Inning verkeersboetes digitaal met gebruikmaking digitale camera’s

19
Inning verkeersboetes digitaal met gebruikmaking digitale camera's
Een voorbeeld van de verkeerscamera's van de Sensys Gasto Group.

Het ministerie van Justitie en Politie (Juspol) bekijkt mogelijkheden om te komen tot het implementeren van digitale verkeershandhaving in Suriname. Wanneer dit een feit is, zal de boete inning digitaal plaatsvinden. Burgers die een overtreding hebben begaan, zullen hun boete schriftelijk ontvangen.

Dit is op vrijdag 19 februari 2021 door Alexis Collazio van Sensys Gasto Group in samenwerking met Prewien Ramadhin en Roël Vonsee van EGov in een Zoompresentatie vervat voor de minister van Justitie en Politie, Kenneth Amoksi. 

“Wanneer mensen fouten in het verkeer maken, hebben deze handelingen gevolgen en het is de verantwoordelijkheid van de overheid om met oplossingen te komen. De ongevallen in het verkeer kosten de overheid veel geld”, woorden van Collazio bij de aanvang van de Zoompresentatie. De Sensys Gasto Group biedt cameraservices aan de politie in verschillende landen zoals de VS, Colombia en de Bahama’s.

De Gatso camera geeft informatie over het voertuig en zelfs de lampen als ze goed zijn of niet. “Dit cameraproject is om het verkeer beter te reguleren. Het plaatsen hiervan betekent 70% garantie om het verkeer veilig te helpen maken. De kosten voor de staat met betrekking tot verkeersongevallen zullen met zeker 50 % terugdringen”, stelde Alexis Collazio. (tekst loopt door onder foto)

Vlnr.: Jenny Sawiran van de afdeling Wetgeving, verkeersdeskundige Gloria Stirling, het hoofd van de afdeling Verkeer van het KPS, hoofdinspecteur Marcel Blackson, directeur Operationele Diensten en Olton Helstone luisteren allen aandachtig naar de presentatie van Alexis Collazio van Sensys Gasto Group over digitale verkeershandhaving. 

Dit systeem zal in eerste instantie gericht zijn op de snelheidshandhaving en zal later worden uitgebreid. De camera’s kunnen landelijk geplaatst worden. Het zal 3 maanden duren om het systeem te installeren. Ramadhin geeft aan dat het Safe City-project gericht is op video surveillance, maar dit cameraproject biedt meer handvatten voor de politie en het Openbaar Ministerie. Dit project zal de afhandeltijd bij het opmaken van dossiers inkorten.

De camera biedt de mogelijkheid om statistieken bij te houden, foto’s en informatie over het ongeval en de gegevens van het voertuig te produceren. Alle informatie zal naar een centraal systeem worden gekanaliseerd en daarna worden de boetes uitgedeeld. Het voertuig wordt geflitst en de boete komt met een code uitgerold. De overtreder krijgt een boete code en kan daarmee inloggen op een daarvoor gebouwde website om waar te nemen welke fout hij heeft begaan. Indien men daarmee niet akkoord gaat, bestaat de mogelijkheid om naar de rechter te stappen. 

Minister Amoksi zegt dat er aan de wetgeving hierop gewerkt moet worden, zodat bij de implementatie minder vertraging wordt ervaren. Suriname zal aan een schone database van voertuigen moeten werken. Een goede samenwerking met de verzekeringsmaatschappijen is zeer belangrijk.

Het hoofd van de afdeling Verkeer, hoofdinspecteur, Marcel Blackson, vindt als de overige aanwezigen dat het overschrijven van voertuigen op naam van de koper op tijd zal moeten geschieden, anders zal dit een knelpunt zijn in de uitvoering van dit cameraproject. 

Volgens verkeersdeskundige Gloria Stirling zal er in deze sprake zijn van een administratieve boete en de handhaving hierop moet goed in elkaar gezet zijn. Jenny Sawiran van de afdeling Wetgeving van Juspol geeft aan dat er reeds een conceptwet op dit gebied bestaat.

Voor nu moet het ministerie nagaan hoeveel camera’s nodig zullen zijn en de bereikbaarheid van het internet in het land. 

19 REACTIES

 1. Leuk voor de privacy. Die mapangpang Surinamers hebben dan nôg meer informatie over anderen en gaan lekker nog meer roddelen.
  gemodereerd

 2. Off topic:

  ” …
  DA’91 heeft minister Armand Achaibersing van Financiën & Planning gevraagd om de Centrale Landsaccountantsdienst (CLAD) in te schakelen voor een onderzoek naar de schenking van 850.000 euro aan ‘het Instituut voor de Dekolonisatie van Suriname’ (Dekosur). 
  … ”
  Bron: Starnieuws

  Goed zo DA’91 !

  Geef alle wantoestanden met vooral de bewijzen aan en help mee Suriname op te schonen en te resetten.
  Iedereen die een beter Suriname wilt kan zijn bijdrage leveren.

  Klagen is geen optie !
  We moeten samen Suriname wederopbouwen.

  Zijn de PG en het OM voldoende voorzien van het nodige ?

  Vele handen maken licht werk.
  Jij denkt en doet toch ook mee. Krakti !


  Maak melding

 3. De Hollandse hobby zal gauw overwaaien nl flitspalen saboteren.
  De EBSpalen krijgen concurrentie.
  Ben bang dat auto bezitters die hun auto verhuren om iets extraas te verdienen nu met stapels boetes zullen zitten.


  Maak melding

 4. In het verleden zijn er ook Snelheid Camera’s in Suriname geplaats ze staan nu weg te rotten de reden dat het project nooit van de grond is gekomen was dat het ontwikkelen van de foto’s en bijkomende kosten te hoog waren dan de eventuele boete hoe wilt men het probleem nu aanpakken als men camera’s gaan plaatsen waar er geen of nauwelijks controle is zullen ze zeker worden beschadigd cq buitenwerking worden gesteld het Surinaamse volk heeft voor vrijwel alles een Oplossing als het op geld besparing aankomt


  Maak melding

 5. Alvoor men tot deze maatregel overgaat moet men de internationale breedte voor wegen gaan inplimenteren,de wegen voldoen doorgaans niet,zyn te smal en zyn aan onderhoudt toe nu wil men deze toepassingen gaan aan brengen, daar is dan weer geldt voor, de burgery geld aftroggelen ,ik begryp het ja


  Maak melding

 6. rbrowny met y , jij begrijpt nooit wat domme paarse rattenluis , kun jij wel auto rijden , of rijdt je nog steeds in zo’n trapautootje in je huis , want daar mag je niet de weg mee op , als je dat wel doet wordt je ook geflitst .


  Maak melding

 7. Dames en heren het werd gewoon tijd dat men hier in suriname de normen en waarden uit Nederland gewoon letterlijk moet gaan overnemen. Zoals het meestal aangehaald wordt (liever goed gekopieerd dan zelf slecht verzonnen) whahaahahaahah.
  De snelheidsduivels moeten nu flink in hun buidel geraakt worden dat is het enige antwoord.
  Gelukkig zijn deze camera’s digitaal.
  Hieperdepiep ik juich het toe chappo.


  Maak melding

 8. Hét werd tijd, duidelijk moet hogere boetes uitgeschreven worden, dan rijden de besttuurders tenminste fatsoenlijke, er moeten heel veel digitale camera bij komen, hou je netjes aan de verkeersregels, dan is er niks aan de hand,??


  Maak melding

 9. Er kunnen zoveel andere dingen gedaan worden met het geld. Stimuleer de productie, praat met exporteurs omtrent hun problemen, Maar nee we gaan iets implementeren om het volk nog harder te naaien. En dit ding lijkt me een van de vele njang patu’s te worden. Lang leve de democratie in bananenrepubliek.


  Maak melding

 10. Waarom is de kop niet “verkeer veiliger met verkeerscamera’ ofzo? Waarom direct geld innen?
  gemodereerd

 11. Het is de hoogste tydt Fatsoenlyk met en naar elkaar overweg tekunnen, dat wil zeggen onze fatsoensnorm is laag en dan bedoel ik de gemeenschap mee,de goeden na gelaten
  maar het moet gezegd worden en niet steeds bouterse want dat heefd er niks mee temaken.
  oenoe e mikie net kraboe en pre lobi makandra


  Maak melding

 12. Daarom willen de overheden wereldwijd dat iedereen een bankrekening heeft en contant geld wordt uitgeband. Want onthoud: de overheid en de bank kunnen al je geld dat op een rekening staat roven wanneer ze maar willen. Als jij denkt dat het jouw geld is, dan maak je een grote denkfout. Ze halen het van je rekening weg zonder jouw toestemming. Met cash lukt dat moeilijk.


  Maak melding

 13. De overheid kan ook digitale camera’s plaatsen om onder de rokken van de vrouwen te kijken….
  Weet je 100% zeker dat de overheid in een of ander land dat niet al doet?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.