Oud-president Bouterse legt krans bij monument revolutie

84
Oud-president Bouterse legt krans bij monument revolutie

De Surinaamse oud-president Bouterse heeft zojuist een krans gelegd bij het monument van de revolutie. Dit in verband met de herdenking van de Sergeantencoup, de staatsgreep in Suriname die Desi Bouterse en Roy Horb met 14 collega-sergeanten, de “Groep van 16” genoemd, pleegden op 25 februari 1980.

Tijdens het bewind van Bouterse was 25 februari de dag waarop in 1980 een illegale, gewapende machtsovername in Suriname plaatsvond door militairen, een nationale vrije dag. De huidige Surinaamse regering heeft dat afgeschaft.

84 REACTIES

 1. Opa D, verkrachter van Suriname vanaf 25 februari 1980, moet boeten voor zijn misdaden tegenover het verarmd surinaams volk.
  gemodereerd

 2. Karma 25 februari 2021 At 16:55
  Heeft respect voor ons allen .laat het voor de almachtige .heb eer voor ex pres D.B

  dan moet jij ook respect hebben voor de slavenhandelaren die ons zo slecht heeft behandeld. Laat het aan de Almachtige over en laten wij dat hoofdstuk afsluiten in naam van de Here Jesus van Nazareth.


  Maak melding

 3. Waarom gaat hij de septic tank van Santo Boma niet ledigen, zodat het straks een beetje aangenamer toeven is voor hem en zijn moorddadige helpers wanneer ze daar opgeborgen worden.


  Maak melding

 4. Esmerald, ik zou zeggen. Afbreken dát gedrocht. Respect en eer voor opa D? Er zou 1 grote rechtszaak, naast de lopende, moeten komen , aangespannen door een IEDER, die vanaf 25 februari 1980 op welke wijze dan ook heeft GELEDEN door opa D en zijn paarse criminele boevenbende. Inclusief de onschuldige militairen, die zinloos zijn omgekomen. Btw LH, opa D is een achterachterkleinzoon van een Zeeuwse kolonist. Dus geen slavenbloed, maar van de kolonisator. Vandaar de naam bouterse.


  Maak melding

 5. 1 grote poppenkast. Er was helemaal geen sprake van een revolutie. We hebben te maken met insubordibatie van leger officieren met als hoogte punt moorden en een staatsgreep. Bouterse speelt toneel.


  Maak melding

 6. @Karma 25 februari 2021 At 16:57
  Respect voor ex pres DB
  ==============
  Als je het ambt van president respecteert dan zou je dit soort onzin nooit posten, dan zou je nooit op hem stemmen, dat zou je hem vervloeken. Dat is de karma die hij verdient.


  Maak melding

 7. @schipper: je bent een gestoorde idioot!
  Je baas heeft dit voor de laatste keer gedaan, hij heeft te horen gekregen dat dit mismaaksel gaat verdwijnen.


  Maak melding

 8. maar als die revolutie geen revolutie was?
  en daarom die vrije dag is afgeschaft?
  wat doet dat lelijke klote monument daar nog dan?
  gewoon er heen gaan en voor de ogen van die idioot een zak stront erop gooien


  Maak melding

 9. Wanneer gaan ze het in Suriname leren dat in een Democratie geen revolutie dag wordt gevierd?!
  Democratie en revolutie gaan niet samen!!
  Opdoeken dat heel revo drama!!


  Maak melding

 10. En druk dat het was.
  Laatste keer.
  Als er echt mensen geweest waren was de foto wel anders gemaakt.
  Eenzame man. Doekhi melde al dat hij in Nickerie geen vrienden meer heeft.


  Maak melding

 11. @Karma
  Respect voor wat?!
  Voor staatsgreep 1980,voor Dec.moorden 1982,voor telefoon coup,voor uitlokken Moiwana burgeroorlog,bouta amnestie….schulden en roven van staatskas?!
  Ga je hoofd laten checken!!


  Maak melding

 12. Het monument is zijn pai voor alle vermoorde slachtoffers die hij gemaakt heeft. Elk jaar noemt hij hun namen en vraagt vergeving ma a no e luk!
  Morgen is DDay


  Maak melding

 13. Een doodskist moet op 25 februari op diverse plekken/plaatsen Paramaribo – Suriname worden geplaatst.

  ddb behoort een behoorlijke trap in het gezicht en onder zijn kont krijgen en zo snel als het kan naar SB te worden gebracht.

  Deze dag moet een voorbeeld zijn voor de democratische rechtsstaat van eens, maar nooit weer. Een dag dat we de democratische rechtsstaat, de grondwet van Suriname, Internationale Verdragen, mensenrechten vieren.

  ddb is de grootste en gevaarlijkste crimineel van Suriname, waar we alle doden moeten herdenken.

  Dat moeten wij van leren, iedereen is ondergeschikt aan de grondwet van een land en Internationale Verdragen.


  Maak melding

 14. Ik zou al lang deze zogenaamde monument met dynamiet hebben opgeblazen. De Surinamers moeten de historie gaan herschrijven. Wordt teveel gepraat gewoon dat gedrocht opblazen.Want dit monument vertelt ons hoe de geschiedenis van Suriname is verkracht en dit was de prelude van een tijdperk waardoor Suriname teruggeworpen werd richting de middeleeuwen.


  Maak melding

 15. Sing Sing 25 februari 2021 At 18:35
  Ik zou al lang deze zogenaamde monument met dynamiet hebben opgeblazen. De Surinamers moeten de historie gaan herschrijven. Wordt teveel gepraat gewoon dat gedrocht opblazen.Want dit monument vertelt ons hoe de geschiedenis van Suriname is verkracht en dit was de prelude van een tijdperk waardoor Suriname teruggeworpen werd richting de middeleeuwen.
  ======================================

  Sing Sing, je mag je geschiedenis niet verloochenen, maar ik zou het niet erg vinden om er een paar mooie foto’s van te maken voor de geschiedenisboeken om het daarna rigoureus te slopen en een statig hoofdkantoor voor de politie daar neer te zetten.


  Maak melding

 16. een stuk kankergezwel staat er voor het monument. En het monument zelf opblazen, staat nergens voor en zeker niet voor revolutie.
  Revolutie betekend opstand van de bevolking tegen een dictator!!!!!!!!!!!!
  en dan noemt ie idioot dat de sergeantencoup een revolutie is.
  Hang him high!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


  Maak melding

 17. Deze zelf verheerlijkte moordenaar heeft totaal geen geweten. De 15 prominente mannen die hij uit hun huis heeft laten ophalen en koelbloedig heeft vermoord daar is hij trots op en zegeviert hij nog steeds op. Deze idioot moet men letterlijk opblazen met dynamiet in zijn reet. Het zoveelste bewijs dat hij geen geweten heeft en letterlijk schijt heeft aan de rouwende familieleden. Met zijn acties is het de zoveelste doodsteek voor de nabestaanden. Velen zijn nog in diepe rouw en deze idioot verheerlijkt nog steeds zijn misdaden.
  gemodereerd

 18. @ Ray
  De Franse volksopstand, wordt nog steeds jaarlijks herdacht op 14 juli en Frankrijk is een democratisch land, dus waarover heb je het? Zit je je eigen domheid ten toon te stellen door te zeggen dat de revolutie nooit word gevierd in een democratisch land.


  Maak melding

 19. Het monument moet blijven. Is een deel van de geschiedenis van Suriname.
  Daarom is het ook een monument. Een weergave van een gebeurtenis uit het verleden.
  gemodereerd

 20. Bullshit Bouta houdt ook hier weer Suriname en zijn volgelingen voor de gek.
  Deze gedenkteken en kranslegging is voor Bouta een eerbetoon aan zijn kameraden waarmee hij samen Suriname had gegijzeld. Bouta heeft verder met land en volk niks te maken. Hij slaapt verder als een roos.

  Suriname heeft nu eindelijk een goede leider.
  En het is gelijk te merken. Suriname wordt slimmer, Suriname durft kritisch te zijn, Suriname heeft een eigen mening, Suriname durft te kiezen en Suriname durft te zeggen;
  Mek Bouta nyang mi mars !

  Wij willen gerechtigheid !

  Justitia Pietas Fides. Krakti !


  Maak melding

 21. haha nog zo een dombo
  Kronto weet je wel waar je het over hebt snotneus. De Fransen kwamen in opstand omdat ze in bittere armoede leefden teerwijl de koning en zijn familie in luxe baadden.

  Niet iedere revolutie is hetzelfde .
  Dus eerst je huiswerk doen en daarna je bek dicht houden, want je kraamt een lo ka uit


  Maak melding

 22. Dat DDB een krans durft te leggen, getuigt dat deze fossiel geen ruggengraat heeft !
  ”Of juist heel veel zelfs”

  sari tori

  Jacko.
  gemodereerd

 23. Wat zie ik allemaal voor het monument?? In mijn bewustzijn en omgevingsbewustzijn die ik een seniele moordenaar, een pathologische moordenaar, een seriemoordenaar voor het zogenaamde monument van de grote leugen, van de grote catastrofe staan. Weet niet wat in zijn bewustzijn omgaat? Denk hij allemaal aan de vele moorden die hij heeft gepleegd of door zijn toedoen zijn gepleegd op 25 februari 1980, denk deze hond aan al die onschuldige levens die verloren zijn gegaan door de zogenaamde sergeanten coup, denk hij dat met 25 februari Suriname het paradijs van Bouterse en zijn sergeanten zijn ingegaan?? Aan wat denk deze moordenaar op dat moment??
  Ik weet wat 25 februari 1980 het land Suriname heeft gebracht. Het is de dag van de catastrofe, de dag dat het land richting de Middeleeuwen werd gegooid, de dag dat het land zijn ontwikkelingspotentieel werd ontnomen, de dag dat de bittere armoede werd uitgevonden en werd ingeluid in Suriname, de dag dat kinderen hun ontwikkeling werd ontnomen, de dag dat cocaïne een gemeengoed werd in Suriname, de dag dat er een elite ontstond uit de gelederen van de NDP, de dag dat roven en zelfverrijking het devies was geworden van de NDP, de dag dat in de toekomst het veerkracht werd weggeslagen uit de inwoners van Suriname, waarbij zelfmoord de weg van de minste weerstand werd voor de meeste mensen, door van de Bosje brug te springen, een brug die werd gerealiseerd ten koste van het levens toen van veel onschuldige mensen in Suriname, waaronder mijn vader die in 1990 overleed omdat de medische voorzieningen in Suriname was verslechterd door regering Wijdenbosch. Ik kan zo nog uren verder gaan. 25 februari 1980, DE DAG VAN DE CATASTROFE. WELKOM IN HET PARADIJS VAN BOUTERSE.
  Hoop niet dat deze moordenaar, die Suriname en zovele Surinamers zoveel leed en verdriet heeft aangebracht een natuurlijke dood in zijn bed sterft.


  Maak melding

 24. @ Marwana
  Wat ik heb geschreven is naar aanleiding van een statement van Ray, dus tenzij je eerst die statement hebt gelezen, kan je reageren op wat ik zeg . Het gaat niet om hoe de situatie was in Frankrijk, maar het feit dat hij stelt dat er in geen enkele democratisch land een revolutie word herdacht.
  Een goed gemeend advies naar jouw, wanneer je met je vinger wijst naar een ander en hem dombo noemt, zijn er drie vingers die naar jouw wijzen, probeer het eens.


  Maak melding

 25. Deze dag moet zeker herdacht worden en hopelijk voor dat de almachtige de heer bouterse terug roep hij wel met zijn verhaal naar buiten kom in belang van de geschiedenis van suriname
  gemodereerd

 26. Big up Bouta. De haters en gatlikkers hier. Opgepast. Als Brunsie mie wordt van Chan. Einde feest
  gemodereerd

 27. kronto , paars schepsel , jij bent de dombo en iedereen wijst zijn vinger naar jou , , en 25 februari 1980 was geen revolutie maar een ordinaire coup van je baasje bouta en nog een stel mislukte militairen.
  hebt jij het ingezonden stuk van I.Naf-Zabi gelezen wat hier op WTK geplaats is , met als titel ,
  25 februari 1980 is de dag van een fake revolutie , , maar het zou jou wel een worst zijn , want je blijft aan je afgod bouta geloven , loser.


  Maak melding

 28. kronto , na mie , paki-rat- igri , schipper en al die andere paarse ratten hier op WTK , jullie zagen niet je baasje daar een dodenkrans leggen , maar een oude seniele man dronkaard en coke snuivende en dementerende stukje paarse poep , en wordt snel weggespoeld , en het coupmonument wordt ook snel verpulverd , en dan kan iedereen zeggen , opgeruimd staat netjes.


  Maak melding

 29. Surinamers hebben een geheugen van een half uur in vergelijking met een goudvis dat een geheugen heeft van een minuut.
  Wij blèren en blaffen wat af maar als puntje op paaltje komt dan geven wij niet thuis.
  Ik stond ook in 2015 op het plein met nog 2000 andere dappere mensen waar waren jullie dan toen hadden jullie ballen moeten tonen, maar nee achter het computer en allerlei ideeën de lucht in slingeren het heeft allemaal geen en zet geen zoden aan de dijk.


  Maak melding

 30. welke dijk bedoelt jij en de zoden zijn allang uitgedroogd het is alleen nog stof en allang is weggewaaid met de wind , en welk plein , het revoplein? met 2000 paarse nietsnutters zeker , dus de balletjes zullen wel over waaien als ballonnetjes en door de felle zon hebben ze weinig overlevenskans.


  Maak melding

 31. Laat hij een graf krans bij OCER zetten.
  Hij wil het volk gewoon provoceren.
  Hij heeft het land en volk al uitgebuit.

  Met zijn liegen en bedriegen van volk en vaderland.

  Ga maar gauw naar het eeuwige oorlog velden waar je thuis hoort.

  Ba suku ba feni ba tjari
  De tijd van tjari is nu voor jouw aan gekomen yu Bigi DiDiBri.


  Maak melding

 32. Na mi
  25 februari 2021 At 20:20
  DDB NA BASI FUCK CHAN

  Geweldige bijdrage waaruit weer eens blijkt hoe achterlijk en dom een bepaalde bevolkingsgroep is. Nee, laat het opbouwen van een land aan Aziaten over en laat de anderen daar van profiteren,


  Maak melding

 33. En toen vroeg opa D aan de paarse djamoe edes: hebben jullie het moeilijk? Toen enkelen blaten:Jaaa, lachte opa D hen uit en zei: dan hebben jullie niet slim gestemd op 25 mei 2020. Het toont opnieuw aan, hoe deze verkrachter van Suriname denkt over het verarmd volk. Hij genieten ervan, dat ze pinaren door zijn afbraak belijd en hij en zijn paarse criminele boevenbende zich verrijkt hebben. Hoezo revolutie? Tak nanga mi. Vandaag gaat híj opnieuw voor de krijgsraad en zal alles eraan doen, samen met zwerver advocaat, om het rechtssysteem weer te torpederen. Welke kans hadden al zijn slachtoffers? Revo? Me mars opa D. Tak nanga mi.


  Maak melding

 34. @ WAT,
  Iedere revolutie begint met een coup, dat is de regel. Als jij nu te stom bent om de vorming van een revolutie te kennen, dan ben je ook te stom om een fake revolutie te onderscheiden van een echte.


  Maak melding

 35. Fidel Castro, als echte revolutionair, schreef het boek “de geschiedenis zal mij vrijspreken”.
  Dus jullie van de Verenigde Huichel Partij denken dat, als wij de geschiedenis rond 25 februari 1980 veranderen, Bouterse nooit zal worden vrijgesproken over deze 40 jaar Revo.
  Het plakboek van de VHP zal geen stand kunnen houden tegen de waarheid voor wat betreft het reilen en zijlen omtrent de revolutie. Daarom, blijven jullie je maar lekker bezighouden met het plakboek, hoe meer je plakt hoe doorzichtiger de halve waarheden die er worden rond gebazuind.


  Maak melding

 36. @ paul je moet niet discrimineren je noemt mij racist maar zelf ben je er flink mee bezig. Achtelijk en dom ben je ook zelf. Dus mij uitmaken voor iets wat je zelf ben Is Pas zeer dom.


  Maak melding

 37. @ paul je moet niet discrimineren je noemt mij racist maar zelf ben je er flink mee bezig. Achterlijk en dom ben je ook zelf. Dus mij uitmaken voor iets wat je zelf ben Is Pas zeer dom.


  Maak melding

 38. Kronto kronto kronto in je hoofd zit alleen maar water zo als in een kronto.
  Een waterhoofd heb je.
  Volgens jouw begin een revolutie met een coup.
  Als jij een revo bent wie heeft dan de coup gepleegd.

  Die mensen die jouw hebben gemaakt .
  Hebben volgens mijn een grote fout begaan.
  Ze hebben de nageboorte gehouden en de baby weg gedaan.
  Deze fout hebben heel veel van die NDPers gemaakt.

  Yo hersenloos didibri.


  Maak melding

 39. Opa D, de verkrachter van Suriname , zal nooit worden vrijgesproken .de feiten liegen er niet om en zullen nooit uitgewist worden, paarse djamoe edes.


  Maak melding

 40. Paul@@@ Bij deze politieke discussie moet ik om sommige opmerkingen lachen, maar die van jouw is de stomste opmerking van allemaal . Je hebt blijkbaar duistere racistische kanten. Maar ja ..dat wist ik .


  Maak melding

 41. Kronto 26 februari 2021 At 09:45
  Fidel Castro, als echte revolutionair, schreef het boek “de geschiedenis zal mij vrijspreken”.
  Dus jullie van de Verenigde Huichel Partij denken dat, als wij de geschiedenis rond 25 februari 1980 veranderen, Bouterse nooit zal worden vrijgesproken over deze 40 jaar Revo.
  Het plakboek van de VHP zal geen stand kunnen houden tegen de waarheid voor wat betreft het reilen en zijlen omtrent de revolutie. Daarom, blijven jullie je maar lekker bezighouden met het plakboek, hoe meer je plakt hoe doorzichtiger de halve waarheden die er worden rond gebazuind.

  Kronto ede,
  Om te beginnen is Desiré Delano Bouterse geen Fidel Castro en loopt verder elke vergelijking hier mank. Het enige wat deze twee “in common” hebben is dat ze voor lijfsbehoud hun eigen volk hebben uitgemoord.
  Voorlopig heeft je afgod een 20 jarige celstraf achter z’n naam staan en wordt hij internationaal gezocht wegens een 11 jaar lange straf die hij als drugsdealer nog moet uitzitten.
  Kan jij ons misschien verhelderen met het plakboek van de zogenaamde revolutie? Want jullie hebben er de mond vol van, maar kunnen nog steeds niet op een normale manier uitleggen wat die zogenaamde “revo” van jullie uiteindelijk wezenlijk heeft bijgedragen aan de ontwikkeling van Suriname, anders dan dat DDB samen met “family and friends” zich ongegeneerd heeft verrijkt ten koste van het volk.
  Is het niet zo dat die zogenaamde revo van jullie propageert corruptie en de kolonisator te zullen bestrijden?
  Is het niet zo dat jullie hiervoor een zogenaamde revo hebben gecreëerd met heel nadrukkelijk, behulp van diezelfde kolonisator om jullie eigen volk te onderdrukken?
  En is het niet zo dat de corruptie met de komst van de zogenaamde revo extreem negatieve vormen heeft aangenomen?
  Is het ook niet dat jullie proberen de naam “revo” na een bittere wanklank te veranderen in de “dag van de bevrijding en de vernieuwing” terwijl deze dag gewoon staat voor een ordinaire sergeantencoup?

  Kijk waar Suriname nu voor staat vandaag de dag en wellicht waar het had kunnen staan.
  Kan jij ons ook inzage geven in het definitieve plakboek voor de toekomst van Suriname volgens de hersenspinsels van de “revo”?
  Jullie misplaatste aanmatigende zelfingenomenheid heeft Suriname in 40 jaar alleen maar ellende gebracht. Ik walg van mensen zoals jou.


  Maak melding

 42. Glenn,
  Ga de challenge aan en noem mij een land dat door een Afro geregeerd wordt waar welvaart en voorspoed heerst. Aziaten weten als geen ander hoe men een land moet opbouwen; Japan, Zuid Korea, Singapore, Taiwan, Brunei, Indonesië en ga maar door. Noem jij mij een land op.
  Kan je absoluut niet ! Dat ik racist ben is niet waar ik ben wel een realist. Maar voor jullie zwarten is een punt van kritiek direct racisme.


  Maak melding

 43. Morele vraag: hoe komt het dat een groep onderofficieren na 41 jaar revo kretologie zo superrijk is geworden? Meerdere antwoorden mogelijk.
  O ja, waar is de militaire vakbond, waar ze zg voor streden? Precies op 26 februari 1980 zouden abrafoefoermang, neede en sital voor de krijgsraad moeten verschijnen ( ze waren opgesloten in dezelfde politiebureau, die hun maties kapot hebben geschoten). En precies op 26 februari 2021 moet de lijder van de zg revo, opa D, voor de krijgsraad verschijnen. Zie je hoe karma werkt, paarse djamoe edes?


  Maak melding

 44. Revolutie of Revo is de schuilnaam voor de groep van 16 o.l.v. Bouterse alias Bullshit Bouta.
  De gedenktekens, de zgn. Revo monumenten, zijn eerbetonen aan de leden van deze terreurgroep. Hier zweren zij elk jaar weer trouw aan elkaar tot dat de dood hun scheidt. Net als Sital zal elk ander lid van deze bende zijn geheim meenemen in zijn graf.

  Maar zoals de bekende gezegde luid:
  Al is de leugen nog zo snel,
  de waarheid achterhaalt hem wel.
  En zoals een echte revolutionair zei:
  There is no God higher than the thrut.

  Getuigenverklaringen en elk ander vorm van bewijs is in de afgelopen 41 jaar druppelsgewijs binnen gekomen. Met al deze puzzelstukken is het nu mogelijk om een authentieke en betrouwbare reconstructie te maken van de ware toedrachten.

  Voor het overgrote deel van het volk is het nu duidelijk dat Bullshit Bouta geen recht van spreken meer heeft. Hij en zijn bende hebben Suriname bedrogen en bestolen. Het is tijd dat Bullshit Bouta en zijn bende tot de verleden tijd gaan behoren.

  Lachwekkend is dat Bullshit Bouta dit ook beseft, want zijn toespraak is een noodkreet. Hij roept wederom zijn volgelingen op om zijn poep te komen vegen. En zijn volgelingen roepen trouw: ie aa bouta ie aa bouta ie aa bouta.

  Voor iemand die goed heeft opgelet valt ook op dat de houding van Ingrid Cockring, sorry ik bedoel Waldring, boekdelen spreekt. Zij is zichtbaar in paniek en verraadt dat de bende van Bouta een waarschijnlijk geweldadig plan aan het bekokstoven is.
  Het vermoeden is dat de heethoofden van Bullshit Bouta klaar worden gestoomd om aan te vallen wanneer de krijgsraad haar oordeel en vonnis heeft uitgesproken.

  Hopelijk weet de regering Santo. / B. om alle illegale wapenarsenalen in beslag te nemen en tijdig de Bouta boys te ontwapenen.

  Suriname wees op uw houde en blijf uit de buurt van de ongeleide paarse projectielen.
  Heb vertrouwen in de regering Santo. / B.

  Justitia Pietas Fides. Krakti !


  Maak melding

 45. Marwanna 25 februari 2021 At 20:17
  haha nog zo een dombo
  Kronto weet je wel waar je het over hebt snotneus. De Fransen kwamen in opstand omdat ze in bittere armoede leefden teerwijl de koning en zijn familie in luxe baadden.
  =====================================

  Ik zou me maar eens goed inlezen dan in de Franse Revolutie. Er zijn 40.000 mensen onthoofd en er was na de revolutie een periode van enorme corruptie. Het is uiteindelijk goed gekomen maar dat heeft wel even geduurd. Met je dombo en snotneus uitspraken.


  Maak melding

 46. Paul 26 februari 2021 At 12:14
  Glenn,
  Ga de challenge aan en noem mij een land dat door een Afro geregeerd wordt waar welvaart en voorspoed heerst.
  ========================

  Ging onder Obama best goed anders. Maar waarom dat aanwakkeren van racisme en zeggen dat het onder Aziaten zo goed gaat. Gaat het in China dan zo lekker met hun werkkampen en uitroeien van Oeigoeren? En hoe zit het met landen als Thailand en Cambodja met een enorm deel van de bevolking onder de armoedegrens en een daardoor florerende sexindustrie?


  Maak melding

 47. Marwanna 25 februari 2021 At 11:56
  Heel heel apart. Je hebt hier een grote smoel, je lult dat je in Suriname woont en je weet niet wat een redi musu is.
  Come on girl
  Lick me ass

  Marwanna, niks apart, ik weet wat een Redimusu was. Als je mijn eerdere reactie goed gelezen had, had je het kunnen weten.
  Waarom toch mijn vragen, ik wil gewoon weten wat een Redimusu is in de huidige tijd, omdat het mij nogal stoort dat er gasten hier zijn die ten onrechte gebruik maken van de betekenis van Redimusu.
  Een Redimusu was en is in mijn ogen, iemand die de onderdrukker helpt om zijn eigen mensen die snakken naar vrijheid te onderdrukken.
  Het heeft naar mijn mening niks te maken met een corrupte regiem steunen, bevechten of wat dan ook, die democratisch gekozen is.
  Het gaat om de groei en bloei van een jonge natie op weg naar haar vrijheid, dat wordt onderdrukt door reactionairen in binnen-en buitenland met hulp van de Redimusu’s van deze tijd. Bijvoorbeeld, het groot Kapitaal, vele Redimusu’s helpen de Kapitalisten met hun vuile werk. Deze figuren zijn de echte Redimus’s van deze tijd.
  Zij verkopen hun ziel en zaligheid aan de groot Kapitalisten en schepen hun eigen volk af met een schijntje. Je hebt ze niet alleen onder Bouterse gehad, je hebt ze ook onder deze regering.
  Helaas weten sommigen niet eens dat zij Redimusu zijn.

  Btw, Marwanna kennen wij elkaar, niet !!, waarom zou ik jouw ass dan moeten likken.


  Maak melding

 48. Paul@@ waarom ga niet in de 1 van de benoemde landen wonen als ze zo goed zijn. Je bent een idioot zonder verstand. Ben je al in die landen geweest of gewoond? Alle die landen die jij nu op noemen heb je ook arme mensen. Je leest teveel boeken vol onwaarheden Je bent echt een boerikie. Is dat de gedachtengoed van de gemiddelde VHPers die het zo meent met Suriname? Ik hoop van niet!! Trouwens ..Ik lijk liever op een zwarte dan op jou, want volgens mij ben je hartstikke dom en lelijk. Soso ka praat je Lauwdakoe.. Als WAT wilt mag hij het voor je opnemen.


  Maak melding

 49. Sukru sani, die van jouw of van Marwana!!!beiden tegelijk zal niet lukken!haha
  Sukru sani, sinds wanneer gebruik je onbehoorlijke taal, jij bent toch van de netheid.
  Je stelt mij en anderen teleur🤡🤡
  Sinds wanneer staat Marwana met zijn mond vol tanden dat hij niet zelf kan antwoorden.


  Maak melding

 50. Glenn, was niet jij die heel in het begin dacht dat ik een blanke Nederlander was vanwege mijn naam? Toen ik jou met een ferme tegenreactie corrigeerde, nml dat Somohardjo ook Paul van zijn voornaam heet terwijl hij geen Nederlander is, raakte je verschrikkelijk in je eer aangetast. Zoals het een zwarte betaamt raakt ie altijd geïrriteerd als hij gecorrigeerd wordt.
  Ja klopt moeders mooiste ben ik niet en daarom stel ik jou weer de vraag
  Waar in Afrika is sprake van een bloeiende economie en waar het volk niet van honger omkomt. Zelf het steenrijke Zuid Afrika is naar de mallemoer door de zwarte corruptelingen geholpen.


  Maak melding

 51. Dit is een zwarte bladzijde in de Surinaamse geschiedenis die vooral niet mag gedenken. Het is respectloos naar de familie die door deze man op een zeer wrede manier vermoord zijn. gelukkig hoeven we deze dag niet meer te herdenken.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.