst 2 letters (Jo en Co en Mo bijv.) en alles wat anders is wordt op de hoop allochtoon gegooid.
  Dus verwacht niet te veel.
  Zelfs miss LaTina werd een allochtoon genoemd, ipv een Bilderberger.


  Maak melding

 16. Werkloze directeur,

  Je valt iemand aan omdat ze misschien de taal niet zo goed beheerst. Ik zie jou ook regelmatig taalfouten maken.
  Bovendien, wat zeg je dan van al die autochtonen die nog steeds bijv. ‘hij werd ziek’ schrijven als ‘hij werdt ziek’?
  Deze autochtonen wonen al 80 jaar in Nederland, spreken en schrijven geen andere taal dan het Nederlands.
  Dan zeg ik dat Angela het toch veel beter doet dan zij.


  Maak melding

 17. Maripa co: racisme komt door angst en jaloezie.

  Nee. Want een zwarte die bang is voor een andere zwarte en jaloers is op hem kan geen racist zijn daarom.

  Alle tekortkomingen zijn het gevolg van een ding: gebrek aan ware kennis, dwz spirituele kennis: sarwam akhilam brahm of Siyaraam-mai sab djag djaani.
  In India, in het Hindoeïsme, onderwijzen ze dit. Daarom haten de moslims en christenen de Hindoes, want de Vasudhaiva Kutumbakam gedachte brengt hun monoplisme, nl als enige heersen in de wereld, in gevaar. Een van de namen van moeder Aarde in het Sanskrit is Vasudha. Hindoes, met hun ‘alle wezens op de Aarde zijn kinderen van diezelfde moeder Aarde (Vasudhaiva) en vormen daarom samen één grote familie (Kutumbakam)’, worden dus als obstakel gezien door de christenen en moslims, die de hele Aarde voor zichzelf willen hebben. Waarom anders zouden ze iedereen willen bekeren en overheersen?
  gemodereerd

 18. @,maripa bedankt maar wat ik schrijf is geen fantasie alles is echt gebeurd heel erg maar waar. @paul en @ directeur zonder bedrijf jullie moeten op je eigen taalgebruik letten en kijk ook kritisch naar wat jullie schrijven jullie reagerem.op elke atikel met juliie shit gedachte ik dat jullie nu zieke gestoorde reacties gaan zetten steeds weer want zo rot duivels zijn jullie en mij racisctisch noemen en steeds op mij en@ jaichand reageren deze meneer heeft nette manieren en heeft fatsoen. @directeur zonder bedrijf je weet niet waar je over hebt je reacties zijn van zeer laag nivo zonder inhoud ga wat nuttigs doen.Je zit alleen maar rotzooi te schrijven netals paul en anderen. Ga je land opbouwen in dit nederland niet zitten vreten van de witte man en mij leven zuur maken netals @ paul. Schamen jullie je kapot maar ja dat hebben jullie niet eens.


  Maak melding

 19. @ times for kranti je bent super niet zoals @,paul en directeur zonder bedrijf die schrijven Als een kip zonder Kop en denken ook zo in hun hoofd . Hun lijken wel dementen leven in een fantasiewereld erger als mijn familielid en steeds heel brutaal op mijn reacties reageren. Azijnpissers klojo zijn het met veel brutaliteit.


  Maak melding

 20. @ Jesse25 februari 2021 At 14:21

  Sommige dingen moeten gezegd worden en duidelijk gemaakt worden.
  En zoals Maslow zei:
   “What is necessary to change a person is to change his awareness of himself.”

  Doe je niks dan gebeurt er ook niks. Krakti !


  Maak melding

 21. @jaichand
  je faalt gelijk al bij het begin met het stellen dat ik werkeloos ben.
  tevens ga je taalfouten en grammatica op 1 hoop gooien.
  taalfouten met d en t en dergelijk veranderen niet veel aan de betekenis van een zin.
  grammatica fouten daarentegen? kan een zin een hele andere betekenis geven.
  dat jij het beter vind? zegt gelijk al genoeg over jou


  Maak melding

 22. @angela.
  al 30 jaar een opvreter in nederland en dan ga jij anderen zeggen wat ze moeten doen?
  hun land opbouwen? erg lachwekkend.
  dat sommige reacties je niet bevallen? pech voor je.
  facts don’t care about feelings.
  hoe laag jij het niveau van mijn reacties mag vinden? doet niets af aan het feit dat het gewoon feiten zijn.
  het feit dat jij met je dikke reet in nl zit te teren op je geld, zegt nog niet dat anderen dat doen.
  ik heb in mijn leven nog nooit enige uitkering of subsidie gehad van nl. dus alweer een erg domme ongefundeerde opmerking die nergens op slaat.
  wat is het volgende dat je gaat verzinnen???
  de enige die blijkbaar dement is ben jezelf met je fantasie aanvallen.
  als je zo gestoord bent dat je de waarheid niet kan verdragen?? moet je misschien maar niet meer posten op social media.
  in ieder geval niet die domme achterlijke persoonlijke shit, die waarschijnlijk gewoon verzonnen is, alleen maar om de witman slecht weg te zetten.
  als de witman zo slecht en gemeen is?? wat doe je daar dan nog?
  dat je daar blijft zegt al gelijk dat je niet de slimste bent als je zoveel problemen daar hebt.
  lekker zeuren en klagen…. maar wel blijven vreten van die witman.
  jij hebt de slechtste kwaliteiten die surinamers hebben


  Maak melding

 23. @Directeur je moet niet zo zeuren narisctische gekken zijn jullie en over @jaichand en mij met je achterlijke woorden die gebruikt je zi met paul en anderen alleen maar zit te schrijven en mij aan te vallen met je zieke fantsieen. Directeur zonder bedrijf wordt directeur met bedrijf niet teren op de witte man zijn krachten maar met je dikke vette kont en dat die narcistiche gedrag van jullie paul glenn en jk sukru sani maripa etc is heel irrirant narcistich zijn jullie bezig ik heb hard gewerkt daarom leef ik lekker van mijn spaargeld day lukt jou niet want je hebt niet eens een bedrijf zieke woorden gebruikt jij ook ik hen ook hard ik gewerk en daarom geniet ik ook lekker voor . Jullie leven in een fantasie wereld ga een bedrijf beginnen en suriname en nederland opbouwen en respect hebben voor andermans zijn mening daarom heb je geen bedrijf vette luie kont heb je zelf stink zak.


  Maak melding

 24. Suriname vraagt Nederland opheldering vanwege gebruik verkeerde landkaart.
  Aldus minister Albert Ramdin van BIBIS.

  Ook wil ik bij deze Koning Albert van BIBIS verwijzen naar een recent artikel uit ons buurland Guyana over hun grenskwestie met Venezuela.

  Bron: (dailynewsguyana.com) 26-2-2021
  Fondsen voor openbaar onderwijs over de grens tussen Guyana en Venezuela – Minister Todd

  Minister van Buitenlandse Zaken en Internationale Samenwerking Hon. Hugh Todd zegt dat de regering van Guyana kosten noch moeite zal sparen om ervoor te zorgen dat de Guyanese bevolking wordt opgeleid en geïnformeerd over de grenskwestie tussen Guyana en Venezuela.

  In zijn bijdrage aan het nationale begrotingsdebat op donderdag kondigde minister Todd aan dat dit jaar een grootschalige PR-campagne zou worden gelanceerd als onderdeel van een gezamenlijke inspanning om de territoriale integriteit van Guyana te beschermen.

  “Gelden zullen ook worden toegewezen aan een nationale PR-commissie, een commissie die een nationale PR-campagne zal aansturen, omdat men vindt dat we de komende jaren zeer proactief moeten zijn door onze mensen op te leiden.
  De subcommissie Betrekkingen en we waren het er allemaal over eens dat [er] een grootschalige PR-campagne moet komen, waarbij onze basisschoolkinderen tot en met de volwassenheid betrokken zijn, ” zei hij.

  Minister Todd vertelde de Nationale Vergadering dat het de bedoeling is om de solidariteit onder de mensen te bevorderen om “één boodschap” over deze kwestie te spreken en om ervoor te zorgen dat elke burger de waarde begrijpt van het handhaven en beschermen van de territoriale integriteit van het land.

  Het artikel is verder te lezen op de vermelde (site).
  Maar lees hoe de Guyanezen de zaak ook aanpakken m.b.t. de Grenskwestie met Venezuela.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.